Despre integrarea in scoli si societate
Raspunsuri - Pagina 14
Alizee spune:
Un fragment dintr-un articol :
" Autismul este o tulburare a creierului care interfera adesea cu abilitatea de a comunica si de a relationa cu cei din jur.
Semnele autismului se dezvolta aproape indotdeauna inaintea implinirii varstei de 3 ani, desi aceasta afectiune este uneori diagnosticata abia mai tarziu.
In mod tipic, parintii devin ingrijorati atunci cand observa ca fiul/fiica lor nu incepe sa vorbeasca si nu raspunde sau nu interactioneaza ca si ceilalti copii de aceeasi varsta.
De regula, copiii cu autism nu au o dezvoltare normala a vorbirii si pot sa "para" surzi, desi testele de audiometrie sunt normale.
Autismul afecteaza modul in care copilul percepe si proceseaza informatia senzoriala.
Severitatea autismului variaza. Unii au nevoie de un insotitor in aproape toate domeniile vietii lor cotidiene, in timp ce altii pot fi capabili sa functioneze la un nivel foarte ridicat si pot chiar sa mearga la o scoala normala.
Desi aceasta afectiune dureaza toata viata si determina diferite grade de izolare sociala, tratamentul poate aduce o ameliorare semnificativa in viata persoanelor cu autism.
Diagnosticarea din timp si tratamentul adecvat au dus la cresterea numarului de persoane cu autism care sunt capabile sa traiasca independent atunci cand ajung la varsta adulta. "
Despre ce discriminari scrii, Nelia ?
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius E alegerea ta. |
Da, e alegerea mea. Am cerut pozitia oficiala a sitelui desprecopii fata de discriminarile aruncate la subiectele cu pricina. Pina si Ministerul de resort din Romania a luat, voi nu. Imi pare rau, dar m-ati dezamagit foarte tare si sint sigura ca si eu la fel.
In lipsa unei pozitii oficiale pe un site care are interes central copilul, care are subiecte umanitare pentru copii cu probleme, care are rubrica de copii cu nevoi speciale, tinind cont de tot ce s-a scris la adresa lor la subiectele respective si vad ca se scrie in continuare, fara nici o sanctiune (vezi integrarea pentru ca ca e medicamentata si mama umbla pe la primarii si are ajutoare, nu ca cele de pe aici, care nu fac nimic pentru copiii lor), sint nevoita sa protestez fata de felul in care ati moderat discutia si o moderati in continuare. Nu ma lasa inima sa fac altfel, pentru ca nu m-as mai putea uita in oglinda sau in ochii celor cu care ma intilnesc in jumatate de ora.
Va doresc discutie placuta, dar daca ati vrut opinii, ceea ce este mai sus, e a mea!
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Asta se numeste deziderat. La fel ca si drepturile pacientilor din spitale. Tot un deziderat. Insa nici una dintre ele nu are absolut nimic in comun cu realitatea concreta. |
Drepturile pacientilor in spitale nu au nimic in comun cu realitatea concreta????? Nu te supara dar nu inteleg cum un om educat si inteligent care traieste intr-o tara care are pretentii mai mari de tara bananiera poate afirma asa ceva .
Toti copiii, indiferent de problemele lor au dreptul egale in sistemul de invatamant. A respinge o categorie de copii din lipsa de fonduri e similar cu a refuza sa platesti pensie si acces la sanatate la batranii peste 80 de ani. Ca dupa varsta asta nu mai sunt utili nimanui si daca vor sa traiasca sa-i ajute familia, fundatiile, etc. In felul asta ai mai multi bani pentru restul pensionarilor. Ti se pare corect?
