Despre integrarea in scoli si societate

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Excelent spus, armina!

Eu am mai scris, nu stiu care-o fi citit, ca la sfirsitul clasei a cincea directoarea l-a recomandat pe fiu<meu pentru clasa speciala? ca razbunare ca i-am facut plingere la comisia scolara pentru ca acompaniatoarea era total incompetenta.

Ca azi, dupa doi ani e intr-un colegiu bun, fara nici un acompaniament si se descurca foarte bine. N-a fost nevoie decit de o discutie la inceput de an cu toata clasa (cu fiu<meu de fata) in care li s-a explicat copiilor ca el are unele ciudatenii pentru ca are un diagnostic, ca suntem toti diferiti in felul nostru, ca sunt obligati sa-l respecte si sa nu-l jigneasca sau marginalizeze din cauza retardului lui usor, emotional si a stingaciilor lui.

Ideea e ca copiii sunt intotdeauna la mina adultui, al profesionalismului sau lipsei lui, si a propriilor limitari. Si in functie de cit e invatatoarea respectiva de deschisa, inimoasa si inventiva, copilul se poate incadra sau nu. Si mai depinde de limitele permise. La colegiul fiului meu nu exista nici o toleranta pentru bataie de joc, discriminare, etc.
Asta e unul din motivele pentru care copilul s-a incadrat atit de bine.
cind ajung acasa mai scriu, despre asupriti si asupritori si de ce societatea are nevoie si ea sa integreze persoanele cu dizabilitati, in aceeasi masura in care respectivii au nevoie sa fie integrati.

Citat:
citat din mesajul lui arminad

Citat:
Dincolo de problema copilului cu SD si al invatatoarei care se purta urat cu el, care e mesajul acestui topic de fapt?

Cam asta ar fii mesajul:
"Umilirea copiilor cu dizabilitati trebuie sa înceteze sub orice aspect si în orice domeniu al vietii sociale”

Invatatorii si parintii copiilor din scoala de masa trebuie sa inteleaga ca scoala nu e proprietatea lor si ca in momentul in care o comisie scolara a hotarat ca un copil "poate urma cursurile invatamantului de masa si poate raspunde cerintelor instructiv-educative" ale scolii la care este inscris" este ILEGAL sa il hartuiasca pe copil si familia lui.Ca sa intelegi mai bine copiez si aici linkurile de la cazul Bereanda2

http://www.cedcd.ro/media/comunicate/104,educatie-cu-banda-adeziva-la-gura/

http://www.cedcd.ro/media/comunicate/108,invatatoarea-care-l-a-lezat-pe-micutul-cu-sindrom-down-paraseste-sistemul-de-invatamant/

Citat:
Marea problema e ca in RO nu exista alternative viabile disponibile in alte tari, pt acesti copii.

In "alte tari" alternativa este scoala de langa casa unde locuieste fiecare copil.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui arminad

Citat:
Cand invatamantul in RO e la pamant, in ciuda continuei reforme, cand functioneaza la limita minima a personalului si a calificarii acestuia, cand intr-o clasa primara sunt intre 20 si 30 de copii la o invatatoare, ce ar trebui sa intelegem? Ca este moral corect ca un copil "cu nevoi speciale" sa fie integrat no matter what in colectiv? Chiar daca este violent, chiar daca deranjeaza procesul de invatare zi de zi si poate ora de ora, chiar daca invatatoarea nu este calificata sa ajute/"stapaneasca" iesirile acestuia?

In realitate e cam invers din pacate. Mai dau un exemplu in care de vina nu e copilul ci scoala si ceilalti parinti.

http://www.cedcd.ro/media/comunicate/45,abuz-si-discriminare-in-intr-o-scoala-din-judetul-hunedoara

http://www.cedcd.ro/media/comunicate/66,tudor-si-mama-lui-au-dovedit-ca-se-poate/

In Germania, din cite stiu eu, se cistiga toate procesele deschise de parinti in cazurile in care se refuza sau se submineaza aceesul copilului la invatamintul normal. Chiar si atunci cind exista recomandarea comisiei de a trimite copilul in invatamintul special, PARINTELE fiind cel care are dreptul de decizie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Este de la sine inteles ce motive stau la baza integrarii copiilor cu dizabilitati in societate. Invatand incet, incet sa interactioneze cu persoanele normale, sa capete deprinderi, care noua ne par firesti, invatand o meserie, reusesc sa aiba, la maturitate, independenta financiara si fizica.
Dar toate astea ar fi bine sa fie explicate clar si fara crize de nervi. Noi, astia, nestiutori, vom pricepe mult mai repede.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Noi, astia, nestiutori, vom pricepe mult mai repede.

