Bv Ardna, Ancab, Lorena86, Ayla21, Desert_rose !30

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Greyeras, mie nu imi trimite nimeni nimic, dar am un sot nepretentios care isi doreste doar Chili con carne de Craciun si o sa mai fac si o budinca din plic dupa care se omoara tot poporul masculin al familiei si gata . Curatenia nu se vede la mine cu doi zmei cu galosi inzapeziti si care maninca smarties peste tot si care lasa ziarul intins pe unde le vine, asa ca.....

Miine impodobim bradul, asa ma bucur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Ioana felicitari pt vestile bune de la eco si bebele meu e putin mai mare, sa vedem acum care va veni primul. Sa dea Dumnezeu sa vina la termen la amandoua.
Carmen tinem pumnii.
Mys si eu auzisem ca e semn de nastere cobararea burticii, bafta multa. La mine a fost jos de la inceput asa ca semnul asta nu prea il iau in calcul.
Mena foarte frumusel bebele.

30+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/C85Kp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucky.she spune:

Da, Ralu_15, si eu sunt interesata de cremele acelea, asteptam sa ne spui dc ajuta.

Azi n-am avut chef de absolut nimic, sunt un pic trista caci nu simt deloc atmosfera Craciunului in aceasta tara, nu-i ca acasa... vorba aia. Maine ma duc sa bat orasului poate gasesc cozonaci si alte bunatati la magazinul romanesc, macar de atat sa ne bucuram. Pe barbati-miu il trimit la turci dupa varza murata, in afara de sarmale nu cred ca prestez nimic, salata de beuf poate pt Revelion desi cu mainile astea nu stiu cum am sa toc toate alea.

Visez la Craciunul urmator, sa mergem in Ro sa o plimbam pe Eva cu sania :) si sa simtim si noi Craciunul.

mami-bear 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Felicitari Ella si Lidia, si bun venit noilor bulgarasi !

Ce se mareste lista de pe prima pagina cu bebei ! Sa le dea Dzeu sanatate si noroc la toti; iar parintilor putere sa ii creasca frumos
Elena asa frumos mi s-a parut mesajul tau, imi si inchipui ce fericita si mandra te simti de baietii tai
Mena e f frumusel baietelul tau , e un baietel puternic de care vei fi mandra toata viata Cum v-ati acomodat, ai laptic?
Mi-ar place sa ne mai scrie proaspetele mamici, in limita timpului pe care il au normal, cum s-au simtit dupa nastere, primele sentimente....
Aschiutza o sa incerc si eu acea pozitie in patru labe, sa vedem daca la mine functioneaza
Greyeras,Anca,Blue, Desert, Katy, Carmen & toate burticile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Felicitari noilor mamici Lidia si Ella, sa va traiasca puii, iar voi sa va recuperati cat mai repede!

Adrianaady, pupici! Pozitia in 4 labe chiar ajuta, eu o foloseam si inainte de sarcina, cu coloana mea cu probleme, iar acum e uneori mana cereasca! Pur si simplu stau asa, nu trebuie neaparat sa ma misc, e minunat sa nu mai fie presiunea burticii pe coloana. Uneori mai exagerez si fac si arcuirile din pozitia "pisicii" (cea de gimnastica medicala pt coloana, cand te arcuiesti usor si treptat in sus, iar apoi in jos - a.i. spatele sa descrie perfect litera C cu fata in sus sau cu fata in jos... pornind de la cap/gat pana la fund, extremitatile C-ului ridicate/coborate simultan). Gimnastica nu am facut toata sarcina, nici macar pozitii usoare de gimnastica medicala, nu am vrt sa risc nimic... dar pozitia asta am mai facut-o, de maxim 2-3 ori din cand in cand, imi mai intinde si relaxeaza muschii spatelui si coloana, chiar simt ca ma ajuta cand ma arcuiesc asa usor (fara sa incordez muschii abdomenului)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_15 spune:

cremele sunt
http://www.pronat.ro/magazin/unguente-creme/896-tamus-crema-untul-pamantului-arnica-20-g.html

si asta
http://bolnav.ro/crema-cicatrizanta-cu-tataneasa-farmacie-online-5685.html

sora mea le-a cumparat de la farmacie din tara. sunt sigura ca se gasesc si prin tari straine, doar sa stii ce sa ceri..

am inceput de azi cu cea cu untul pamantului - trimit update peste cateva zile daca vad imbubatatiri :)

Ralu 36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELEnNa_12 spune:

Pentru ca spuneati de impresii de dupa nastere... Va scriu asa pe scurt, dar nu promit ca termin acum :D Ca tre sa faca ochisori puiul si intram la papat.

