P.T.A.P.

P.T.A.P. | Autor: capcaunul

Link direct la acest mesaj

Forumistii mai maturi, nu-i asa ca treasare inima la auzul acronimului PTAP? Pregatirea Tineretului pentru Apararea Patriei. Forumistele sigur nu au uitat tragerea cu pusca de infanterie, sau cel putin umarul lor drept nu va uita niciodata.

Daca ati uitat, nu-i bai: www.hotnews.ro/stiri-international-13842104-rusia-reintroduce-cursurile-militare-patriotice-scoli.htm" target="_blank">PTAP-ul se apropie cu pasi repezi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

De la rusi vine ploaia!

Io-s din aia de facui si armata in primul an de facultate...la dreaaaaapta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu am facut la liceu, nu nimeream nici o tzinta si nu spun ce frica imi era de pusca aia.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Io n-am apucat, da' nici departe nu eram; eram in clasa a 8-a in '89.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

eu nu am prins... imi povestea mami

da' pe vremea cand ne apropiam de plecare si ma gandeam ce sa fac cu noua mea viata, hotarasem sa ma inrolez in armata!

nici acum nu ma parasit gandul cu totul.... imaginati-va un contabil general

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

ai maaare dreptate la faza cu umarul drept nu mai reusesc sa-mi amintesc ce-am facut la restul orelor de PTAP, stiu doar c-am prins o singura tragere in poligon, la care n-am nimerit deloc tinta (cel putin nu pe-a mea - am nimerit-o o data pe cea vecina, parca din stanga - se pune? io incercam sa-i lamuresc ca macar am anihilat un adversar, nu mai conteaza care ) si marea mea fericire a fost ca am scapat cu umarul nedizlocat

da' am o curiozitate: de ce numai umarul drept al forumistelor? pe forumisti ii menaja ceva/cineva? sau se presupune ca ei au chestia asta in sange si ca umarul lor drept n-a avut absolut de suferit, manevrarea armei fiind o chestie instinctiva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Ptiu, drace.
Si eu tot la o singura tragere am fost si n-am nimerit. Nici nu-mi mai amintesc daca am primit ceva instructiuni sau ce se mai intampla la orele de PTAP, cred ca stateam cu diriga si ne povestea chestii administrative, nu ne ducea la munci agricole alea erau perioade separate:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Imi amintesc cu cata nerabdare am asteptat tragerile cu PTAP-ul, ni s-au promis trei, dar in final am fost doar la una. Eram atat de incantata ca o sa trag cu arma, de nici nu mai tin minte daca mi-a dislocat umarul sau nu.
Daca acum copiii mei mi-ar spune ca vor sa traga cu o arma reala, m-as teme ca o sa devina criminali in masa. Ce face parinteala din oameni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Bunicul meu era vanator si de mica mi-a pus pusca in mana. Trageam intr-o cutie legata de-un copac. Nu in Bucuresti, stati linistiti . Asta nu inseamna ca la PTAP eram mai buna...doar ca stiam despre ce e vorba. In facultate m-am descurcat de adeverinta cu apt necombatant. Ma gandeam cu groaza ca fiind Bucuresteanca in zilele de armata ar fi trebuit sa bat orasul imbracata in soldat.
Ma uit insa la copiii mei. Sunt super incantati sa traga cu arma - cu bile de vopsea, la tinta sau la Laser tag. Petrecerile de la clasa a 3-a in sus se tin in general la laser....Asa ca nu ma mai mir de nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

eu imi amintesc cu drag de uniforma aia albastra de pTAP,la care paatlonii sufereau modificari,ca-i strimtam jos si deveneau bufantzi,comform modei timpurilor!

Am mers de doua oari la tragere,odata poligon in aer liber si odata la scoala ca aveam poligon in scoala.Cred ca intr-a XI si a XII s-a intimplat ca in clasele mai mici(9 sau 10)cu sigurantza nu am facut trageri.

Nu-mi amintesc sa ne fi spus ce si cum am tras,daca am nimerit tzinta sau nu!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu am prins PTAP numai la gimnaziu si imi aduc aminte ca daca nu facem dirigentie in ora aia, ca la dirigentie faceam mate, ne dicta diriga din manualul ala turcoaz cu coperti cartonate, pagini intregi. Deh, ea era profa de mate nu stia sa extraga ideile principale. Mi-a iesit pe nas atata dictare. Dar nu mai tin minte nici sa ma bati ce ne tot dicta.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput