masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:

citat din mesajul lui Letitia1

Tu poti sa te dai cu capul de zid cit doresti, dar sint cel putin 10 articole pe internet care zic ca-i autist.

Pai, ce vor sa spuna? Sa se intrebe cum de e posibil ca intr-o casa sa existe trei cinci (????) arme semiautomate folosite de fortele speciale?

10 articole care au preluat aceeasi stire, cei care nu cunosc exact ceea ce inseamna preiau de la ziaristii astia de mina a zecea... ziarele care se respecta si care isi verifica un pic sursele au spus doar ca ar putea fi suferi de sindromul Asperger (pentru ca fratele lui a spus ca se poarta ca un autist atunci cind a fost considerat suspect si a fost anchetat - se pare ca avea actele fratelui asupra sa, de aici incurcatura), care e o forma de autism ce ar putea face un om sa fie stingaci in interactiunile sociale si sa straluceasca intelectual.

Ar putea - de aici si pina la 'era autist, deci mama nu are nici o vina' este o distanta atit de mare incit nu stiu daca mai e nevoie de analiza pe text.

Andacos, nu am insinuat, am spus direct... si am spus si aici, deci si prin alte parti, in virtual sau in viata reala. Si deci dupa o chestie luata dintr-un articol din ziar este o interpretare personala.

Si nu sint deloc sensibila. Uite, m-a lasat rece de exemplu toate luminarile aprinse (mai putin cele ale familiilor victimelor), ma lasa rece toate baloanele care zboara in memoria celor ucisi, sint insensibila chiar si la lacrima tot strategic stearsa de catre presedinte... degeaba. Pina nu se trece la actiune concreta care sa duca la dezarmarea civililor in orice tara civilizata, totul ma lasa rece, nu ma mai misca nimic.

Ati vazut cu ce arme a ucis? Cum dracu e posibil ca orice civil, indiferent de conditia lui, sa abia acces la asemenea arme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

se pare ca nu sunt singura revoltata de aberatiile presei.

Ana,cu siguranta nu esti singura!

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Prietenii lui Mos Craciun
TOMBOLA-Spiritul Craciunului
A&M

Viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Well, avem un issue relativ la the american society.
Pe de o parte se incearca integrarea autistilor in societate.
Pe de alta parte se pune acum intrebarea cum de ajung arme in posesia autistilor.
Pai, ii integram sau ii discriminam?

Solutia dilemei e una singura, profund neamericana: autist au ba, fara arme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaera spune:

si ce te face sa crezi ca o astfel de afirmatie nu poate fi facuta decat in stare de betie??
( sa zicem ca trec peste atacul gratuit la persoana; eu nu-mi permit sa te atac pe tine pentru parererile pe care le ai si ti le exprimi aici pe forum).

revenind la tema de discutie, am mentionat abia in ultimul rand divortul ca o posibila dovada a faptului ca mama avea probleme psihice care l-au afectat pe baiat, deci nu e cel mai important factor.

Dar am vazut destule cazuri de divort din cauza unor tulburari comportamentale la femei, care in cele din urma au ajuns sa-si creasca singure copiii, intr-o atmosfera de teroare, varsandu-si asupra copilului toate frustrarile si furiile, iar teroarea fiind amplificata si de lipsa unui factor de stabilitate si de temperare a situatiei - tatal.

sau poate ca tocmai ca urmare a divortului, mama ajunge labila psihic, nu-si poate controla emotiile negative si se descarca emotional asupra copilului, traumatizandu-l. Nu cred ca e ceva chiar asa de greu de imaginat si sunt sigura ca ai auzit de asemenea cazuri.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mihaera

si ce te face sa crezi ca o astfel de afirmatie nu poate fi facuta decat in stare de betie??
( sa zicem ca trec peste atacul gratuit la persoana; eu nu-mi permit sa te atac pe tine pentru parererile pe care le ai si ti le exprimi aici pe forum).

revenind la tema de discutie, am mentionat abia in ultimul rand divortul ca o posibila dovada a faptului ca mama avea probleme psihice care l-au afectat pe baiat, deci nu e cel mai important factor.

