masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 41

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

cat despre afacerea cu arme, interesele sunt mult mai mari decat ne imaginam noi. de cate ori intervine banul toate celelalte aspecte ale vietii devin neimportante.

stie cineva daca ai dreptul sa iti faci arsenal de arme in casa? nu exista o anumita "limita" de cate arme ai dreptul sa tii intr-o casa?
ca mie mi se pare ca deja acest aspect ar trebui sa ridice un semnal de alarma , in sensul ca persoana care strange arme nu are nevoie de ele pentru a se proteja de criminali sau animale, ci are alte obsesii nu tocmai normale.

daca as fi facut parte dintre parintii care si-au pierdut copiii as fi dat in judecata statul american pentru faptul ca un civil poate sa aiba acces la acest gen de arme, si nu una, nu doua, nu trei.

La mijloc este Second Amendment.

"The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes

da, dar constitutia se poate schimba , tocmai de aceea exista aceasta posibilitate si au aparut atatea adaugiri . oricum tot as fi deschis proces si as fi incercat sa o fac in numele tuturor celor 20 de copii, pentru ca oamenii aia trebuie sa mearga inainte si trebuie sa se ocupe cu ceva ca sa nu o ia razna.
singura problema ar fi in gasirea avocatului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

DA!Victoria. ca nu se astepta nebunul.

Ieri au zis ca asta a avut altercatii cu 4 teachers cu o zi inainte din care 3 sunt moarte :(// cea de a 4 a revenit din spital si colaboreaza cu FBI ul in incercarea de a si explica ce a avut ala in creieri...

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Daca teacher care i a ascuns pe copilasi in dulapuri avea arma poate l aranja, ei auzisera ce se intampla in sala de langa.

Dar nici asta nu este o solutie...
S au vandut acum o gramada de arme, din pacate nu cred ca este vreo solutie sa impiedici asemenea criminali.

Corina, la ea ma gandeam si eu; sau la directorul care i-a fugit in fata. Daca directorul ala avea si el o arma, poate ca el si atacatorul ar fi fost singurele victime, se impuscau reciproc, dar scapau 20 de copii in viata!

Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA

Din pacate, in practica nu functioneaza teoria asta si in plus, genereaza MAI MULTE arme in circulatie.

Ca tot vorbim de sarit in sus...o sa sara forumiste in sus daca dau exemplul Australiei...in 1997 au facut reforma in legiferarea armelor si au avut success. Au interzis anumite arme (nu toate, dar cele de genul care vorbim aici), au investit SUTE DE MILIOANE de dolari in buy-back programs si au trimis armele la distrugere.

Se pare ca programul a reusit.

Retorica ne omoara, dar practica? Ce facem ca cetateni?

Mergi la inceput

Sau: echipaje de politie la scoala dar cu un asa sistem conectati la scoala ca atunci cand dintr o sala se apasa un buton politaii sa vina direct acolo unde i pericolul.

Ca tot la asta ma gandesc... Ieri cand am vazut sicriele alea mici,offf si azi altele...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Eu zic ceva, desi probabil ca o sa-mi sariti in cap: In primul rand, mie mi-e frica de arme, nu as avea un in casa; dar, DACA un profesor din toata scoala aia ar fi avut o arma, poate ca din cele 20 de vieti luate vineri, ar fi scapat macar cateva. Deci, intr-o institutie unde sunt majoritatea copii care habar nu au cum si nu pot sa se apere, cineva TREBUIE sa fie in stare sa-i apere! Sau macar sa puna gardieni inarmati in fiecare scoala. Asa cum sunt in banci.

Edit: In ce rahat de lume traim: ne aparam banii cu arme, dar copiii ni-i lasam la 'mila' unui cretin trubat!

Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA

nu era nici cretin, nici turbat, era un copil bolnav. de ce a avut acces la arme un copil bolnav, asta este intrebarea!
eu nu cred ca a premeditat nimic, doar s-a sculat intr-o dimineata si a hotarat sa scape de viata, numai ca a mai luat si pe altii cu el. putea sa plece numai cu mama-sa dar el a vrut mai mult si a avut si posibilatea asta.

Mergi la inceput

Era DEMENT!

Frate sau nu stie prea multe stia mama sa de aia o fi luat o. Si a distrus computerul ca sa nu se mai poata recupera nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Sa stiti ca eu nu cred ca parintii acestui Adam sunt de vine, ba mai mult, aproape ca n-am nimic nici cu acest Adam.

Ganditi-va la rece, copilul ala avea probleme in sensul ca era "socially awkward" ... poate avea asperger, poate era autist ... dar exista multi ca el care nu comit asemenea masacre.
Toate interviurile cu cei ce l-au cunoscut spun ca desi era diferit, era totusi pasnic, foarte pasnic, retras, soarece de biblioteca.
Ceva a snapped in capul lui si pentru asta nu e de vina nimeni, sunt pur si simplu comportamente care nu au explicatie si vinovati. Familia lui era o familie anonima, exista mii de familii in lumea asta cu partenerii despartiti ... tot ce am auzit despre mama este la limita normalului, inclusiv cele 6 arme si pasiunea pentru ele este normala in America.

