masacru la o scoala elementara din USA
Raspunsuri - Pagina 53
greieras spune:
Aproape toate wal-marturile din zonele rurale unde se vaneaza la greu vand arme. Americanii nu sunt ca europenii. Ei cresc cu arme de vanatoare in casa, invata sa le foloseasca si sa fie responsabili de mici. Nu poti veni tu ca european sa judeci modul lor de gandire si stilul de viata. Iti place bine, nu-ti place iarasi bine.
nelia spune:
Eu zic ca mai asteptam sa mai treaca un pic de timp de la moartea celor douazeci de copii ca sa vorbim despre responsabilitatea americanilor care au arme de mici.
mackaroo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui greieras Aproape toate wal-marturile din zonele rurale unde se vaneaza la greu vand arme. Americanii nu sunt ca europenii. Ei cresc cu arme de vanatoare in casa, invata sa le foloseasca si sa fie responsabili de mici. Nu poti veni tu ca european sa judeci modul lor de gandire si stilul de viata. Iti place bine, nu-ti place iarasi bine. Gloria si Eva (22 dec. 2004) www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157629124424141/detail//" target="_blank">Vara 2011 Evil thrives when good men do nothing |
Se vede cat de responsabili sunt dupa nr de mass shootings(cel mai mare in lume!) si miile de victime care mor in fiecare an in urma impuscaturilor..
mackaroo spune:
Un articol interesant despre cum si-au educat australienii ' the hunter mindset' despre care vorbeste Greieras.Se poate,deci,rezultatele sunt vizibil pozitive
http://www.policymic.com/articles/21330/there-are-32-000-gun-deaths-a-year-in-the-u-s-here-is-how-we-get-that-number-to-zero
arminad spune:
Citat: |
Aproape toate wal-marturile din zonele rurale unde se vaneaza la greu vand arme. Americanii nu sunt ca europenii. Ei cresc cu arme de vanatoare in casa, invata sa le foloseasca si sa fie responsabili de mici. Nu poti veni tu ca european sa judeci modul lor de gandire si stilul de viata. Iti place bine, nu-ti place iarasi bine. |
greiesras, eu cand am citit ce a scris ML despre cum e "la tara" am crezut ca exagereaza, pe cuvantul meu.
eu locuiesc de 8 ani in Chicago care e campion la criminalitate pe tara si iti jur ca in cei 8 ani nici unul din copiii mei nu a vazut/auzit despre un parinte de copil sau alt adult care are arma sau care vorbeste despre arme. La fel nici eu la servici si chiar am schimbat cateva si interactionez cu oameni din diverse culturi.
In orasele mari mentalitatea oamenilor e diferita. De aceea nu poti sa generalizezi spunand ca asa e cultura americana..
Nici nu vreau sa o inteleg si nici un emigrant european sau nu, nu vrea sa o accepte. Nici hispanicii nu au aceasta cultura a armelor si daca au avut puterea sa influenteze alegerile in felul in care au facut-o s-ar putea (si sper din tot sufletul) sa isi exercite influenta si in aceasta problema. De cand are dreptul John de la tara sa hotarasca cum vreau eu si alti emigranti sa traiasca doar pentru ca el a fost primul aici?
Adela99 spune:
io si documentarele mele :) ieri am vazut unu' despre amish si iertare. despre masacru' din 2006, Pennsylvania cand fetele dinntr-o scoala amish au fost executate prin impuscare in cap.
cum e posibil sa ierti asa cum au facut-o amishii?
au participat la inmormantarea ucigasului Charles Roberts (jumate' din participantii la inmormantare au fost amish), au donat o parte din banii adunati pentru ei familiei ucigasului si au iertat intr-un mod genuin, curat. au urmat cuvantu' lui Iisus "iubeste-ti dusmanu'"
Amish Grace, www.youtube.com/watch?v=gAmeJHXcw4w&feature=player_embedded#t=78s" target="_blank"> cartea
Amish Grace, www.youtube.com/watch?v=BeomXyvNWDk&feature=player_embedded#t=51s" target="_blank"> filmu'
michelle-usa spune:
arminad, eu cred ca multi in jurul nostru au arme si noi habar nu avem.
mai recent, pe mine ma pune pe ginduri cand il las pe fiu-meu la playdate-uri ...ca nu stii ce au in casa...si la ce au acces.
michelle
AdiS spune:
Cred ca ce se intampla acum, faptul ca ei cumpara arme pentru a se apara de ... ceilalti, are in background, mai multa legatura cu criza economica prin care a trecut/trece aceasta tara. Pare ca este o refulare, sa zic ca o razbunare pe ceva ce nu se poate bine defini, caci nu ar fi political correct.
Imi inchipui ca guvernantii domniilor lor (dar si ai nostrii) sunt atenti unde/cum sa directioneze aceste frustrari. Adica ceva de genul o refulare in interiorul tarii sau in afara ei?
Daca vi se pare ca suna a teoria conspiratiei nu bagati in seama mesajul meu.
edit: schimbat emoticonul
arminad spune:
michelle, eu vorbeam de mentalitatea generala care aici este opusul a ceea ce a descris ML.
greieras zicea ca "americanii cresc cu arme in casa de mici si invata sa fie responsabili de mici" ceea ce este o generalizare grolosana dupa parerea mea.
Copiii nu prea stiu sa tina secrete. Sunt convinsa ca daca unul din colegii de joaca ai copilului ar stii/vedea ca tata/fratele are arma sau ca se discuta in casa despre arme n-ar prea tine secret. Asa cum zicea ML, se dau mari la scoala cu ce au/fac acasa. Mai ales baietii..
La servici la fel, oamenii au discutat dupa fiecare incident armat si nu e greu sa vezi ce opinii au vizavi de arme.
Altfel te inteleg, n-as putea sa afirm ca stiu tot ce fac vecinii mei in casa iar pe familiile prietenilor de joaca ai copilului m-am straduit sa le cunosc cat pot de bine.
Madanic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui greieras
De ce il cauti pe Dumnezeu in scoala publica americana? I s-a interzis accesul acolo inca din 25 iunie 1962. Marius, portul de arma este un drept constitutional in Statele Unite, dar faza nostima este ca majoritatea celor care folosesc armele pentru a ucide, folosesc arme procurate ilegal. Deci, daca ipotetic ar fi interzis portul de arma, tot cetatenii linistiti vor avea de suferit cel mai mult, pentru ca criminalii vor continua sa-si procure armele ca si inainte, de pe piata neagra. Gloria si Eva (22 dec. 2004) www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157629124424141/detail//" target="_blank">Vara 2011 Evil thrives when good men do nothing |
Toata lumea baga argumentul ca armele sunt procurate ilegal. Nope, cretinul din Colorado le cumparase legal, idiotul asta de la Sandy Hook le luase de la maica-sa care le cumparase legal. Cel care a omorat rangerul de origine romana aici in Seattle luase arma de la taica-su care ce sa vezi tot legal luase arma.
Ca sa cumperi o arma ilegal trebuie sa ai contacte zona infractionala. Un infractor, hot, traficant, proxenet e prea ocupat sa faca bani ilegal sa se gandeasca sa mearga sa ciuruie copii de la o scoala primara ok?
Ca sa cumperi o arma ilegala iti trebuie bani buni, si e mult mai usor sa o furi de la parintii tai care au luat-o legal. Idiotul asta nu ar fii fost capabil sa-si gaseasca o arma ilegala, era rupt de realitate, da a fost ghinionul mare ca i le-a pus maica-sa la dispozitie.
Toate armele folosite pana acum in masacre de genul asta au fost LEGALE.