Ce ati face daca...
Raspunsuri - Pagina 2
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius As demonta rapid aceasta solicitare la o adica. Daca as fi avocatul statului desigur |
Cum anume? Care ar fi argumentele cu care ai demonta rapid solicitarea?
Ca nu cred ca e interzis sa faci sex in afara orelor de program chiar daca esti in deplasare.
Iar in timpul deplasarile in interes de serviciu, chiar si in afara orelor de program accidentele cad in responsabilitatea angajatorului. Similar accidentelor care se petrec pe drumul spre si inspre serviciu.
ramiris spune:
citat din mesajul lui marius Special quest: daca eram judecator ii respingeam cererea. |
In baza caror argumente?
Moralitatea e "judecata" de alte instante, aici e vorba de daune pentru un accident intamplat in camera de hotel in timp ce se afla in delegatie...
Eu chiar nu inteleg cum poti sustine ca n-ar avea dreptul la despagubiri, ca si cum accidentul ar fi anulat de faptul ca "si-a permis" sa faca sex. Ce legatura are una cu alta...?
ramiris spune:
citat din mesajul lui violetan Eu i-as da, cum sa nu? Pai adica pleci- vorba aia- pe banii firmei in delegatie, faci sex- vorba aia- in timpul programului, |
Nu scrie nicaieri ca in timpul programului. Si in delegatie programul legal de munca e tot de 8 ore pe zi. Restul timpului e timpul tau liber, doar ca orice accident incide si asupra angajatorului pentru ca el te-a trimis acolo.
Eu inteleg ca multi dintre voi aveti o problema cu moralitatea persoanei insa in cazul asta este foarte clar: persoana in cauza merita despagubirile pentur accident.
Ca merita sau nu opropriul public pentru faptul ca a facut sex cu un coleg asta ramane de vazut. nu rezulta de nicaieri ca era o relatie adulterina, extra-conjugala, imorala...
edit: violeta, sa stii ca in general firmele nu lucreaza in regim de agentii de turism, adica atunci cand te trimit "pe banii lor" in delegatie de obicei se asteapta sa si livrezi rezultate care sa justifice cheltuiala si sa produca ceva profit.
violetan spune:
Ramiris, da' ce te-ai starnit!
N-ai observat in focul dezbaterii ca "pledoaria" mea se vroia un pamflet. Nu se mentioneaza nimic in articol legat de imoralitatea actului, prin urmare scrisul meu era un exercitiu literar.
Sunt bine dispusa, atat. In rest- nu sunt eu platita sa judec, ca-s in timpul meu liber.
P.S. Uitam sa spun ca am cam cascat gura la argumentatia suprema: si eu care merg ca disperata in delegatie si credeam ca firma pe care o reprezint ma trimite la bai sa fac niste mofete, sa ma-ntorc mai relaxata. Asta chiar m-a uns la inima!
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris
Cum anume? Care ar fi argumentele cu care ai demonta rapid solicitarea? Ca nu cred ca e interzis sa faci sex in afara orelor de program chiar daca esti in deplasare. Iar in timpul deplasarile in interes de serviciu, chiar si in afara orelor de program accidentele cad in responsabilitatea angajatorului. Similar accidentelor care se petrec pe drumul spre si inspre serviciu. |
Uite tocmai de-aia!
Edit: daca ii cadea lampa in cap in sala de conferinta, era altceva. E ca si cum ii cadea lampa in cap acasa si asigurarea de serviciu tre sa-i plateasca daune...
carmencat spune:
Da' daca nu se sexa cu colegu' de servici? Daca parteneru' era un altul? Avea mai multe sau mai putine sanse la despagubire?
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
violetan spune:
Carmen, , buna intrebare. Daca partenerul de nebunii era sefu'...atunci sa vezi despagubiri! Aia e daca nu te orientezi, nu tintesti mai sus si pleci in delegatie cu un oarecare...
Rufus spune:
De fapt despre ce asigurare vorbim?
Asigurare de calatorie...cum vine asta? Ma duc de la Bucuresti la Ploiesti in delegatie (ca asa se numesc la noi calatoriile de afaceri) si imi face cineva o asigurare de calatorie?
Poate avea asigurare personala la orice fel de accident...ca firma nu cred ca plateste o asigurare care despagubeste evenimente in private.
In fine, speculam. Asta e ideea.
Interesant este cum de primul judecator a zis nu. Ala n-a vazut asigurarea, daca era?
Alta intrebare: daca i-a cazut becul in cap, cum de a declarat sau de unde se stie ca era intr-o partida fierbinte?
Rufus, Tora si iadele
carmencat spune:
S-ar mai pune o intrebare. Colegu' nu a dat si el in depresie? Eu cred ca el e indreptatit la despagubiri mai mari. A trait clipe horror, sa vada becul imprastiat pe fata colegei (apropos, fusese aprins sau stins?), sa i se intrerupa partida de sex, sa fie nevoit sa cheme ambulanta, sa se faca publica activitatea lui din momentul caderii nefericite a becului. Poate omul are familie si i s-a deprimat toata familia, nah.
Ce poate face un bec amplasat deasupra patului...
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
ramiris spune:
citat din mesajul lui violetan Ramiris, da' ce te-ai starnit! N-ai observat in focul dezbaterii ca "pledoaria" mea se vroia un pamflet. Nu se mentioneaza nimic in articol legat de imoralitatea actului, prin urmare scrisul meu era un exercitiu literar. Sunt bine dispusa, atat. In rest- nu sunt eu platita sa judec, ca-s in timpul meu liber. P.S. Uitam sa spun ca am cam cascat gura la argumentatia suprema: si eu care merg ca disperata in delegatie si credeam ca firma pe care o reprezint ma trimite la bai sa fac niste mofete, sa ma-ntorc mai relaxata. Asta chiar m-a uns la inima! Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007 |
M-am starnit pentru ca stau in delegatie mai mult decat acasa si mi-e familiar subiectul (nu p-ala cu sexu ci ala cu asigurarile in timpul deplasarilor :)) si ma gandeam cam cum ar fi sa-mi cada in cap lampa in camera de hotel, indiferent ce-as face in timpul ala si anjatorul sa zica "ba pardon...".
La compania unde lucrez eu exista o asigurare speciala pentru cei care calatoresc in interes de serviciu si care acopera orice risc pe timpul deplasarii (prin deplasare se intelege momentul in care ai iesit pe usa casei in prima zi de delegaie si momentul in care ai reintrat pe usa casei in ultima zi de delegatie).
Am remarcat ca pledoaria ta se vroia un pamflet dar mi s-a parut mai mult un pamflet facut pe seama protagonistei.
Sunt tare curioasa care ar fi fost opiniile pe topicul asta daca era vorba de un domn care patea un accident in aceleasi circumstante :).