masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 55

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pe foaia primita de la pediatru copiilor mei (cu ocazia controlului de rutina de la 12 luni) scrie asa:

"If a gun is kept at home make sure it is securely locked and stored separately from the ammunition. Terrible accidents can happen quickly. Every 2 seconds in the US, a gun kills someone's child."

Chiar asa? Mi se pare sinistru. Am cautat sa vad daca e adevarat dar nu am gasit prea multa informatie, mi se pare mult prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

miere, din cate stiu eu statisticile oficiale cuprind "copiii" intre 0 si 19 ani.
Cele mai multe crime by gun sunt in intervalul de varsta 15-19 ani in marile orase.
In schimb aceste mass shootings si accidente de vanatoare sunt in suburbs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ML

Citat:
citat din mesajul lui arminad
greiesras, eu cand am citit ce a scris ML despre cum e "la tara" am crezut ca exagereaza, pe cuvantul meu.

eu locuiesc de 8 ani in Chicago care e campion la criminalitate pe tara si iti jur ca in cei 8 ani nici unul din copiii mei nu a vazut/auzit despre un parinte de copil sau alt adult care are arma sau care vorbeste despre arme. La fel nici eu la servici si chiar am schimbat cateva si interactionez cu oameni din diverse culturi.

In orasele mari mentalitatea oamenilor e diferita. De aceea nu poti sa generalizezi spunand ca asa e cultura americana..

Nici nu vreau sa o inteleg si nici un emigrant european sau nu, nu vrea sa o accepte. Nici hispanicii nu au aceasta cultura a armelor si daca au avut puterea sa influenteze alegerile in felul in care au facut-o s-ar putea (si sper din tot sufletul) sa isi exercite influenta si in aceasta problema. De cand are dreptul John de la tara sa hotarasca cum vreau eu si alti emigranti sa traiasca doar pentru ca el a fost primul aici?

Copil de 12 ani impuscat azi (in NC) din greseala la vanatoare de un membru al familiei. Baiatul mergea la vanatoare de la 4 ani!!! ("James, who had hunted since he was 4 years old,...") :

http://www.wral.com/police-uncle-accidentally-shot-nephew-on-hunting-trip/11923679/

Da, Arminad, in NC, (unii.... sau majoritatea ??) copiii vaneaza, primesc pusti cadou de Craciun (despre asta povesteau in scris cativa dintre colegii fetei la 10 ani) sau de ziua lor (dentistul ii spunea daunazi sotului ca i-a luat un pistol baiatului cand a implinit 10 ani) si canta de sarbatori varianta asta macabra cu Rudolf, pentru cine nu o stie:

Rudolf the red nosed cowboy
Had a very shiney gun
And if you ever saw it,
You would turn around and run.
All of the other cowboys
Used to laugh and call him names.
They never let poor Rudolf
Join in any poker games.
Then one foggy Christmas Eve,
The sherriff came to say,
"Rudolf with your gun so bright,
would you kill my wife tonight?"
Then how the cowboys loved him.
And they shouted out with glee,
"Rudolf the red nosed cowboy,
you'll be hanging from a tree."

Iar taticu' trage la tinta cu baiatul de la 6 ani si isi pune pe casa steag cu "Don't Tread on Me".

P.S. De adaugat la pozele Mirelei - Joey din Kentucky cu tinta pe perete in dormitor:

http://www.theatlantic.com/international/archive/2011/08/where-children-sleep-a-round-the-world-tour-of-bedrooms/243303/

www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628040874089/" target="_blank">Copilaria, o data-n viata... (foto)

www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/" target="_blank"> Un fluture (de noapte) pe zi si alte (tot foto)

Doamne fereste!
Si cind ma gindesc inca ca el ar fi extrem de fericit sa traiasca acolo la "tara" aceea...doamne fereste! de 1000 de ori mai bine intre vietnamezi cu mincare puturoasa si nevorbitori de engleza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Un psiholog de aici spunea sa-i intrebi fara ocolisuri pe cei in casa carora iti intra copilul (neinsotit) daca au arme si unde/cum si le tin. Mie (noua) ne este jena, dar nici nu-i lasam prea mult la altii. Si totusi, intr-o zi, baiatul (era cu sotul) s-a dus intr-o scurta vizita la un coleg. In timp ce tatii trancaneau, J. l-a luat sa-i arate "arsenalul" si in cateva minute dusi au fost amandoi afara cu o soft air gun s-o incerce. Sotul habar n-avea iar copilul mi-a spus in secret acasa ce isprava au facut ei. Si daca era alt fel de arma sau, sau???...

