masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 45

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Aiurea l-ai fi impuscat ...

Cred ca nu iti imaginezi exact situatia ci gandesti prin prisma faptului ca stii exact ce a urmat dupa.

Omul a intrat in scoala (nu conteaza cum), a scos cele 2 pistoale, i intrat in prima clasa (se pare ca era clasa profesoarei Soto, tanara de 28 ani) si a inceput sa traga. Directoarea si psiholoaga scolii erau in sedinta, au iesit din birou si a intrat peste ala in clasa, ducandu-se direct spre el. Sunt convinsa ca habar nu aveau se se intampla, sunt fractiuni de secunda, chiar daca auzi impuscaturi nu cred ca poate cineva, un civil neexperimentat, evalua situatia in mod profesionist ....pac, pac, pac - le-a secerat pe amandoua. Interesant ca intervetia lor l-a determinat sa iasa din prima clasa, fara sa ii omoare pe toti si sa intre in a doua ... Incep urlete, panica, copiii plang, sangele curge siroaie ... ala iese din prima clasa, intra in a doua ... copiii din prima clasa care au scapat, fug din scoala (nu se stie cum ?), si ajung pe proprietatea cuiva, o familie de batrani pensionari. Erau 6 copii, speriati, gafaind, plini de sange care repetau "nu ne mai putem duce la scoala, nu mai avem profesoara, profesoara noastra este moarta, nu ne mai putem duce la scoala".

Inapoi in scoala - noroc, noroc ca sistemul de interfon al scolii era deschis si primele impuscaturi s-au auzit peste tot, in toate clasele ...a intrat in a doua clasa, la profesoara aia blonda si mai grasuta ...care apucase sa bage cativa in dulap. Cei ramasi afara si cu ea sunt secerati ...

Se pare ca a mai incercat o clasa, unde profesoara a baricadat usa deci nu a putut intra ...

Nu se stie inca cate clase a incercat, nu se stie de ce s-a oprit ... putea sa omoare toata scoala.

Se mai stie ca pe maica-sa a omorat-o in timp ce dormea, inainte de a pleca spre scoala ...i-a tras 4 gloante.

Ce sa reactionezi ? Nu, sincer ... ce sa reactionezi ? Si daca aveau arma in dulap, incuiata in clasa, tot nu aveau timp de reactie ...doar sa ii punem pe profesori sa poarte vesta atiglontz si munitia pe ei cand predau ... ca la razboi. E ridicol, ridicol ... Pratt ala ar trebui dat in judecata pentru ideile pe care le promoveaza ... imi pare rau ca nu pot cauta pe youtube interviul de aseara, precis e acolo ... va spun, Morgan ala mai avea putin si-l lua la bataie. Si eu la fel, un glonte in gura i-as fi tras.

uite si stirile cat de diferite sunt. conteaza foarte mult cum a intrat in scoala, parerea mea, ca degeaba ai usa inchisa dar poate intra oricine care apasa pe un buton.
si mai conteaza si cum fiecare educatoare a facut fata la acest eveniment, in chicago tribune s-a scris ca in prima clasa care era in calea lui nu a intrat pentru ca educatoare a inchis imediat usa cand a auzit zgomotul de arme. pai cand a tras prima oara?, cand a intrat in scoala, cand a iesit directoarea, sau cand a ucis copiii?

oricum e o minciuna totul, se vor acoperi unii pe altii, poate se va gandi vreunul dintre parinti, daca nu toti, sa trimita statul in judecata . si pe nea caisa ala care crede ca e normal sa iti faci depozite in casa ca sa te aperi de oameni!

si cu asta chiar ma retrag la treburile mele, viata merge mai departe, vine craciunul pentru noi astia, care mai suntem in viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Ca sa se formeze acel spirit comunitar este nevoie de imprimarea unei conduite prin alte mijloace, si necesita timp.

Eu cred ca e nevoie de un om dedicat in fiecare comunitate, ca sa stranga in jurul lui si sa-i convinga pe ceilalti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
1. Cei impulsivi ca tine nu primesc permis de arma.

Si cum masori impulsivitatea individului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

din cate am vazut la tv si pe google, scoala aia e cum sunt in general multe scoli din US, care nu au garduri sau o singura intrare...
la fel cum e si la scoala unde merge al meu.

deci cand se spune ca a fortzat intrarea...nu prea inteleg cum a fortzat....ce intrare?
poate sa intre pe perimetrul scoli prin "n" parti...nu e ca in Rom. curtea scolii cu poarta...si cladirea cu 1-2 usi

aici clasele sunt separate in mici cladiri (citeva clase in fiecare cladire), apoi e un teren sau mai multe de sport...de ex la al meu sunt 4, apoi mai e teren viran,locul de luat masa in aer liber... parcuri pe linga...parcare...si toate fara sa fie un gard sau ceva care sa delimiteze perimetrul scolii.
de ex din parcare pana la usa clasei baiatului meu sunt doar 10 m.
iar in parcare intra oricine vrea.

din ce stiu eu, la scoala baiatului meu, interfonul este doar in biroul directoarei si la secretariat...si fiecare clasa aude...dar nu poti sa vorbesti din clasa la interfon...poti doar sa asculti.

si ma gindeam astazi ca chiar daca ar fi un security guard...pai pana vine el din capatul alalat al scolii...ehe trec 5 minute.
ar treb cel putin 2....plus sa fie gard si cu o singura intrare sau macar doar 2.

sunt multe de spus si facut pana sa securizezi cit de cit o scoala.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

cu mine oare? care m-am enervat cumplit citind azi dimineata prin prea despre cresterile cumpararilor de arme de catre populatia amricana.

da' tre' sa rectific, citind mai cu atentie am aflat ca nu era arma parintilor, ci a unei rude care locuia cu ei in casa. probabil ca nu stiau ca are o arma, da' cum papucii lui peste stia copilul si ei nu? ca asta nu o cred.

concluzia mea, poate gresita, e ca ei stiau ca exista o arma si nu s-au asigurat ca nu are acces copilul la ea.