Dar am vazut destule cazuri de divort din cauza unor tulburari comportamentale la femei, care in cele din urma au ajuns sa-si creasca singure copiii, intr-o atmosfera de teroare, varsandu-si asupra copilului toate frustrarile si furiile, iar teroarea fiind amplificata si de lipsa unui factor de stabilitate si de temperare a situatiei - tatal.

sau poate ca tocmai ca urmare a divortului, mama ajunge labila psihic, nu-si poate controla emotiile negative si se descarca emotional asupra copilului, traumatizandu-l. Nu cred ca e ceva chiar asa de greu de imaginat si sunt sigura ca ai auzit de asemenea cazuri.

Mihaera, ba mie imi este greu de imaginat. Nici eu nu inteleg unde vrei sa ajungi. Nu se stie nimic despre mama in afara de faptul ca cel care a spus ca e copilul autist, a spus si ca mama era stricta­. E divortata in 2009, deci ambii baieti erau destul de mari cind a divortat. Sau daca e copilul autist atunci sigur si mama are probleme psihice, ceea ce l-a facut si pe saracu' barbate-sau sa plece de acasa.

Sigur ca sint si cazuri ca cele spuse de tine, dar de unde si pina unde ai facut atit de repede legatura intre copil autist = probleme psihice = probleme psihice la mama = un tata sanatos, factor de stabilitate si de temperare a situatiei????

Sau autismul este o afectiune a copilului care vine de la mama cu probleme psihice? Si femeile divortate sint femei lasate de barbati pentru ca au comportamente ciudate si tulburari psihice?

De ieri de cind citesc presa uite asa imi vine sa fac la fiecare articol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

capcaune, din greseala am votat ca nu-s de acord cu postarea ta. sunt de acord cu ultima fraza.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Excelente mesajele din linkul pus de Ana Stroe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

nu o sa pot intelege vreodata cum puteti sa luati o astfel de discutie in mod personal.
aici nu discutam despre xio, ai carei parinti s-au despartit. nici despre copiii care fac parte din diferitele forme de autism.

in acest subiect nu este vorba despre noi! este vorba despre un tanar de 20 de ani care dupa ce si-a ucis mama , a mai ucis 20 de copii si 6 profesori si apoi s-a ucis si pe el. a avut un motiv, a avut armele si a avut accesul in incinta scolii.

ce motiv a avut nu o sa aflam niciodata, de unde a avut armele stim cu totii iar accesul in incinta stim cum s-a realizat. eu sunt foarte curioasa de masurile care se vor lua in urma acestui masacru. ( al catelea o fi el).

dar chiar nu pot sa inteleg cum puteti gandi ca mama lui a crescut un monstru! oameni buni, noi ne nastem puri , unii cu probleme de sanatate dar puri. ce "naste " mintea noastra nu are legatura cu nasterea noastra, ci cu cei care ne-au creat si ne-au "invatat" cum sa crestem.
asta ca rapuns la intrebarea unde era dumnezeu in dimineatza aceea.

la intrebarea de ce a avut armele va pot raspunde prin recomandarea vizionarii filmului care are legatura cu realitatea: "runaway jury".

cum a intrat in incinta e atat de simplu: apesi pe un buton si ti se deschide, ca doar nu statea cu armele in fata, si faptul ca se spune ca a fortat intrarea e o minciuna, pentru ca trebuie sa se acopere intr-un fel.

in lupta noastra pentru drepturile omului se pare ca omul a uitat ca trebuie sa aiba si o constiinta. daca ne uitam numai dupa drepturi cum putem sa ne aducem aminte si de "obligatia" de a fi om ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Ce am zis eu este ca e greu sa-ti dai seama cine sa intre in garsoniere si cine nu.
Oamenii nu-s asa de usor de identificat.

