masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nebuni sunt peste tot in lume dar arme de foc la indemana oricui, nu. Daca nu ar fi aceste arme de foc probabil nu ar exista nici aceste tragedii sau ar fi mai putine. Dar asa cum spuneam producatorilor si vanzatorilor de arme le pasa fix in fund (scuzati expresia) de aceste tragedii - cat le pasa de profiturile lor.

Nebuni sint peste tot, bine ai spus. Nu ar fi nici o diferenta intre criminali sau cei cu ginduri criminale, insa consecintele ar fi mai putin dramatice in sensul ca ar putea fi salvate mai multe vieti si victimele ar avea mai multe sanse sa supravietuiasca:

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-20723910

Editez, ca nu se intelege din link: in aceeasi zi, astazi dimineata, 22 de copii si un adult au fost injunghiati cu un cutit la o scoala din China, in afara scolii. Sint doi grav, dar nici un mort... daca atacatorul ar fi avut o arma, ar fi fost aproape in mod sigur morti toti. Asta este diferenta intre a controla detinerea de arme si a nu le controla, ba mai mult a le tine bine infipte in creierele alea patrate, care gindesc ca au nevoie de ele ca sa traiasca linistiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ina. Click poate exprimarea mea nu a fost clara, sunt ravasita..
NU este nici o legatura cu religia.

SINGURA intrebare: Unde a fost Dumnezeu?

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carra spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Carra NU , El nu a fost acolo...

Corinadana, de acord 1000000000% cu tine, exact asta am spus sau, cel putin, am vrut sa spun si eu (scuze daca raspunsul meu a fost ambiguu). Ziceam doar, dupa aceea, ca Michelle si principiile ei de viata si credinta nu au nimic de a face cu tragedia intamplata. Parerea mea si... atat.

Mergi la inceput

NU are nimic de a face cu Michelle, am mai spus si repet,doar credeam ca ea poate raspunde stiind mai mult ca si mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carra spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Ina. Click poate exprimarea mea nu a fost clara, sunt ravasita..
NU este nici o legatura cu religia.

SINGURA intrebare: Unde a fost Dumnezeu?

Din pacate pentru mine, nu neaparat si pentru voi, scrisesem un raspuns mai detaliat, dar minunile tehnologiei mi-au jucat o festa urata, asa ca reiau, dar mai pe scurt.

Corinadana, raspunsul la intrebarea ta depinde de destinatar. Daca intrebi un agnostic, raspunsul probabil va fi "habar n-am". Daca intrebi un ateu, raspunsul probabil va fi "Dumnezeu nu a existat pentru acele suflete nevinovate". Daca vei intreba o persoana credincioasa, probabil ca iti va spune: "Dumnezeu ii ia pe cei mai buni alaturi de El", sau "Dumnezeu le-a harazit pe lumea asta o soarta pe care si-au indeplinit-o", sau (cel mai idiot raspuns de la un preot - scuze persoanelor foarte credincioase ): " A avut de platit pacatele a sapte neamuri dinainte". Acuma... fiecare alege dupa convingerile proprii. Mie nu mi-a placut nici o explicatie, asa ca am ales sa nu cred in nimic. Respect, insa, alegerea persoanelor credincioase, indiferent de religie sau confesiune, mai ales ca eu insami sunt singura atee dintr-o familie credincioasa, familie pe care o iubesc si o respect nespus de mult.

PS: Iar m-am lungit, contrar intentiilor mele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui Tilia

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Tilia, si iti iei arma cu tine cind te duci la cumparaturi sau la cinema? Ii dai copilului o arma cind se duce la scoala? Cu ce te ajuta atunci sa ai arma aia?

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Il descurajeaza pe X-ulica sa te atace, pentru ca nu stie daca o sa ripostezi sau nu. Daca-i sigur ca-i singurul cu arma, atunci e problematic.

Nu vedeti ca astfel de cazuri se intampla in locuri in care armele sunt interzise, scoli, mall-uri?

