masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Ina. Click poate exprimarea mea nu a fost clara, sunt ravasita..
NU este nici o legatura cu religia.

SINGURA intrebare: Unde a fost Dumnezeu?

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Nu cred ca noi oamenii suntem in masura sa raspundem la aceasta intrebare asa cum nu cred ca Dumnezeu si-a luat o pauza de un "cico". Hai sa fim seriosi!!
Si mie imi pare rau de tragedia aceasta. Eu una nu as posta de n-shpe mii de ori aceasta intrebare Stii,cand se umpe paharul...da pe din-afara....cred ca si Dumnezeu s-a saturat de grozaviile facute de oameni si ne mai da cate o lectie (nu ma refer aici la bietii copilasi care au murit) ,ci in general....atunci cand Dumnezeu mai permite sa se intample si cate o nenorocire.
Si nu cred ca are vreo legatura cu credinta fiecaruia....in loc sa ne rugam la Dumezeu cand e vreo nenorocire,repede il invinovatim ca "nu " a fost acolo....nu mai continui ca sunt off topic..........aici se discuta despre tragedia intamplata,nu despre religie sau despre unde era Dumnezeu...

Ana si Maia Elena(24.09.2010)
Poze
Cum s-a nascut Maia -www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carra

Citat:

Din pacate pentru mine, nu neaparat si pentru voi, scrisesem un raspuns mai detaliat, dar minunile tehnologiei mi-au jucat o festa urata, asa ca reiau, dar mai pe scurt.

Corinadana, raspunsul la intrebarea ta depinde de destinatar. Daca intrebi un agnostic, raspunsul probabil va fi "habar n-am". Daca intrebi un ateu, raspunsul probabil va fi "Dumnezeu nu a existat pentru acele suflete nevinovate". Daca vei intreba o persoana credincioasa, probabil ca iti va spune: "Dumnezeu ii ia pe cei mai buni alaturi de El", sau "Dumnezeu le-a harazit pe lumea asta o soarta pe care si-au indeplinit-o", sau (cel mai idiot raspuns de la un preot - scuze persoanelor foarte credincioase ): " A avut de platit pacatele a sapte neamuri dinainte". Acuma... fiecare alege dupa convingerile proprii. Mie nu mi-a placut nici o explicatie, asa ca am ales sa nu cred in nimic. Respect, insa, alegerea persoanelor credincioase, indiferent de religie sau confesiune, mai ales ca eu insami sunt singura atee dintr-o familie credincioasa, familie pe care o iubesc si o respect nespus de mult.

PS: Iar m-am lungit, contrar intentiilor mele...

Daca nu crezi in nimic, deci nu crezi in Dumnezeu, deci pentru tine Dumnezeu nu este, cum poti sa spui ca nu a fost acolo? Nu ti se pare ca te contrazici?

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Imi pare rau pentru toti cei nevinovati ce au pierit in aceasta tragedie si in altele similare si in razboaie trecute si prezente.
Mi se rupe sufletul pentru toti cei carora le e foame si frig, pentru toti cei care sunt abuzati.
Nu inteleg si nu o sa inteleg niciodata cum putem noi oameni sa ne facem noua insine asa ceva.
Nu inteleg si nu o sa inteleg cruzimea, nepasarea, tot ce duce la chinul altcuiva.
Nu inteleg si nu o sa inteleg de ce nu suntem in stare sa ne privim in oglinda, sa ne privim in ochi si sa recunoastem ca noi oamenii facem toate astea, ca noi oamenii suntem vinovati pentru toate astea.
Nu inteleg si nu o sa inteleg de ce e mai comod sa ne ascundem si dam vina pe altii, chiar si pe Dumnezeu.
Nu Dumnezeu e vinovat de toate astea. Noi suntem. Noi le facem, ca ne place sau ca nu ne place sa recunoastem.
Dumnezeu ne-a dat libertate. Dumnezeu nu ne-a facut marionete, ci oameni liberi. E problema noastra ce alegem sa facem cu aceasta libertate. E raspunderea noastra.
S-a spus aici despre dreptul constitutional de a purta arma. Si ca asta nu se poate contesta, ca e dreptul oamenilor sa poarte arma.
Bun, atunci de ce se contesta dreptul oamenilor de a fi liberi?
De ce il certati pe Dumnezeu ca nu a intervenit, dar nu indrazniti nici macar sa sa ganditi ca legile facute de oameni sunt strambe?
Noi suntem vinovati, noi toti suntem vinovati de toate aceste tragedii, asta e adevarul. Cand vom fi capabili sa vedem asta, toti, atunci abia va incepe sa se schimbe ceva.
Cand ne va durea sufletul destul de durerea altora astfel incat sa nu o mai provocam noi insine. Cand ne va durea atat de mult incat vom fi foarte atenti si ii vom trata pe cei bolnavi, pe cei cu mintea ratacita, care ar putea pune in pericol pe altii. Cand ne va durea atat incat nu va mai conta banul si buzunarul, ci ca cel de langa noi sa nu sufere. Cand vom fi buni si drepti, cand il vom iubi pe aproapele nostru asa cum Dumnezeu ne iubeste pe noi, asa cum ne-a lasat porunca, asa cum ne-a lasat lege. Lege pe care o incalcam. Pentru ca ne-am facut propriile legi, una din ele fiind dreptul de a purta arma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

