Felicitari Ana178081, Camys! Succes Aschiuza! #51

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

LA MULTI ANI SI MULTE BUCURII PT 2013!
FIE CA ACEST AN SA FIE MACAR LA FEL DE BUN SI MIRIFIC CA 2012 PT CA PT MINE CEL PUTIN 2012 ESTE CEL MAI FRUMOS AN DE PANA ACUM DATORITA STRUMFULUI DE LANGA MINE SI VA RAMANE PE VECIE SCRIS NEGRU PE ALB INTR-UN SERTAR DREPT DOVADA asa cum bine zicea Bubulina intr-un post anterior!:x

Camys, Colieful e ceva, Infacolul e altceva, sunt pt scopuri diferite.. Colieful e o enzima, lactaza se cheama care ajuta la digerarea mai bine a laptelui care contine lactoza in mod natural..si Infacolul este simeticona care sparge bulele de gaz din stomacel.. deci ambele sunt pt colici sa zicem dar cu functii total diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Mami_de2, ai PM

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

18+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Bubu la noi nu merge cu feonul din pacate,sper sa fie mai bun espumisanul.Sper caci altfel nu mai am nici o speranta doar sa astept sa treiaca perioada asta.Pup toti copilasii care au colici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

inca o veste frumoasa la odiseea voastra:

Citat:
citat din mesajul lui Ana178081

Pup toate fetele aspirante,gravidutze mamici.
Azi am venit si eu de la spital,am nascut sambata seara(29.12) prin cezariana de nevoie(stiti k vroiam sa nasc normal),pt k bebe nu coborase destul,a fost si mare,iar prin nastere normala nu putea sa iasa.Fetitza mea Evelina Georgiana a a vut la nastere 3960g si 54cm,nota 10!
Acum suntem acasa petrecem Revelionul in familie,este si sotul cu mine de vreo 2sapt.
Va pup si sa va aduca 2013 bebelusii mult doriti!
LA MULTI ANI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

oooo, ce bebelina dodoloatzaaaa si minunata, bravo Ana, mamico, felicitai, bucurati-va de un inceput de an mi-nu-nat, unic!! sanatoase si mancacioase, daaa?

Angelique,draga mea,of...
Foehnul nu potoleste durerea, insa ii distrage atentia lui bebe si ii aduce un pic de caldurica la burtica, ceea ce ii face bine..cate un pic, exact cand se strange puiul:(...Om scapa... E tare tare greu, tare greu..uneori e terminat de somn si cand il vad cum se chinuie sa adoarma si apoi instant plange si se strange si gata somnul.e atat de obosit! cand reuseste sa adoarma, doarme si cate 7-8 ore,legate, cu doua pauze de papa, in care papa dormind..
Pupici la Stefanut si nopti (mai)linistite, dragilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Felicitari Camys si Ana! Multa sanatate si bebei sanatosi si linistiti!

Mena, multa sanatate micutului, sa dea Domnul sa se gaseasca o solutie si sa fie totul bine.

Dana, multumesc de sfat, azi i-a cazut si Sofiei buricutul, mai are un pic prins, cat un bob de orez, dar se va elimina si restul ala.

Bubu,Angelique cu calciu carbonic ati incercat, cica e f bun la colici. Bebelina mea vad ca momentan se calmeaza cu tinut pe burta mea, dar e inca micuta, mai vedem peste vreo saptamana.

Noi acum ne chinuim cu fornaitul si mucisorii. A trebuit sa folosesc batista bebelusului de cateva ori ca nu reusea sa pape, in rest punem laptic in nasuc si speram sa treaca cat mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Camys, felicitari pt micul print!
Eu zic sa arunci margarina si sa uiti de ea ca aliment.
Poti sa mananci mancare gatita, supa, pui la gratar, fara varza, broccoli, fasole si cruditati care pot da aciditate sau gaze (citrice, mere etc).
Remediile pt colici sunt pe incercate- Sab Simplex, Bonnisan, Infacol, Colief, probiotice... Cele mai bune sunt, teoretic, Colief si probioticele.
Incearca sa-l tii pe ridicat mai mult timp
Nico, si eu il luam pe Lu langa mine si sugea cand si cat vroia dar cand ma trezeam mereu gaseam ud sub el si tarziu mi-am dat seama ca vomitase. De atunci il astept sa termine de mancat, il pun broscuta pe mine si dormim bustean amandoi.
Dana, nu stiu ce sa zic, Lu vomita f f rar...
Felicitari, Ana!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geani80 spune:

Bine v-am gasit in 2013! :)