PS: daca par agresiva si nervoasa este pentru ca sunt asa. ma scoate din pepeni faptul ca nu stiu cum sa abordez situatia cu copiii mei. sunt sigura ca au auzit cate ceva pe la scoala, dar nu reusesc sa aflu prin invaluire ce.

voi, mamele din america de nord, ati vorbit cu copiii vostri scolari mici? ce le spuneti?

_

vineri dupa ce am auzit stirea si am plans cateva ore...l-am luat acasa si desigur ca ne-am uitat cu sotul un pic la stiri. socati de ce vedeam l-am intrebat pe william dce ar face daca ar vedea pe cineva cu arma la scoala...el zice ca ar fugii in clasa.
la care noi, asa cum ne-a dus capul i-am spus ca poate e mai bine sa se arunce la pamant si sa nu miste pana nu vede de unde se trage si sa incerce tiris sa se ascuda, dupa vreun copac, cladire...ceva...si doar daca e aproape de clasa sa intre in clasa (orice clasa)si daca mai vede si alti copii sau pe vreo invatatoare.

drept sa va spun a fost o discutie f. scurta. in weekend nu ne-am uitat la sitri, si luni, l-am intrebat daca stie ce s-a intimplat sau daca vrea sa afle mai multe info...la care el mi-a spus ca nnu vrea. asa ca discutia noastra s-a terminat aici. nu intreaba nu ii spun.
chestia e ca vreau sa aiba pregatire la scoala...la care sa participam si noi parintii. ca si eu habar nu am ce sa fac intr-o situatie ca asta...si ma vintur destul de des pe la scoala.
e groaznic ca am ajuns sa avem astfel de discutii cu copiii nostri.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:
citat din mesajul lui mianna

directorul era de fapt o directoare, din cate am citit eu. cat de usor i-ar fi oricareia dintre voi sa puna brusc mana pe o arma si sa omoare pe cineva? (nu ca pentru un barbat obisnuit as considera ca ar fi floare la ureche). asta intr-o infruntare one-to-one, ca sa nu mai vorbim de cazul ca pot fi si copii/alte persoane in jur. nu vad deloc viabila ideea.

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Eu, Mianna. L-as fi impuscat fara ca macar sa-l intreb ce cauta acolo, ptr. ca mi-ar fi fost clar ce cauta el intr-o scoala cu arma in mana.

Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA

eu sincer spun, ca chiar daca as avea arma in mina cred ca de tremurat nu as putea sa trag...nu stiu daca as fi in situatia sa-mi apar copilul ce as face...sincer insa nu ma vad in stare.

michelle

Mergi la inceput

In America nu se schimba nimic pentru ca asta este societatea pe care americanii o vor. Cresterea vanzarilor de arme o arata foarte clar. Daca populatia ar fi impotriva armelor ar vota un candidat care promite restrictionarea armelor si care nu are in spate producatorii de armament. Dar asta nu se va intampla in curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

scuze de off-topic (sau aproximativ off-topic).
stire proaspata din cluj...

www.stiridecluj.ro/social/focuri-de-arma-la-galeriile-ferdinand-din-cluj-fiul-patronului-i-a-amenintat-pe-angajati-cu-o-pusca-de-vanatoare-video" target="_blank">http://www.stiridecluj.ro/social/focuri-de-arma-la-galeriile-ferdinand-din-cluj-fiul-patronului-i-a-amenintat-pe-angajati-cu-o-pusca-de-vanatoare-video

the world's gone mad. altceva nu stiu ce sa zic. decat ca sper din suflet ca nu sunt victime (adica persoane ranite. ca persoane speriate clar sunt).
idiotul/cretinul/etc. a fost prins. si ce folos? sigur va primi un fleac cu suspendare...

edit: se pare ca nimeni nu a fost amenintat direct sau ranit. macar atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

In America nu se schimba nimic pentru ca asta este societatea pe care americanii o vor. Cresterea vanzarilor de arme o arata foarte clar. Daca populatia ar fi impotriva armelor ar vota un candidat care promite restrictionarea armelor si care nu are in spate producatorii de armament. Dar asta nu se va intampla in curand.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
“It is our choices...that show what we truly are, far more than our abilities.” Albus Dumbledore

Vanzarea armelor este consecinta unei cereri, si cererea are la baza unul sau mai multe sentimente.
De ce exista aceasta cerere?
Pentru ca arma le ofera un sentiment de securitate, de putere, un sentiment ca este stapan pe teritoriu/proprietatea lui.
Posesia armei este insotita si de legea violarii proprietatii.
Arma nu-i doar pentru tir, si nici pentru vanatoare, penru ca dadca ar fi asa nu ar fi atatia amatori.
Citat:
citat din mesajul lui bird70
Si cum masori impulsivitatea individului?

Se evalueaza prin recomandari si prin inregistrarea actiunilor sociale. Echilibrul unui om se vede dupa cum respecta si cum interactioneaza cu ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Buna seara,

Nu am citit toate mesajele ass ca imi cer scuze de repet ceva... Ma ingrijoreaza acuma ideea americanilor acuma, circula pe facebook, de a inarma profesorii ca sa aiba cu ce sa lichideze posibilii infractori... Pe principiul ca si in Israel se face asa... Sunt efectiv speriata de lobbyul armele, ca ele nu sunt problema ca le gasesti la tot coltul...
Sorry de ofensez pe cineva,.

Cristina

Mergi la inceput