Burtici cu stelute de iulie-august 2013 ( 6 )

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Multumesc gagici, sper si eu la ce e mai bine si incerc sa nu imi fac ganduri aiurea. Si-asa inca am convingerea ca am aruncat banii pe fereastra cu testul asta. Macar daca ar da un diagnostc dar nu zic nimic clar... e posibil ca micul sa aiba Down nicidecum are cu siguranta. Am mai si inteles ca in proportie de 20-25% - ceea ce mi se pare o marja enorma - sunt fals-pozitve sau -negative. Cum ai da-o la amniocenteza ajungi ca sa ai o siguranta si aia dupa ce ca e invaziva in ultimul hal mai costa si vreo 18-20 bulioane. In plus mi-as dori sa vorbesc din carti insa am 2 cupluri de prieteni care au avut copil in ultimele 7 luni si in ambele cazuri atat dublul cat si triplul test au fost pozitive. Copilul insa a fost ok din toate punctele de vedere. Nu imi pot da seama de ce se recomanda aceste teste daca au asa o marja mare de eroare. In toate cazurile pe care le-am vazut nu au provocat decat stress inutil. Offf... iertati-ma dar cred ca imi vars of-ul... cand te apuca te apuca.

Alina 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Ce e cel mai rau este ca suntem in perioada sarbatorilor... toate lucrurile incetinesc brusc... pana afli un rezultat ti se lungesc urechile si cand il afli nici nu mai are relevanta sa mai poti face ceva. Asta o data. Si a doua, numai cand ma gandesc ca am sa imi rod unghiile si de Craciun si de revelion fac brusc riduri... simt colagenul cum ma paraseste.

Alina 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Alina, asa fac si eu ca si tine : eu cant, eu descant!! Sincer habar nu am de ce se fac testele astea...la Raul l-am facut, dar cu inima inndoita, acum nu cred ca-l mai fac...
Intr-adevar e atat de grea asteptarea, dar nu poti sa intrebi si tu ce s-a intamplat?
Cand a masurat translucenta nucala, totul a fost ok?

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 10+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adde2510 spune:

Ce mai faceti fetelor? Au aparut mamici noi, felicitari!

Eu azi am facut DT, dar rezultatul abia in ianuarie cred ca il am. Dr. a zis ca daca iese asta OK, sa nu mai fac triplu. Mi se par ingrozitor de scumpe toate, in conditiile in care eu sunt ajutata de un dr. minunat, m-am scotocit prin toate buzunarele si tot nu mi-au ajuns banii :( Trebuie sa ma duc maine sa mai dau un rest de plata. Am venit cam deprimata acasa. "Tatal" n-are de gand sa contribuie cu nimic si deja nu pare sa-l mai intereseze. Nu am mai vb de aproape o luna si cand vorbeam numai eu il sunam ca sa-l tin la curent. Urmeaza sa le fac o vizita alor mei sa vad in ce ape se mai scalda, dar nu trag mari sperante nici cu ei, nu cu mama cel putin.

Am avut niste sangerari/ scurgeri maronii, de la ce apar acestea? Aveti idee? Am luat atunci No-spa si Utrogestan, dar numai vreo 2 zile, ca mi-a trecut. Desi l-am sunat atunci pe dr. de urgenta, azi de ametita ce sunt, pur si simplu am uitat sa-l intreb!

La 12 saptamani ecografistul mi-a zis ca s-ar putea sa fie baietel! Dar nu era f sigur, mai vedem mai incolo.

In rest, sper sa fiti bine si va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia87 spune:

fetelor care ati intrat in leg cu copii cu varicela,ajutati-ma cu un sfat.is tare suparata ca ieri am fost la serbare la nepoata si azi i-a aparut bubite ,a mers la doctor si are varicela.is tare speriata pt ca eu stiu ca nu am facut in copilarie.ce ar trebui sa fac?ca linistita nu pot sta
voi ati contactat boala ?sau a-ti avut-o in copilarie?m-am interesat pe internet sa vad cand e mai contagioasa si exact in perioada asta e.
nu se poate face nici un vaccin in perioada sarcinii cu anticorpi ca sa nu fac varicela.multumesc anticipat pt raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Buna dimineata!
Dalia daca nu ai facut si nu esti imunca , nu ai ce face. Si pentru vaccin este tarziu.
Fetita este contagioasa cu vreo 5 zile inainte de bubite si cand e perioada de eruptie.
Paula a trecut prin ceva similar si a facut un test (parca) sa vada daca nu are anticorpii varicelei. O sa intre ea sa iti zica ce si cum.

