Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (19)
Raspunsuri - Pagina 8
Hellie spune:
Buna seara, burtici!
Mi-am revenit si eu dupa weekend...in sensul ca am cam petrecut de zor (petrecerea firmei de craciun etc.). Am primit si cadou la secret santa un biberon sugestiv .
p.s. eu am asa impresia ca am mai scris chestiile astea (nu prea mai tin minte, se pare ca neuronul meu gravid e plecat cu cel al lui Vicky...de aceea nu detaliez, ca mi=e frica sa nu fii scris deja...si mi-e lene sa caut in urma).
Felicitari tuturor burticilor care stiu ce surpriza ascund!
Am prins asa o discutie despre mancare. Nu vreau sa creez vreo polemica dar carnea de pui a devenit cel mai scarbos aliment de pe piata din punctul meu de vedere. Atatea substante baga in puii aia mici ca sa se faca mari de taiat in maxim o saptamana ca si miroase carnea cand o gatesti. stiu ca si celelalte animale de carne sunt pastilate, dar fiind de dimensiuni mai mari (porc, vita etc.) e mai greu sa-i supra-incarce cu hormoni si antibiotice. Eu personal nu voi da carne de pui (din comert) copilului. Am vb deja cu mami sa caute pe cineva la tara care creste pasari in curte (chiar daca si oamenii de la tara mai scapa cine stie ce substante in hrana animalelor, nu cred totusi ca exagereaza ca marii industriasi). In rest, o sa prefer o carne slaba de porc (si nu numai slaba pentru ca si grasimea are rolul ei...creierul uman de exemplu se hraneste si se formeaza in majoritate din grasimi) sau de vita pentru copil. Si chiar o sa imi pun toata ambitia sa gasesc oameni la tara undeva care sa imi fie furnizori principali (normal ca nu exclusivi).
In plus, am decis asa: fara alimente degresate (ca daca scoti grasimea din iaurt/smantana etc, ca sa se "tina" iaurtul ala e nevoie de un inlocuitor, si anume cel mai adesea amidonul care in opinia mea e de "n" ori mai nociv ca grasimea naturala din lapte, fara oua din comert (sau daca nu, sa fie bio...chiar daca si "bio"-ul asta trebuie controlat ca a devenit parca prea frecvent la cat de greu se obtine), fara zahar rafinat (inlocuiesc cu zahar brut, nu brun...tre sa pui mai mult ca sa fie la fel de dulce ca cel rafinat, dar...). Schemele astea le aplic deja pe mine si sotulache cam de jumatate de an. Spre marele meu noroc, bunicii mei de la tara inca traiesc si ne furnizeaza meu carne si oua de la ei...cand n-or mai fi...vom vedea.
12+
kris spune:
Cosmy, felicitari pentru fetita! Asa si Bia mea isi doreste o surioara, dar tati si el un baiat!
Kris mama Biancai Maria (26.01.2005) + 12s+
Bia balerina&video
http://www.youtube.com/watch?v=UNhTKcnzvZA
mcoca spune:
Hellie, sunt de acord cu ce ai scris. Eu cumpar numai lapde degresat, in rest nimic. Zaharul brun e si prietenul meu. Ffff rar folosesc alb (in gen ce nu trebuie sa-si schimbe culoarea).
Mai, eu am o problema cu animalele si hormonii ... Adica, tot am citit pe forum, ca puii sunt hormonati. Am tot cautat informatii, si cica asta e un basm, li se dau antibiotice, dar nu hormoni ...
Buun, tot neffind convinsa intreb o colega al carei barbat e fermier, creste vaci de carne. Aia s-a crucit de tot ce i-am spus eu si mi-a zis clar ca hormonii sunt interzisi. Li se dau concentrate de vitamine, dar nu f mult ca sunt ff scumpe, in rest nutret.
Cosmy, felicitary pentru caruciorul rooz.
Vicky, Printzesone and BB (20+)
Carmen1985 spune:
Buna seara! Am fost cam ocupata zilele astea , incerc sa ma apropii cu treburile prin casa ca sa nu ma obosesc mult chiar aproape de craciun. Am vazut ca vb de mancare, eu am norocul sa am si parintii si socrii la tara si avem carnita ( de toate felurile ),lactate,oua si legume naturale. Mai cumpar si preparate de la mag , dar mai rar. Am avut mare grija cu alimentatia fetei , pt ca eu am fost alimentata gresit cand eram mica si trag de cativa ani cu tot ce tine de digestie si tranzit.