Uite, am gasit carticica despre care vorbeam in mesajul anterior... Sunt povesti adunate din doua clase pe tema "Our special gifts".

Din 22 de baieti (10 ani) patru au primit pusti, unul cutit RAT 3 ( http://www.amazon.com/Ontario-Knife-Company-RAT-3-Sheath/dp/B0032IIJIC ), trei video games (Alaskan Big Game Hunt, Call of Duty, Deer Hunting), doi DSI/WII, doi 4 wheelers, doi incaltaminte, trei jucarii, unul bilete la un joc, doi catel si doi bicicleta.

Uite aici mostra de spalat creier fraged de baiat (una dintre cele 4 scrisori, in dreapta sunt si restul); da, baiatul meu sufera ca-i al mai bleg din clasa fara pistoale la cingatoare :

http://www.flickr.com/photos/69265867@N06/8319860313/in/photostream

Stiu ca ma crezi, Arminad...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

ml, eu mi-as schimba si dentistul si tara in loc sa ma minunez .
si eu traiesc in chicago de 8 ani dar nu am vazut niciodata ce citesc pe aici si nu spun ca nu cred , dar daca oamenii aia asa au crescut sunt convinsa ca nu eu pot sa ii schimb, dar pot sa ma mut mai departe de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Pe foaia primita de la pediatru copiilor mei (cu ocazia controlului de rutina de la 12 luni) scrie asa:

"If a gun is kept at home make sure it is securely locked and stored separately from the ammunition. Terrible accidents can happen quickly. Every 2 seconds in the US, a gun kills someone's child."

Chiar asa? Mi se pare sinistru. Am cautat sa vad daca e adevarat dar nu am gasit prea multa informatie, mi se pare mult prea mult.

io am gasit "Every 3 hours a child or teen is killed by a firearm". infiorator!
www.childrensdefense.org/child-research-data-publications/moments-in-america-for-children.html" target="_blank"> Moments in America for Children

poate in scrisoarea ta se face referire nu doar la copii de varsta minora ci la copilul cuiva, chiar daca copilul e deja major.

citeam undeva ca in usa se ucid de patru ori mai multe persoane cu arme de foc decat in toate celelalte tari puternic industrializate impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Vin unii copii in US inarmati pana-n dinti la scoala? www.hotnews.ro/stiri-international-13900502-americanii-iau-calcul-inarmarea-profesorilor-pentru-evita-tragedii-cea-newtown.htm" target="_blank">No problem, vor spune unii profesori, tot din US ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Nemtii aratau ieri noapte la stiri un reportaj din USA referitor nebunia care i-a cuprins pe americani dupa masacrul de saptamana trecuta. Erau sute de invatatori/carde didactice care luau lectii de tras cu pusca/pistol si aratau multi comercianti de arme care vindeau arsenale intregi nu numai pistolette si si foarte multe arme de asalt.
Daca as putea intelege teama oamenilor si dorinta lor de a isi cumpara un pistol, nu voi intelege in veci pentru ce pisicii ma'sii ii trebuie unui om "normal" o arma de asalt/semiautomata?
In Germania, dupa masacrul de acum 3 ani de la Winnenden (cauzat pentru ca un tata iresponsabil, si-a lasat armele de vanatoare la discretia fiului instabil psihic) s-au inasprit masurile de control a posesorilor de arme. Reactia a fost comlet difertia de cea din USA...dar probabil asta are de-a face si cu faptul ca nemtii care s-au fript acum 60 de ani cu ciorba, sufla acum si in iaurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Nu sunt singura, Alina: sotul se plange constant de compatrioti, dar ceva tot il tine intre ei. Eu zic ca orgoliul :(.

Mergi la inceput