masacru la o scoala elementara din USA
Raspunsuri - Pagina 18
miereamara spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Vorbeam chiar azi cu cineva despre asta si mi-a spus ca e o practica des intalnita in state. Oamenii au arme si isi invata copiii sa le foloseasca.Trag la tinta de mici. O fi asa, nu o fi...habar nu am. Ei, daca mai adaugam un abuz, o copilarie deosebita in sensul rau plus teren prielnic psihologic, nu trebuie sa ne miram ca se ajunge la actiuni din acestea. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Da, este adevarat, asa procedeaza unii parinti aici, de ce? Habar nu am! Trei din colegii mei din Graduate school (o grupa de 20 de oameni) primisera drept cadou de graduare din college cate o arma!
Am un ghem in stomac in fiecare zi cand imi las copilul la gradinita. In urma cu doi ani pe strada unde se afla vechea lui gradinita, un dement a oprit 6 masini si a impuscat soferii si pasagerii, apoi s-a omorat. Mi s-au inmuiat picioarele cand am auzit la radio zona in care se intampla povestea.
ML spune:
Exact la asta ma gandeam si eu, de ce le dau si copiilor arme pe mana? Avem un vecin bancher cu casa de vacanta pe drumul nostru... vine aici cu familia (3 copii, printre ei si-un benbelus) si, de fiecare data, isi antreneaza baiatul de 6 ani sa traga la tinta (in oras nu au voie, aici, la tara, da). Apoi peste vale ii altul cu trei fete de liceu; duminica, cand se intorc de la biserica, adesea, cu asta se delecteaza. Baiatul meu (9 ani) a fost in vizita acasa la un coleg, a ramas mut de admiratie in fata arsenalului lui J.: un pistol, o pusca automata (neincarcata), o soft air gun si o maceta prinsa pe perete. Vecinul de peste drum are pusca de omorat bizoni pe langa altele mai mititele. Sotia pistol, il poarta in soseta cand isi scoate cateii la plimbare. Doi pensionari se plimba cu nepotii pe ATVuri in sus si-n jos pe drum cu pistoalele incarcate in fata, la vedere, poate poate o sari indianu' din tufis. Altul defileaza cu vesta portocalie si pusca pe spate la ochit veverite. Altii impusca caprioarele, taie ce le pofteste inima din ele si-apoi le arunca cu matele scoase in rape, in padure (cand se deschide sezonul de vanatoare o iau, prin lege, cu incetisorul, sa savureze omu' flamandu' arta uciderii - intai cu arcul, trec la muschete si apoi la pusti babane. Multi sunt (very) proud retired marines, poarta sepci cu NRA si au ca deviza "un redneck niciodata nu va suna la 911") si mai sunt niste elevi de liceu plictisiti care dau tarcoale gastelor salbatice cuibarite pe insulita noastra de la rau (nu au voie sa traga peste rau, spre proprietatea altora si totusi o fac). Apoi vecinul dinspre nord, uneori cand e beat, arunca la 12 noaptea cu portocale in sus si le tinteste. Cand ii treaz are tinta prinsa de copac.
Ne ducem intr-o zi la un motel din apropiere cu copiii, motelul gol, cu o exceptie, omul cazat taman langa noi. Se intorsese de la inmormantarea unei rude, parea ori beat ori pe antidepresive, cu lacrimi in ochi si ii povestea sotului ca are un pistol cu el si ca se gandeste sa se sinucida. Anul trecut intram la Staples sa cumparam un computer, in magazin unul rosu la fata se rastea in celular cum ca el a comandat gloante nu stiu de care, nu din alea rusesti. Plecam de acolo, intru intr-o consignatie, vanzatoarea se plangea la telefon cuiva ca sotul, pe "medicamente", a amenintat-o ca o s-o gaseasca el s-o impuste. Intr-un oras din apropiere au venit doi barbati deghizati in politisti (fara masina), au batut la usa cuiva si-au cerut sa intre in casa. Erau trei batrani inauntru. I-au legat (ma mir ca numai atat) si le-au furat... pistoalele. Ne uitam pe news pe Net inainte sa plecam in vizita la rude in Florida, sotul recunoaste un fost elev, impuscat in amiaza mare de cineva in legitima aparare. Incerca sa-i fure din fata casei masina cu tot cu bunic si copii inauntru.
Ma tot intreb cum as reactiona in astfel de situatii si nu stiu.
