Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (7)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Buna ziua, dragelor!
Cine n-are simptome sa se onsidere fericita si sa nu si le doreasca. Punct. Adevarul e ca la un moment dat in sarcina, cand aveam probleme si nu stiam daca embrionul e sau nu viabil, si eu luam aceste simptome ca pe o garantie ca sarcina e acolo si e bine. Cunosc insa atatea femei care "n-au avut nicio greata" cum se zice ca ma indoiesc serios ca acestea sunt neaparat obligatorii. Asa ca bucurati-va ca nu va strambati la toate cele, ca va puteti pune un sutien fara 10 grimase la fiecare imbracare, ca puteti inca dormi pe burta... ca puteti inca dormi, punct si tot asa. Desi pare ca niciodata nu te vei invata sa dormi pe o parte nu e adevarat. intr-adevar dureaza pana se creaza obisnuinta insa se rezolva in timp. A fost cea mai mare doleanta pe care am avut-o la V. si speram sa se rezolve dupa nastere. Curios insa ca nu cezariana m-a impiedicat sa fac acest lucru ci sanii plini cu lapte. ana pe la 6 luni cand s-a reglat intr-un fel secretia de lapte burta mea n-a vazut cearsaful. probabil ca la anul pe vremea asta o sa ma declar multumita.
Ca sa incp asa anul ca o nemultumita pot sa spun ca ma deranjeaza o gramada de chestii. Pe langa faptul ca ma bucur ca sunt insarcinata si ca ne reproducem a doua oara omul individualist si egoist din mine se revolta maxim. Prima problema pe ordinea de zi... ac tot vorbeati de asta mai acum vreo 2 zile.... este lipsa acuta de rezolvari biologic normale. Deci alearga hormonii prin mine ca turcii prin tara moldoveneasca. Din pacate si acum ca si la prima sarina avem interdictie. Evident ca incercam rezolvarea problemei in varii moduri dar ramane nevoia aia emotionala de apropiere 100% care nu se realizeaza deloc si de aici frustrare maxima.
2.reactiile strambe la detergent. Toata lumea rade insa e oribil sa cauti in permanenta haine si lenjerie de pat spalate acum mai mult de 2 luni ca sa nu miroasa a detergent, sa nu-ti suporti sotul si copilul din cauza acestui miros, sa nu-ti poti spala micutl din cauza ca nu suporti sa stai in baie langa sapun... sa speli din an in paste ca sa nu-ti vomiti interiorul stomacului cu totul. Cand ti-e greata de mancare te mai feresti ca ai cum dar greata de mirosuri frumoase e crunta: toata lumea se spala, isi da cu una alta, se imbraca cu haine curate... toate taxi-urile au braduti odorizanti, prin toate casele gasesti odorizante cu senzori si cate si mai cate. E un calvar continuu.
... si cate si mai cate...
Ca sa nu mai zic de mancarimi de burta, dureri de sani,kile in plus am vreo 8 de-acum, atat de devreme din cauza mancaului aotic dat de greturi, lasatului tigarilor si inactivitatii permanente.
Imi lipseste jobul insa daca ma gandesc bine, de 2 luni de cand nu mai exista sressul de acolo, n-am mai avut absolut nimic de impartit cu nimeni. Au disparut toate micile harjoneli din casa, sunt mai indulgenta cu copilul, altfel discut cu sotul, cu prietenii, etc. Am dintr-o data timp sa-mi duc micutul la joaca, sa il iau de la si sa il duc la gradi,si, cel mai important, nu trebuie sa imi fac procese de constiinta si sa ma explic nimanui cand se intampla ceva cu puiul si trebuie sa il duc la medic. Deci exista si parti bune si parti rele.
Ma omoara insa greutatea in plus. Dupa Vlad, cam la un an de zile mi-am schimbat stilul de viata si am ajuns de la 79 la 60 de kilograme in cca 1 an de zile. Acum deja am 76.5 la dar 3.5 luni de sarcina si ma termina nervos chestia asta. Sper sa imi regasesc vointa sa o iau de la capat ca a fost tare greu avand in vedere ca am o rezistenta innascuta la stari suple... sunt o ursuleata din gene 60 de kile nu avusesem nici la 16 ani. Ca inaltime am 1.67 si greutatea asta m-a coafat mai mult decat va pot spune.

