Strugurasii de sept-oct 2011 canta colinde !**4**

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

mikka, doar 10? ti se par putine?
pai noi avem vreo 9: mama, papa, tata, baba, puppy (catel), pupic, bye bye, gata, tzitze
la astea le stie sensul.
in rest imita

merci de raspunsuri.
ea engleza o sa o invete la gradi\scoala; romana o sa o stie doar vorbita, ca n-o sa invete gramatica ca un copil din Romania.

si sa fac si eu un pic de cra cra :P
Beatrice intelege tot ce ii zicem. ii zic hai sa ne spalam pe dinti, merge si isi ia periuta si pasta, ii zic hai sa-ti pun desene; merge si imi aduce telecomanda, apoi se aseaza pe canapea in coltul ei si asteapta sa-i pun; aduce orice ii zici sa aduca; stie sa arate nas, gura, urechi, ochi (si in romana si in engleza daca o intrebi) tzatze , burtica, caciula, tricou, pantaloni, sosete, pantofi (in engleza), plus multe din animale si din jucarii. la asta au folosit doua seturi de carticele educative care i le-am citit la cererea ei de enspe mii de ori
e pasionata de carticele. se joaca si cu celelalte jucarii, dar citim zilnic de ni se usuca gura
ce sa mai zic... mananca singurica cam 80% din hrana ei, mai mult cu mana dat foloseste si lingura si furculita.
a renuntat la lapticul de noapte
acum ne pegatim pt renuntat la suzi si invatat la olita
este o mare dansatoare, ii place muzica la nebunie.
avem seri de rock, seri de muzica clasica si seri de muzica pt copii.
pe fiecare stil danseaza specific.

cam atat. cra cra


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineata ! Imi e sooooomn ,as tot dormi...

Ce faceti in noaptea de revelion ?

Ma duc sa imi fac o cafea ca dorm pe mine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Salutare

Nanna, sanatate multa ! Ce bine ca va duceti acasa!

Mikka eu cred ca daca ii spui ca iti pare rau si ca nu vei mai face asa totul o sa fie bine

May, eu cred ca faci foarte bine. Este important pentru ea sa inteleaga si sa vb engleza, romana o sa o prinda de la voi daca vorbiti, si chiar daca vorbeste mai tarziu nu e o problema. important este ca intelege.

Ooka, mai povesteste-ne despre voi. sunteti bine?




Maia, de obicei intelege cand ii spun ca nu are voie, imi arata nu (cu degetul sau capul cand vede ceva la care nu are voie) daca gaseste foarfeca, mi-o aduce si spune nunu :D
dar sunt si momente in care daca ii iau ceva plange. Atunci ii explic de ce nu are voie si intr-un final se linisteste.
citisem intr-o carte ca este important sa le spui "Eu te inteleg ca vrei, dar nu se poate pentru ca....
in loc de "Nu ai voi/ nu se poate..
prima parte a frazei ii arata ca empatizezi cu ea, poate acum nu intelege, dar in timp empatia va capata sens :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Nanna ma bucur ca sunteti bine.
Si noi vorbim putin si intelegem cam tot.Spune:mama, tata, pa pa,nana,nu na (in loc de nanu)zaza(lui Razvan),caca,coca si onomatopeie.
Eu va urez de pe acum La multi ani! si sa ne revedem la anul sanatoase.
Anca felicitari pentru fetita !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

May si eu vreau s-o dezvat de suzeta ca m-a capiat noaptea dupa ea.Insa mi-e frica de moment.Ea e dependenta de suzeta doar la somn, ziua deloc.
Cu olita am zis ca astept sa se faca cald.
V-am pupat!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Ai mei nu au de la cine sa prinda romana, ca mama vine la mine 2 luni pe an, in rest, pauza de limba romana...
dar mi-e ciuda ca nu i-am vorbit in engleza, ca acum e la colegiu bilingv si i-ar fi fost mult mai usor. Oricum mie nu-mi plac persoanele alea care de fata cu lumea o iau pe alta limba, mi se pare aiureanu dati cu rosii, si da, mi-a fost frica ca v-a merge pruncu la gradinita, o sa ceara la wc in romaneste si nimeni n-o sa-l inteleaga...deci, noi vb 100% spaniola. si culmea, cand venea mama(de cand era Dani mic mic) se straduia sa-i vb in spaniola(mama vb o spaniola cracanata) decat sa-i vb cu naturalitate in romaneaste cica n-o intelege copcilu daca-i zice ceva in romaneste...(Dani avand 7-8 luni la faza aia...)