Tot ce putem face in fata unei asemenea situatii, este sa prevenim astfel incat pierderea sa fie cat mai mica ... poate daca nu avea armele alea, ar fi fabricat o bomba, sau s-ar fi repezit cu un ciomag. Armele au putere de ucidere in masa, rapida si fatala ...de la o bomba mai scapi ranit, de la un cutit mai scapi cu viata ... in fata unei semi-automate nu ai sanse.

Spunea Morgan ieri la CNN - in Empire State Building, acum 1 luna (parca) a fost un incident cu arme, in care politistii, deci oameni pregatiti in a manui in mod profesional asa ceva, au tras dupa nu stiu cine si 6 gloante au ranit civili inofensivi numai din ricoseu. Deci intr-un incident cu arme si profesionisti, au fost raniti din greseala 6 persoane nevinovate, cum poti sa sustii (cum sustine Deceneus si idiotii ca Pratt ala) ca profesorii, neprofesionisti in ale razboiului, ar trebui sa aiba cate o arma in fiecare clasa, si cand vine un nebun din asta, sa-si apere copiii ? Cum poti sa sustii ca orice om normal ar trebui sa aiba o arma in casa in scop de aparare ...

Mintea umana e complicata si unica ... nici stiinta nu a inteles-o in totalitate, cu atat mai putin au inteles mintea umana care iese din ceea ce definim noi comportament normal. Asta nu inseamna ca toti suntem ucigasi dar eu ma hazardez sa spun ca, in fiecare dintre noi, normali sau speciali, exista potential de a avea iesiri necontrolate ... nu poti da vina numai pe mintea umana sau pe familia in care a crescut acea persoana ... este un cumul de factori si trebuie controlati pe rand. La nivel de societate, armamentul in mainile populatiei civile nu ar trebui sa fie un hobby ci ar trebui foarte bine controlat si inlaturat ...pacat ca cei care cred in Dumnezeu nu pot vorbi cu el in mod rational, sa ne ajute sa-i convingem pe pielea lor, pe cei ca Deceneus sau Pratt de durerea pe care o simte o familie in fata unei tragedii de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:

cat despre afacerea cu arme, interesele sunt mult mai mari decat ne imaginam noi. de cate ori intervine banul toate celelalte aspecte ale vietii devin neimportante.

stie cineva daca ai dreptul sa iti faci arsenal de arme in casa? nu exista o anumita "limita" de cate arme ai dreptul sa tii intr-o casa?
ca mie mi se pare ca deja acest aspect ar trebui sa ridice un semnal de alarma , in sensul ca persoana care strange arme nu are nevoie de ele pentru a se proteja de criminali sau animale, ci are alte obsesii nu tocmai normale.

daca as fi facut parte dintre parintii care si-au pierdut copiii as fi dat in judecata statul american pentru faptul ca un civil poate sa aiba acces la acest gen de arme, si nu una, nu doua, nu trei.

alina

La mijloc este Second Amendment.

da, dar constitutia se poate schimba , tocmai de aceea exista aceasta posibilitate si au aparut atatea adaugiri . oricum tot as fi deschis proces si as fi incercat sa o fac in numele tuturor celor 20 de copii, pentru ca oamenii aia trebuie sa mearga inainte si trebuie sa se ocupe cu ceva ca sa nu o ia razna.
singura problema ar fi in gasirea avocatului!

alina

Da, se poate schimba dar asta implica mai mult decit gasitul unui avocat dispus (care sint pe toate drumurile - mai buni, sau mai prosti).

Introducerea unui Amnendment sau schimbarea unuia este un process incredibil de complicat...majoritatea covirsitoarea a propunerilor de amendamente nu ies din comitetele de Congress. Basca trebuie aprobate de toate statele si sa treaca prin Congress cu 2/3 din voturi?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Daca teacher care i a ascuns pe copilasi in dulapuri avea arma poate l aranja, ei auzisera ce se intampla in sala de langa.

Dar nici asta nu este o solutie...
S au vandut acum o gramada de arme, din pacate nu cred ca este vreo solutie sa impiedici asemenea criminali.

Sau poate asa cum ii urmreste pe sex offenders sa fie cumva urmariti si astia bolnavi cu capul.
De ce nu a tras frate sau ca si el avea acelasi acces la arme ca si nenorocitul asta???

fratele nu locuia cu ei, si se pare ca nu era bolnav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
buflea: Deci e greu, e un proiect mare, complicat si cu multe piedici pentru ca nu are sustinere majoritara ... de aceea, in 1-2 luni, toata lumea o sa uite si nimic n-o sa se intample.

Ba eu cred ca ceva o sa se intimple din pacate. Un al shooting. Urmatorul. Nu vezi ca nimeni nu invata nimic din aceste tragedii?

Mergi la inceput