P.T.A.P.
Raspunsuri - Pagina 2
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mianna da' am o curiozitate: de ce numai umarul drept al forumistelor? pe forumisti ii menaja ceva/cineva? sau se presupune ca ei au chestia asta in sange si ca umarul lor drept n-a avut absolut de suferit, manevrarea armei fiind o chestie instinctiva? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Secretul era sa sprijini patul armei apasat cu umarul, ca sa nu permiti miscarea de recul.
Barbatii o faceau cu barbatie, cum cerea regulamentul, si fetele cu delicatete ca asa sunteti voi.
Din cauza asta suportati "sanctiunea" incalcarii regulamentului de trageri.
Lia spune:
Nu-mi amintesc nimic despre PTAP..Mi-o fi scapat oare?...dar imi amintesc ca in vacanta de la sfarsitul clasei a IX-a am fost intr-o tabara de parasutism la Sibiu,cu morman de PTAP included...40de km cu rucsacul in spinare,o data la doua zile tragere,concursuri de tir,orientare prin padurile patriei,etc..in mod ciudat,chiar mi-a placut tabara aia..
Androix spune:
citat din mesajul lui andacos Androix,adica voi faceatzi si teoriela pTAP? Dana |
Pai numai teorie am facut. Nu stiu ce se facea pe la liceu, sor-mea de exemplu era in clasa a X-a la revolutie dar nu-mi aduc aminte sa fi tras cu arma, dar in gimnaziu amandoua cred ca am transcris integral manualul ala.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
andacos spune:
Androix nu te contrazic ca poate m-o fi lasat memoria,insa eu imi amintesc ca PTAP era doar pentru utecisti,deci de la clasele a 9 a incolo se facea(stiu ca deveea utcist la sfirsitul clasei a 8 a insa PTAP-ul propriu zis se facea din liceu)
Despre trasul cu arma sigur se facea dupa treapta a doua!
In ziua tragerii venea un intzepat cu grade pe umar care ne trata de pe postament de undeva de sus de tot,noi rideam ca adolescentzii de orice nimic si ala se sufoca de idignare!
Dana
rrox3 spune:
citat din mesajul lui Deceneus Secretul era sa sprijini patul armei apasat cu umarul, ca sa nu permiti miscarea de recul. Barbatii o faceau cu barbatie, cum cerea regulamentul, si fetele cu delicatete ca asa sunteti voi. Din cauza asta suportati "sanctiunea" incalcarii regulamentului de trageri. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Hmm... din amintirile mele importanta era pozitia, nu barbatia. Poate si ceva imaginatie si o farama de fizica.
Problema mare in zilele cu trageri era sa gasesc nenorocitele de cartuse dupa, faceau mare caz sa nu plecam cu vreunul netras acasa. In rest, distractie maxima.
Rufus spune:
Hai mai ca PTAP-istii trageau cu pusca GECO, ce recul avea aia? Ba am auzit de antrenamente cu pusti macheta, de lemn, eu n-am avut asa ceva, dar pe la alte licee asa era. Oricum distractie maxima la PTAP, mai evadam si noi din scoala...
Colegele noastre din primul an de facultate au facut armata ca lumea, aveau uniforme de armata, trageau cu arme adevarate si au avut grad de ofiter in rezerva (sublocotenent).
Rufus, Tora si iadele
nafi spune:
Ha ha...hai ca eu chiar uitasem ca am facut-o si pe asta! Poate ar trebui sa o trec in CV la activitati extrascolare?!
Am fost cred ca de vreo 2 ori in poligon si am tras cu un ditai puscociul dar nu am idee sa va spun ce era! stiu doar ca am nimerit tinta ( pe margine de tot ) si eram tare mandra de asta. ne-au dus cand eram in scoala generala cred ca prin clasa a 7 a ...chiar inainte de revolutie...
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Rufus Hai mai ca PTAP-istii trageau cu pusca GECO, ce recul avea aia? |
Sau cu ZB-ul, model de pe vremea bunicului.
Avea ala un recul, mama-mama, unele fete isi luau scutire la sport o saptamana!
Cand am ajuns in armata, AKM-ul cu pat rabatabil mi s-a parut un pistol cu apa pe langa ZB, in ce priveste reculul.
mihaela_s spune:
Asa e! De ZB imi amintesc si eu, am tras cu el in a 12-a. Ni s-a spus sa tinem patul armei cat de strans de umar sa nu aiba reculul asa efect puternic (sper sa imi amintesc bine, ca au trecut 25 de ani de atunci :)) si nu tin minte sa fi simtit mare lucru, decat o bubuitura puternica de surzeai. Nu stiu daca am nimerit tinta, cred cam si inchis ochii inainte sa trag, de frica .
Imi amintesc cat de incantati erau baietii!
In armata din facultate nu am mai apucat sa tragem, am facut numai semestrul intai, apoi ne-a scapat revolutia. Mama ce grele erau mantalele alea lungi pana in pamant! Si bocancii aia negri purtati de cine stie cate generatii! bleac! Trebuiau sa fie negri grosi de crema de ghete luni dimineata cand aveam ziua de armata. Si ce rusine ne era sa purtam cipica aia groasa de iarna! Cum se numea?
Si da, eram sublocotenet, aveam "trese" (nah ca si la astea am uitat cum le zice! peltite parca?) negre. Dar nu mai stiu...eram la infanterie sau la tunuri? Parca infanteria avea rosii si noi negre?