Felicitari Ana178081, Camys! Succes Aschiuza! #51

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Geani80 spune:

IPopica, nici eu nu stiu sa spun exact de ce nu scap de mania asta de a seta targeturi de greutate. Mi se trage de la prima cred, si de la madam dr de familie care mi-a reprosat ca imi tin copilul flamand si de asta n-a luat in greutate cat trebuie (dupa parerea ei).
Despre leganat... Hmmm, care patut? Ce carusel? A stat in patut vreo saptamana si pe urma a inceput programul asta zilnic de miorlaiala continua si a trebuit sa o iau in brate, apoi sa o legan, sa dorm cu ea si iata-ne ca doua siameze... Degeaba am doi copii, nu am invatat nimic din prima experienta. Gata! Ma duc sa iau un carusel si in patut cu ea. O sa tot miorlaie, dar poate reusesc sa o dezvat. Nu am cumparat carusel nici pt Nati pt ca la fel, nu statea in patut.
Acum sunt fix langa ea, ma vede si ma aude dar tot urla pt ca nu ii convine ca nu o iau in brate. Eu nu cred ca o doare ceva. Lacrimi n-am vazut niciodata la ea. Dar tipa nene pana raguseste. Nu stiu cat e ok sa o las asa... Uite deja are vreo 3 minute de cand tipa si e toata rosie si nervoasa. Uf, daca as scoate-o la capat sa mai stea si singurica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

La multi ani cu sanatat tuturor!

Va multumesc mult pt toate sfaturile legate de lactate, am inceput sa mananc cate un iaurt, colicii au mai trecut-azi avem 8 sapamani. Cu datul afara lapte uneori da afara non stop (un fel de regurgitare cu lapte multicel) altadata mai deloc, inca nu am identificat cauzele...

Geani parca m-am citit pe mine, asa am fost si noi cu Riana pana acum cateva zile, in timpul zilei doar in brate si cate 5 min in chestia aia ce o leagana , nu stiu cum se numeste. De vreo cateva zile s-a schimbat inspre bine, sta si se uita la caruselul cu jucarii, si cate 20-25 de min, record pt ea. am o carte f intersanta care vb de etapele cheie in primul an de viata. Nu mai stiu exact cand ai nascut tu, primele etape apar la 5 si la 8 sapamani din viata cand apar shimbari majore (incep sa vada mai bine, isi dau seama de anumite situatii, obiecte din mediul inconjurataor etc) si fiecare schimbare de etapa e insotita de o perioada dificila, cu plans si tinut in brate ce poate dura dela 2 zile pana la 2 sapt. Dupa trecerea in noua etapa se linistesc brusc. La mine s-a potrivit si cu baiatul meu si vad ca si acum, de vreo 3 zile e alt copil, sa nu cobesc.. :))) incearca sa o mai pui jos distand-o cu un obiect colorat, jucarie, muzica etc. si stai in preajma ei sa stie ca esti acolo. Incet se va interesa si ea la obiecte, oricum trebuie sa avem rabdare, de la 3 luni incolo va fii mai usor, vor apuca cu manutele, se vor mai "distra " si singuri. E f bine sa ii schimbam pozitiile si sa le aratam obiecte prin casa. Cand isi tin capusorul singuri se pot pune in vertical tinuti de sub brat sa experimenteze si pozitia asta.

Popi asa si noi, e din ce in ce mai bine si plange mai putin, la baita deloc acum, zambeste si gangureste, avem fete mari ce mai :)))

Postez ce am s cris, sunt pe tel si mi-e frica sa nu pierd textul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Caruselul muzical e bun in cazul nostru si mai avem si o arcada cu jucarii sub care pun o salteluta si ea da cu manutele si piciorusele, cred ca peste o luna o vom folosi si pe aia.

Mena, santate bebelusui colegei de odisee,'mi se pare teribil cum adica sa nu ii lase sa plece, exista asa ceva? Sa ajute Dumnezeu sufletelul nevinovat!

Felicitari noilor mamici posssoare de bebelusi minunati! Curaj celor ce mai sunt 2 in 1, o nastere usoara si bebelusi sanatosi!
Scuze de greseli, nu mai apuc sa editez, vocifereaza fetita si baiatul ma striga intr-una :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

va vine sa creseti ca am schimbat anul¿ mie o sa imi ia ceva sa ma obisnuiesc...
azi dimineata am avut programare la analize de sange si urina(primul control dupa nastere) si a trebuit sa o iau pe irina cu mine, ca tati a inceput munca...erau 0 grade.am imbracat-o ca pe o ceapa...ma enerveaza cand imi dau programare la 8 dimineata. tot timpul cer cat mai spre amiaza.

ANA felicitari si bine ai venit acasa!! refacere rapida.

ANGELIQUE un sa ii treaca colicii la Stefanut.