Am ajuns sa visez sa plec de aici (nu din stat ci din State). Cred ca nu se va schimba nimic, vor ramane sa se mire in continuare cum de-i posibil sa se intample astfel de tragedii, dormind in acelasi timp cu puscoacele sub perna.
msl1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Exact la asta ma gandeam si eu, de ce le dau si copiilor arme pe mana? Avem un vecin bancher cu casa de vacanta pe drumul nostru... vine aici cu familia (3 copii, printre ei si-un benbelus) si, de fiecare data, isi antreneaza baiatul de 6 ani sa traga la tinta (in oras nu au voie, aici, la tara, da). Apoi peste vale ii altul cu trei fete de liceu; duminica, cand se intorc de la biserica, adesea, cu asta se delecteaza. Baiatul meu (9 ani) a fost in vizita acasa la un coleg, a ramas mut de admiratie in fata arsenalului lui J.: un pistol, o pusca automata (neincarcata), o soft air gun si o maceta prinsa pe perete. Vecinul de peste drum are pusca de omorat bizoni pe langa altele mai mititele. Sotia pistol, il poarta in soseta cand isi scoate cateii la plimbare. Doi pensionari se plimba cu nepotii pe ATVuri in sus si-n jos pe drum cu pistoalele incarcate in fata, la vedere, poate poate o sari indianu' din tufis. Altul defileaza cu vesta portocalie si pusca pe spate la ochit veverite. Altii impusca caprioarele, taie ce le pofteste inima din ele si-apoi le arunca cu matele scoase in rape, in padure (cand se deschide sezonul de vanatoare o iau, prin lege, cu incetisorul, sa savureze omu' flamandu' arta uciderii - intai cu arcul, trec la muschete si apoi la pusti babane. Multi sunt (very) proud retired marines, poarta sepci cu NRA si au ca deviza "un redneck niciodata nu va suna la 911") si mai sunt niste elevi de liceu plictisiti care dau tarcoale gastelor salbatice cuibarite pe insulita noastra de la rau (nu au voie sa traga peste rau, spre proprietatea altora si totusi o fac). Apoi vecinul dinspre nord, uneori cand e beat, arunca la 12 noaptea cu portocale in sus si le tinteste. Cand ii treaz are tinta prinsa de copac. Ne ducem intr-o zi la un motel din apropiere cu copiii, motelul gol, cu o exceptie, omul cazat taman langa noi. Se intorsese de la inmormantarea unei rude, parea ori beat ori pe antidepresive, cu lacrimi in ochi si ii povestea sotului ca are un pistol cu el si ca se gandeste sa se sinucida. Anul trecut intram la Staples sa cumparam un computer, in magazin unul rosu la fata se rastea in celular cum ca el a comandat gloante nu stiu de care, nu din alea rusesti. Plecam de acolo, intru intr-o consignatie, vanzatoarea se plangea la telefon cuiva ca sotul, pe "medicamente", a amenintat-o ca o s-o gaseasca el s-o impuste. Intr-un oras din apropiere au venit doi barbati deghizati in politisti (fara masina), au batut la usa cuiva si-au cerut sa intre in casa. Erau trei batrani inauntru. I-au legat (ma mir ca numai atat) si le-au furat... pistoalele. Ne uitam pe news pe Net inainte sa plecam in vizita la rude in Florida, sotul recunoaste un fost elev, impuscat in amiaza mare de cineva in legitima aparare. Incerca sa-i fure din fata casei masina cu tot cu bunic si copii inauntru. Ma tot intreb cum as reactiona in astfel de situatii si nu stiu. Am ajuns sa visez sa plec de aici (nu din stat ci din State). Cred ca nu se va schimba nimic, vor ramane sa se mire in continuare cum de-i posibil sa se intample astfel de tragedii, dormind in acelasi timp cu puscoacele sub perna. www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628040874089/" target="_blank">Copilaria, o data-n viata... (foto) www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/" target="_blank"> Un fluture (de noapte) pe zi si alte (tot foto) |
Doamne freste despre ce descrii tu acolo! daca as avea asa vecini cred ca as inebuni de-a dreptu! nu stiu cei mai bine vecini asiatici care fac mincare imputita si nu vorbesc engleza sau americani care trag cu pusca? Aici iti trebuie permis ca sa ai legal pusca si nu ai voie cu ea doar in localurile speciale pt tras la tinta;dar asta nui impiedica pe unii, o folosesc chiar la local;
si eu am visul de a parasi stattele din motive de siguranta...el are visul de a locui prin midwest cu red-neck din aia...
inbox spune:
Ca si parinte nu cred ca ai cum sa-ti revi dupa asa ceva, am vazut putin la stiri alergau parintii probabil catre scoala....cata speranta o fi fost in fuga aia a lor, fiecare gandind ca poate copilul lui e bine, poate nu e adevarat...