Fii convisa ca sunt si multi care-s izolati cum spui tu, dar de aia nu se vorbeste, cati au fost prinsi ca vroiau sa urmeze masacrul din cinema? de cativa s-a pomenit, si continuam sa auzim in continuare, probabil ca de mai multi nici nu s-a vorbit.
Ieri mai era unul care vroia sa puna o bomba la o scoala, l-au prins inainte sa duca la bun sfarsit. Sunt sigura ca s-a facut referinta la el, doar in idea la ce s-a intamplat joi in Connecticut, altfel ar fi fost un caz neinteresant pt media!! Si nu am fi stiut ca s-a intamplat vreodata!
Masuri se iau, acum nu zic ca sistemul medical e perfect, dar de aici pana a extrapola ca trebuiesc pusi in garsonerii, vizitati......fii convinsa ca exista si de astia DAR......cum ii alegi ca sa nu scapi niciunul????? Asta e intrebarea! In conditiile in care nu vor sa fie gasiti.

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui BalMascat
Dar.... nu poti trata pe cineva cu fortza, chiar daca ar fi gratis.

Te inseli. In orice tara cu un sistem de sanatate universal (care nu incearca sa ignore anumite categorii de oameni), exista tratament involuntar pentru pacientii care au potential sa fie periculosi pentru comunitate sau pentru ei insusi. Sunt pacienti care nu se descurca in comunitate si stau in 'extended rehab' unde au fiecare camera lui cu o curte mica dar in regim de spital, altii locuiesc in locuinte asistate, fiecare are o grasoniera intr-un complex dar exista personal tot timpul care ii supravegheaza, ii ajuta la curatenie, cu gatitul, etc. Multi locuiesc in comunitate dar zilnic sunt vizitati si unii dintre ei trebuie sa isi ia pastilele supravegheati de cel care ii viziteaza. Cei care nu reusesc sa isi ia medicatia zilnic li se pun implanturi la fiecare 2 saptamani. E foarte greu sa nu observi ca ceva se intampla cu un bolnav pe care il vezi zilnic, care are incredere in tine, care e oarecum legat de un loc pentru ca acolo locuieste si acolo primeste bani. Daca ai bolnavi lasati de izbeliste, fara locuinta, fara tratament, fara bani, fara conditii umane de viata, care sunt abuzati de societate si impinsi la disperare, care ajung sa creada ca nimanui nu-i pasa, lor de ce sa le pese? Daca ei sufera, sa sufere si altii. Nu poti sa dezumanizezi pe cineva si apoi sa te miri ca e un monstru.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
“It is our choices...that show what we truly are, far more than our abilities.” Albus Dumbledore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Nici eu nu m-am referit la urmaritul de tip "James Bond". Am vorbit STRICT despre "follow-up". Deci daca cineva vine la doctor, incepe tratament, terapie, si apoi dispare in ceatza....ce faci? cum il aduci inapoi? daca el nu mai vrea sa vina?

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui BalMascat
Un motiv pt care nu ai cum sa-i urmaresti este ca poti fi dat in judecata pt incalcarea dreptului la "privacy".

Eu cand am zis sa urmaresti nu m-am referit la urmarire fizica ci la urmarirea evolutiei psihice. Daca bolnavul este vazut zilnic de cineva si isi ia medicamentele in prezenta persoanei respective, e mult mai usor sa depistezi cand se decompenseaza, cand nu-i merge bine si sa-l internezi atunci cand e cazul.

Citat:
Si apoi sunt multi oameni bolnavi mental, se speculeaza ca mai bine de un sfert de populatie are o forma mai mult mai mai putin de ce e considerat boala psihica.

Dintre astia doar un procent foarte mic au potential periculos. In America sunt ignorati si apoi ne miram de tragedii. In alte tari sunt tratati si supravegheati si numarul de tragedii este de necomparat.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
“It is our choices...that show what we truly are, far more than our abilities.” Albus Dumbledore

Mergi la inceput