Incompetenta medicilor de la Medlife
Sambata, 8 Decembrie 2012 am ajuns cu baietelul meu la spitalul de pediatrie din Bucuresti. Baiatul meu acuza dureri de burtica.
Incompetenta medicilor de la Medlife de la camera de garda era sa imi nenoroceasca copilul.
Dupa ce am platit 310 lei consultatia si ecografia abdominala, am plecat cu diagnostic "colica biliara" si tratament: Nospa, Debridat, si Nurofen.
Dat fiind ca baietelului meu ii era in continuare rau am mers la spitalul Budimex unde in 30 de minunte a fost bagat in sala de operatie cu diagnostic: apendicita acuta cu reactie peritonala.
Norocul meu a fost ca nu m-am lasat pe mana medicilor de la Medlife, care au dat dovada de o incompetenta crunta si de o totala lipsa de profesionalism, iar la Budimex medicii au fost capabili sa puna un diagnostic corect. Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca nu mergeam la Budimex.
Raspunsuri
toanca spune:
Da, 310 lei o ecografie abdominala unde NU AU VAZUT CA ARE APENDICITA si consultatia.
La Budimex i-au facut din nou ecografie abdominala si au vazut apendicita inflamata.
Aia de la Medlife probabil au fost chiori.
Le-am facut deja reclamatie scrisa.
Iar medicilor de la Budimex si asistentelor sa le dea Dumnezeu sanatate!
Eu v-am scris doar sa trag un semnal de alarma.
Cea care l-a consultat pe Matei la Medlife era medic rezident
marius spune:
I-as da in judecata! Fara discutii. As avea toate documentele necesare ca si probe in instanta. I-as pune la plata de i-as indoi. Plus publicare in mass media.
Victoria_mami spune:
Imi pare rau ptr experienta voastra.
Se intampla peste tot in lume, nici aici rezidentii nu-s mai breji. Noi am fost cu Victoria cu reactie alergica (noi am zis ca credem ca e varicela), rezidenta a confirmat diagnosticul de varicela Si asta a fost cea mai putin grava greseala ce a facut-o un rezident in urgenta la noi. Cea mai grava a fost cand ne-am dus la urgenta cu Victoria fara sistem imunitar, febrila, tahicardica (233 batai/minut!!!) si rezidentul a intrat in camera cu... paracetamol! Asistenta i-a salvat viata (a lucrat candva pe sectia de hematologie-ocologie si a stiut ce are de facut. Eu nu inteleg de ce nu cheama un medic, atunci cand se vad depasiti de situatie! Nu stiu, dom'le, sunt rezident, dar ma duc sa chem un medic si sa-i cerem parerea. Ce simplu ar fi daca nu le-ar sta orgoliul in cale, nu-i asa? Of, m-am lungit, imi cer scuze.
gabriela_tutuianu spune:
atunci cand ajungi la urgente , ceea ce fac medicii este sa se uite lung la tine , eventual sa iti ia o tensiune si daca ai dureri un eco si te trimit acasa cu calmante scrise pe reteta in speranta ca te vei face bine . si daca nu ti-e mai bine , norocul tau ca nimeresti pe alt schimb .
asa se intampla cam peste tot , din pacate .
capcaunul spune:
Sa clarificam putin situatia. Este vorba de incompetenta unui medic de la Medlife, nu de incompetenta medicilor de la Medlife.
Altfel, de acord cu marius. Daca ai timp si nervi cere inapoi contravaloarea plus daune, posibil caz de malpraxis.
Buba este din pacate mare si extinsa la nivel national. Generatiile absolventilor de medicina au fost din ce in ce mai slabe pe ansamblu.
mianna spune:
ce naiba cauta un rezident intr-o clinica privata? rezidentii trebuie sa fie intr-un proces de pregatire desfasurat sub supraveghere, si nu au nicio raspundere.
la primele 3 cazuri de apendicita pe care le-am vazut, in anii mici de studentie, in timpul practicii la chirurgie, doua din ele au fost confundate cu altceva - si asta de chirurgi cu experienta dintr-un spital universitar. dar cel putin au pus diagnosticul de abdomen acut si-au intrat in sala, iar acolo s-a clarificat diagnosticul (desi, ce-i drept, una e incizia pentru ulcer perforat si alta pentru apendicita). in ziua de azi oare nu-i mai invata nimeni semnele de abdomen acut? cu triada clasica a semnelor de iritatie peritoneala am inceput semiologia.
lavi02 spune:
Toanca, multa sanatate si refacere rapida copilasului, bine ca totul s-a terminat cu bine! Si iti multumim ca ne-ai spus, pentru mine morala este: " nu te duce in urgenta la Medlife ca s-ar putea sa dai de un rezident habarnist".
