masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 54

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Cred ca m-am tampit, ca nu inteleg de ce batranelul ala are nevoie de 3 pistoale pentru ca a fost diagnosticat cu cancer!!! Se apara impotriva cancerului cu arme???
Iar evreul din Kentucky si familiile pozand cu arme de asalt cu copiii pe langa ei, iar nu-i inteleg.
Iar Ry din Washington... hmmm, poate ca o sa-mi sariti in cap, dar eu il vad cu pusca-n mana intr-un mall...

Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA

La cancer se prescriu medicamente de calmare a durerilor, care de altfel sunt foarte cautate ca recreational drugs. Exista hoti care ii ataca pe bolnavi si familiile lor ca sa obtina medicamentele astea. Trist si sinistru dar adevarat. A fost un caz cu o femeie al carei sot tocmai murise si hotii au atacat casa in care era ea si bebelusul pentru ca stiau ca are medicamentele prescrise sotului. Din pacate asta-i realitatea in care traim. In cazul ei arma a facut diferenta si a reusit sa scape teafara. Dar nu era o automata, ci un amarat de shot gun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui greieras

[quote]citat din mesajul lui BalMascat

Nu le cere nimeni americanilor sa renunte la dreptul lor constitutional de a avea arma. Dezbatarea este sa renunte la ANUMITE tipuri de arma cum ar fi cea semi-automata care omoara multi oameni in timp foarte scurt. A mai fost interzisa, dar cu venirea lui Bush la putere s-a revenit la "vechile obiceuri".

Nu stiu de unde ai inteles ca armele au fost obtinute ilegal. Toti au obtinut armele legal, cel din Colorado de la magazin...perfect legal, Lanza de la maica-sa din colectie (tot legal cumparate), si tot asa. Nu ai nevoie sa comiti o ilegalitate, se pot cumpara in anumite state si de pe internet. Cele mai puternice arme cu care nici cu gandul nu visezi. Legal!!

[/quot]

Draga, Lanza a comis o ilegalitate cand a folosit armele mamei lui. Sotia nu are voie sa ating arma sotului ei, decat daca si ea are permis, altfel ar comite o infractiune sanctionata de lege, la fel orice alta pers. din familie.

Cat despre semiautomate sau nu, eu nu am reusit sa citesc toate 50 de pagini. La inceput era vorba de dreptul de port arma punct.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157629124424141/detail//" target="_blank">Vara 2011

Evil thrives when good men do nothing

hai ca ai fost simpatica cu faza asta. Pai sigur ca a comis o ilegalitate cand a luat arma la plimbare, dar in cazul lui asta a fost gratis. Adica nu a trebuit sa caute un dealer de arme la negru, nu a trebuit sa faca rost de cash ca sa-l plateasca, nu s-a expus la nici un pericol, nici din partea dealerului nici din partea politiei (poate daca trebuia sa-l cumpere de pe piata neagra filau politistii dealerul si il prindeau inainte sa faca prostia asta).
Si acuma mai repeta inca odata "bad guys pot sa obtina arme ilegal".

PS. Alt scenariu e ca baiatul sa fure arma din casa vecinilor dar si acolo exista posibilitati de risc pentru el:
- il ciuruie vecinul ca il prinde la furat si vecinul e trigger happy;
- reuseste sa le fure dar vecinul sau alarma vecinului anunta politia si asta da politiei o sansa cat de mica sa-l prinda inainte sa faca idiotenia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

S-a facut si un studiu despre cat de "benefica" e prezenta armelor in casa
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199310073291506

Cat despre "dreptul constitutional" invocat de greieras depinde cine si cum citeste
http://www.bloomberg.com/news/2012-12-17/gun-debate-must-avoid-crazy-second-amendment-claims.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Cred ca e mai mult decit evident ca nu se va schimba nimic, nici de data asta:

'More than 31,000 (pina acum, numarul creste) Americans have signed a petition calling for British TV host Piers Morgan to be deported.

http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-20838729

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:

'More than 31,000 Americans have signed a petition calling for British TV host Piers Morgan to be deported.

