Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (7)
Raspunsuri - Pagina 3
Mony08 spune:
Paula vad ca te-ai chefuit zilele astea. Noi de revelion o sa stam acasa,pentru ca eu nu prea pot sa merg niciunde,sunt cam legata de pat,acum cat mai pot,ca apoi incep lucrul. Tu ce planuri ti-ai facut de revelion?
Ca tot se vorbeste de toxo,m-am uitat si eu pe analizele de la prima sarcina,si am vazut ca am imunitate la toate in afara de toxoplasmoza. Asa ca s-ar putea sa ma puna doctorul sa fac si analiza asta,desii credeam ca scap de analizele astea,ca tin minte ca or fost tare scumpe.
Incerc sa am grija cu mancarea cat de cat dar fara exagerari,adica la salata de vinete am pus galbenus de ou fiert,am grija sa fie cat mai proaspata mancarea,dar nu pot sa spun ca mi-am schimbat intr-un fel sau altul modul de a manca.Eu am grija mai mult din cauza stomacului,ca am probleme cu stomacul si nu pot lua tratament.
Si eu tot la fel am auzit ca trebuie avuta grija cu laptele,branzeturile,ouale din cauza acelei boli numita listerie.
Ele eu la 22 de ani l-am facut pe Denis si am facut TT. Eu cred ca depinde si de doctor.
Despre miere nu am auzit de nici o contraindicatie in sarcina.
Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 12+
Bobitza_85 spune:
Dragi mamici si burtici,
Am ramas uimita cate s-au intamplat in cele 2 zile cat am lipsit eu.
In primul rand le spun LA MULTI ANI celor ce si-au serbat onomastica si BUN VENIT noilor mamici!
Ieri am fost si eu la dr. Dupa inevitabila asteptare de 2-3 ore la spital,am reusit sa vb cu dna. dr.
Pot sa spun ca a meritat asteptarea deoarece ieri am auzit pt prima data inimioara lui "Minunica" - asa l-a botezat sotul Am fost amandoi extrem de emotionati. O alta veste bune e ca dna dr ne-a zis ca hematomul s-a mai retras, deci bebe s-a prins mai bine. Mi-a recomandat sa iau in continuare 3 utrogestan pe zi si repaos la pat cat pot ... desi azi nu am avut de lucru si am dat cu aspiratorul, am sters praful...apoi am regretat pt ca ma simteam obosita. Nu mai fac, promit! Nu are rost sa risc aiurea...
Am vazut pe eco ca bebe are 94 batai pe minut. Auzisem ca la ei inimioara bate bult mai repede 120-160 bpm. La voi cum a fost la inceput? Eu sunt in 6 sapt jum.
De asemenea, am obs ca m-au mai lasat si durerile de burtica, ceea ce nu poate decat sa ma bucure.
Fara legatura cu cele scrise anterior, mie pt dureri in gat mi-a rec dns dr Decasept, care e supl alimentar si nu face rau, iar daca apare si tuse, Sirop Stodal, la fel, Homeopat. La mine au functionat. Racesc des de fel, dar acum, cum simt ceva, iau osillo, stodat, decasept si gata!trece
Am si eu o intrebare, caci am uitat sa i-o adresez dnei dr. Oare e ok sa merg sa ma epilez cu ceara, asa cum faceam inainte? Mi-e teama sa nu dauneze, mai ales ca eu am acel mic hematom si mai am si dureri de burtica uneori...
Va pupik!Am scris deja preaaaa mullllt!
6+
Mony08 spune:
Bobitza_85 felicitari pentru inimioara. Cat despre epilatul cu ceara eu nu cred ca dauneaza cu nimic. Din contra cred ca e mult mai usor sa stai sa te faca cosmeticiana decat sa te chinui singura acasa cu lama.
Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 12+
diana_popa27 spune:
bobitza Ritmul fetal normal in saptamana 6 de sarcina este in jur de 90-110 batai pe minut .. mie la 6 sapt si 3 zile nici nu a putut sa ii vada inimioara iar urmatoarea saptamana avea 134 baiati pe min se dezvoltat extrem de repede saptamanile astea si sunt diferente majore de la o zi la alta.....cat despre epilare eu eram paranoica si ma gandeam ca ma incordez prea tare de la durere :))) dar daca ai toleranta la durere mai mare in afara de faptul ca se ingroasa firul (nu stiu daca chiar atat de devreme ) alta problema nu cred ca ar fi.
