Incompetenta medicilor de la Medlife

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mianna, noi nu scriem decat Colica renala sau biliara pe dg de internare, ca asta e dg principal. La fel ca si Abdomenul acut, sindrom dureros al ce stiu eu cui samd.
La externare e altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

crede-ma c-am priceput din prima. eu vorbesc de diagnosticul final, e normal ca la internare sa se scrie (uneori) doar simptomele, nu boala, dar colica tot nu-i boala, ci simptom.

nu scriu ca sa te conving pe tine (experienta-mi spune ca o putem tine asa 10 pagini, eu sa zic ca e simptom, tu sa zici ca asa scrieti voi - daaa, stiu, exista pe undeva o axioma care zice ca orice faceti voi e corect - ci ca sa stie mamicile care citesc ca nu-i normal sa accepte colica biliara ca diagnostic. nu-i normal sa fie trimis acasa un copil cu diagnosticul de colica biliara. trebuie clarificat daca e colica litiazica - data de pietre la vezica biliara (dac-or exista la copil, teoretic e posibil, dar fireste ca mult mai putin frecvent decat la adult) sau daca e data de alte cauze care trebuie stabilite, unele reprezentand urgente.

Mergi la inceput

UIte, Mianna, ca experienta nu-ti zice bine.

Ma scuzi ca am vrut sa lamuresc situatia si sa spun ca totusi exista acest diagnostic, precizand si ca este DE INTERNAR. Si hemoragia digestiva este un simptom, dar este totodata si diagnostic de internare.
Insist cu asta doar pt ca pe alt forum am citit postarea halucinanta a unei femei care spunea ca mama ei avea o adenopatie mare axilara si ca a fost internata fara sa aiba vreun diagnostic, ca in foaie scria 'adenopatie axilara', prin urmare medicii nu stiau ce are dar voiau sa scoata galma.
Daca tu spui aici ca asta nu e diagnostic si o mama vede pe foaia de internare 'colica renala/biliara', va spune ca medicul e tampit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Xio dar tu nu lucrai in ginecologie? Ce diagnostic de apendicita sau colica se pune in ginecologie de care 'voi'?
Legat de subiect, nu conteaza ce si cum se scrie, conteaza ca acea clinica trebuie sa plateasca pentru ca au angajat un medic care putea omori un copil datorita unui diagnostic gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

LauraNicole, ai dreptate. Nu conteaza ce scrie, putea sa deseneze si floricele dar sa nu imi trimita copilul acasa cu No-spa, Debridat si Nurofen.
Nu vrea sa isc vreun motiv de dispute pe aici.
Ce am vrut sa fac este sa trag un semnal de alarma ca nu cumva si alti copii sa pateasca la fel.
Cereti analize suplimentare, mergeti la doi medici daca e nevoie.
Slava Domnului ca acum Matei e bine.
Asta e tot ceea ce conteaza.
Si, slava Domnului, ca inca mai exista in Romania medici profesionisti si empatici cum sunt cei de la Budimex.
Tot respectul pentru ei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Daca tu spui aici ca asta nu e diagnostic si o mama vede pe foaia de internare 'colica renala/biliara', va spune ca medicul e tampit.

dupa cum spuneam...

iar daca o mama citeste ce scrii tu, ajunge la concluzia ca diagnosticul de internare se pune dupa anamneza, examen obiectiv si ecografie

Citat:
citat din mesajul lui XIO
pt colica biliara se face ecografie, daca e vreo pietrica vizibila si daca sunt semnele clinice si anamneza, e dg. de colica biliara.

in realitate, dupa toate povestile astea, se ajunge la diagnostic. la cel real, nu la cel de internare. care nu are voie sa fie de "colica biliara si-atat".

Mergi la inceput

Dupa asta se si pune diagnosticul de internare.
Pt ca este diagnostic DE INTERNARE, daca vine omul cu colica renala si vezi ca are staza renala diagnosticul este de Colica renala si punct. Nu mai scrii staza si posibil un calcul uereteral.
Il internezi cu dg de colica si in spital faci urmatoarele examene paraclinice.
Ti-am si scris ca LA EXTERNARE E ALTCEVA.
Cu alte cuvinte, amandoua spunem acelasi lucru.

Toanca, nu e nici o disputa, doar clarificari.
Foarte bine ca ai facut plangere, asa este si normal.
Consultul a fost facut superficial.

Laura, in timpul rezidentiatului se fac rotatii pe mai multe sectii, nu se sta doar pe gineco. Dar si pe gineco am avut paciente cu colica renala.

Mergi la inceput

nu, Xio. pasul 1 e internarea, cu diagnosticul aferent.

pasii 2, 3, 4 sunt anamneza, examenul clinic, examinarile paraclinice, stabilirea diagnosticului final, care reprezinta diagnosticul final, adica diagnosticul de externare.

in ambulator, diagnosticul initial poate fi colica biliara, se fac restul pasilor, si pe reteta/scrisoarea medicala se scrie diagnosticul final - in exemplul dat litiaza biliara simptomatica, manifestata prin colica biliara.

Mergi la inceput

Pai Mianna, mai intai internezi pacientul si dupa aceea ii faci anamneza, examen clinic si paraclinic????

Mergi la inceput

nuuu, ii fac de toate inainte, si p'orma il internez pe post de bibelou

normal ca intai il internezi si apoi il investighezi. asta cred c-o stiu si cei care n-au nicio legatura cu medicina - vezi povestile cu pacienti internati de florile marului, doar fiindca vor sa-si faca analizele gratis. cum? ca pacient internat. adica internarea intai, apoi restul.

Mergi la inceput