masacru la o scoala elementara din USA
Raspunsuri - Pagina 52
nelia spune:
Asta cu folosirea ilegala a armei mamei lui e aiurea, sint arme cumparate, legal, erau in casa, nu conteaza cine le-a utilizat, cel care a tras cu ele era adult... adica le aduci in casa, expui copiii la ele, le bagi bine in cap ca sint importante, ca te invata respectul si obtii respectul cu ele, plus ca te poti apara la nevoie... si apoi, cind se intimpla nenorocirea nimeni nu e vinovat de nimic si arma nu omoara, ci cel care trage cu ea.
Asta e asa un fel de a ne scarpina cu mina stinga la urechea dreapta. Pai asa am putea spune ca si mama a fost in ilegalitate cind l-a luat sa-l invete sa traga cu arma, ca doar nu avea permis de arma. Sint in casa, mama le-a cumparat, legal, avea un fiu care prezenta clar probleme psihice, l-a invatat sa traga, l-a tinut izolat, nu l-a dus la control la timp, poate il ajuta cumva... ta-su si-a pus mina undeva si a plecat... ce tot ne ascundem atit dupa degete si cautam vinovati cind e clar ca ei sint acolo, in familia lor, in anturajul lor... si, din pacate, pentru viitorii criminali si viitoarele victime... ei sint de pe acum acolo.
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victoria_mami De-acu' incolo o sa pastrez glumele ptr. 'sushi din madagascar'... ca tot nu le pricepe nimeni |
nici daca puneai disclaimer cu majuscule "GLUMAAA" (pentru blonde carora emoticonu' ranjit nu le spune nimic) tot n-as fi fost de acord cu aceasta asociere.
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
nici daca puneai disclaimer cu majuscule "GLUMAAA" (pentru blonde carora emoticonu' ranjit nu le spune nimic) tot n-as fi fost de acord cu aceasta asociere. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Oh, well. Ce sa zic? Nu toata lumea imi gusta glumele si o stiu.
miereamara spune:
Intreba cineva daca se gasesc arme la walmart. Da, se gasesc, sunt langa uneltele de pescuit (zambet amar)
http://www.walmart.com/cp/Guns-Rifles-Ammunition/1088608
Pentru cine nu stie, walmartul asta e un fel de carrefour dar mai de proasta calitate, gasesti de toate, de la mancare pana la puscoace.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui miereamara Intreba cineva daca se gasesc arme la walmart. Da, se gasesc, sunt langa uneltele de pescuit (zambet amar) http://www.walmart.com/cp/Guns-Rifles-Ammunition/1088608 Pentru cine nu stie, walmartul asta e un fel de carrefour dar mai de proasta calitate, gasesti de toate, de la mancare pana la puscoace. Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old. |
Eu intrebam. Multumesc ptr. raspuns.
mianna spune:
citat din mesajul lui Victoria_mami Oh, well. Ce sa zic? Nu toata lumea imi gusta glumele si o stiu. |
indeed, nu gust glume cu compararea a ceva util si recomandat cu ceva inutil si periculos. oi avea simtul umorului incremenit la glume de-alea de genul asemanarii intre ingineri si catei.
BalMascat spune:
Mie imi place ca-mi spui draga, desi nu ma cunosti de nicaieri.
Nu e nicio greutate sa obti legal arme sau munitie la greu, deci de ce ai incerca ilegal? Nici macar nu s-a spus daca Lanza fiul avea voie sa le foloseasca sau nu. Nu stim daca avea permis de arma! Stim ca mama lui il lua cu ea in poligon. Nu stim inca daca acolo tragea sau nu. Poate stii tu.
