masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 47

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu sint mama a trei copii, as muri pentru ei, sint viata mea. Dar n-as omori pentru ei. Am fost educatoare si am fost pusa in situatii in care eram efectiv singura care putea sa apere copiii pe care ii aveam in grija, a fost cumplit... la fel, as face tot ce ar fi fost omeneste de facut, probabil ca i-as ascunde, as muri, nu stiu... dar la fel, nu as omnori pentru ei. Fac munca voluntara intr-un centru de readaptare pentru copii in scaune cu rotile si cu handicapuri multiple, pe multe planuri. Cind am intrat in scoala si, in general, cind sint intr-un loc cu copiii mei sau ai altora, m-am uitat dupa pericole, cum ar fi focul si cum as putea face sa-i salvez. Fac asta mereu de cind sint in preajma copiilor, ma uit unde sint geamurile de evacuare, pe unde se iese mai repede daca... ma informez despre proceduri in caz de... imi pastrez singele rece in situatii de criza, chiar din aia cu amenintarea cu moartea, am gasit si sint sigura ca pot gasi solutii asa cum profesorii din scoala au gasit... insa nu ma vad omorind, tragind cu arma nici macar in legitima aparare.

Deci, din punctul meu de vedere, inarmarea civililor, de placere sau de nevoie, este o greseala imensa si nu ajuta decit la cresterea terorii si a crimelor. Cu armele trebuie sa fie cei care si-au ales meserii de asemenea natura, ca si mine, ca si voi, cind si-au ales-o, au ales-o pentru ca au niste aptitudini pentru ele.

Asa ca, vazind interviul, eu sa fi fost in locul lui Piers, il dadeam afara din emisiune, ma ridicam si plecam, nu as fi adus asa ceva pe post.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Mianna, intr-o lume ideala tu ai dreptate, dar in lumea in care traim noi, in lumea in care ne crestem copiii, parca, pe undeva mi-ar p;lace sa cred ca educatorul copilului mei ar sti si ar avea curajul sa foloseasca o arma, intr-un caz ca cel de sambata... e trist ca am ajuns sa dezbatem necesitatea existentei unei arme in scoli... e trist in ce hal de imoralitate si dezmat si nebunie a ajuns lumea noastra... sincer, eu nu (mai) stiu nici sa ma exprim, nici ce simt nu mai inteleg, iar de gandit... la ora asta (de vineri incepand) sunt atatea ganduri in mintea mea, ca inca mai am nevoie de ceva timp sa le pun in ordine. Dorinta mea de a proteja un copil (al oricui) de un sociopat, dorinta care izvoraste in inima mea de mama, se bate cap in cap cu rationalul care imi spune cat e de gresit (si pe cate nivele e gresit) sa existe arme in scoli.

pai lumea ideala mi se pare cea pe care o descrii tu - ca niste persoane care n-au avut vreo afinitate pentru manuirea armelor (ca daca aveau nu alegeau invatamantul, ci armata sau politia) sa fie pregatite sa reactioneze in asemenea cazuri - ba mai mult, sa ofere (cum???) si niste garantii ca au curaj, ca stiu ce fac si ca nimeresc agresorul, si nu din greseala elevii, printre care e si copilul tau. de fapt ce descriu nu mi se pare lumea ideala, ci una utopica.

Mianna, lumea MEA ideala nu e una in care educatorii stiu sa foloseasca o arma si au si curajul sa o faca, ci e una in care nu e nevoie nici sa stie, nici sa aiba curaj sa o foloseasca; lumea mea utopica e aia in care toata lumea e in siguranta, una in care copiii nu mor inaintea parintilor, una in care parintii traiesc sa-si cunoasca nepotii, ba chiar sa-i vada la casele lor, impliniti, cu familii proprii, e o lume in care nu exista copii bolnavi si parinti ingrijorati, e una in care nu exista bullying, e una in care toata lumea tolereaza pe toata lumea. Caci, pana una-alta, nu iubirea, ci toleranta si compasiunea stau la baza unei societati functionale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:

practic, armele respective - repet, cate una in fiecare clasa, nu? ca daca-i doar una in biroul directorului nu prea cred ca-i eficienta - in ce conditii ar fi pastrata? intr-un dulap securizat, cu munitia in altul, la fel, incuiat. se deschide usa clasei si apare un individ inarmat. la ce-ar folosi arma? (mda, gandindu-ma la numarul de clase de pe intreg teritoriul SUA, cei din industria de armament ar trebui sa jubileze daca s-ar pune in practica, nu cred ca-i o cantitate neglijabila).

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Pai daca e sa o luam asa, pana ajungea acest dement in a doua clasa, educatoarea era pregatita sa-i zboare creerii in momentul cand a deschis usa. Cat despre industria de arme... sincer, da, ar fi ei castigati material, dar asta e foarte putin important. Sau iar punem banii (sau ura fata de industria armelor) inaintea vietilor unor copii nevinovati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

este vorba despre acelasi lucru!

de aceea parerea mea ca armele sunt doar o afacerea infloritoare pentru multi si care aduce moartea si atat.

tanarul ala nu era las, el nu a vrut sa isi exprime barbatia, a suferit ca un animal, in tacere, din anumite motive care nu vor fi stiute vreodata si a avut curajul sa faca ceea ce a facut.
iti trebuie curaj si inconstienta si multa determinare sa ucizi, nu orice se trezeste intr-o dimineata si se apuca sa traga cu semi automatul. in mod cert!

alina

Iti trebuie nebunie! nu curaj.

