Cine ma ajuta sa gasesc mere nestropite?
Doar cateva kg pt bb , pediatra ne-a "prescris" suc de mere:)
Desi pe primi doi i-am diversificat prima data cu legume acum mi-a zis sa incep cu fructe
Si eu ma pregatisem cu legume...:)
Raspunsuri
desprecopii spune:
Ah cred ca e greu. Asta vara mi-a spus un pomicultor din Romania ca merele se stropesc de 16 ori pe an in Romania - ma refer la producatorii de mere care vand pe piata. Am cascat ochii mari ... si m-am ingrozit.
Mama are niste meri in gradina si nu ii stopeste - dar merele sunt mici si viermanoase. Am citit undeva ca merele cele mai sanatoase sunt cele cu viermi ... stie viermele ce e bun. Pe de alta parte, in supermarket - suntem atrasi de merele care par a plesni de sanatate ... exact ce nu ar trebui sa ne atraga ... sunt si merele ca frumusetea ... doar o aparenta///
marius spune:
Anul acesta nu am avut mere - adica au fost dar putine doar de mancat ceva ceva, te-as fi servit cu placere la anul insa va fi plin. Merii nu au fost si nu vor fi stropiti niciodata. Nu am probleme cu daunatorii pentru ca merii sunt in zona de dealuri/munte unde este frig si nu exista fluturi/viermi deci merele sunt sanatoase.
Merele se disting prin gust/aroma/duritatea pulpei. Nu am consumat si nici nu am de gand vreodata sa consum mere din supermarket. Am gustat de cateva ori dar nu stiu cum se pot manca produsele alea nu au nimic in comun cu un mar exceptand forma. Pacat de oameni ca nu stiu cum are gustul un mar normal. Mare pacat.
Ioana_Pos spune:
Nici bunica mea nu le stropeste si cantitatea de viermi e rezonabila. La fel cu ciresele, visinile si piersicile. Sigur ca mai fac si viermi, dar nici pe departe nu au toate. Ea e in campie, nu stiu daca e relevant.
In ceea ce priveste dorinta ta nu pot sa te ajut ca a fost un an prost ca recolta, cu seceta prelungita din vara.
Fructe bio se pot comanda online - auzisem pe cineva de orkos sau cam asa ceva. Pot sa intreb ca sa iti zic sigur situl daca te intereseaza.
ilenutza spune:
Ms de raspunsuri
Deci la anul am de unde lua mere,
Stiu de site-uri care vand produse bio dar nu stiu daca sunt chiar asa de bio
Incercam sa rez. in the house ca sa zic asa
lena1o spune:
Te sfatuiesc sa iei din piata de la tarani,care sunt mai mici,eu cred ca nu la stropesc ca sunt saraci si chiar daca o fac mai mult de o data nu le stropesc,dar in comparatie cu cele din market sunt mai sanatoase.
Androix spune:
Nici mama nu stropeste merii si din 5 meri am gustat asta vara DOUA mere! Restul au cazut pe jos inainte de a se coace.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilenutza Ms de raspunsuri Deci la anul am de unde lua mere, Stiu de site-uri care vand produse bio dar nu stiu daca sunt chiar asa de bio Incercam sa rez. in the house ca sa zic asa Ile , mami de V , A si I , |
Linistita... am mai multe soiuri, din septembrie deja sunt. Doar ca abia peste 9 luni. Daca oamenii ar fi mai ... harnici pentru ei, nu pentru altii, multe ar merge mult mai bine pe aici prin Romania.
In septembrie spune-mi si iti trimit cu drag.