Buburuze de mart-apr2013(12)!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Mie nu-mi vine sa cred ce repede trece vremea . Imediat trebuie sa incepem sa ne facem bagajele pentru marea intalnire.Oricata experienta ai avea, tot te apuca cu emotii.

Mamica fericita de Miriam 01.03.2011
26 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu am fost un copil f precoce adica vorbeam cu cuvinte simple dar cu sens de la 8 luni si la 1 an si 2 luni deja propozitii si fraze, poezii samd.
La olita m-a invatat mama intre 10 luni si 1 an.
Asa intentionez sa procedez cu copilul pentru ca o pediatra i-a zis prietenei mele ca pusul copilului pe olita prea devreme ii poate afecta coloana, nu are rost sa pui copilul prea devreme pe olita adica inainte sa constientizeze ce trebuie sa faca acolo. Daca il lasi fara pampers, face pe covor/parchet/gresie si pleaca de acolo ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat inseamna ca e prea devreme pt olita. Daca insa observa ce-a facut si da semne ca nu-i convine atunci e vremea de olita, asa stiu eu din batrani. Cumva la 6 luni nici nu merge singur in picioare deci sa stie sa faca la olita e mult de cerut. Cateva linkuri utile:
Dezvlotarea copilului la 6 luni www.desprecopii.com/info-id-122-nm-LUNA6.htm" target="_blank">http://www.desprecopii.com/info-id-122-nm-LUNA6.htm
Cum aflii cand e bebe pregatit pt olita www.desprecopii.com/info-id-7506-nm-Cat-de-devreme-poate-incepe-copilul-antrenamentul-pentru-olita.htm" target="_blank">http://www.desprecopii.com/info-id-7506-nm-Cat-de-devreme-poate-incepe-copilul-antrenamentul-pentru-olita.htm
mersul la olita timpuriu poate afecta negativ dezvoltarea copilului:
www.desprecopii.com/info-id-9425-nm-Mersul-la-olita-timpuriu-poate-fi-periculos-pentru-copil.htm" target="_blank">http://www.desprecopii.com/info-id-9425-nm-Mersul-la-olita-timpuriu-poate-fi-periculos-pentru-copil.htm

24+ Anna Karina
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Emilia, fie-mea, la 1,10 ani facea fara probleme pe jos, fara sa-i pese :). La 2 ani a fost curata de o zi pe alta.

Eu sunt de acord cu Felicitas, copilul trebuie pus la olita cand sta in fund, dar nu pentru a-l dezvata de pampers, ci pentru pregatirea psihologica.
Eu cand eram gravi, am tot citit, si am zis : pana la 2 nai, nu chinui copilul. De fapt am inceput pe la 8 luni, si adora olitza. In olita aveam un kaki maare, in pampers 3 cacareze ca nu se suporta cu el la fund. Este adevarat ca nu isi pot controla sfincterele, si la un an de ex, daca iti spune si nu il pui imediat adios, dar macar la 2 ani nu va urla ca din gura de sarpe cand va vedea olita.


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Emilia o sa simti tu cand ai sa fii mamica cand este momentul. Insa iti spun sa nu crezi ca teoriile astea noi sunt neaparat si perfect valabile.Eu am o prietena destul de intepata medic de familie pediatru cu o fetita mica si ea. Si am ramas foarte surprinsa cand am auzit de la ea sa o ascult pe mama si soacra mai degraba decat restul cartilor pentru bebelusi.
Lumea inainte nu era asa de proasta cum se crede. Trebuia sa se descurce cu mult mai putine sa creasca un copil sanatos.
De exemplu mama m-a invatat sa leg capul copilasului pana la doua luni dupa nastere. Si pe ea a invatat-o o moasa de unde m-a nascut asta fiind fosta URSS unde se facea cu mamicile un instructaj ca la armata, pana nu era copilul si mama deprinsa cu alaptat si chestii de baza, nu le dadea drumul din maternitate. NU ca si acum vin si iti pun copilul in brate si alapteaza daca stii cum.
Si de ce se leaga capul la copii, mai ales cei nascuti natural, pentru ca, caputul ia o forma tuguiata atunci cand iese afara avand inca oase moi, daca il legi cat e micutz bebe si ai grija sa pui caputul pe toate partile(stanga, dreapta si pe spate) vei face o forma a caputului frumoasa si corecta fiziologic(adica eviti un maxilar foarte ingust care apoi poate da probleme ). A meu nu era de acord cu practica asta, dar dupa ce a vazut rezultatul in comparatie cu alti copiii, a spus ca si la al doilea facem tot asa.

