Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (7)
Raspunsuri - Pagina 12
liliana83 spune:
Buna seara si La multi ani tuturor!
Am fost asa de lenesa la scis in ultimul timp ca probabil m-ati si uitat, dar sa stiti ca niciun mesaj n-a ramas necitit .
Ma bucur de fatul ca toate burticile sunt bine, si noi suntem bine, crestem , avem acum 13 s 2z .Intre timp am mai facut doua ecografii, pe prima cu acelasi doctor cu care facusem si prima ecografie, iar pe a doua imediat la 3 zile distanta datorita faptului ca in a doua zi de craciun m-am trezit cu niste pete rosii-maronii pe chiloti. M-am panicat si-am fugit repede la spital si-am dat peste o doctorita foarte atenta la detalii si foarte apropiata de pacient... m-a surprins sa vad ca mai sunt si astfel de medici. Mi-a facut control ginecologic ptr a vedea daca-i modificat colul , si din fericire nu era, dupa care mi-a mai facut o ecografie ptr masurarea translucentei nucale, masuratoare pe care insa n-a putut s-o faca doatorita pozitionarii bebelului. Insa in celelalte privinte bebe era ok, zglobiu, si a zis ca probabil este tot baietel , spre bucuria baietelului meu, Codrin, care azi mi-a zis ca nu trebuia sa-l fac prima data pe el ,ci pe bebe din burtica, ca atunci cand el se va naste sa aiba deja fratior.... mi-au dat lacrimile de emotie... atat de tare isi doreste un partener de joaca!
Sangerarea a fost cel mai probabil de la , si acum avem restrictie. Eu ma simt in continuare f bine, doar cu greturile de dimineata am mai ramas.
Fetelor am si eu un stress.. am mancat pana acum de vreo doua ori salata de beuf cu maioneza de casa ,si abia acum mi-am pus intrabarea daca e voie sau nu...sunt cam nelinistita, desi stiu sigur de la prima sarcina ca am anticorpi ptr. toxoplasmoza, dar cu listeria nu prea stiu eu cum sta treaba. Am anuntat la servici ca sunt gravida si vestea a fost primita ok. Ma bucur c-am facut-o cu ocazia asta sper sa fiu un pic mai menajata
Le urez bun venit noilor burtici si sarcini fara probleme
diana_popa27 spune:
Bine ai venit printre noi RLK
si bine ai revenit Liliana!
Nu te speria de oua ca toate restrictiile astea sunt masuri preventive si listerioza e f f rara(eu nici nu am auzit de ea pana la sarcina). Nu-i bai ca ai mancat, dar incearca sa te feresti sau sa pui maioneza de la magazin ..stiu ca nu e acelasi lucru dar decat sa iti faci ganduri negre mai bine renunti pt cateva luni.
13+
olimp spune:
buna dimineata fetelor !
liliana si eu am mancat salata de buef cu maioneza si nu am imunitate la toxo , dar acum nu cred ca suntem asa de ghinioniste sa facem si listerie , nu am mai auzit de ea de multa vreme , multa sanatate !
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
13 +
amaliaro spune:
Buna dimi fetele
Eu fac maioneza doar cu ou fiert si a iesit ok
Bun venit noilor burticute
amalia tsakoniati
12+
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota
RLK spune:
Neata gagici!
Si eu am mancat maioneza de casa...dar sincer nu-mi fac probleme. Vorba bunicii mele: "Mama, noi la tara mancam de toate, cum mancau si ceilalti membri ai familiei, nu ne mai perpeleam ca aia nu, aia nu..."
Cred ca un picut se si exagereaza in ziua de azi.
In rest, pe unde va petreceti in seara asta?
RLK 13+
happy_ama spune:
Buna fetele!!
Bine ati venit, RLK si Marie! Sarcini usoare si bebei sanatosi!
Am avut ceva de citit sa ma pun la zi
Fetelor, sa stiti ca si eu am dureri/intepaturi destul de des. Si daca fac efort mai mult se accentueaza si incepe sa ma doara si spatele intr-un punct asa...