Dar tu, care esti o persoana normala, fara nevoi speciale, cu acces direct si neconditionat la educatie, care nu ai fost nevoita sa lupti pentru nici un drept pentru ca le ai pe toate, neavind nici o conditie care sa te impiedice sa nu le ai... ce motiv ai ca sa fii nestiutoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ciudat cum dispar mesaje... De abia ce le citisem si mi se pareau f. clare, bine punctate.

Dupa cum si prima parte a discutiei se afla la maculatura si inchisa bine, ascunsa sub presh, pentru ca cei care pica aici pt. prima oara sa aiba senzatia ca o haita intreaga setoasa de singe a sarit sa manince de vii niste mame de copii "normali" asupriti de niste copii "speciali".

Tot ce era scris la subiect acolo va ramine in cosh, desi asta se putea intimpla doar cu mesajele off-topic. Bravo celor care au puterea sa reia aici ce s-a scris si la subsol. Eu pot doar sa mai dau aprecieri sau dislikes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nelia daca nu reusesti sa discuti o idee "fara a incadra un alt utilizator" ma vei obliga sa te sanctionez si nu-mi face placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Vedeti cum refuzati un dialog civilizat ? Cum vreti voi sa stie lumea asta mare despre nevoile copiilor cu dizabilitati, daca voi sunteti indignate de intrebari si afirmatii, care nu sunt facute cu rea vointa ?!
Si apoi, tot voi faceti pe victimele si faceti scandal ca va sunt copiii discriminati.
Desclestati-va sufletele si dialogati cu adevarat : nu indignare, tipete, furie si injurii/jigniri.
Cred ca asta este scopul acestui topic : sa faceti cunoscute nevoile si drepturile copiilor cu dizabilitati si tot ce intampina mamele acestor copii.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nelia daca nu reusesti sa discuti o idee "fara a incadra un alt utilizator" ma vei obliga sa te sanctionez si nu-mi face placere.

Dar tu ai citit ce a scris Allinta dupa toata discutia care dureaza de patru sau cinci zile???

Marius, te rog eu frumos, da-mi un avertisment daca tu consideri ca merit, pe cuvintul meu ca nu ma supar. Dar nu te mai ascunde dupa puterea regulamentului, facindu-te ca observi doar ceea ce deranjeaza majoritatea. Eu sint sigura ca la inceput nu ai inteles, apoi ai inteles unde bat si intuitia mea nu ma inseala. Sint sigura si ca nu ati citit, ceea ce e de inteles, subiectul de la inceput si ati intervenit doar pentru ca ati primit plingeri... si dupa ati reactionat pur si simplu neadecvat.

Adica, Allinta poate incadra pe oricine oriunde, considera ca da, pot fi integrati, daca-s medicamentati si asta inseamna ca mama face ceva, nu ca cele de pe aici... si tot eu incadrez?

Uita-te ce am vrut sa scriu, dar am zis sa fiu decenta, ca sa nu va supar. Tu ai prefera sa tac de tot???

Citat:

Este de la sine inteles ce motive stau la baza integrarii copiilor cu dizabilitati in societate. Invatand incet, incet sa interactioneze cu persoanele normale, sa capete deprinderi, care noua ne par firesti, invatand o meserie, reusesc sa aiba, la maturitate, independenta financiara si fizica.
Dar toate astea ar fi bine sa fie explicate clar si fara crize de nervi. Noi, astia, nestiutori, vom pricepe mult mai repede.

Allinta, am spus ca nu scriu, dar pe cuvint ca nu pot sa tac. Nu ma voi dezbraca de felul meu de a scrie si iti voi scrie calm si cu respect. Ti s-a explicat si fara crize de nervi ca nu ai dreptate si ca nedreptatesti o categorie din nevoile careia nu faci nici un minim efort sa intelegi o farima de adevar. In schimb, ai avut tupeul sa scrii ca tu si copilul tau ai fost atacata pe un subiect la care ai atacat intr-un mod foarte urit si nu ai primit nici o sanctiune.