Glumesti? Atata timp cat pot sa detin legal o arma de foc pot sa inru oriunde cu ea.
Daca ar fi ilegal sa am o arma de foc in mod sigur crimele datorate utilizarii lor ar scadea dramatic. Dar asta se stie. Insa profiturile nu ar mai exista. Asa incat se pune intrebarea ce este mai important in societatea americana banii sau viata? Raspunsul este oficial. Banii. Ne pare rau ca sunt crime vom pedepsi faptasii insa vom produce si vom vinde arme tuturor pentru ca la mijloc sunt banii si aici nu ne atingem.

Nu este asa, nu toti pot avea "concealed carry permit", fara asta nu ai voie sa-ti iei arma la plimbare. Si chiar daca ai permit-ul asta nu ai voie cu arme in anumite institutii sau locatii. Barurile de exemplu au afisaj la intrare care te avertizeaza ca daca intrii cu arma acolo incalci legea chiar daca ai permit.

Tilia eu nu sunt de acord cu ce zici, nu-ti garanteaza nimic ca sub presiunea momentului nu vei agrava situatia cu arma ta. Poti impusca din greseala un nevinovat, sau poti chiar sa-i oferi unui dezaxat o a doua arma daca te panichezi. Civilii nu ar trebui sa aiba access la arme puternice, astea trebuie lasate pt profesionisti. Nu putea sa omoare 27 de oameni cu un amarat de pistol, a avut ceva serios acolo si munitie. Oricum ar fii Marius are dreptate, magazinele vand armele astea fara discriminare, daca tipul era aspie cum ai zis nu avea ce sa caute cu arsenalul. Cine l-a vandut? Cui si in ce conditii? Acuma vor investiga, dar din pacate nu pot aduce inapoi nevinovatii.
Nu Dumnezeu a fost devina ci interesele meschine si o boala psihica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mackaroo spune:

Se pare ca armele fusesera cumparate legal,de mama lui,Nancy Lanza.Cel putin asa scrie intr-unul din articolele CNN.

Personal,sunt pur si simplu socata si nu pot sa inteleg de ce oare atatea shootings anul asta in America de Nord? De la masacrul din vara la cinema-ul din Aurora,la mall-uri,la scoala elementara acum...pur si simplu nu inteleg:( Nelia are dreptate,daca n-ar fi atat de la indemana armele ar fi sanse ca nr victimelor sa fie mai mic,macar.
Drum lin,pui nevinovati.Off.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Criza, tensiunile, sfarsitul visului frumos numit "American way of life"...sunt multe motive.

Marius, daca ai vazut "Bowling for Columbine" acolo s-a explicat foarte bine ca NRA (National Rifle Association) are o influenta enorma la nivel legislativ. Armele nu vor fi interzise in US atata vreme cat cei de la NRA (si probabil si altii) vor face lobby activ pentru dreptul constitutional de a purta o arma.

Dumnezeu sa-i odihneasca pe nevinovatii care au platit scump dementa unuia... si da, cu tot respectul pentru credinta multora, nu te poti intreba de ce a permis Dumnezeu asa ceva :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Criza, tensiunile, sfarsitul visului frumos numit "American way of life"...sunt multe motive.

Probabil ca toate astea venite pe un sistem de sanatate selectiv, unde numai cei care isi permit sunt tratati. Faptul ca sistemul de sanatate nu trateaza bolnavii psihici, ca accesul la tratament nu este GRANTAT de stat, faptul ca nu exista nici un conttrol asupra bolnavilor psihici, peste faptul ca nu exista asistenta sociala, ca exista atat de multi oameni care nu au minimul necesar supravietuirii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Probabil ca toate astea venite pe un sistem de sanatate selectiv, unde numai cei care isi permit sunt tratati. Faptul ca sistemul de sanatate nu trateaza bolnavii psihici, ca accesul la tratament nu este GRANTAT de stat, faptul ca nu exista nici un conttrol asupra bolnavilor psihici, peste faptul ca nu exista asistenta sociala, ca exista atat de multi oameni care nu au minimul necesar supravietuirii.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
“It is our choices...that show what we truly are, far more than our abilities.” Albus Dumbledore

DA! si asta! de multe ori m am gandit asa cum sex offenders sunt cumva urmariti asa ar trebui sa fie si astia bolnavi cu creierul...

Mergi la inceput