Mamica fericita de Miriam 01.03.2011
26 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Oricum mult mai tare de exemplu ar afecta coloana mersul in premergator decat statul la olita, ca doar nu sta copilul ore in olita.
Iar copilul se pune la olita numai dupa 6 luni, adica cand are voie sa stea in fundulet.
Plus ca sunt copiii mai dezvoltati si altii care se dezvolta, dar mai incet.
Sfatul meu ca mama ii lasati copiii sase tarasca cat mai mult si sa merga de-a busilea e un antrenament excelent pentru coloana si pentru vointa. Cum ai zis Emilia ne trebuie copiii independenti, nu niste momii.
Excelent este si babyswim acolo unde exista piscine speciale pt copii.
A mea era super fericita ca nici nu statea in fundic, dar deja inota pe sub apa. Era plictisita sa stea atata numai pe spate si in brate.

Mamica fericita de Miriam 01.03.2011
26 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu nu-s de acord nici cu infasatul copilului "ca sa nu aiba picioarele strambe". De legatul capului n-am auzit niciodata pana acum. Prietena mea a nascut natural si fiica ei n-a avut si nu are capul tuguiat, deci nu cred ca e o regula ca nasterea sa afecteze forma capului copilului, nu pe termen lung ce-i putin. Oricum eu nasc prin cezariana deci bebelina mea n-o sa aiba problema asta. Deciziile finale o sa le iau oricum la final, cand o sa o vad pe bebelina, ca am incredere ca instinctul matern o sa fie sfatuitor bun. Merg pe principiul asta si nu pe sfaturi nu pentru ca cred ca oamenii care m-au crescut pe mine sau pe parintii sau pe bunicii mei erau prosti dar sunt sigura ca nu faceau legatura intre ce le faceau copiilor cand erau mici si comportamentele de mai tarziu ale acelor copii.
Mentionez ca exemple "bataia e rupta din rai", stransul intre degete al nasului copilului ca sa nu fie carn (mie mi-au facut asa si am un nasau stramb si mare, as fi preferat de miliarde de ori sa fiu carna decat asa) sau leganatul stil zgaltait (creierul copilului se poate lovi de oasele craniene si poate afecta intelectul si chiar dezvoltarea fizica a copilului foarte grav, in unele cazuri produce chiar moartea).
In alta ordine de idei consider ca "ce tie nu-ti place altuia nu-i face". Eu nu suport nici caciula pe cap decat daca e foarte frig afara, deci sa imi lege cineva capul ar provoca o criza de isterie nemaivazuta si cu legatul picioarelor sa nu mai vorbim.
Am primit pe mail un curs de puericultura si o sa ma iau dupa el. Pentru cele interesate, iata-l:

Temperatura optima in intreaga casa si nu doar in camera nou-nascutului este 22-24 grade. Verificati periodic daca mainile si piciorusele bebelusului sunt calde si normal colorate.

Este contraindicata prezenta aparatului de aer conditionat in camera nou-nascutului. Acesta trebuie montat intr-o zona de unde sa nu permita “bataia directa” a aerului conditionat asupra copilului. Pentru a mentine aerul curat in camera copilului, aerisiti-o zilnic.

Umiditatea aerului se recomanda a fi mentinuta intre 60-65 %. Folositi dispozitive de masurarea a gradului de umiditate. Aerul uscat predispune la aparitia afectiunilor respiratorii.

In camera bebelusului, nu este recomandat covorul (mocheta) intrucat acesta retine praful. Parchetul din camera copilului trebuie spalat zilnic cu solutii putin mai diluate decat in mod obisnuit.
1. Patul trebuie asezat intr-un colt ferit de curent (ex. nu intre usa si fereastra) si este
de dorit sa fie de tip tarc, putand fi spalat si usor de rabatat/ transportat in diverse
locatii. Salteaua din iarba de mare sau fibra de cocos este cea mai sanatoasa pentru
coloana vertebrala a copilului si nici nu creeaza alergii.