Deci sa inteleg bine: dupa ce nu-i vrei in clasa copilului tau pentru ca sint violenti si nu au ce cauta, dupa aceea ii vezi integrati doar medicamentati... si consideri ca mama fetitei pe care chiar nu inteleg cu ce scop ai adus-o in discutie, isi ajuta copilul, ceea ce nu o fac alte mame, cum ar fi cele care te-au agresat pe tine aici.

Deci, tot ca sa inteleg bine: tu, care esti o persoana normala, cu acces direct si neconditionat la educatie, care nu ai fost nevoita sa lupti pentru nici un drept pentru ca le ai pe toate, neavind nici o conditie care sa te impiedice sa nu le ai... ce motiv ai ca sa fii nestiutoare?

Mergi la inceput

Citat:

Vedeti cum refuzati un dialog civilizat ? Cum vreti voi sa stie lumea asta mare despre nevoile copiilor cu dizabilitati, daca voi sunteti indignate de intrebari si afirmatii, care nu sunt facute cu rea vointa ?!
Si apoi, tot voi faceti pe victimele si faceti scandal ca va sunt copiii discriminati.
Desclestati-va sufletele si dialogati cu adevarat : nu indignare, tipete, furie si injurii/jigniri.
Cred ca asta este scopul acestui topic : sa faceti cunoscute nevoile si drepturile copiilor cu dizabilitati si tot ce intampina mamele acestor copii.

De citeva zile ti se tot explica si tu vii cu exemplu de fetita autista de la tine de la gradinita, integrata pentru ca este medicamentata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Dincolo de problema copilului cu SD si al invatatoarei care se purta urat cu el, care e mesajul acestui topic de fapt?

Suntem cateva care incearcam sa spulberam prejudecata ca un copil cu nevoi speciale este violent, sau ca un copil violent este NEAPARAT un copil cu evoi speciale.

Citat:
Marea problema e ca in RO nu exista alternative viabile disponibile in alte tari, pt acesti copii. Ca psihologul costa, o scoala speciala, eventual privata, costa, ca in scolile normale lipsesc multe dintre facilitatile despre care vorbea bird, care o ajuta pe fetita ei sa se mentina pe linia de plutire chiar atunci cand se confrunta cu o situatie care o pune la incercare. Aici ar trebui directionata lupta...

Cu alte cuvinte, daca eram in tara fiica-mea trebuia dusa la o scoala speciala ca poate nu rezista stresului intr-o scoala normala si acasa nu ma lasa legea sa o educ. Si la scoala speciala nu avea nici un viitor. Dar fiica-mea, in ciuda problemelor ei este un copil cu un IQ foarte mare, care are geniu pentru matematica si calculatoare, cam tot ce e stiinta in general. Dar fara psiholog, fara profesori care sa o ajute, fara posibilitatea sa se retraga cand are nevoie, nu ar face fata sau ar fi extrem de dificil pentru ea. Si nu este agresiva, nu deranjeaza orele, este foarte entuziasta cand se fac activitati la scoala, dar are nevoie de un pic mai mult decat ceilalti.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
“It is our choices...that show what we truly are, far more than our abilities.” Albus Dumbledore

Multumesc.
Nu citisem topicul split de la Zmeura asa ca nu intelesesem treaba cu violenta vs nevoi speciale. Ma rog, mai degraba violenta vs diagnostic, ca nevoi speciale au si copilul diagnosticat, si cel care din diferite motive este violent. Acum am priceput care era problema/dilema/subiectul de dezbatut si marul discordiei.

Fetita ta este un caz aparte si se bucura de o sansa in plus fata de ce ar fi primit aici in tara. Poate este si vorba de o problema de mentalitate a romanilor, dar cu siguranta este si o problema de logistica. In plus, o spui si tu, ea nu e agresiva, nu deranjeaza orele; allinta vorbea de copii care fac asta; mamele de copii cu diagnostic vorbesc despre alte probleme....

Unii discuta despre mere, altii despre pere, de aici multele neintelegeri si multii nervi. Imi place sa cred. Ma intorc sa termin de citit celelalte subiecte, ca sa nu mai fiu iar pe alaturi

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 37+

Mergi la inceput