Acum ca m-am plans zdravan ma duc sa-mi fac un dus si sa imi iau fata comerciala ca sa-mi treaca starea si apoi sa fac un pic de ordine prin casa ca sa ma aud gandind si eventula cateva cumparaturi de necesitate proprie. Astea toate ar trebui sa imi aduca moralul la cote normale. va pup pe toate si va multumesc ca existati si ca pot sa va impoi capul de cate ori simt nevoia.

Alina 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Alina, ce draga mi-ai fost cu kg tale. Tot de la inaltimea aia vad si eu lumea, doar ca eu dupa ce l-am nascut pe Raul mai jos de 65 de kg nu am scazut nicicum si inainte de Craciun cantarul meu nenorocit imi arata 69 de kg, acum nu am curaj sa ma cantaresc...dar inca 2 zile de greturi (ieri am mancat numai morcovi) si ajung manechin.
Dar, lasa, ca slabim noi dupa, nu?

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 12+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Paula, spre sfarsit de sarcina e de inteles, ca ti se intind toate pieile..

Alina, ne descretesti fruntile ca de obicei Te intelegem toate cred cum e cu "paradoxul" bucuriei de a deveni mama vs. revolta si deprimarea transformarilor necontrolate.. Eu una am tras cateva boceli pe tema asta deja

Happy_Ama 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

La multi ani , fetelor! Multa sanatate, bucurii si bebelusi sanatosi sa ne aduca 2013!

M-ati pus pe ganduri cu incompatibilitatea intre grupele sangvine, dar acum parca-mi aduc si eu aminte de un articol sau reportaj in care era tratata tema asta si parca de fapt sa numea " compatibilitate" adica doua persoane ptr a avea copii trebuie sa fie incompatibile nu compatibile, dar nu stiu care-ar fi grupele de sange care ar putea genera probleme.Eu am B si sotul 0 si la primul copil n-au fost probleme.Voi intreba totusi medicul la urmatoarea eco.
Legat de constipatie, ma confrunt si eu cu problema asta , eu care inainte de sarcina nici nu ma dadeam bine din pat si trebuia sa fug la baie... oare sa dureze starea asta toata sarcina?!... nu mai zic de balonare, ca orice as manca parca am deja 6 luni de sarcina...
Si noi de rev am stat acasa , cu socrela si o prietena , am rezistat eroic pana la 3 ca nu ne vazusem de mult si-am mai stat la "barfe".Legat de aici chiar nu ma pot abtine , topaie hormonii in noi , tratam si noi problema mai batraneste asa si sper sa nu mai fie probleme, ca e tare greu fara... visez noaptea .
Va pup pe toate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Eu am inceput anul nou mai cu stangu,dar sper sa ne ajute DD sa fie totul bine. De abia astept ziua de luni sa merg la doctor.

Despre compatibilitate dintre grupe,eu am B3 si sotul A2 si am inteles ca ar fi incompatibile,din ce scrie pe net.Cu Denis am avut probleme cu icterul,s-a prelungit pana la 3 saptamani cand a trebuit sa-i facem tratament injectabil timp de o saptamana sa-i treaca icterul si sa ia in greutate. Nici nu vreau sa-mi aduc aminte cat de groaznic a fost,nu avea nici 3 kg si il chinuiau sa-i gaseasca vena sa-i poata puna perfuzia. Acum nu stiu daca a fost de la incompatibilitatea dintre grupe sau o fi fost de la alceva,dar o sa vorbesc despre asta cu medicul meu.

Despre kg,eu sunt in tabara cealalta,ma chinui de ani de zile sa ma ingras. La prima sarcina aveam 44kg cand am ramas si am nascut la 63 de kg. Eream f fericita ca aveam si eu cu ce,dar fericirea n-a durat mult,ca tare repede s-au dus kg. Acum am ramas insarcinata pe la 48 de kg,dar nu cred ca am pus mare lucru pe mine tinand cont ca ultimele 2 luni tot ce mancam dadeam afara.

Acum sincer nu conteaza nici kg,nici cat de greu ne este in perioada asta,cel mai important este sa reusim sa trecem cu bine peste aceasta perioada.