corinadana, Dumnezeu i-a "parasit" pe acei copilasi pentru ca pana si dracu' are liber arbitru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:

revin cu obstinatie asupra ideii mele. Sa ma intrebi pe mine, atee, unde a fost Dumnezeu, nu ma afecteaza deloc pentru ca e ca si cum te-as intreba pe tine unde ti-ai parcat unicornul.
Insa sa iei la rost un credincios e mai greu. Il pui intr-o postura neputincioasa si dureroasa, cred eu. Si chiar nu merita nimeni si mai multa neputinta si durere decat simtim deja cu totii in momentele acestea.

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

Daca nu crezi in nimic, deci nu crezi in Dumnezeu, deci pentru tine Dumnezeu nu este, cum poti sa spui ca nu a fost acolo? Nu ti se pare ca te contrazici?

...asa cum pot sa iti spun destul de sigur ca nu a fost in parcare la Real un unicorn in papuci mov cu un trabuc in coltul gurii.
Nu , nu ma contrazic deloc.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
DA! si asta! de multe ori m am gandit asa cum sex offenders sunt cumva urmariti asa ar trebui sa fie si astia bolnavi cu creierul...

Daca ii urmaresti si stii cine sunt, trebuie sa iti asumi si responsabilitatea lor. Ori tocmai asta incearca sa evite americanul care se gandeste doar la patratica lui si la banul lui. Un program de depistare, diagnosticare, tratare si sustinere financiara a bolnavilor psihici este foarte scump. Un bolnav psihic nu prea poti sa-l urmaresti daca traieste sub pod. Trebuie sa le oferi locuinte, la unii cazare in locuri unde sunt sustinuti, trebuie sa le oferi asistenta medicala pentru problema psihica dar si pentru problemele se sanatate asociate, trebuie sa le oferi o pensie, posibilitatea sa traiasca intr-un mediu decent si safe. E vorba de foarte multi bani si foarte multa munca. Dar ignorarea acestor probleme, bagatul capului in nisip, naste aceste tragedii.

Bolnavii psihici nu se inrautatesc de pe o zi pe alta. In Australia sunt vizitati zilnic de o persoana cu experienta in mental health care trebuie sa se asigure ca isi iau medicatia. In timpul vizitei, lucratorul vede daca pacientul e psihotic, daca da semne ca se degradeaza, etc si in functie de problema suna ambulanta si il interneaza. Apoi au saptamanal sau mai des (in functie de caz) intalnire cu un psihiatru care ii evalueaza. Pacientii care nu respecta medicatia si au potential sa fie periculosi sunt medicati involuntar.

Si in Australia poti sa obtii permis de arma relativ usor. Ce difera este insa sistemul sanitar, sistemul de asistenta sociala si nu exista fascinatia asta pentru arme, armata, violenta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Citat:

revin cu obstinatie asupra ideii mele. Sa ma intrebi pe mine, atee, unde a fost Dumnezeu, nu ma afecteaza deloc pentru ca e ca si cum te-as intreba pe tine unde ti-ai parcat unicornul.
Insa sa iei la rost un credincios e mai greu. Il pui intr-o postura neputincioasa si dureroasa, cred eu. Si chiar nu merita nimeni si mai multa neputinta si durere decat simtim deja cu totii in momentele acestea.