Bubulina mea e fix ca sora-sa. Nu doarme ziua mai deloc. Doar atipeste putin, maxim jumatate de ora odata. Asta n-ar fi o mare problema, dar e musai sa stau langa ea si sa o iau in brate sau sa o legan altfel urla cat o tin puterile. Si nu cred ca e de la colici, pt ca daca o ia tati in brate, nu se linisteste. Vrea numai cu mami si e o mica terorista. Nici la baie nu pot merge... Acum stau si ma intreb, e doar o coincidenta ca face la fel ca Nati sau eu sunt de vina ca le-am invatat prost, leganate si tinute in brate...? Hmm... E tare greu ca nu pot sa fac nimic. Nici mancare, nici curatenie. Fug repede cand intr-o parte, cand in alta, ca se pune pe tipat in mai putin de un minut dupa ce plec de langa ea. Cu Nati mi-a fost tare greu. Pana pe la sase luni, cand a inceput sa doarma si ea mai bine ziua, mi se aplatizase fundul de la atata leganat. Tare ma tem ca asa va fi si acum si chiar nu stiu ce sa fac... Daca o las sa planga, plange pana se ineaca. Chiar daca stau langa ea, in aceeasi camera, nu se multumeste. Si uite asa legan toata ziulica... Cum ma opresc, se foieste si maraie. Oofff, nu stiu cum sa procedez sa o invat sa mai stea si singurica.

Aseara am observat ca avea fontanela putin cam adancita. Altfel de cum e de obicei. M-am cam speriat, ca stiu ca asta e semn ca e deshidratata. Peste zi a fost ok, acum, seara, iar mi s-a parut adancita. As vrea sa facem vaccinul de 2 luni joia asta si sa intreb dr ce e cu fontanela. Sper sa fie totul in regula.

O noapte linistita sa aveti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Asaaa

Hai c-am citit si eu din urma

In primul rand, felicitarile:
Nicoleta!
Norocila
Camys
Ana

Andie, noi a doua consultatie gratuita de la medlife am folosit-o pe un pediatru ales de noi, din Medlife Unirii. La inceput a fost vag reticenta tipa de la receptie, dar a dat un telefon si pana la urma s-a pontat. Intre timp, i-am facut si mandrei abonament.

Legat de iesitul afara, intre timp a mai auzit s jumatatoiul meu si alte pareri, asa ca am cazut la pace pe macar juma de ora de plimbare in fiecare zi cat timp nu scade temperatura sub minus zece grade. Oricum perioada asta a sarbatorilor a fost destul de calduroasa, de-am ajuns chiar si in parc.

Mena, nu prea e bine sa-l lasi cu orele la san. Da, ok, caldura mamei, legatura afectiva, bla bla. Dar se va invata sa stea mufat la nesfarsit, sa adoarma cu tzitzi in gura si o sa ai de tras mult si bine cu el. Pe-a mea, care-I deja ditai caprita de aproape 2 luni, am trecut-o pe 30 minute la san, 15 minute la verticala, 1 ora de conversatii intelectuale (asta daca nu adoarme cat timp o tin in brate) si de vreo saptamana sta si singura in tarc cu ochii in jucarele – pana acum recordul a fost de 45 minute. Iar la san nu o pun mai devreme de 2 ore, decat daca o ia cumva sughitul si se enerveaza cand o zguduie. Asa ma asigur ca mananca si nu se joaca in gogosi cu tzatzele. Am trecut la programul asta pt ca se invatase sa suzeteze mamelonul, de mancat nu prea manca si era maraita non stop; asa ca am schimbat foaia si-am introdus un pic de disciplina #61514;
Si oricum este stiut ca astia mici recupereaza rapid kilogramele. A mea a ajuns la 4,8 in 2 luni si deja ne rupe spatele. Deci ridicatorul de fustite o sa fie pe val cat de curand

Ina, eu mananc iaurturi, lapte batut si sana pe langa unt si cascaval. Pana la completare, incearca sa te hidratezi tu cat mai mult, ceai de chimen si anason sau alte suplimente pro lactatie. Si a mea boceste cu sanul in gura, trage de el in toate directiile dar cel mai probabil din cauza gazelor sau pt ca asa vrea ea (cand se mai golesc sanii, curge mai greu laptele si o ia lenea). Seara si ea adoarme destul de tarziu, termina masa la zece si pana pe la 1 uneori da spectacol. M-am speriat si eu si ma gandeam ca raman fara lapte, dar inca nu trec pe completare. Nu pana nu evaluez situatia si cu un pediatru sau pana nu o vad ca nu mai ia suficient in greutate, ca nu mai doarme cate 3-4 ore, de-astea.

Logam, si Marei i-a tot supurat buricul dupa ce a cazut; dar cam pe cand ne hotaraseram noi s-o programam la un chirurg sa i-l dreaga, s-a potolit. Du-l totusi la pediatru sa-I dea cu ceva acolo (nitrat de argint parca).