Acum insa am alta problema: am o senzatie de disconfort in zona intima. Nu e chiaar usturime, dar un disconfort ... Si nu imi dau seama daca e de la uretra sau vag... Ati mai patit vreuna? Exista ceva naturist de luat? As vrea sa ma duc sa imi fac analize dar pana sapt viitoare laboratorul clinicii nu lucreaza...
De durerea in gat am scapat cu oscillo, vit C si mult ceai de lamaie..
Voi ce faceti de revelion?
Happy_Ama 11+
olimp spune:
happy ma bucur ca esti bine cu gatlejul
sa sti ca si eu am senzatie usoara de mancarine la nivel vaginal , dar anlaizele de urina si secretii mi-au iesit bine , cred ca si de la utogestanul pe care il pun , dar cu igiena riguroasa trece senzatia , posibil sa se fi saturat zona mea intima se de tampoanele zilnice
de rev stau acasa , sunt o somnoroasa notorie , nu cred ca am sa rezist nici pana la 12 sa deschidem sampania de copii ...
amalia si eu pun un galbenus fiert dar pe langa unul crud , se poate face maioneza doar cu cel fiert ? nu am stiut , un sfat util
apropo am si eu o intrebare mai delicata , voi mai ... , sotului meu ii este frica sa nu pateasca ceva bebe si stam pe tusa , iar hormonii mei o iau razna...
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
13 +
paula_m spune:
Neata
M-ati omorat cu maioneza asta!! E lait-motivul acestor zile!!Dar v-au zis dr sa nu mancati maioneza, sau ati auzit voi? Chiar sunt curioasa...pt ca mie nici la sarcina trecuta , nici acum nu mi-au pomenit doctorii de asa ceva, si poate , ca tratez eu pb asta cu superficialitate...
Eu m-am apucat de oua umplute...dar nu am nici un chef!! Pana la urma tinem acasa copilul din dotare si mergem la nasi( care si ei la randul lor detin un copil de 2,2 ani si stam pana la 9, o sa ne faca copii capul calendar cu urletele si bataile pe jucarii si apoi venim acasa sa ne culcam...si sa ne rugam sa nu decurga asa tot anul
Eu mi-am inceput ziua cu o greata de zile mari, si m-am si trezit cu fata la cearsaf, sper doar sa-mi treaca pana dupa-masa...
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 11+
Am implinit doi anisori!!!
poze
happy_ama spune:
Olimp, si eu pun utrogestan, dimineata si seara...si sincer nu il mai suport eu asa...numai cand imi miroase a medicament si imi vine sa ma iau la palme.. Tu ce analize ai facut? Ma gandesc ca la secretie acum....3/4 e utrogestan....si apropo, gratie acestui utrogestan cred, cel putin in parte, eu nu mai am niciun kef de hatza hatza... Cred ca atat progesteron, plus durerile/ intepaturile care ma fac sa ma tem pt bebe, plus senzatia asta ca nu mai esti femeia de alta data (zona intima "medicamentoasa", parul nevopsit, fatza trasa si palida, talia rotunjita...) ...mie imi taie orice chef...de unde eram fix pe dos... Al meu saracul vrea, il simt, dar se abtine ca sa nu ma supere... Si mi-e cam teama de impactul acestei schimbari...dar chiar nu am chef! Deloc! Parca ma ia stresul daca ma gandesc numai.. nu cred ca e normal
Paula, mie mi- a zis dr sa nu pap ou crud (printre altele), inclusiv maioneze si creme cu ou crud. Dar asta preventiv, pt a ne feri de listeria. Si sunt f ascultatoare
Happy_Ama 11+
RLK spune:
Noi facem rev-ul intr-un pub, cu o gasca de vreo 20 de prieteni.
sper sa rezist si sa nu ma apuce somnul.
Avand in vedere ca nu mi-e rau de nicio culoare, am zis ca ar fi bine sa ne pastram vechile obiceiuri!
RLK 13+