Dumnezeu sa-i odihneasca acele sufelete, familiilor sa le dea putere ...!
desprecopii spune:
si inca un amanunt despre maica-sa: astepta sfarsitul lumii si umplea casa de provizii ...
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii si inca un amanunt despre maica-sa: astepta sfarsitul lumii si umplea casa de provizii ... |
Chiar aseara era pe NG un serial despre oameni d-astia. Si aia la fel isi faceau provizii si isi antrenau copiii la tir o data pe luna sau mai des
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
desprecopii spune:
Oamenii astia ocupati mental cu sfarsitul lumii sunt un pericol pentru ceilalti. In imaginatia lor torentiala, ar putea crede ca le fac un bine celor care ii omoara, pentru ca ii scutesc de surprizele sfasitului de lume :)))) D
Dar de fapt, acum ne dam seama cat de multi sunt printre noi, la liber...
carmencat spune:
La asta ma gandeam si eu acum citind, sfarsitul asta al lumii a ajuns o psihoza. Bine ca ne preocupa sfarsitul lumii de maine, poimaine, anul viitor sau naiba stie cand si uitam sa traim in prezent.
Daca e sa te duci... te duci si basta.
Uite ca nu a mai apucat sfarsitul lumii a omorat-o fi-su' cu armele pe care le stransese in casa sa se apere de potentialii supravietuitori ramasi care ar fi ravnit la proviziile ei.
Din pacate atat de multi nevinovati sunt victime colaterale...
Poate si asta ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru mass-media, sa isi caute alte subiecte, sa nu mai aduca la psihoza oamenii cu supozitii aiuristice.
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
carmencat spune:
Sunt absolut socata de ce a scris ML, nu imi imaginam ca situatia este atat de grava si atat de scapata de sub control... si nu numai ca este scapata de sub control, dar ACEA situatie este considerata a fi normala si fireasca.
Nu incetez sa ma intreb unde este respectul pentru viata. Pentru orice fel de viata. Chiar si a veveritei, ratei, gastei, caprioarei...
Pai daca de mic esti invatat sa ucizi, daca a ucide e ok... care e diferenta intre a iesi la vanatoare de animale/pasari si a iesi la vanatoare de oameni?
Invatati de mici cu asta, plus jocurile violente, plus competitia indusa si impusa, primul ia totul, restul sunt gunoaie... rezultatul e logic si clar.
Rezultatul este acest masacru, alte masacre...
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
Deceneus spune:
De ce sunteti socate de faptul ca unii se antreneaza si poarta arme?
Pe forum Softpedia cineva relata exeprienta lui din Romania.
Va redau ce a scris
Citat: | ||
Ati auzit de preventie? E chestia aia care ti-o zice politia cand te duci cu jalba la ei dupa consumarea evenimentului...cum puteti voi stii ce imi trebuie in casa mea?? De unde stiti asta, prea va credeti ...stiti voi cum! Da ,eu de exemplu m-as fi simtit mult mai confortabil cu juma' de kil de fier in sertar ( nu zamac in seif) cand nu am putut sa-mi deschid poarta din cauza cainilor gramada taiati cu drujba...si-mi placeau javrele alea.
Ba am fost foarte de clar : ''asa i-am gasit" . Nu i-am taiat eu (nici nu m-am gandit ca ar fi posibil) ,ci infractorii care mi-au mai intrat in casa cu o luna in urma ...casa care continea "doar" un copil minor baricadat in camera lui la etaj...infractori cunoscuti de politie dar care acum sunt cu colindul intr-o tara mediteraneana,probabil de acolo au invatat meserie. Am ajuns in 4 min dar tot am fost usurat de 2 lcd mari,pc,si ceva maruntisuri. Cu alarma conectat la paza ( au ajuns in 12 min ,deh traficul- reziliat contractul),cu caini si gratii la geam. |
Asta-i mai putin socant?