12+
Dreya spune:
buna burtici,
am facut si noi azi DT si e fb ,asteptam si rezultatul la sange.
ce e mai urat e ca mi-a iesit E-Coli in col...treb sa repet analiza si daca se confirma cu adevarat imi da antibiotic
12+
olimp spune:
paula eu nu am platit nimic pt Torch , am luat bilet de trimitere de la medicul de familie si la Sanepid unde e si Directia de sanatate publca se face gratit , doar ca nu se stie , cei de acolo mi-au spus ca fiecare asigurat are dreptul la 2 analize de genul acesta pe an , si ei fac si sifilisul si hepatitele si hiv-ul inclus.
de revelion stau pe acasa , oricum nu as rezista pe niciunde caci sunt o somnoroasa nu ma prea prinde ora 11-30 seara ca adorm .
bobita sa traiasa inimioara , nu stiu care sunt baremurile la bataile iminii , mie la 6 saptamani nu mi-a spus ritmul , dar la 9 aveam 156-166 de batai .
Poti sa te epilezi cu ceara linistita , mai bine decat cu lama .
apropo fetelor am o intrebare , oare acum e ok daca m-as vopsi pe par , sunt vopsita blonda si nu vreau sa va descriu cum imi arata radacinile dupa 3 luni de la utima apicare
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
paula_m spune:
Iar am fost la film...parac nici nu am copil, o tin din distractie in distractie
Olimp, sunt socata!! Pt ca la toate laboratoarele si toti medicii pe care i-am intrebat mi-au zis ca analizele TORCH nu sunt subventionate. Aaa, alea de sange si urina, HIV-ul, etc nici eu nu le-am platit, dar TORCH daca il fac platesc 350 dei. Dar chiar o sa ma duc la Sanepid sa intreb. Nu stiam ca au laborator de analize acolo. Multumesc de informatie!!!
Eu de 8 ani ma fac cu ceara, fara oprire...Nu am avut nici cea mai mica pb, dimpotriva, e mult mai comod, ca dupa 6, 7 luni mi se parea imposibil sa fac asa ceva singura.
Mony, sincer, habar nu am ce fac de revelion. Voiam la restaurant, dar nu mi-a placut gasca, asa ca gasim noi ceva, dar acasa sigur nu stau. Acum il mai duc pe Raul la ai mei, dar nu sunt f sigura ca mama mea face fata la amandoi nepoti la anul, asa ca imi fac acum de cap
Elena, pt ca se pot intampla si cazuri in care copilul sa fie cu pb, chiar daca mama e tinerica. Cel putin asa mi-a zis dr meu, la sarcina cu Raul.
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 11+
Am implinit doi anisori!!!
poze
Bobitza_85 spune:
Multumesc pt raspunsuri dragelor!
Inteleg ca sunt norocoasa ca i-am auzit inimioara la cat de miculin e . Fiind primul bebe si dorindu-l fff mult, cred ca sunt exagerata uneori, din dorinta de a fi totul ok. Noroc ca va am pe voi aici si mai putem lamuri unele lucruri.
Ma intrebam...daca iese bacteria ecoli in urina, Urinalul nu e ok? Stiu ca nu este medicament e cat de cat natural. Eu foloseam mereu inainte, nu stiu acum, in sarcina daca e ok.
6+
olimp spune:
paula mie Dr ginecoloaga mi-a dat bilet catre medicul de familie sa-mi faca trimitere la Directia de sanatate si sa fac Torch-ul gratiut - un bilet normal nu ca cel de reteta compensata , iar pentru restul de analize sange , urina etc nu am platit cu biletul "roz" de la medicul de familie m-am dus la un lab care are contracat cu casa de asigurari.
nu stiu de ce nu zic...
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
olimp spune:
bobita imi pare rau sa aud de E-coli , sincer nu stiu ce e de facut dar stiu ca se trateaza si in sarcina , cel mei bine discuta cu dr ginecolog si medicul de familie, multa sanatate