Sper ca ai pastrat reteta de la ei, sau ce document ai primit la mana, cu parafa medicului rezident.
Si eu m-am mirat intai ce cauta un rezident intr-un spital privat, Medlife nu e spital universitar si dupa stiinta mea rezidentii ar trebui sa lucreze in spitale universitare supervizati de cei care ii indruma. Dar apoi mi-am explicat: probabil ca sa isi acopere garzile de week-end, Medlife apeleaza la astfel de medici, probabil sub contract de colaborare. E de studiat legislatia, daca au voie sa faca chestia asta si, in orice caz, sunt buni de plata.
Mianna, eu daca as fi medic as mai lua-o si pe probabilitati: daca e copil e mai probabila o apendicita acuta decat ulcer perforat, daca e femeie la varsta fertila poate fi o extrauterina rupta samd. Si inca ceva, daca as fi medic intai as exclude diagnosticul cel mai grav, dar care poate fi tratat si apoi as da tratament de colica biliara (?) unui copil.
Victoria, m-ai cutremurat cu ce ai povestit.
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Sa clarificam putin situatia. Este vorba de incompetenta unui medic de la Medlife, nu de incompetenta medicilor de la Medlife. |
Este vorba si de responsabilitatea clinicii Medlife care a angajat si lasa in garda un medic nepregatit si care pana la urma i-a incasat contravaloarea consultatiei si investigatiilor.
Ar fi fost vorba de incompetenta medicului daca autoarea topicului s-ar fi dus la cabinetul privat al acestuia sau la el acasa cu copilul.
In schimb ea a ales un spital privat cu renume tocmai pentru a avea garantia ca primeste servicii medicale de calitate.
Toanca, multa sanatate celui mic.
Si eu am fost impresionata de profesionalismul personalului de la Budimex, am ajus la ei cu copilul acum cativa ani cand era mititel dupa ce l-au vazut pediatrii de la Medicover de 4 ori in decursul a 2 zile si nu reuseau sa-i puna un diagnostic. Cel putin au avut decenta sa-mi spuna ca-i depaseste si sa-mi recomande sa merg cu copilul la Budimex. Unde a fost diagnosticat imediat cu infectie urinara.
marius spune:
Motiv pentru care juridic se discuta cu institutia. Ca in spate clinica va lua masuri de un anumit nivel sau altul tine de managementul ei. Eu nu discut cu medicul X ci cu un medic reprezentant la clinicii. Banii i-am achitat clinicii pt servicii prestate de clinica nu medicului, iar aceasta(clinica) are obligatii si altele decat banii pentru ca s-a nascut un raport inclusiv juridic intre mine pacientul X care a achitat suma Y pretinsa de clinica Z pentru serviciile T. In clipa in care eu pacientul X achitand suma Y pretinsa de clinca Z nu primesc serviciile T sau serviciile primite sunt gresite si mai mult duc sau pot sa imi aduca prejudicii grave mie in calitate de client/beneficiar am tot dreptul sa actionez in instanta si sa cer daune administrahd toate probele necesare in acest sens.
In cazul in care prin proces (sau mediere) am castig de cauza raporturile conflictuale se sting.
Iar ceea ce este si mai important ar fi exact acest fapt de a actiona in instanta tocmai pentru a regla corect raporturile dintre furnizorii de servicii si beneficiarii acestora adica responsabilitatea si responsabilizarea acestor raporturi.
Recunosc faptul ca personal sunt extrem de rigid cand e vorba de sanatatea sau chiar viata unui om sau animal cu asa ceva nu m-am jucat si nu am acceptat nici cel mai mic compromis niciodata. Lucrurile se pot strica, arunca, inlocui dar viata sau starea de sanatate este nenegociabila in mod irevocabil.