DE EVITAT: - patutul cu baldachin – favorizeaza mentinerea prafului;
- patutul cu bare de lemn – poate cauza accidente dintre cele mai grave
(ex.: luxatii de mana/ picior)
- salteaua din burete;
- a lasa jucarii, diverse obiecte in patul copilului sau a aseza prosoape, hainute pe
partile laterale ale patului (ex.: pericol de a se accidenta cu ele, de a se sufoca etc.)
2. Masa de infasat – sa fie adaptata inaltimii mamei, sa masoare ca suprafata 60x70 cm, sa aiba o ingradire speciala pentru siguranta copilului.
3. Balansoar cu manere late (pentru alaptat).

Bebelusul trebuie manuit cu grija si fermitate in acelasi timp, pentru a se simti securizat. Daca va simte ezitarea cand il luati in brate, devine nelinistit in legatura cu ceea ce urmeaza. Aveti deci, incredere in dvs.!
Pozitii confortabile pentru bebe:
- cu capul tinut in pliul cotului astfel incat sa-i sprijiniti capul si gatul cu o mana, iar cu cealalta restul corpului;
- in pozitie veriticala, cu spatele lipit de pieptul si abdomenul mamei/ tatalui, sustinandu-i o mana gatul si capul, iar cealalta trecuta printre picioarele bebelusului, sub fundulet (sustinandu-i greutatea intregului corp);
- asezat pe burtica pe abdomenul tatalui.
!!!Sunt contraindicate jocul de-a avionul sau alte jocuri care sa implice zdruncinarea copilului!
(Argument: cutia craniana a bebelusului este mai mare decat creierul sau, iar in jurul acestuia lichidul cefalorahidian nu este in intregime dezvoltat, miscarile de tipul zguduirii putand provoca leziuni grave si permanente la nivel cerebral, chiar decesul copilului).
!!!Zgaltairea copilului poate aparea si ca o consecinta a sentimentelor (dvs sau a persoanei care are grija de bebe) de furie si disperare in efortul de a-l face pe copil sa se opreasca din plans.
Va recomandam sa va asigurati ca bunicii, bona sau alti adulti in grija carora va lasati copilul, cunosc riscurile acestor miscari agesive pentru bebe!!!
Nu leganati copilul, nici pe perna si nici in brate sau pe picioare.
Leganatul poate dauna creierului in dezvoltare al nou-nascutului si nu il linisteste mai mult decat simpla tinere in bratele dvs ocrotitoare.
Bebelusul nu trebuie imbracat cu prea multe haine, riscand sa-si piarda capacitatea de se adapta la schimbari, fiind predispus astfel, spre raceli.
In casa, in conditiile in care sunt asigurate conditiile de temperatura optima, tineti bebelusul imbracat in body de corp si un costumas intreg, pe deasupra.
Caciula se tine pe cap doar dupa baie 30 min.
Afara, fularul nu trebuie pus pe nasul si gura copilului: se creeaza efectul de condens,
copilul inspirand umezeala.
Cand cumparati haine pentru copil, asigurati-va ca indeplinesc urmatoarele criterii: - calitatea materialului (bumbac); - deschizaturile pentru gat si maini ale bluzelor, body-urilor sunt suficient de largi incat sa permita introducerea cu usurinta a capului bebelusului (fara a-l strange sau a-i provoca disconfort) si a mainilor acestuia si ale dvs. (pentru ca trebuie sa apucati mai intai mana copilului inainte de a-i trece mana lui pe maneca bluzitei); - coloritul hainelor (evitati a cumpara hainute in culori pretentioase sau care ies la spalat)Hainele bebelusului se spala separat de cele ale parintilor, bunicilor, folosind detergent special pentru bebe si evitand balsamul de rufe.
Este de preferat trecerea hainelor bebelusului prin doua cicluri de clatire. Odata uscate, hainele bebelusului se calca pe dos. Indiferent de tipul alimentatiei, inainte de a-l hrani pe bebelus, este absolut obligatoriu SPALATUL MAINILOR DVS. CU APA SI SAPUN.
Trebuie sa stiti ca bebelusul se dezvolta bine cu oricare dintre tipurile de alimentatie pe care le-ati alege: - alimentatia naturala – cand copilul este alimentat exclusiv la san;
- alimentatia artificiala – cu o formula de lapte praf adaptata nevoilor copilului;
- alimentatie mixta – cand este alaptat la san, dar i se da in completare si o formula de lapte praf.
Dintre toate insa, alimentatia naturala are cele mai multe avantaje atat pentru copil, cat si pentru mama.