Alizee spune:
Inca o atitudine constructiva.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AgnesLuca Pisigri, pui problema tare gresit. In primul rind ca nu cere nimeni ca nevoile lui sa fie mai cu mot decit ale celuilalt, ci doar ca dreptul fiecaruia sa fie respectat. Exista o conventie ONU in acest sens, este ratificata de toate tarile civilizate, presupun ca si de catre Romania, mai ramine sa fie aplicata. In al doilea rind, tu trimitind copilul la scoala il trimiti doar sa i se toarne cunostinte cu pilnia sau sa deprinda si competente sociale ? In al treilea rind nu zice nimeni ca o singura invatatoare la clasa este cheia rezolvarii problemei. Exista acele umbre, aici li se zice ajutoare de integrare, dar exista si alte modalitati cum ar fi team-teaching sau invatarea in grupuri de elevi, mici si neomogene. Astea din urma sunt foarte benefice tocmai pentru copiii cu capacitati intelectuale peste medie pentru ca explicind altora, isi fixeaza cunostintele iar in plus deprind si competente sociale, dadea cineva exemplu, parca Aschiutza, la unul din subiecte, de cit de multe a invatat ajutindu-i pe elevii cu probleme de la ea din clasa. In rest, au explicat bine celelalte fete care-i ideea ce ar trebui sa razbata din toata tevatura asta ! "Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian) Agnes si Alexa (21.06.2009) |
Am inteles citind si restul discutiilor. Multumesc pt lamuriri.
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 37+
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta La gradinita, am cunoscut o fetita diagnosticata cu autism. Probabil si datorita tratamentului medicamentos, era un copil integrat, cu prieteni. |
Din nou ai citit in Formula As ca datorita medicatiei era integrata??? Pe mine ma apuca ameteala
columbiana spune:
Mi-am amintit de postarea asta si m-am enervat.
Bun simt si toleranta inseamna sa inghitim orice porcarie din imaginatia cuiva emisa la rang de adevar?????
Nu exista medicamente pentru autism, cel putin in CANADA. Fiu<meu ia concerta in zilele de scoala pentru deficit de atentie, in nici un caz pentru autism, nu diminueaza nici un simptom al autismului, ba ii creste anxietatea si implicit agresivitatea (adica de la zero spre iritatie, ca nu-i agresiv, e doar usor iritabil).
De zece ani incoace sunt in contact direct cu doua organizatii de autism, cu specialisti (medic pediatru specializat, psiholog autor de carti si studii in domeniu, multi pedoeducatori, etc). Cunosc personal vreo treizeci de familii cu copii cu autism, de la copil ce face in pampers la zece ani (asta intr-adevar nu e un copil integrabil), la unul non-verbal dar care se exprima si invata cu ajutorul ordinatorului (cel putin acum 3-4 ani cit inca eram in legatura cu mama lui asa era)
Nu exista medicamente pentru autism.
cit trebuie sa suportam bullshiturile astea pe post de dialog, al cuiva ce habar n-are despre ce vorbeste ????????????
pentru agresivitate exista avertismente (si probabil o sa iau unul acusi)
pentru prostie si rautate chiar nu exista nimic??????
Citat: | ||||
citat din mesajul lui allinta
Nu stiu ce medicamente lua si nici nu stiu unde sa o gasesc pe mama respectiva. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
olympia spune:
Allinta, tu intelegi ce copiezi din articolul ala? Ai sesizat ca medicatie se da doar pentru alte tulburari asociate si ca in lipsa lor, tratamentul ala inseamna altceva decat medicatie, adica terapii ca ABA, kineto si ce-ti mai explicau fetele inainte? Tu ai pornit de la premiza (falsa) ca tratament = medicatie = singura cale pt integrare, asta-ti reprosa Nelia.
Chiar crezi ca-i aici locul in care sa dai tu lectii despre diverse diagnostice? Informeaza-te, asta sper sa-ti foloseasca, cugeta la ce citesti si ia-ti un timp ca sa integrezi informatia.
Alizee spune:
Eu ii raspundeam Neliei.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
citat din mesajul lui allinta
La gradinita, am cunoscut o fetita diagnosticata cu autism. Probabil si datorita tratamentului medicamentos, era un copil integrat, cu prieteni.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.