masacru la o scoala elementara din USA
Raspunsuri - Pagina 35
michelle-usa spune:
in california, de la inceputul anului viitor, armele de asalt vor fi din nou interzise (mai fusese asa pana in 2004).
michelle
michelle-usa spune:
eu nu cred ca mama acestui tinar avea pensie sau salariu de 200k. e o suma enorma pt un profesor.
suma asta o primeste un director de scoala activ.
michelle
michelle-usa spune:
am ascultat ieri pe dr drew la emisiunea lui dr oz , spunind ca in america un psiholog, terapeut ce sunt...nu pot actiona cand vad anumite cazuri de urgentza cu pacientii lor...sunt f. multi pasi care treb sa-i urmeze care necesita timp si bani...
spunea ca acest sistem de tratare a bolnavilor mental treb schimbat de urgentza.
la fel s-a intimplat si in cazulu unuia dintre tinerii care au impuscat la columbine, care era sub terapie ,dar terapeuta, desi era un medic excelent, nu a putut face prea multe, sa actioneze datorita sistemului.
doctorii treb sa detina mai multa putere in tratarea, in relatiile cu pacientul si nu companiiile de asigurari.
deci sistemul de sanatate din america are un cuvint greu de spus in tratarea, supravegherea...etc etc...a bolnavilor.
mai spunea dr oz ca la anumiti pacienti bolnavi mental o portiune din creier care este related cu empatia, mila... lipseste complet...si de asta actionaza cu vilentza si nu le pasa.
pun aici interviul
http://www.doctoroz.com/videos/inside-mind-killer
michelle
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui en_kvinna Nelia ai scris un mesaj lung. Eu o sa fiu concisa. Paralela cu sofatul nu este deloc naiva. Doar pt. ca masina te ajuta sa te deplasezi nu inseamna ca nu poate deveni periculoasa. Pt. mine a fost de 2 ori, culmea niciodata din vina mea. Altora, le-a scris certificatul de deces. Numai ca atunci cand iti iei permisul de conducere(dreptul) asta vine automat cu o responsabilitate enorma. Penala chiar. Societatea in ansamblul ei condamna tot ce inseamna condus abuziv, impulsiv si iresponsabil. Inclusiv in SUA. In schimb, dreptul la detinerea de arme de foc, din ce mi-au spus altii, nu vine cu prea mare responsabilitate. E doar un drept si atat. Cand parintii vor invata sa fei responsabili cu armele de foc, atunci vor invata si copiii. Dar cand presa americana ia foc ca Britney Spears a condus cu copilul in poala si au scos-o iresponsabila, dar inchide ochii blajin la abuzurile folosirii si fluturarii posesiei de arme, n-o sa se schimbe nimic. Populatia trebuie responsabilizata si constientizata de riscul posesiei de arme. Si asa cum este educatie sexuala si mai stiu io ce alte awarenessuri, tot asa ar trebui gandit si pt. armele de foc. Arma de foc este un mijloc, nu o cauza. |
Pot sa fiu si eu concisa: masina e un mijloc de transport util, arma este un mijloc de aparare util, atunci cind ai nevoie de acest mijloc. De masina ai nevoie peste tot, de arma nu ai nevoie (cu exceptiile spuse deja si chiar si atunci rostul de a detine arme automate si performante nu-l vad).
Spre deosebire de tine, eu nu cred ca toata populatia trebuie sa fie responsabilizata si constientizata de riscul posesiei de arme, in conditiile in care i le lasi la liber. Ci eu cred ca trebuie constientizata si, de ce nu, si educata, ca daca vrem o lume sigura pentru noi si pentru copiii nostri, aceasta nu se construieste cu arma, sint si alte mijloace. Parerea mea si tin foarte mult la ea! E si lumea in care traiesc copiii mei, nu numai a celor care iubesc armele si le considera necesare si vitale pentru un trai linistit.
nelia spune:
citat din mesajul lui Deceneus Drepturile cetatenilor nu se primesc cadou de la guvernanti, ele se cuceresc. |
Cu arma?
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe Mihaela, manifestarile unui asperger debuteaza in copilarie. Iar in prima copilarie nu ai cum sa nu vrei sa mergi la terapie, e parintele care te duce. |
Ana, eu am o prietena romanca(,) casatorita cu un tip care nu-i canadian, dar nici roman. Ea a dus copilul la dr. cand el era in vizita in tara lui, ptr ca el a refuzat sa o lase sa duca copilul la dr. Iar cand el s-a intors din tara lui si ea i-a aratat clar, negru pe alb diagnostic de autism, el a acceptat ca (,) copilul are nevoie de ajutor specializat. Deci, uita ca sunt si parinti care refuza sa creada ca propriul copil poate avea o problema...
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui michelle-usa eu nu cred ca mama acestui tinar avea pensie sau salariu de 200k. e o suma enorma pt un profesor. suma asta o primeste un director de scoala activ. michelle |
Michelle, nu era nici pensie, nici salariul ei de profesor. E alimony.
a_alinta spune:
michelle , la subiectul asta trebuie sa urmaresti stirile sau sa citesti ziarele. nu discutam cu "eu nu cred". tatal este contabil sef la general electric, asta ca sa ne facem o idee cat poate castiga pe an, daca poate sa plateasca atata sotiei .
si mama nu era invatatoare la scoala aia, cel putin asa se spune pe aici, se vorbeste ca ar fi fost odata voluntar, probabil cand o fi fost fiul ei la scoala. pentru ca initial s-a spus ca i s-a dat drumul in scoala fiind recunoscut ca fiul ei, si cred ca intr-un oras atat de mic tot apuci sa te cunosti unul cu altul.
apoi au zis ca a fortat intrarea, oricum cei care ar fi putut spune cum a intrat in scoala ori sunt morti ori le e frica sa recunoasca.
p.s. fie-mea are febra , asa ca nu merge la scoala azi. dar o sa ii intreb data viitoare!