Avantajele alaptarii:
prin alaptare se fundamenteaza atasamentul sugarului fata de mama, care il va ajuta mai tarziu sa
devina o persoana independenta si echilibrata emotional;
prin suptul la san bebelusul isi dezvolta muschii fetei, dentitia si vorbirea;
protejeaza copilul de infectii microbiene, virotice, ciuperci si reduce severitatea desfasurarii lor ;
ajuta mama sa-si recapete silueta.
Laptele de mama contine anticorpi ce protejeaza nou-nascutul de infectii atat timp cat este hranit cu lapte de mama; este steril bacteriologic (nu contine microbi). Scaunele copilor alaptati la san sunt mai putin abundente. Atunci cand alaptati, lucrul cel mai important este sa va simti bine si sa evitati orice tensiune sau durere. Laptele praf contine o serie de aminoacizi si vitamine, insa nu contine anticorpi (care se gasesc doar in laptele matern). Acesta se prepara cu apa plata fiarta si racita. Nu folositi pentru pregatirea laptelui praf, apa de la robinet sau apa de put. Respectati instructiunile de pe cutia de lapte care va indica numarul precis de masuri ce trebuie adaugat la cantitatea de apa, in functie de varsta si greutatea copilului.
Pentru prevenirea ragadelor si protejarea sanilor, puteti utiliza mameloane din silicon (se gasesc in farmacie) care dupa fiecare utilizare se sterilizeaza.
La fel, dupa fiecare utilizare, spalati cu detergent lichid de vase si apa calduta biberoanele, tetinele si pompa de muls, dupa care le sterilizati (sterilizator, prin fierbere, sterilizare chimica).
In primele zile de viata, bebe doarme in jur de 16-18h/ zi, insa nu este o regula existand bebelusi care dorm mai mult, altii mai putin.
Este obligatoriu calcatul lenjeriei de pat, peste care se poate aseza aleza de unica folosinta.

!!!Se recomanda culcarea bebelusului pe o parte (cu un manson din prosop pus la spatele sau) si nu pe spate (risc de asfixiere). In primele luni de viata, poate dormi si pe burtica, dar numai sub supraveghere.

* Nu lasati in patutul copilului niciun obiect care ii poate afecta respiratie: jucarii de plus, perne, hainute, prosoape etc.
* Intrucat bebelusul se naste necunoscand ritmul circadian (zi / noapte), are tendinta de a dormi mai mult in timpul zilei. Astfel, cand doarme in timpul zilei respectati regimul anterior al casei, obisnuindu-l cu zgomotele casei, nu vorbiti in soapta si nu pasiti pe varfuri din dorinta de a nu-l deranja.
In timpul noptii, evitati sa-l stimulati tinand lumina aprinsa si vorbind tare.
Bebe iese afara, in functie de vreme, anotimp, dupa primele sale 6-10 zile de viata, iar durata creste progresiv:
- 10 – 15 min. de doua ori/ zi;
- 30 min. – 1h;
Vara, se recomanda ca iesirile sa fie dimineata in jurul orei 09:30, iar seara dupa orele 18:00 – 18:30. Dupa primele 2-3 saptamani de viata puteti pleca cu bebe in vacanta la mare sau munte, atata timp cat sunt intrunite toate conditiile de cazare, igiena, ambient etc. (de evitat hotelurile).

Evitati plimbarile in locuri aglomerate si zgomotoase – ex.: aeroporturi, piata, supermarket, mall etc.!
Caruciorul: - pana la ~11 luni, trebuie sa aiba optiunile plat si sesut (2-3 trepte)
- dupa 11 luni, carucior tip sport.

Chiar daca exista copertina de umbra la carucior, protejati capul copilului de actiunea soarelui cu
o palarie/ umbrela (vara), iar corpul cu crema cu factor de protectie solara minim 50.