Amendamentul 2 contra Amendamentul 1 ...

Mergi la inceput

Cu pistolasul ala mititel nu se sperie Amendamentul 1. N-ai cumva un emoticon cu asa ceva http://www.ksee24.com/news/local/Los-Angeles-Gun-Buy-Back-Nets-City-More-Than-2000-Weapons-184986311.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Statuia Libertatii in viziunea celor 31000 de petitionari ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

fara suparare, dar nu puteti spune "toti americanii sunt asa" cand cititi o astfel de stire:
More than 31,000 (pina acum, numarul creste) Americans have signed a petition calling for British TV host Piers Morgan to be deported.

Daca ne gandim ca sunt cam 300 de milioane de locuitori in state, e un numar ridicol de mic, e ca si cum ai spune '3000 de romani au semnat petitie ca...." -nimeni n-ar considera acest numar relevant, fiindca procentual nici nu este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui arminad
greiesras, eu cand am citit ce a scris ML despre cum e "la tara" am crezut ca exagereaza, pe cuvantul meu.

eu locuiesc de 8 ani in Chicago care e campion la criminalitate pe tara si iti jur ca in cei 8 ani nici unul din copiii mei nu a vazut/auzit despre un parinte de copil sau alt adult care are arma sau care vorbeste despre arme. La fel nici eu la servici si chiar am schimbat cateva si interactionez cu oameni din diverse culturi.

In orasele mari mentalitatea oamenilor e diferita. De aceea nu poti sa generalizezi spunand ca asa e cultura americana..

Nici nu vreau sa o inteleg si nici un emigrant european sau nu, nu vrea sa o accepte. Nici hispanicii nu au aceasta cultura a armelor si daca au avut puterea sa influenteze alegerile in felul in care au facut-o s-ar putea (si sper din tot sufletul) sa isi exercite influenta si in aceasta problema. De cand are dreptul John de la tara sa hotarasca cum vreau eu si alti emigranti sa traiasca doar pentru ca el a fost primul aici?

Copil de 12 ani impuscat azi (in NC) din greseala la vanatoare de un membru al familiei. Baiatul mergea la vanatoare de la 4 ani!!! ("James, who had hunted since he was 4 years old,...") :

http://www.wral.com/police-uncle-accidentally-shot-nephew-on-hunting-trip/11923679/

Da, Arminad, in NC, (unii.... sau majoritatea ??) copiii vaneaza, primesc pusti cadou de Craciun (despre asta povesteau in scris cativa dintre colegii fetei la 10 ani) sau de ziua lor (dentistul ii spunea daunazi sotului ca i-a luat un pistol baiatului cand a implinit 10 ani) si canta de sarbatori varianta asta macabra cu Rudolf, pentru cine nu o stie:

Rudolf the red nosed cowboy
Had a very shiney gun
And if you ever saw it,
You would turn around and run.
All of the other cowboys
Used to laugh and call him names.
They never let poor Rudolf
Join in any poker games.
Then one foggy Christmas Eve,
The sherriff came to say,
"Rudolf with your gun so bright,
would you kill my wife tonight?"
Then how the cowboys loved him.
And they shouted out with glee,
"Rudolf the red nosed cowboy,
you'll be hanging from a tree."

Iar taticu' trage la tinta cu baiatul de la 6 ani si isi pune pe casa steag cu "Don't Tread on Me".

P.S. De adaugat la pozele Mirelei - Joey din Kentucky cu tinta pe perete in dormitor:

http://www.theatlantic.com/international/archive/2011/08/where-children-sleep-a-round-the-world-tour-of-bedrooms/243303/

Mergi la inceput

ML, te cred doar ca mi-am dorit sa nu fie adevarat. Brr..ce sinistru..pistol la 10 ani si cantecul ala macabru.

Mergi la inceput