masacru la o scoala elementara din USA
Raspunsuri - Pagina 44
a_alinta spune:
victoria, eu nu sunt de acord cu violenta de nici un fel. chiar si cu idee ca as putea omora pe cineva care mi-a omorat copilul, pentru ca nu ma face sa fiu cu nimic mai "breaza" decat el. nu avem nevoie de scuze pentru a ucide, nu avem voie sa ucidam . punct.
pana la urma totul se rezuma la violenta care nu o putem controla in noi in cazuri cand suntem dusi la extreme!
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui a_alinta victoria, eu nu sunt de acord cu violenta de nici un fel. chiar si cu idee ca as putea omora pe cineva care mi-a omorat copilul, pentru ca nu ma face sa fiu cu nimic mai "breaza" decat el. nu avem nevoie de scuze pentru a ucide, nu avem voie sa ucidam . punct. pana la urma totul se rezuma la violenta care nu o putem controla in noi in cazuri cand suntem dusi la extreme! alina |
Alina, eu nu vorbeam de razbunare, ci de preventie.
a_alinta spune:
este vorba despre acelasi lucru!
de aceea parerea mea ca armele sunt doar o afacerea infloritoare pentru multi si care aduce moartea si atat.
tanarul ala nu era las, el nu a vrut sa isi exprime barbatia, a suferit ca un animal, in tacere, din anumite motive care nu vor fi stiute vreodata si a avut curajul sa faca ceea ce a facut.
iti trebuie curaj si inconstienta si multa determinare sa ucizi, nu orice se trezeste intr-o dimineata si se apuca sa traga cu semi automatul. in mod cert!
buflea spune:
Aiurea l-ai fi impuscat ...
Cred ca nu iti imaginezi exact situatia ci gandesti prin prisma faptului ca stii exact ce a urmat dupa.
Omul a intrat in scoala (nu conteaza cum), a scos cele 2 pistoale, i intrat in prima clasa (se pare ca era clasa profesoarei Soto, tanara de 28 ani) si a inceput sa traga. Directoarea si psiholoaga scolii erau in sedinta, au iesit din birou si a intrat peste ala in clasa, ducandu-se direct spre el. Sunt convinsa ca habar nu aveau se se intampla, sunt fractiuni de secunda, chiar daca auzi impuscaturi nu cred ca poate cineva, un civil neexperimentat, evalua situatia in mod profesionist ....pac, pac, pac - le-a secerat pe amandoua. Interesant ca intervetia lor l-a determinat sa iasa din prima clasa, fara sa ii omoare pe toti si sa intre in a doua ... Incep urlete, panica, copiii plang, sangele curge siroaie ... ala iese din prima clasa, intra in a doua ... copiii din prima clasa care au scapat, fug din scoala (nu se stie cum ?), si ajung pe proprietatea cuiva, o familie de batrani pensionari. Erau 6 copii, speriati, gafaind, plini de sange care repetau "nu ne mai putem duce la scoala, nu mai avem profesoara, profesoara noastra este moarta, nu ne mai putem duce la scoala".
Inapoi in scoala - noroc, noroc ca sistemul de interfon al scolii era deschis si primele impuscaturi s-au auzit peste tot, in toate clasele ...a intrat in a doua clasa, la profesoara aia blonda si mai grasuta ...care apucase sa bage cativa in dulap. Cei ramasi afara si cu ea sunt secerati ...
Se pare ca a mai incercat o clasa, unde profesoara a baricadat usa deci nu a putut intra ...
Nu se stie inca cate clase a incercat, nu se stie de ce s-a oprit ... putea sa omoare toata scoala.
Se mai stie ca pe maica-sa a omorat-o in timp ce dormea, inainte de a pleca spre scoala ...i-a tras 4 gloante.
Ce sa reactionezi ? Nu, sincer ... ce sa reactionezi ? Si daca aveau arma in dulap, incuiata in clasa, tot nu aveau timp de reactie ...doar sa ii punem pe profesori sa poarte vesta atiglontz si munitia pe ei cand predau ... ca la razboi. E ridicol, ridicol ... Pratt ala ar trebui dat in judecata pentru ideile pe care le promoveaza ... imi pare rau ca nu pot cauta pe youtube interviul de aseara, precis e acolo ... va spun, Morgan ala mai avea putin si-l lua la bataie. Si eu la fel, un glonte in gura i-as fi tras.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui buflea Aiurea l-ai fi impuscat ... Cred ca nu iti imaginezi exact situatia ci gandesti prin prisma faptului ca stii exact ce a urmat dupa. |
Ai dreptate.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui a_alinta este vorba despre acelasi lucru! de aceea parerea mea ca armele sunt doar o afacerea infloritoare pentru multi si care aduce moartea si atat. tanarul ala nu era las, el nu a vrut sa isi exprime barbatia, a suferit ca un animal, in tacere, din anumite motive care nu vor fi stiute vreodata si a avut curajul sa faca ceea ce a facut. iti trebuie curaj si inconstienta si multa determinare sa ucizi, nu orice se trezeste intr-o dimineata si se apuca sa traga cu semi automatul. in mod cert! alina |
Alinta, NU este vorba de acelasi lucru; eu as impusca pe cineva care ameninta un copil cu o arma, ca sa previn sa omoare copilul. Daca l-as omora dupa, ar fi razbunare, ceea ce e diferit.
a_alinta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Victoria_mami
Alinta, NU este vorba de acelasi lucru; eu as impusca pe cineva care ameninta un copil cu o arma, ca sa previn sa omoare copilul. Daca l-as omora dupa, ar fi razbunare, ceea ce e diferit. Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia! VICTORIA |
este vorba despre a ucide, nu conteaza motivul, nebunie sau protectie, deci este vorba despre acelasi lucru. si te contrazici singura, mai devreme ii dadeai dreptate lui buflea, acum spui ca ai putea ucide in legitima aparare.
cum poti spune asa ceva, daca nu ai avut niciodata o arma in mana?
pana la urma tot ca tine gandeste si nea caisa ala, care e directorul executiv al purtatorilor de arme in america!
mianna spune:
citat din mesajul lui Victoria_mami Eu, Mianna. L-as fi impuscat fara ca macar sa-l intreb ce cauta acolo, ptr. ca mi-ar fi fost clar ce cauta el intr-o scoala cu arma in mana. |
teoretic da, stiu, tu si oricine scrie/citeste aici. eu intrebam practic, cine ar avea suficient sange rece si reactie rapida sa descuie dulapul in care e arma, cel in care e munitia (sau astea nu s-ar supune regulilor clasice de pastrare in siguranta a armelor?), sa incarce arma, s-o ridice, sa tinteasca si sa nimereasca in final agresorul - mortal, nu doar sa-l zgarie, sau macar sa-l scoata din circulatie - fara sa-i tremure mana si astfel sa riste sa provoace ea primele victime nevinovate.
ca sa nu mai spun ca s-a pomenit de copilul de 11 ani care flutura arma in fata colegilor. s-ar justifica sau nu riposta unui cadru didactic inarmat in cazul asta? ca nu cred ca s-ar stipula ca mai intai sa verifici daca arma e incarcata ori ba.