Ieri am experimentat cele mai crunte dureri de cap. Am zis ca pur si simplu imi cade capul. Cu chiu cu vai am reusit sa ma spal si sa fac baie Denisei ca azi are serbare.
Am adormit seara pe la 9.30 si la 2 noaptea iarasi ma durea .
Ce pot lua de dureri de cap? si avem voie picaturi sau altceva de pus in nas??

Elena & Denisa
11 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Neata burtici!

Elena, ptr nas infundat poti pune apa de mare (diverse tipuri de la farmacie: Nazomer. Marimer, etc). Eu Torch-ul l-am facut luni dimineata si am primit rezultatele joi la amiaza.

Alina, si eu cred ca nu e vorba de ceva rau la rezultat, ci in mod sigur au contaminat proba si de aceea au nevoie de alta. Gandeste pozitiv- Mos Craciun nu poate aduce decat ceva bun!

Eu ma distrez in continuare cu greturi, dureri de sani si chinuri cand ma spal pe dinti.A, si m-am pricopsit cu o mica raceala pe care o tratez cu ceai de lamaie.

Pupici,

Andra 9+ si mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Neata
Dalia, mergi la un laborator si iti faci anticorpii pt varicela. Nu mai stiu din ce oras esti, daca esti din Bucuresti s-ar putea sa primesti rezultatul mai repede. Eu am sunat la vreo 6 laboratoare in Tg Mures , pana am gasit unul care nu trimitea sangele la Bucuresti si imi veneau rezultatele in 10 zile.
E contagioasa inainte de a aparea bubitele cu 3 zile si dupa, pana se usuca. Ce sa-ti mai zic, imi pare tare rau...se pare ca prin toate gradinile este varicela, nu mai mergeti la serbari, sunt sigura ca va v-a intelege familia.
Eu am vb si cu infectionist si mi-a zis ca nu are sens sa fac nimic ( daca contactul s-a produs), era un ser , nu un vaccin.
Dar pe de alta parte, si daca se face varicela in timpul sarcinii, probabilitatea ca fatul sa pateasca ceva e destul de mica.

Eu si Raul mai avem 2 zile si scapam de stres, terminam 21 de zile, ca asta e perioada de incubatie (7-21zile). Dar noi am intrat in contact cu fetiat cu varicela, afara si nu in mediu inchis, dar am mancat popcorn din aceeasi punga. Acum depinde si cum ai intrat in contact cu ea.

Elena, cum stai cu tensiunea? Si inainte te durea capul asa? Stii ce stiu ca mai functioneaza pt durerile de cap? Crema aia verde, chinezeasca, mentolata.

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 10+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Paula am 10.5. Cel putin joia trecuta atat era.
Nu am avut dureri de cap pana acum. Erau f rare si nu asa crunte.

Elena & Denisa
11 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Buna fetele! Ce faceti cum va simtiti? Am si eu o intrebare mi-am facut si eu analizele torch si la 2 dintre ele vad ca sunt un pic ingrosate cu gri si ma gandesc ca acelea au iesit prost .

Ac anti CMV Ig G** 4.6
Negativ: < 0.4
Echivoc: 0.4-0.6
Pozitiv: > 0.6 UI/mL

Ac anti RUBELLA IG G** 46.9
Negativ: < 10
Pozitiv: > 10 UI/mL

Restu au iesit bine zic eu dar astea ma ingrijoreaza. Daca stiti va rog sa imi spuneti. Ms mult.

10 saptamani

Mergi la inceput