De craciun n-am multe de facut, imi face mama sarmalute,carnati etc. o ciorbita fac eu, cozonac cred ca dau comanda la o patiserie si am sa fac salata de fructe cu frisca ca-mi place mult. Suntem doar noi 3 , fara musafiri anuntati deci nu avem nevoie de prea multe. Noi stam vis-a-vis de gradinita si l-am vazut in seara asta pe MOS CRACIUN pe geam cand pleca de la o serbare cu sacul gol!!! Bianca era in extaz
Mami de Bianca 07.05.2008 si 13+
doina_1984 spune:
Am auzit de o carte ca ar fi interesanta - "Cand apare copilul" de Dolto (sper sa nu gresesc). O are cineva in format electronic?
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 15s+
KRY81 spune:
buna seara butici. in sfarsit am reusit sa va scriu si eu, v-m tot urmarit, dar nu am avut timp sa scriu. am avut o gramada de treaba in apartament,au venit si l-au renovat si tot timpul a trebuit sa stau dupa ei. ma bucur ca au terminat,mai avem o tura dupa sarbatori. am reusit sa imi fac o programare la un eco aici, am fost sapt trecuta si mi-am vazut minunea o sa am un baietel, chear daca toata lumea dupa simtome zicea ca e fetita. felicitari si fetelor care au vazut sexul bebeilor; si insanatosire grabnica celor racite.
19+
Hellie spune:
Da, Vicky, si eu multa vreme am zis ca toata nebunia asta cu hormoni etc e creata de diverse personaje care vor sa directioneze consumul intr-o anumita directie ( gen strategie de piata). Daaaaarrrrr, la o banala iesire in oras cu prietenii ( acum vreun an) m-am nimerit la masa cu sotul unei colege care e director tehnic sau asa ceva la o ferma de...pasari (din romanica, de la noi) care nu prea voia sa intre in amanunte referitor la cum sunt hraniti puii ca ii era si lui sila, dar ne-a spus ca fermele din romania nu respecta nici cel mai mic normativ cu privire la cantitatea de antibiotice/ hormoni/ pastile etc....din simplul motiv ca nimeni nu le face nimic (cerc vicios clasic de romania). Probabil ca in tarile mai dezvoltate se mai tine cont si de bunul simt, dar la noi....am dubii mari de tot.
Plus ca la noi a crescut fabulos cererea de carne de pui ( a si fost asa o propaganda cu cat de nociva si rea e carnea de porc si cat de ucigas e colesterolul...ehhhh si cu colesterolul asta sunt niste discutii...nu e chiiiiiiiar asa de negru dracul....dar nu mai detaliez ca astea sunt parerile mele) si naaaa...cum sa faca fatza si fermele de pui, daca nu prin indopare cu diverse si diversi?!
Doina, eu am auzit de Dolto...cica e ok si mai actual ca sa zic asa. Nu am cartea aceea dar daca imi pica in mana o forwardez.
12+
mcoca spune:
Da Hellie, stiu si eu ca in romania nu snt respectate normele. Cu toate astea asa balesc la un salam victoriaaaa :).
Cu colesterolul, e mai mult genetic din pacate decat din alimenatie.
Vicky, Printzesone and BB (20+)
Hellie spune:
Nu ca nu sunt respectate....sunt ignorate..cam in toate domeniile...din pacate.
Dar eu?! Eu balesc la parizer.... si la crenvursti...
Si probabil ca o sa imi si iau...ca nici in extreme nu cad de obicei, adica sa zic "gata, niciooodata eu nu mai...etc". Deci cred ca o felie doua de parizer sau un crenvuste fiert nu o sa fie foc. Pe copil in schimb o sa incerc sa il tin cat mai departe dar daca va fi curios sa vada ce e pentru ca vede la altii, desigur ca ii voi da....dar ma voi stradui sa il fac sa inteleaga (cand s-o putea) ca nu sunt bune. Si cat nu va avea capacitate de intelegere sau de alegere, prefer sa fiu vazuta ca acea mama nebuna si dusa cu pluta dar ii voi da numai ce cred eu ca trebuie sa pape. E greu...stiu, dar macar sa incerc
12+
criulica spune:
Doina, ma bag si eu sa caut cartea lui Dolton. Si daca mai stiti carti, articole care merita sa fie citite dati de stire, va rog!!!
Si apropo de colesterol subscriu si eu parerii de pe aici, e mai mult genetic decat din alimentatie, la mine in familie majoritatea e cu colesterolul marit desi mancam de cand ne stim noi relativ corect si colesterolul e marit. Si multi doctori au spus ca nu avem ce face, asa e el.
Eu vinerea trecuta am facut ultima ecografie si abia astept sa fie 3 ianuarie ca sa ma duc la urmatoarea. A spus cineva pe aici ca vrea un ecograf acasa, daca ne strangem mai multe poate iesim mai ieftin.
Sa aveti o seara minunata!
16+