Fetele cu urlatori la baie, nu disperati. Mara urla ca apucata la sters si masaj, acum sta ca o broasca si chincane si ranjeste tot timpul. Asa ca pe masura ce cresc le mai vine mintea la cap si incep si ei sa fie mai relaxati.

Angelique, tot de la chiuveta iau si eu apa pentru baie. Daca “trebuie” sa fierbi apa pentru baie, inseamna ca ti-este “interzis” si sa-l speli la chiuveta la schimbat de scutec.
Si eu sunt de parere ca trebuie sa pastram titulatura de “minuni” si sa ne mutam in grup la primul an cu bebe.

Cellena, a mea a ajuns si la 150 la o masa (dupa proba cantarului). Dupa de a trecut de 2 saptamani cam 120 ml baga la o masa, si avea cam 7 mese pe zi. Acum oscileaza intre 5 si 6 mese si cat de curand o sa ramana la 5 (I se prelungeste somnul de noapte). Ca sa fie cat de cat concludenta proba asta trebuie sa o faci la toate mesele in decurs de 24 ore; vei vedea ca la unele mese suge destul de putin (80-90 ml). Si da, Geani are dreptate: important este sa-si ia greutatea saptamanala. Eu am executat proba asta ca sa am o cat de vaga idee despre ce cantitate de lapte muls trebuie sa las cand mai plec de acasa.

Nicoleta, am citit ca ar fi normala secretia in cauza. Exces de hormoni preluati de la mama. Unele pustoaice au chiar si o falsa menstra. A mea nu a avut.

Geani si a mea isi baga mainile in gura fara nici o legatura cu foamea. Incearca sa si le indese chiar si cand ne “jucam”; rade cu gura pana la urechi si-apoi pac, o mana in gura. Parerile legate de suptul mainilor/degetelor sunt f impartite: de la foame, nevoia de a executa suptul, plictis, nevoie de alinare, sau pur si simplu ca fapt divers. N-am identificat motivul demoazelei mele, poate doar nevoia de a executa suptul peste cele 30 minute cat o las eu la san (mama rea care sunt eu).
Iar cu proramul de somn/veghe e dupa cum bate vantul. Mesele sunt fixe, cu variatii de plus minus 30-45 minute. Dar intre care din ele doarme si intre care sta treaza e un mister. Proportia cea mai mare e de somn dimineata pana pe la 12-13, veghe dupa masa aceea pana pe la 15-16, somn iarasi pana pe la 18-19 si-apoi ochi in tavan pana la baie (21:30) si eventual pana pe la 23-23:30 cand intr-un final cade lata. Dar am avut si veghe dimineata, somn tot restul zilei si noapte alba, iar de vreo cateva ori n-a dormit neam in timpul zilei ceea ce a dus la maraiala crancena de la sapte la unspe.
La Stamate am facut si soldul si una dintre tranfontanelare. Dar programarea am facut-o de cand am iesit din maternitate.
De ce ai target de 5 kg pana implineste 2 luni?
Iar cu invatatul singura ….. greu maica, greu. Ai jucarele atarnate deasupra patului? Sta cu ochii in ele? E de-o varsta cu fi-mea din cate vad, si Mara sta cu ochii in jucarici. Cand o mai apuca plansul, o iau in brate, vorbesc un pic cu ea, o gadil nitel si-apoi o asez iar in tarc. Are muzica non stop (fie radio itzi bitzi, fie cd) si uneori cand maraie mai vorbesc cu ea de la distanta. M-am chinuit ceva pana sa ajung aici, iti trebuie rabdare de fier, perseverenta, calm si mai ales putere sa nu te lasi impresionata de scancete. Si inainte sa o lasi singura, stai cu ea si vorbeste, maimutareste-te deasupra ei; nu o legana, doar tine-o nitel ocupata.

Pup fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

La. multi ani! Un an nou plin de bucurii tuturior mamicilor si bebicilor!

Felicitari proaprelor mamici!

Vreau sa va intreb daca voi ati inceput sa folositi marsupii si daca da ce fel. Eu testez deocamdata piata.
La mine wrapul iese din discutie ca mi se pare prea complicat de infasurat.
Aici Manduca e la moda dar pretul (80-100 euroi) mi se pare prea mare.
BabyByon am inteles ca nu prea e recomandat la bebelusi mici, nerespectand forma anatomica pentru coapsele bebelului.
Ar mai fi Mei Tai (parca Doura zicea ca il va folosi) despre care nu stiu prea multe, citisem doar ca de la el s-a inspirat Manduca.

Mergi la inceput