Aici e vorba de ce o persoana are atatea arme??? si atat de puternice! la ce ii trebuie? de cine se apara ea? ca uite-o impuscata cu propriile ei arme. sa nu mai adaug, de propriul fiu.
citat din mesajul lui greieras [quote]citat din mesajul lui BalMascat Nu le cere nimeni americanilor sa renunte la dreptul lor constitutional de a avea arma. Dezbatarea este sa renunte la ANUMITE tipuri de arma cum ar fi cea semi-automata care omoara multi oameni in timp foarte scurt. A mai fost interzisa, dar cu venirea lui Bush la putere s-a revenit la "vechile obiceuri". Nu stiu de unde ai inteles ca armele au fost obtinute ilegal. Toti au obtinut armele legal, cel din Colorado de la magazin...perfect legal, Lanza de la maica-sa din colectie (tot legal cumparate), si tot asa. Nu ai nevoie sa comiti o ilegalitate, se pot cumpara in anumite state si de pe internet. Cele mai puternice arme cu care nici cu gandul nu visezi. Legal!! [/quot] Draga, Lanza a comis o ilegalitate cand a folosit armele mamei lui. Sotia nu are voie sa ating arma sotului ei, decat daca si ea are permis, altfel ar comite o infractiune sanctionata de lege, la fel orice alta pers. din familie. Cat despre semiautomate sau nu, eu nu am reusit sa citesc toate 50 de pagini. La inceput era vorba de dreptul de port arma punct. Gloria si Eva (22 dec. 2004) www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157629124424141/detail//" target="_blank">Vara 2011 Evil thrives when good men do nothing |
BalMascat spune:
N-am vazut in Walmart arme, o fi diferit in TX. E posibil sa nu le fi observat eu. In America sunt mai multe magazine care vand arme decat grocery stores.
http://www.businessinsider.com/more-gun-stores-in-america-than-grocery-stores-2012-12
Adela99 spune:
au dreptate americanii cand spun ca nu-i putem intelege :( ce e de inteles ca dupa masacru s-au golit rafturile de arme, ca se vehiculeaza idei ca: pentru a ne apara de arme ne trebuie si mai multe arme, sa innarmam profesorii, sa punem paza armata in scoli, ca singuru' lucru care poate opri un ”bad guy” cu arma e un ”good guy” cu arma. apropo de asta, citeam zilele astea ca sunt unii care dau vina pe "feminizarea" societatii si se intrebau de ce un copil de unshpe-doishpe ani nu a incercat sa-l opreasca pe criminal, sa-l dezarmeze. altii dadeau vina pe cei fara credinta in Dumnezeu, printre ei fiind si homosexualii. argumente absurde, doar pentru a-si apara dreptu' la arsenal. orice numa' sa nu se introduca controlu' armelor, sa nu li se ia dreptu' (al doilea dupa dreptu' la libera exprimare - care include si lobbyismu') de port arma (chiar daca de fapt e vorba de reglementarea portului de arma)
ba mai mult, sa fie deportati toti care-s impotriva in frunte cu Piers Morgan (si chiar s-au apucat de semnat o petitie in sensu' asta)
chiar numai sunt alte drepturi mai demne de aparat, decat dreptu' de a detine orice arma?
intr-o tara in care democratia mai ca e inlocuita de lobbyism?
tocmai ce-am vazut o serie de documentare in care am vazut unde poate duce lobbyismu'. da' e un drept si lobbyismu'. aici i se zice mita si coruptie.
au dreptate americanii ca nu sunt intelesi. nici nu pot fi.
acum va dati seama ca nu ma refer la toti americanii; pe forumu' asta mai nou trebuie sa scrii din ce in ce mai des mesaje cu note explicative :) si nu ma refer la gluma Victoriei. si nu sunt nici anti americani. si vorbesc doar in numele meu, chiar daca vorbesc la plural :) si imediat e nota explicativa mai lunga decat mesaju'. si de ce scriu nota explicativa? pentru ca n-am chef sa ma apar in fata celor cu analiza pe text da' am chef de vorba :)
michelle-usa spune:
nici eu nu am vazut arme la walmart in magazin. or fi doar online?'
data viitoare o sa ma uit special daca sunt in magazin.
michelle