So, dupa cum stie 90% din odisee (adica cele care activeaza pe FB) mi-am dorit sa nasc natural. La 35s si cateva zile am mers la control, veste proasta: Dubla circulara de cordon ombilical in jurul gatutului. Ok, trageam speranta ca o sa fie ok. Dupa alte 2s, control. Identic. Dr. mi-a zis ca putem incerca nasterea naturala, dar daca se blocheaza pe canal in cazul in care este scurt cordonul ombilical, ajungem tot la bisturiu. Am stat si am analizat cu omul si am zis ca n-are rost sa ma chinui in travaliu 10 ore si apoi tot la operatie sa ajung. Zis si facut, stabilit cezariana pe 20dec.
Sotul avea o nebunie, sa nasc pe 12.12.2012, asa zicea el ca isi doreste, ca bebe sa vina in ziua aia. Pe 11.12 avem control (38s fix) bebe micut, 3100g, cu marja de eroare 350g. Sotul avea de gand sa ii spuna dr. sa ne razgandim sa nastem pe 12, ca sa fie treaba treaba, si sa-si indeplineasca dorintele. :) Eii bine, nu a mai zis nimic pt ca m-a vazut panicata ca bebe in ultima saptamana in burtica luase doar vreo suta de grame. mi se parea putin, mi-am dorit sa am un bebeloi mare, mai ales ca il scoteam pe burtica, nu-mi ramanea decat sa ma bucur si sa ma rog ca el sa creasca. A ramas valida programarea de pe 20dec.
Ajunsi acasa, aveam promisa... , ca l-am dus cu zaharelul, am zis ca de la 37s, apoi hai de la 38s si promit! Stiam ca era 12.12 si i-am zis ca mi-e frica sa nu nasc si el a spus ca nu se supara daca se declaseaza nasterea... ce daca, bebe are timp sa creasca si afara... M-am cam suparat eu pe el, dar degeaba.
Pe la 4 dimi ma trezesc cu dureri de burta. Am zis ca sunt crampe si poate am mancat ceva aiurea. Nu aveau nicio legatura cu contractiile. Adorm. Pe la 8 ma trezesc de tot, cu aceleasi dureri ciudate. Deja la 12 nu mai rezistam, l-am sunat pe dr. M-a chemat la spital... M-a conectat la CTG si a zis ca nu sunt contractii de nastere. Eu stiam ca alea nu sunt contractii de nastere, dar durerea, durerea ce fac cu ea?! Ca aia era beleaua. MA durea burta si spatele fara intrerupere, nu erau contractii. Si ma panica maxim ca bebe nu misca! Insa dr. zicea ca e totul ok cu bataile inimii, nu indica nimic care sa il ingrijoreze. Am luat al 3lea nospa in ultimele 10 ore. A zis dr. sa mai iau unul singur seara, si atat! mi se parea o vesnicie pana seara, insa n-aveam incotro.
Plecat acasa, era cam ora 14, pe data de 12.12.2012. :)
Vreo 3 ore nu am mai avut nimic, apoi cum s-a lasat seara cum m-au luat contractii serioase. Durerea era doar in timpul contractiilor. Sunat pe dr. pe la 20. Spus ca DOARE, trimis la spital. Acolo m-au pus again la CTG. Ce sa vezi, contractii puternice de ma zvarcoleam pe sub aparatul ala. nici nu l-au lasat 20 min ca le-am zis ca nu pot sa stau locului. Ecograful spunea in continuare 2 circulare si BONUS, o mana bagata pe sub cordon, adica avea cordonul sub brat cumva... LA controlul vaginal, col sters complet si capul angregat pe canal. M-au internat si au sunat pe dr. meu si i-au spus ca ma pregatesc de operatie. Era cam 22. Sotul innebunea. Nu stia daca sa se bucure sau nu. Eu ziceam ca nu cred ca apucam sa nastem pe 12.12 :)) Adica sa ma si pregateasca, sa ma si bage in sala de operatie, sa ma si opereze si sa si nasc, toate in 2 ore, ca sa prind data de 12.12. In conditiile in care nu stiam nici cand ajunge medicul meu la spital.. Eii bine, in 40 min eram in sala de operatie, cand mi se facea anestezia a aparut doctorul. In 10 minute auzeam un "waaaa" nebun. Mi se umpluse sufletul de o fericire incomensurabila, in acelasi timp si ochii de lacrimi. In nebunia mea, ma intrebam totusi daca l-am facut si pe tati fericit... daca am prins data asta frumoasa ori ba. :) Si mi-au spus cei din sala ca e ora 23.00 si ca e un super galagios si are un plans foarte frumos. Eu nu auzeam decat urlete, si imi vuia capul ca plangeam in hohote. miscam toata masa de sub mine. in 2 minute m-au linistit niste dureri de cap infioratoare. Mi s-a bagat ceva pe vena si am fost ok. Mi-a adus bebele sa il vad si mi s-a parut de o frumusete rara, jur. E al meu, stiu, din cauza asta, dar inca mai cred ca e un bebe foarte frumos :X ... mi l-a dat sa-l pup, am atins cea mai finuta piele existenta pe lumea asta !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Elena, desi stiam povestea, m-am emotionat din nou citind-o!! Cred ca fiecare din cele care asteptam momentul magic ne imaginam ca prin astfel de clipe vom trece si noi si.... traim mult mai bine astfel de povesti, la o intensitate sporita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_ille spune:

Felicitari Ella si Lidia!!!
Elena ai reusit sa ma faci sa pling de emotie. Felicitari pt bebelusul tau frumos.Acum vei avea cel mai frumos Craciun.
Noi am fost la control,34 sapt, bebe e bine(nu mi-a spus ce greutate are), dar dr meu nu ii place colul(2,8cm) si ca bebe e f jos. Asa ca in pat toata ziua.
34+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Elena ce poveste frumoasa ! Iti multumesc ca ai impartasit-o si aici, eu nu va citesc pe facebook...... Cred cu adevarat ca acele clipe sunt unice, cand iti vezi copilul pt prima oara Eu sigur voi face cezariana si sincer nu m-am decis la ce fel de anestezie sa ma opresc; imi e frica de un atac de panica....
Desert habar nu aveam de astfel de dureri inainte de sarcina, dar de la 12 saptamini ne tot luptam cu ele. O sa testez pozitia asta

Mergi la inceput