de revelion am musafiri, deci mancare, curatenie, pregateala...eu sper sa nu reziste musafirii pana dupa 2. Copiiilor cand le-o fi somn ii culc, si noi ramanem in sufragerie. N-avem dansuri sau chiuituri in plan, dar cine stie, poate iesim dupa 12

azinoapte am fost la discoteca de la 12 la 3.30...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Voi sunteti in pregatiri serioase de Revelion din ce vad. Eu nu fac mai nimic ca mi-a ajuns bucatareala de Craciun.
De fapt, ma pregatesc si eu cumva: merg maine sa imi cumpar lana :))). Sa termin bereta inceputa.
Altfel, o sa dau o gaina la cuptor cu cartofi, mai fac o supa de linte (obicei de aici, cica ca sa ai bani in Noul An ) si crema de zahar ars. Si atat! In rest nu o sa fac nimic. O sa ne uitam la concerte Queen-de acum si copiii sunt fani - si o sa crosetez si impletesc. Chiar vreau sa ma destind si sa nu fac nimic.
Aaaa nu am mai plecat la drum . Eram cu bagajele la usa, mancarea de drum pregatita dar a intervenit ceva si am batut pasul pe loc. Nu mai zic ca frigiderul imi era goooool. Am cumparat iar cate ceva de mancare si poate-poate joia viitoare ne pornim si noi.

nanna bine ca si-a revenit pitica! Cand ma gandesc ca si Theo se baga peste tot, dar chiar peste tot!!! E ca o bomba cu ceas. Tre sa fiu cu ochii doar pe el, si chiar asa face doar trasnai
Despre scaune... nici eu nu auzisem despre ele decat recent. In Romania se gasesc doar pe cateva siteuri si la niste preturi...
M-am hotarat sa le iau dupa ce am citit ca:
1. au scaune auto omologate pt zborul cu avionul;
2. scaunele lor sunt folosite la crashtest-urile efectuate pe masini.
Asta spune multe despre cat de sigure sunt.

may eu sunt de alta parere. Sa vorbiti mai mult in romana cu ea pt ca romana doar de la voi o va auzi iar engleza o sa o auda peste tot, la gradi, in oras etc.
Noi vorbim cu copiii in romana. Bine, asta in primul rand pt ca nu stiu italiana :)))). Avem vecine romance ai caror copii vorbesc doar italiana. Ele zic ca le vb copiilor si in romana dar mai putin, tot asa, pt ca sa se invete copiii cu l. italiana si sa o inteleaga, dar efectul e exact pe dos: copiii vb doar italiana, iar atunci cand mamele ii intreaba ceva in romana , ei intreaba , in italiana, "Ce ai zis?"
Nu iti fa griji ca fata nu va intelege la gradi. Ei au o capacitate uimitoare de invatare. O sa invete engleza din mers. Ai mei copii nu merg la gradi, dar Theo zice "Ciao" atunci cand e cazul, deci chiar ii intelege sensul, iar Bia repeta ca un papagal ce aude la radio, TV, in oras.
Poti sa o inveti unele cuvinte in engl. ca sa inteleaga un pic, dar sa ii vb mai mult in romana, daca vrei sa o inteleaga si sa o vb.

bunny sa stii ca si eu stiam a impleti doar fular, dar am mai invatat de pe internet acum. A croseta stiu de mica, dar stiam notiunile in romana. Acum inteleg si schemele de crosetat in engleza si am invatat si tehnici noi, traiasca google si youtube ca gasesti orice . Asa ca, mami, pune-te pe treaba!

anca felicitari pt fetita!!!


Eu nu am nici cel mai mic habar cat cantareste Theo, nu l-am cantarit din mai. Are in jur de 9-10 kg, arata bine, nu imi fac griji.


de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

Fetelor, cata carne mananca copiii vostri? (Gramaj de carne gatita) Nu imi dau seama daca Dani mananca suficienta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_i

Fetelor, cata carne mananca copiii vostri? (Gramaj de carne gatita) Nu imi dau seama daca Dani mananca suficienta

mama lui Daniel (23/07/2011)


La pranz i-am blenduit fetei asa: cam 2 linguri mari de carne fiarta de pui, juma de pastarnac frumos, o bucatica de telina si juma` de polonic de supa cu taitei.

masura mea este cam volumul unui ou de gaina la o masa...

in schimb oua mananca foarte rar. uit sa-i fierb

analize de sange tip fier, calciu nu i-am facut si nici nu ma trimite nimeni(cel mare are 6 ani si n-a fost intepat niciodata inca)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Buna dimineata

NAnna.. ufff.. bine ca sunteti bine acum, sa ne zici si noua care a fost cauza, cand aflii... Nu mai pui poza cu scumpetea? cred ca nu o mai recunosc :P

ANCA.. felicitari pt fetita.. imi place ca ati ales aceleasi initiale :) ... Ce a zis sefa de veste?

Si noi tot vreo 10 cuvinte:mama, tata, tzitzi, apa , papa,bae, mau, Ma(mara), Dada (david), nana, pa, mai zice ba la balon sau banana,piss.. la pisu :), mam am (catel ).. insa are o gestica impresionanta ..:)) unde-i, nu-i voie, vai, off.. si acum astea imi vin in minte

Si a mea se cearta cu mine si se arunca pe jos, insa ridic tonul, ii spun stop sau calmeaza-te, ii zic sa se uite la mine, o intreb care e pb, fiind in genunchi la nivelul ei.. si clarificam problema..

Acum e la faza de luat de mana si dus la locul dorit.. cum e muzica ne ia de mana si ne duce in camera sa dansam, cand vrea titi ma duce pe pat, se urca pe mine, si imi duce mana la piept.. semn ca trebuie sa deschid bluza :))

Cam atat acum.. sunt la munca bleah

Mergi la inceput