IPOPICA Irina urla ca din gura de sarpe dupa baie ,pana cand o stergeam si ii dadeam cu ulei.ma dispera. nu se linistea decat cadn simtea ca o imbrac. acum o prostesc, in ideea ca ii dau sa manance putin inainte(intotdeauna ora de masa e dupa baie) si asa imi sta cuminte foc...nu zice nimic. si apoi continuam masa.

GEANI si Irina a avut asa cateva zile, ca nu mergeam nici la baie de ea.toata lumea imi zicea ca o invat prost...acum insa e cuminte foc.plange putin daca se trezeste si ii e foarte foame pana ce ii schimb scutecul si ii prepar biberonul...apoi, dupa masa ma joc putin cu mana pe fruntea ei si o pun in pat, pe o parte.daca se agita ii trece daca imi simte mana pe capul ei.nu povestesc cu ea cadn e de dormit si se linisteste...noaptea imi doarme bine.pediatra mi-a zis sa nu o las sa doarma mai mult de 4 ore, ca e mica si mai trebuie sa ia in greutate.asa ca o iau din patutul ei, ii schimb scutecul si ii dau sa manance. pana scoatem gazele, pe umar, adoarme la loc. iar in timpul zilei daca nu doarme sta in landou sau pe pat si eu cadn vad ca da semne de protest, dar inca nu plange ii vorbesc...si merge de minune.

ASCHIUTZA hai ca mai ai putin...

INA felicitari pentru cele 8 saptamani!!

DANA si a mea vomita daca o agitam dupa masa.acum o tin putin in fundic, pe picioarele mele si apoi o pun pe umar si da gazele mai repede afara.

MENA numai bine la copilul prietenei tale.

Irina mananca acum 120...nu la toate mesele.daca ii e foarte somn si mananca acum mai putin se trezeste mai repede sa manance ca i se face foame.ii merge bine si cu laptele nou caci uda scutecele intr-o veselie...dam faliment...schimbam in medie 10 pe zi......

de VREUAUSANINGA nu mai stiti nimic¿

Mergi la inceput

va vine sa creseti ca am schimbat anul¿ mie o sa imi ia ceva sa ma obisnuiesc...
azi dimineata am avut programare la analize de sange si urina(primul control dupa nastere) si a trebuit sa o iau pe irina cu mine, ca tati a inceput munca...erau 0 grade.am imbracat-o ca pe o ceapa...ma enerveaza cand imi dau programare la 8 dimineata. tot timpul cer cat mai spre amiaza.

IPOPICA Irina urla ca din gura de sarpe dupa baie ,pana cand o stergeam si ii dadeam cu ulei.ma dispera. nu se linistea decat cadn simtea ca o imbrac. acum o prostesc, in ideea ca ii dau sa manance putin inainte(intotdeauna ora de masa e dupa baie) si asa imi sta cuminte foc...nu zice nimic. si apoi continuam masa.

GEANI si Irina a avut asa cateva zile, ca nu mergeam nici la baie de ea.toata lumea imi zicea ca o invat prost...acum insa e cuminte foc.plange putin daca se trezeste si ii e foarte foame pana ce ii schimb scutecul si ii prepar biberonul...apoi, dupa masa ma joc putin cu mana pe fruntea ei si o pun in pat, pe o parte.daca se agita ii trece daca imi simte mana pe capul ei.nu povestesc cu ea cadn e de dormit si se linisteste...noaptea imi doarme bine.pediatra mi-a zis sa nu o las sa doarma mai mult de 4 ore, ca e mica si mai trebuie sa ia in greutate.asa ca o iau din patutul ei, ii schimb scutecul si ii dau sa manance. pana scoatem gazele, pe umar, adoarme la loc. iar in timpul zilei daca nu doarme sta in landou sau pe pat si eu cadn vad ca da semne de protest, dar inca nu plange ii vorbesc...si merge de minune.

DANA si a mea vomita daca o agitam dupa masa.acum o tin putin in fundic, pe picioarele mele si apoi o pun pe umar si da gazele mai repede afara.

Irina mananca acum 120...nu la toate mesele.daca ii e foarte somn si mananca acum mai putin se trezeste mai repede sa manance ca i se face foame.ii merge bine si cu laptele nou caci uda scutecele intr-o veselie...dam faliment...schimbam in medie 10 pe zi......

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

La multi ani, dragele mele! Sper ca ati petrecut bine de revelion. Noi am fost acasa, au mai venit niste prieteni pe la noi si am rezistat pana la 6 dimineata. A fost tare frumos.