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Vad ca nimeni nu a zis/gindit (stati ca am eu imaginatie debordanta) ca si profesorii/educatorii mai au citeodata zile nasoale.Stim cu totii ca sunt si cazuri/scandaluri care implica cadrele didactice.Ca unii dintre ei recurg la niste fapte nu tocmai demne de statutul de educator sau de om normal.Cu alte cuvinte si cadrele didactice sunt tot oameni cu bune si rele si ce te faci daca intr-o zi unuia nu-i place vremea de afara si se razbuna pe elevi?Sincer eu personal NU as avea incredere ca am copiii in siguranta stiind ca cel de la catedra detine o arma,fie ea si sub cheie!

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Voi cum va vedeti imbatranind aici (SUA, Canada...)? Avem in apropiere mai multe doamne vaduve, trecute de 75-80 de ani (uneia ii lipseste o mana), sunt convinsa ca toate au arma (arme?) in casa. Plus caini (una are un Great Dane, e cat un vitel). Care dintre ele ar reusi sa o ia inaintea unui agresor, probabil mult mai tanar si iute de mana decat ele?

Pe mine ma ia cu frig numai cand citesc stirile, ce sa mai vorbesc de tinut pistol in casa... in mana. Iar copiii... baiatul este f. atent, tacut si observa, dar fata.... atat de neatenta la ce se intampla in jur, ma inspaimanta. Turuie aproape non-stop si-i mai mereu scufundata in lumea intamplarilor, desenelor si crafturilor ei. Ce sa-i fac?
Le voi vorbi si eu, nu stiu de ce, nu pareau afectati de tragedie (nu avem TV, au vazut doar un moment la statia de benzina ce s-a intamplat si apoi au auzit la radio acasa). Fata ma intreaba uneori (imi spune ca banuieste si vrea sa-i confirm), daca in filme cei ce mor, mor cu adevarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Se asteapta raportul toxicologic al individului. Un alt subiect la fel de senzitiv ca cel al armelor, este....medicamentele. O industrie la fel de puternica ca cea de arme, si cu la fel de multe interese!
Americanii sunt foarte darnici in a prescrie medicamente pt orice conditie. In atacul din Colorado s-a spus despre medicatia care o lua respectivul si despre "psychotic effect", apoi a fost ingropata ideea.
Arme si medicamente, o combinatie periculoasa. Aici trebuie sa se intervina, nu stim insa cu cat succes de nicio parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Mianna, intr-o lume ideala tu ai dreptate, dar in lumea in care traim noi, in lumea in care ne crestem copiii, parca, pe undeva mi-ar p;lace sa cred ca educatorul copilului mei ar sti si ar avea curajul sa foloseasca o arma, intr-un caz ca cel de sambata... e trist ca am ajuns sa dezbatem necesitatea existentei unei arme in scoli... e trist in ce hal de imoralitate si dezmat si nebunie a ajuns lumea noastra... sincer, eu nu (mai) stiu nici sa ma exprim, nici ce simt nu mai inteleg, iar de gandit... la ora asta (de vineri incepand) sunt atatea ganduri in mintea mea, ca inca mai am nevoie de ceva timp sa le pun in ordine. Dorinta mea de a proteja un copil (al oricui) de un sociopat, dorinta care izvoraste in inima mea de mama, se bate cap in cap cu rationalul care imi spune cat e de gresit (si pe cate nivele e gresit) sa existe arme in scoli.

pai lumea ideala mi se pare cea pe care o descrii tu - ca niste persoane care n-au avut vreo afinitate pentru manuirea armelor (ca daca aveau nu alegeau invatamantul, ci armata sau politia) sa fie pregatite sa reactioneze in asemenea cazuri - ba mai mult, sa ofere (cum???) si niste garantii ca au curaj, ca stiu ce fac si ca nimeresc agresorul, si nu din greseala elevii, printre care e si copilul tau. de fapt ce descriu nu mi se pare lumea ideala, ci una utopica.

Mianna, lumea MEA ideala nu e una in care educatorii stiu sa foloseasca o arma si au si curajul sa o faca, ci e una in care nu e nevoie nici sa stie, nici sa aiba curaj sa o foloseasca; lumea mea utopica e aia in care toata lumea e in siguranta, una in care copiii nu mor inaintea parintilor, una in care parintii traiesc sa-si cunoasca nepotii, ba chiar sa-i vada la casele lor, impliniti, cu familii proprii, e o lume in care nu exista copii bolnavi si parinti ingrijorati, e una in care nu exista bullying, e una in care toata lumea tolereaza pe toata lumea. Caci, pana una-alta, nu iubirea, ci toleranta si compasiunea stau la baza unei societati functionale.

Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA

Victoria, eu sper ca lumea asta ideala va exista candva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:

Pai daca e sa o luam asa, pana ajungea acest dement in a doua clasa, educatoarea era pregatita sa-i zboare creerii in momentul cand a deschis usa.

cum atentatul asta n-o sa se mai repete, ce s-ar putea intampla daca la urmatorul cel care intra pe usa e un profesor sau un elev si ea e pregatita sa-i zboare creierii instantaneu (fiindca un moment de ezitare i-ar fi fatal, cand el intra si te gaseste cu arma ridicata, ori reactionezi tu, ori e prea tarziu)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Bineinteles ca e o timpenie sugestia. In primul rind ca atunci cind esti intr-un moment de panica nici nu nimeresti sa bagi cheia in broasca safe-ului, pina apuci sa scoti pusca, sa bagi gloante in ea ... Salut, s-a stins lumina demult. Ca sa nu mai zicem ca intra atentatorul cu semiautomata care trage 100 gloante pe minut, pina ai tras tu doua gloante el te-a facut sita.

Si da, uneori se pot auzi pocnitori si sa crezi ca sunt impuscaturi, sa nu fie si ce faci, tragi in primul care intra in clasa? Eu prefer, in loc sa imi dai mie o pusca in mina, sa ii iei cretinului semiautomata.

Mergi la inceput