!!! Atentie la traversarea strazilor, la trecerea peste borduri sau alte obsacole cu caruciorul. Manevrati caruciorul cu atentie, pentru a nu zgudui copilul.
Geanta bebelusului:
- aleza si pampers (in caz ca trebuie schimbat);
- servetele umede;
- biberon (apa sau ceai);
- suzeta
- crema protectie solara;
- scutecel de bumbac (pentru a-l acoperi pe bebe in caz ca adie vantul)
Scaunul de masina
Ori de cate ori transportati copilul cu masina, folositi scaunul de masina, adaptat varstei si greutatii acestuia. Scaunul il apara de accidente. Acesta trebuie montat cu spatele catre sensul de mers:
-in cazul unei coliziuni, fortele ce actioneaza la nivelul gatului sunt reduse de la 200 kg( daca ar merge cu fata catre sensul de mers) pana la 50 de kg.
-capul, regiunea cervicala si spatele sunt sustinute si protejate de carcasa scaunului.
Reguli de respectat:
Reglati bine centurile si sprijiniti copilul bine, astfel incat capul sa-i fie protejat in caz de accident.
Locul cel mai sigur din asna este in spate dreapta sau spate mijloc. Cel mai indicat este sa va asezati si dvs langa el pe bancheta din spate, daca este altcineva la volan.
Inainte de a-l imbaia pe bebe, este absolut obligatoriu sa va SPALATI PE MAINI CU APA SI SAPUN!
Baia se face in baie, seara in jurul orei 20:15 – 20:30, dupa care urmeaza hranirea bebelusului si culcarea acestuia. Respectandu-se acest program zi de zi, se formeaza rutina, favorizand aparitia reflexului de somn la bebe dupa baie si masa de seara.
Se face din prima zi de viata!
Pentru evitarea infectarii buricului, baia se face cu apa fiarta si racita pana cand acesta cade. Dupa aceea, apa de la chiuveta este foarte potrivita.
Se vor pregati dinainte hainele curate si calcate ale copilului, un prospop moale, scutece si intreg arsenalul de produse necesare: comprese sterile, ser fiziologic, lapte hidratant de corp etc.

Cantitatea de apa in cadita este de o palma de adult. Temperatura apei – 35-36 grade. In cadita, puneti in prealabil un prosop pentru a impiedica alunecarea copilului. I se introduc mai intai picioarele in apa si i se urmaresc reactiile:
- bebe este linistit, inseamna ca temperatura apei e ok,
- bebe este agitat, temperatura apei trebuie modificata prin racire/ incalzire;
!!!Pentru spalat: sapun pentru bebelusi, cu pH neutru.


Se incepe cu spalarea capului (care se sapuneste si se clateste cu miscari din fata in spate), continuandu-se cu cea a gatului (curatarea pliurilor gatului), axilei drepte, pieptului, axilei stangi, abdomenului, picioarelor. Apoi, bebelusul este intors pe burtica, spalandu-i-se toate partile corpului in aceeasi ordine ca inainte.
!!! Este important sa-i vorbiti bebelusului in timp ce-i faceti baie, spunandu-i ca-i faceti baie.
!!! Daca va simtiti nesiguri in a-i face baita, solicitati ajutorul unei asistente (pediatrie/ neonatologie) sau altei persoane cu experienta!
PARUL: Dupa ce-l stergeti prin tamponare cu un prosop (numai al sau) pe bebe pe cap si corp, periati-i parul (cu o perie cu par fin, speciala pentru copii) in sens contrar cresterii firului de par (evitand astfel aparitia unor cruste/ coji).

OCHII se curata cu degetul aratator infasurat intr-o compresa sterila cu ser fiziologic, pentru fiecare ochi folosind o alta compresa. Aceasta operatiune o repetati si pe parcursul zilei daca ii apar secretii oculare (atentie la culoarea acestor secretii: secretii galbui -> adresati-va medicului).

URECHILE se curatata cu degetul dvs mic infasurat intr-o compresa cu ser fiziologic: spatele urechilor > cutele pavilionului -> conductul auditiv (nu se insista). Pentru fiecare ureche, se foloseste alta compresa.

NASUL trebuie obligatoriu curatat seara, dupa baie si niciodata dupa masa pana intr-o ora. Se pun 1-2 picaturi de ser fiziologic (Sterymar (apa de mare)/ Fizodoz) in fiecare nara. Se aspira pe rand (cu pompita) mucozitatile din fiecare nara (cand se aspira intr-o nara, se apasa usor pe cealalta nara). Dupa 3-4 luni, puteti folosi si aspiratorul nazal (se monteaza la aspiratorul casnic).

