Cum devin profesor?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ca inginer de sistem e foarte probabil sa stai 8-10 ore depinde de firma/retea/utilizatori si nu sunt scuze. Cand cade ceva trebuie sa fi acolo atunci.
La ore deja este ceva programat, ai un orar il poti adapta ai variante... parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Eu am fost profesor suplinitor de informatica in anul al IV-lea de facultate. Dupa modulul pedagogic din facultate am facut si practica. Am tinut legatura cu profesorul cu care am facut practica (era si inspector din care imi amintesc) si s-a aratat foarte incantat cand i-am spus ca vreau sa predau. El mi-a gasit un post in scoala in care am facut practica. Asa a fost atunci (2002, cred...). Pentru suplinitori nu erau examene si oricum in Bucuresti erau deficit de profesori de info.
Pentru mine a fost o alegere buna... reuseam sa ajung si la predat si la cursuri (mai faceam schimburi cu alte grupe... jonglerii din astea). Seara imi faceam planurile de lectii si uite asa am avut un venit sa termin facultate. Iar experienta mi-a prins bine.
Ideea nu e rea... cred ca tot la inspectorat afli ce si cum... Sau poate direct la scolile pe care le ai langa tine sau langa facultate? (s-ar putea ca de suplinitori sa se ocupe direct scoala)

Mie mi-a placut in invatamant... cred ca am reusit sa transmit ceva. Si sa-i invat pe copii chestii cat mai practice; Am plecat totusi pentru ca n-as fi reusit sa-mi iau o casa cu banii de profesor... Asta-i realitatea. A ramas un vis al meu. Poate cand vor creste copii si voi avea mai mult timp pentru "mine"... voi mai "colabora" cu vreo scoala...

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinel08 spune:

Cam la asta ma gandeam si eu. Am facut si eu modulul pedagogic si practica (adica am asistat la cateva ore si am si predat cateva) si pot spune ca mi-a placut. Si ma gandeam ca as putea sa fiu profesor de informatica sau tic cat timp o sa fiu la master pt ca nu mi se pare foarte obositor si as putea sa imi continui si studiile. Si apoi sa imi gasesc un loc de munca mai bine platit pentru din punct de vedere financiar nu cred ca poti avea un viitor fara griji, cel putin nu in conditiile actuale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Dpdv al timpului, profesoratul e mai putin solicitant si ramane probabil timp si pt master, dar s-ar putea sa dai de copii care sa te puna in incurcatura dpdv al cunostintelor, mai ales daca iei clase mai mari (7-8). La ce criza de profesori e in invatamant, si mai ales pe IT, nu cred ca vei avea probleme sa gasesti un post. Problema e cata rabdare ai tu sa explici, sa te descurci cu copiii...nu stiu daca e asa usor.

Bafta oricum !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Buna.
Ai putea sa intri intr-un program de internship la o firma si asa ai capata si experienta in domeniul tau. Asta sigur va fi un atu pt tine cand iti vei cauta un job, dupa terminarea facultatii.
In plus, e posibil ca dupa terminarea stagiului la firma respectiva sa ti se faca o oferta de angajare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Da, legea este foarte schimbatoare in aceasta privinta. Personal imi indrum studentii sa urmeze acest modul, ca nu strica sa fie, chiar daca se va dovedi ca este facut degeaba, ca acte, macar este o experienta, se capata ceva cunostinte. Se vehicula la un moment dat ideea ca nu se va mai putea preda decat dupa parcurgerea unui master pedagogic, deci dupa facultate te inscri la master si capeti acel certificat de competenta ptr predare. Acum nu stiu daca asta era ptr predarea in inv universitar sau ptr orice situatie.
Dar, ai grija, da dependenta. Eu personal imi zic mereu ca voi pleca din invatamant, dar...ceva ma tine,cu siguranta nu salariul.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

O sa fiu cat pot eu de obiectiva, desi fiecare decide pentru el...

Despre posturi, metodologie de concurs si alte chestiuni afli de la inspectorat, ti-au mai spus si alti utilizatori in pastari anterioare. Dar trebuie sa te inarmezi cu rabdare si cu nervi tari. Depinde peste ce fel de oameni dai si pe la Inspectorat...

Cat despre ideea de a profesa in timpul masterului din motive strict materiale... e cu doua taisuri. Cred ca stii deja ca in invatamant se castiga putin si se munceste mult... Da facut fata, ca timp, poti sa faci cu brio. Eu am facut masterul in timp ce ma angajasem deja ca profesor si, in plus, eram si insarcinata, deci... se poate. Dar depinde ce, cat, cum vrei sa te implici in ceea ce faci. Si mai exista un risc... acela sa descoperi ca-ti place sa lucrezi ca profesor.... si atunci o sa fie mai problematic... Dar, vei vedea tu...

Succes!

Fascinatie

Inevitabil... Eminescu

Mergi la inceput