Cum devin profesor?

Cum devin profesor? | Autor: cristinel08

Link direct la acest mesaj

Salut

Sunt student in ultimul an la inginerie mai exact calculatoare. As dori sa intru in invatamant dupa ce imi iau licenta in cazul in care nu imi gasesc un loc de munca mai bun. Decat somer mai bine profesor:)). Am facut si modulul pedagogic nivelul I. Care ar fi pasii de urmat pt a intra in invatamant? Din cate am inteles nu o sa mai fie examen de titularizare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

in primul rand trebuie sa mergi la inspectoratul scolar din jud/ sect unde vrei sa predai . vezi ce posturi sunt libere . se poate ca la specialitati sa nu fie posturi vacante ramase din anii anteriori .

iar din cunostintele mele , examenul de titularizare se da ca si pana acum . cere si bibliografia cand mergi . examenul consta in proba practica si scrisa sustinute la scoale centru de titularizare . nu se mai sustin la inspectoratul scolar , ci pe centre , iar subiectele sunt nationale . in cazul in care nu se inscrie nimeni / sau nu se obtine nota de titularizare , se organizeaza o noua sesiune in care subiectele sunt la nivel local . se poate sa mai fi suferit modificari aceasta procedura .

succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristinel08
Decat somer mai bine profesor:)).Cam urat spus, nu crezi?!
Sau oi fi eu sensibila la asemenea subiect.

Pe de alta parte, nu orice inginer poate ajunge profesor, intreaba la Inspectoratul Scolar de care apartii. Pasii sunt cei pe care i-a scris gabriela_tutuianu mai sus.
Mai poti cauta pe site-ul edu.ro, gasesti acolo centralizatorul de meserii si vezi ce anume si daca poti preda conform studiilor tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

Serialbastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

"Decat somer mai bine profesor". Probabil te crezi foarte amuzant. Cu asemenea "filosofie de viata" eu zic sa eviti cat poti invatamantul, ti-ai face un mare bine si tie dar mai ales eventualilor elevi.
Nu ai cum sa fii bun intr-o meserie pe care o dispretuiesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Absolvent de calculatoare somer ?! Ai facut facultate degeaba, fara suparare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Absolvent de calculatoare somer ?! Ai facut facultate degeaba, fara suparare...

Dana & Amelia (21.06.2011)


hai mey...a spus clar ca e student in ultimul an!

Lasind la o parte formularea ambigua de inceput,mie mi se pare normal si chiar imi place ca s egindeste la viitor,"statutul"de somer nu intra pe lista lui,ceea ce cred ca e foooarte ok(ca si gindire).

cristinel,bafta cu facultatea si sper sa-tzi gasesti in domeniul care te-ai pregatit!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinel08 spune:

Imi pare rau daca am deranjat cu expresia "decat somer mai bine profesor". Ma refeream strict din punct de vedere material, imi pare rau ca nu am specificat anterior acest lucru. Chiar nu dispretuiesc aceasta meserie, am tot respectul pt majoritatea profesorilor. Chiar mi-ar placea sa fiu profesor, sa lucrez cu elevi, chiar si in conditiile actuale cu elevi indisciplinati si salarii foarte mici.

Cred ca cel mai bine a inteles andacos ceea ce am vrut sa spun.
Sunt inca student, dupa licenta as vrea sa ma inscriu si la master si in cazul in care nu imi gasesc un loc de munca mai putin solicitant (pt a-mi putea continua si studiile) ma gandeam ca as putea sa predau cateva ore intr-o scoala.

Nu as vrea sa am statutul de somer. De la o anumita varsta ar trebui sa incepi sa te descurci si singur nu sa traiesti o viata intreaga pe spatele parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Trebuie sa iti stabilesti ce anume doresti sa faci, in special cu timpul. Mentionez ca a fi profesor nu este deloc usor si este o mare responsabilitate. Insa exista probabilitatea sa iti placa sau sa descoperi ca defapt asta ti se potriveste cel mai bine.
Dar opinia este ca e bine sa vezi cum anume doresti sa iti organizezi viata si in functie de raspunsul tau sa vezi cum anume se potriveste sau nu profesia dorita cu planurile tale.
Poate se potrivesc, poate nu se potrivesc. In principiu eu nu vad nici o problema demersurile incep asa cum s-a scris mai sus la Inspectoratul Scolar.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Dupa cate stiu eu , in timpul facultatii se facea in paralel "modulul pedagogic", adica pregatirea necesara celor care la terminarea facultatii doreau sa intre in invatamant.Este structurat tot ca un curs la facultate ,sunt seminarii si se dau examene.Cel putin eu am facut asta in paralel cu facultatea(este adevarat ca au trecut ani de atunci), pentru a avea drept de predare dupa aceea. Dar cum in acest domeniu se schimba legile foarte des, nu sunt sigura ca acum mai este asa.Ar fi bine sa te interesezi la secretariatul facultatii, ei au aceste informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Posibil ca un post de inginer de sistem sau de retea sa fie mai putin solicitant decat unul de profesor.
Ca profesor esti tot timpul intre colegi, in cancelarie nu ai acces la calculator, daca te izolezi in laborator esti barfit, ai multe activitati organizatorice si ai de facut planuri de lectii care iti consuma timpul.

Mergi la inceput