Eu am gasit alta solutie pentru a rezolva problema cu colicii, solutie pentru care voi fi hulita cu siguranta de toata lumea... mancatul la program. Pana acum i-am dat bebelinei sa manance cand si cum a vrut ea, dar, pentru ca manca destul de rar (ajunseseram sa mancam la 4 ore ziua si noaptea si la 5), manca foarte mult si cu o disperare de nedescris... asa ca mititica inghitea aer, si nici stomacelul nu cred ca era pregatit sa digere 180 ml (!) la o masa (i-am dat cu biberonul, deci stiu sigur ca atat mancase). Plus ca obosea atat de tare dupa ce termina de mancat, ca adormea tun... nicio sansa sa o mai trezesc sa regurgiteze, oricat m-as fi chinuit.
Asa ca, mai nou, mancam la 2 ore si jumatate, muuult mai linistite, nu mai adoarme dupa aia si scoate tot aerul si n-a mai avut nicio criza de plans. A dormit, a stat linistita la ea in patut sau in balansoar. Mi-era asa mila de ea cand o vedeam cum se chinuie
Sper sa tina figura si in continuare.

Va las, ca s-a trezit. Mai revin eu

Mami de strumf Ema (14.12.12)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geani80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ina_3040

La multi ani cu sanatat tuturor!

Va multumesc mult pt toate sfaturile legate de lactate, am inceput sa mananc cate un iaurt, colicii au mai trecut-azi avem 8 sapamani. Cu datul afara lapte uneori da afara non stop (un fel de regurgitare cu lapte multicel) altadata mai deloc, inca nu am identificat cauzele...

Geani parca m-am citit pe mine, asa am fost si noi cu Riana pana acum cateva zile, in timpul zilei doar in brate si cate 5 min in chestia aia ce o leagana , nu stiu cum se numeste. De vreo cateva zile s-a schimbat inspre bine, sta si se uita la caruselul cu jucarii, si cate 20-25 de min, record pt ea. am o carte f intersanta care vb de etapele cheie in primul an de viata. Nu mai stiu exact cand ai nascut tu, primele etape apar la 5 si la 8 sapamani din viata cand apar shimbari majore (incep sa vada mai bine, isi dau seama de anumite situatii, obiecte din mediul inconjurataor etc) si fiecare schimbare de etapa e insotita de o perioada dificila, cu plans si tinut in brate ce poate dura dela 2 zile pana la 2 sapt. Dupa trecerea in noua etapa se linistesc brusc. La mine s-a potrivit si cu baiatul meu si vad ca si acum, de vreo 3 zile e alt copil, sa nu cobesc.. :))) incearca sa o mai pui jos distand-o cu un obiect colorat, jucarie, muzica etc. si stai in preajma ei sa stie ca esti acolo. Incet se va interesa si ea la obiecte, oricum trebuie sa avem rabdare, de la 3 luni incolo va fii mai usor, vor apuca cu manutele, se vor mai "distra " si singuri. E f bine sa ii schimbam pozitiile si sa le aratam obiecte prin casa. Cand isi tin capusorul singuri se pot pune in vertical tinuti de sub brat sa experimenteze si pozitia asta.

Popi asa si noi, e din ce in ce mai bine si plange mai putin, la baita deloc acum, zambeste si gangureste, avem fete mari ce mai :)))

Postez ce am s cris, sunt pe tel si mi-e frica sa nu pierd textul

Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010 si de printesa Riana Maria 07/11/2012

Merci, Ina! Trebuie sa iau carusel ca nu am. Paturica din aceea sau salteluta cu chestii atarnatoare am de la Nati. Vad ca deja isi tine capusorul. Nu foarte bine, dar cateva secunde sta chiar bine. Nu insist sa o tin la verticala, ci doar in plan inclinat.
Nu stiu ce sa zic, daca e doar o etapa. Sper sa fie asa si incerc sa o dezvat sa stea numai lipita de mine altfel am incurcat-o. In perioada asta a fost mai simplu ca sotul a fost in concediu si m-a ajutat mult, dar cand suntem singure, nici sa mananc nu pot.
Noi am facut 8 saptamani ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Fetele cucuieteleeeee

Nicholas ne-a facut un super cadou de inceput de an:aseara a inceput sa zambeasca, ne-a topit! zambeste tot timpul cu gingiutele alea fara dinti si cu gura pana la urechi:):)
Colicii sunt la locul lor, insa si-au mai redus perioada..nu mai sunt 4 ore, ci doua.

Cellena, pur si simplu bubulicea ta nu are colici, Doamne-ajuta sa nu aiba!
Si eu ii dau lui gagalici la doua ore sa pape si scoate acum bine aerul dupa masa, de cand il tinem 20-25 min la verticala,insa inchirceala ramane la putere... Nu are treaba cu orarul de masa.. Daca sunt, isi fac de cap.

Angelique, voi cum mai sunteti, puilor?

Aschiutaaaaa, ce faci, ma copilule?mai stati? mai puteti?

Onuutz

Va pupam pe toate si pe mamici si pe gagalici!

Mergi la inceput