Va

Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria500 spune:

Bine spus Mony ... ce mai conteaza cate kg am luat sau nu pana acum ... sau cat de bine ne simtim sau nu ... rezultatul final este important ... Cat despre grupele sanguine si Rh .... eu stiu ca problema se pune la Rh atunci cand mama il are negativ ... unde este si cazul meu ... eu Rh-ul il am negativ si va trebui sa fac ceva dozari de anticorpi mai tarziu ... Pana la urma urmei nu ne-am strans aici sa impartasim experiente , trairi si alte cele ? ... sa mai invatam una de la alta

Ana, mamica lui Mihai Constantin nascut pe 24.05.2007
12+

Mergi la inceput

care-i faza cu grupele? ca eu acum aud prima oara. Stiam de Rh dar de grupe ma indoiesc ca e vreo buba. Daca era sa fie ceva cu siguranta asta s-ar fi tesat prima oara la aalizele de sange de inceput. Probabil sunt alte particularitati legate de grupe. Euam o problema care n-am stiut cat de mare se prezinta pana n-am avut copil. Am un defect al hemoglobinei, betathalassemie minora. Se manifsta cam ca o anemie mai serioasa dar nu mi-a facut cine stie ce probleme. Se mosteneste. O am de la tata si i-am dat-o si lui V. Partea proasta este alta. Doi parinti cu talassemie minora dau un copil cu alpha talassemie care are o speranta d viata de maximum 4 ani. Norocul a facut ca sotul sa fie sanatos tun. Mai nasol e al meu cpil va trebui sa isi testeze literalmente partenerele la sange cand va creste mare.
O alta chestie e ca nu pot lua fier ca se depune pe organe asa ca ... vorbind de vitamine prenatale.. la mine au sarit din start din schema. oricum nu sunt oarte de acord cu lucrurile de sinteza. Prefer sa mananc divers pe cat posibil si sa imi iau ce imi trebuie din alimentatie.

Alina 13+

Mergi la inceput

Mony, e usor de zis cand n-ai purtat lupta asta. Cand nu te poti tine dupa copil si gafai si cand urci un etaj problema devine brusc mai mult decat teoretica. Oricum, in mare ai dreptate... problemele de acest gen sunt pe al doilea plan insa nu ma pot abtine sa ma gandesc la sanatatea mea , a copilului ( ca il afecteaza si pe el daca iei niste tone in sarcina - risti tensiune, edeme, diabet si alte cele) si, nu in ultima instanta propriul psihic care daca e la pamant te asigur ca nu e bine pentru nimeni din casa.
Liliana, grupa 0 avand in vedere ca poate dona oricarei grupe nu cred ca are vreo problema de "combinatie". Eu si al meu avem A2 Rh pozitiv amadoi. Repet, insa, e prima oara cand aud de probleme de compatibilitate la grupe care sa nu tina de Rh.

Alina 13+

Mergi la inceput

Mony, nu cred sa aiba icterul legatura cu ceva. Al meu a avut icter aproape 2 luni de zile. Fiind prematur si cu probleme, am considerat ca are mai multa nevoie sa recupereze decat alti copii si am avut incredere sa nu il trecem pe medicamente. Si a fost bine si normal intr-un final.

Alina 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobitza_85 spune:

Buna Alina,

Ai un dar de a scrie a.i. ma acaparezi de fiecare data . Am vazut ca aminteai de lasatul de fumat. De mult am vrut sa deschid acest subiect. Exista fumatoare printre noi, Caci eu recunosc ca sunt...
Inainte fumam 10-15 tigari slim pe zi. Cand am aflat ca sunt gravi am zis gata, ma las! Si asa am facut 3 zile. Mi-a fost greu...aveam niste transpiratii reci, insomnii...
Am mers la dr si am discutat despre acest subiect si mi-a zis ca nu e bine sa renunt brusc pt ca apar diferite stari ce nu imi fac bine, iar cel mai rau e ca e poate instala tusea, iar eu, cum aveam (sper sa fi disparut deja) acel mic hematom, nu imi face deloc bine.
Dr. a zis ca daca fumrz max. 5 tigari slim/ zi e ok, nu il afecteaza pe bebe.
Am fumat de atunci in aceste aproape 2 sapt cam 3-4 tigari pe zi. In ultima vreme am greturi destul de des si ma mustra si constinta ca fumez, mai ales ca sotul e nefumator.
Mi-am propus ca de azi sa ma las.Usor nu va fi dar cred ca asa e mai bine , desi dr zice ca nu e ok sa le las brusc...
Voi ce parere aveti?
Va pupacesc!

7

Mergi la inceput