Visand visul meu

Visand visul meu | Autor: marius

Link direct la acest mesaj

Am stat in cumpana daca sa imi spun sau nu o parte din mine. Apoi mi-am luat inima in dinti. Si asta pentru ca....

Mai sunt doua zile pana in Ajunul Craciunului. In unele parti ale lumii citeam ca bradul este impodobit mai repede. In alte parti azi, la altii maine iar multi il impodobesc in Ajun.
Toti insa se bucura fie in momentul in care il impodobesc, fie dupa aceea, fie si doar vazandu-l undeva pe strada sau cine stie, poate intr-o vitrina. Unii se bucura vazandu-l oriunde. Ceea ce nu stiu eu este cum se pot bucura cei care nu-l vad deloc. Ma gandesc la cei care nu mai vad. Altii insa vad dar nu-l vad pentru ca nu au nici un brad.
Ce pot sa faca ei? Atunci ma simt trist. Mi-as dori sa poata toti sa vada un brad. Sa-l vada si sa-l simta ca si cum ar fi parte din viata lor. Insa stiu ca pentru unii este un vis irealizabil. Si probabil va ramane doar un vis irealizabil. Din nefericire.
Copiii se bucura de cadouri. Oamenii mari se bucura de bucuria copiilor. Unii ofteaza si se gandesc la cei care nu sunt sau nu mai sunt alaturi de ei. La acestia le zaresc in coltul ochilor un graunte sclipitor al unei lacrimi. Al unei clipe de aducere aminte, al unor regrete spuse sau poate doar traite intens sau surd in sufletul lor. Altii zambesc fericiti. Altii pur si simplu tac. Aceasta este omenirea formata din valuri. Unele mari, altele mici, unele spumoase, altele domoale.
Insa gandul meu se reintoarce implacabil la valurile sparte de vreme sau soarta pe colturi de stanci ascutite. Valuri din care nici macar spuma nu a mai ramas decat ca o lunga si pierduta amintire. Si aceasta stiuta poate doar de o pereche de ochi ai caror colt sclipesc in noaptea de Craciun tainic si tacut.
Asa incat asa mi-as dori sa pot sa trimit in lume o bucatica oricat de mica din mine visand visul meu!

Craciun fericit tuturor oriunde veti fi fiind!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Marius esti o parte din sufletul acestui site sensibil si patetic care se incapataneaza sa infrunte timpul. Sensibilitatea, sinceritatea si emotia fara machiaj sunt intotdeauna parti ale gandurilor tale postate aici. Momentul bradului este intr-adevar special. Cumva romanii sunt legati de brazi ... poate pentru ca suntem un popor al padurilor. In fiecare an cumpar cateva globuri noi, pentru ca in momentul in care imi pun sufletul in brad, acele globuri aduc culoarea prezentului. Anul acesta am pus mai multe bufnite in brad, poate ca avem nevoie de mai multa intelepciune si ratiune. De asta imi plac bufnitele asa de mult ...
Ai un brad frumos Marius, uite ma duc sa fac si eu o poza bradului meu, pe care l-am facut acum 2 zile. Am pus la maxim cantecul lui George Michael - Last Christmas - si am baut un pahar de vin rosu bun ... cand am pus bufnitele mele in brad.

Sa ai un Craciun Fericit alaturi de familia ta frumoasa. va pupam cu drag,
popestii :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

mi-am pus bufnita :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu ma reintorc in copilarie,de fiecare data in aceasta perioada.

Mi-a draga tare perioada asta a anului,pentru mine bradul de craciun si focul de artificii inseamna copilarie.

Craciun fericit tuturor!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Cred ca ziua de azi mi-a dat un alt raspuns la intrebarea: "De ce nu stim sa apreciem darurile care le avem?"
Poate ca trebuia sa ma "lovesc" de aceasta poveste, atat de sensibila a lui Marius, ca sa imi dau seama, din nou, ca avem tot dreptul sa fim fericiti, in felul nostru.

A fost primul an in care pentru o perioada scurta, pret de doua saptamani, am zis: "Anul asta va fi fara brad..."
Ar fi fost primul an in postura asta.
Sunt valuri, uneori tristeti in viata, care te fac sa nu-ti mai doresti lucrurile normale, absolut normale. Cand vezi doar negru in fata si nu mai vrei nici cele mai banale lucruri.

Dar judecand la rece, am zis ca nu pot face asta. Iar azi am impodobit bradul...cu bucurie, alaturi de nepotica mea.
Sunt zile/clipe senine la care nu mai speri si totusi ele vin in viata.

Ma intreb, cum ar fi fost Craciunul acesta fara brad??? Raspunsul mi l-am dat in gand.
Si ma bucur ca azi l-am putut aprecia, ca parte a acestei sarbatori care se apropie. Cu siguranta voi face tot posibilul sa-l mai am, la fiecare sfarsit de decembrie pe care-l voi petrece.

Craciun fericit tuturor!
Sa ninga frumos, poveste de iarna,
Tot ce e bun peste voi sa se astearna.
Va fie Craciunul, bogat, luminos
Si anul cel nou, mai curat, mai voios!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ah, si eu visez la un Craciun fara Veronicile Bereanda, dar vad ca sunt la moda pe aici.

Craciun Fericit tuturor!

Mergi la inceput