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

...asa cum pot sa iti spun destul de sigur ca nu a fost in parcare la Real un unicorn in papuci mov cu un trabuc in coltul gurii.
Nu , nu ma contrazic deloc.

-------------------------------------

Raspunsul meu era vis-a-vis de raspunsul carrei

Tu ai perfecta dreptate, atata timp cat tu consideri ca nu exista, poti afirma ca NU a fost acolo, in aceeasi logica cu unicornul in papuci mov si cu un trabuc in coltul gurii din parcarea de la real.
Dar, in caz ca vine un dement cu un gun si se apuca sa traga in oameni in parcarea aia, nici nu intrebi si astepti si raspuns clar, de ce inorogul in papuci mov in loc sa stea cu trabucul in gura nu a salvat oamenii nevinovati de dement.
Deci, ori crezi/stii sigur ca exista inorogul cu papucii mov si ca e treaba lui sa apere oamenii in parcarea aia si atunci vine intrebarea fireasca unde era si de ce nu si-a facut treaba pe care o avea, ori stii clar ca nu exista si atunci e absurd sa dai vina pe el si sa spui ca ar fi putut impiedica tragedia.
Prin urmare, crezi in Dumnezeu si iti pui intrebari sau nu crezi si atunci ce rost au intrebarile vis-a-vis de el. Asta am vrut eu sa spun.
Asta mi se pare mie in afara logicii, cum oamenii care nu cred in Dumnezeu, cum se intampla o tragedie, Il trag fuguta la raspundere, pe El si pe cei ce cred in El. Ca si cum toti sunt culpabili cu cel care a comis fapta.

Apropos, imi place de inorogul tau. Eu am o slabiciune pentru vacutele cu palarie cu flori mov, pantofi roz cu toc si geanta asortata.

Edit ca am trimis din greseala inainte sa termin de scris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Ai dreptate.
Referitor la masacrul din Connecticut ma intreb daca vor incerca din nou sa modifice legea armelor. Ultima incercare a fost pe vremea lui Bush.
Dar e greu.
Principiul asta cu every man bla bla a gun e de pe vremea indienilor in Constitutia lor. Well acum nu mai sunt indieni de killerit dar armele sunt inca. Nu stiu ce sa zic. Eu nu am arma, nu doresc o arma si ma sperie toti cei care au o arma. Pentru ca si-au asumat poate chiar neconstientizat gestul de a ucide.
As prefera un tazer-gun sau spray paralizat sau pistol cu bile de cauciuc pt auto aparare. Sunt suficiente pentru a imobiliza un atacator.

Edit: ba nu, n-ai dreptate. In cazul celor care cred in Dumnezeu, argumentul care poate fi folosit oricand si oriunde e "planul divin". Stop-joc, plan divin, stie El, face El, drege El. Deci oricum o dai, intrebarea nu-si are rostul oricui o pui.

Mergi la inceput

scuze ca am editat de atatea ori, da' tocmai ma joc cu fi-mea cu inorogii (culmea!) care trebuie sa tropaie si pe tastatura

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Ai dreptate.
Referitor la masacrul din Connecticut ma intreb daca vor incerca din nou sa modifice legea armelor. Ultima incercare a fost pe vremea lui Bush.
Dar e greu.
Principiul asta cu every man bla bla a gun e de pe vremea indienilor in Constitutia lor. Well acum nu mai sunt indieni de killerit dar armele sunt inca. Nu stiu ce sa zic. Eu nu am arma, nu doresc o arma si ma sperie toti cei care au o arma. Pentru ca si-au asumat poate chiar neconstientizat gestul de a ucide.
As prefera un tazer-gun sau spray paralizat sau pistol cu bile de cauciuc pt auto aparare. Sunt suficiente pentru a imobiliza un atacator.

Edit: ba nu, n-ai dreptate. In cazul celor care cred in Dumnezeu, argumentul care poate fi folosit oricand si oriunde e "planul divin". Stop-joc, plan divin, stie El, face El, drege El. Deci oricum o dai, intrebarea nu-si are rostul oricui o pui.

-------------------------------------

Eu prefer explicatia cu liberul arbitru. Planul acela reteaza liberul arbtru. Tot un fel de marionete am fi.

Mergi la inceput