GURA: - 1 picatura de glicerina boraxata pe san, pe tetina ortodontica sau pe o compresa – pentru a preveni aparitia candidozei bucale, ca urmare a fermentarii laptelui in gurita. PIEPT: In caz de mastita (sani tari, durerosi, inrositi), pe pieptul bebelusului se pune o compresa inundata in rivanol, peste care se pune o fasa elastica (imbracand ulterior copilul in hainute deloc pretentioase, intrucat rivanolul pateaza). De-a lungul zilei, inaintea fiecarei mese, schimbati-i compresa cu rivanol. ZONA OMBILICALA: se curata pana la detasarea bontului ombilical si inca o saptamana dupa aceea cu comprese sterile, spirt, pudra cu baneocin.
ZONA GENITALA:
Fete: Se sterge de sus in jos, inspre anus, cu delicatete, cu servetelul umed, fara a freca, departand labiile .
* Se departeaza labiile si cu o compresa cu ser infasurata pe degetul aratator se sterge de sus in jos o singura data, fara a insista/freca. Dupa stergerea fiecarei labii, aruncati compresa, folosind una noua. Aceasta operatiune se repeta ori de cate ori ii schimbati pampers-ul pana cand scapati de secretia vulvo-vaginala. Aceasta este cunoscuta ca si criza genitala la fetite si apare daorita trecerii unor hormoni materni in circulatia fetala.
Baieti: nu incercati niciodata sa spalati sub pielea preputului. Curatati bine pliurile.
Pentru dezvoltarea armonioasa a copilului este necesara stimularea sa psiho-senzoriala.
La nivelul creierului, gurii ii corespunde o zona larga din el si atunci cand gura este stimulata la fel se intampla si cu aria sa corespunzatoare la nivelul creierului. Fiecare act de supt nu este doar pentru mancare. Bebelusii sug mai ales din placere, din reflex (reflexul suptului). Cand bebelusii sug, limba lor apasa asupra palatului tare, fapt ce stimuleaza sistemul limbic, respectiv partea emotionala a creierului.
Suptul dezvolta muschii faciali si ai limbii necesari mai tarziu pentru pronuntia clara a cuvintelor.
Auzul reprezinta o conexiune vitala a bebelusului cu parintii sai, neexistand nici un substitut pentru vocea umana iubitoare. Fiecare copil se naste cu o ureche dominanta, cea pe care prefera sa o foloseasca: -urechea dreapta este mai analitica, preferand detaliile, numele
-urechea stanga este mai emotionala, mai muzicala.
Ochii sunt indicatori importanti a ceea ce se intampla la nivelul creierului, intrucat ei sunt singura parte a creierului pe care o putem vedea. Ochii reprezinta oglinda sufletului, intrucat ei reflecta gandurile si sentimentele copiilou, precum si nivelul de activitate de la nivelul
creierului: - ochii intunecati si privirea cetoasa pot exprima dureri de cap, stare de confuzie.
- ochii luminosi, stralucitori exprima fericire, incredere si siguranta.
Ati observat cum bebelusii se intorc cu tot corpul cand vor sa va urmareasca cu privirea cand traversati camera? Initial, intregul corp al bebelusului este implicat in controlul ochilor. Exista legaturi intre ochi si muschii abdomenului si spatelui care ii permit sa te urmareasca cu privirea. Oftalmologii recomanda adesea programe de exercitii pentru intarirea spatelui si muschilor stomacului privind optimizarea vederii.
Bebelusii care sunt tinuti mult timp si carucioare si premergatoare sau alte suporturi de acest tip, nu au libertatea sa isi dezvolte acesti muschi,
de aceea este esential sa nu le ingradim libertatea de a se misca.
Atingerile sunt importante toata viata, dar niciodata atat de importante ca atunci cand sunt bebelusi. Atingerile sunt magice. Ele transmit sentimente de la tandrete, bucurie, caldura la dezinteres, neglijenta, sentimente care dainuie toata viata.
Parintii spun adesea cu mandrie: Copilul meu merge de la 9 luni sau Copilul meu sta in fund de la 4 luni.
Retineti! Nu viteza progreselor este cea mai importanta: mai repede nu inseamna neaparat si mai
bine. Calitatea este cel mai important factor. Cu cat copilul petrece mai mult timp repetand in mod
natural actiunile, jocurile specifice fiecarei faze de dezvoltare, cu atat sansele ca retelele lor neuronale
sa se dezvolte, sa se ramifice si interconecteze sunt mai mari.
FEBRA (temperatura determinata intrarectal mai mare de 38 grade Celsius):
0 – 3 luni: Eferalgan (80 mg)
Paracetamol (125 mg) – ½ supozitor taiat pe lung;
3 – 6 luni: suspensie cu Paracetamol
Novocalmin (300 mg) – ½ supozitor taiat pe lung;
9 luni: suspensie Nurofen;
MASURI DE REDUCERE A FEBREI:
-racirea extremitatii cefalice cu comprese cu apa la temperatura camerei
-imersia in apa racita progresiv
-baie cu burete umed
-impachetari cu cearceaf umed
-medicatie: paracetamol sirop sau supozitoare, ibuprofen sirop, metamizol solutie sau supozitoare

Atentie nu se administreaza aspirina !
Combaterea febrei are ca principal scop evitarea convulsiilor de aceea este f.important sa reduceti rapid temperatura care depaseste 39 grade.
Pana la varsta de 3 saptamani (dupa nastere) -> afectiuni materno-fetale INEC – dupa ce mananca, nu puneti niciodata copilul pe spate. Intindeti bebelusul pe bratul dvs., cu capul in jos, cu capul mai jos decat restul corpului, tinandu-i barbia intre degetul mare si aratator. Cu baza mainii libere, dati-i cinci lovituri puternice intre omoplati.
CONVULSII se recunosc dupa: tremor rigid, secuse musculare la 5-20 sec.mai ales ale membrelor superioare, privire fixa, este imbujorat, transpira, strange din pumni) si pot aparea in cazul febrei mari sau a unei infectii. Convulsiile febrile necesita reducerea febrei: indepartati-i hainele, asigurati-va ca este aer curat in camera, stergeti-l cu un burete cu apa calduta. Convulsiile ar trebui sa inceteze cand copilul s-a racorit.

24+ Anna Karina
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cos_minutza spune:

Hello burtici!!!

Interasante discutii,imi place

Cu olita ce sa zic,acum daca stau bine si ma gandesc sunt de acord cu ce zice Felicitas,normal ca nu o sa stie saracutzul de ce e pus acolo si ce trebuie sa faca insa trebuie obisnuit si sa se faca acest lucru in joaca.Eu zic ca de incercat se poate,daca copilului nu-i place si incep plansetele se renunta o perioada.Nu mi se pare normal ca un copil la 1jum sau doi sa fie inca cu pampersul la fundulet,accidente se intampla oricum si nu cred ca e capat de tara daca mai scapa cate un pisu sau kk pe parchet
Cu legatul,infasatul cu asta insa nu sunt nici eu de acord cred ca e doar un simplu babism.

Oricum sigur ca parerile fiecaruia sunt diferite si fiecare mamica are si o sa aiba parea ei despre modul de a-si creste copilul.Eu zic ca instictul de mama o sa ne faca sa luam deciziile cele mai bune pt pusiori nostri.

Pupici multi tuturor!!!!!



Cosmi 23+ David Andrei
Multmesc Doamne si ajuta-ne in continuare


"Visurile noastre antreneaza simturile si simturile noastre ne conduc din nou catre visuri"
Amos Bronson Alcott

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cos_minutza spune:

Emilia multumim de lectura
Felicitas felictari pt grasunica,ce maricica e deja
Rossane Rares nu e micut,al meu la 23sapt avea 600gr,deci cred ca sunteti ok.

Cosmi 23+ David Andrei
Multmesc Doamne si ajuta-ne in continuare


"Visurile noastre antreneaza simturile si simturile noastre ne conduc din nou catre visuri"
Amos Bronson Alcott

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Emilia, fain cursul de puericultura. Ma distreaza intotdeauna temperatura optima, ca asta depinde de la tara la tara. Francezii zic ca 18-20 e the best. Eu in buna romanca tremur la 18° :), cum naiba sa tin copilul.


Vicky, Printzesone and BB (20+)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cos_minutza spune:

mcoca cum 18?Cate bordee atatea obiceiuri
pai si eu tremur ca racitura la atatea grade in casa.Deci nu esti singuraimi trebuie cel putin 22 sa ma simt bine

Cosmi 23+ David Andrei
Multmesc Doamne si ajuta-ne in continuare


"Visurile noastre antreneaza simturile si simturile noastre ne conduc din nou catre visuri"
Amos Bronson Alcott

Mergi la inceput