Ceasca de punch - 2
Raspunsuri - Pagina 34
alinuk spune:
Cautand pe google despre folia de aluminiu... am gasit aici, in ograda noastra, discutii aprinse
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152828&whichpage=4&nm=Folia-de-aluminiu-pag-4
Nu sunt ft lamurita, dar voi incerca sa evit folia in contact cu mancarea.
Buflea mie imi placeau acei cartofi rumeniti doar pe partea de sus
Daca nu ii mai infofolesti in folie ...se vor rumeni peste tot.
O sa fac si eu pt evenimentele fara numar de sapt viitoare din familie ...si poate nu uit sa pun o poza.
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)
Calatoria lui Mos Craciun
...................................................
[b]Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
kariguld spune:
pe lista mea cu reusite in viata cred ca nu voi reusi sa bifez "rezolvat" bucatareala. in vecii vecilor amin.
in ultimii doi ani mofturile s-au cam rarit, asta multumita orelor de gatit de la scoala. asa ca acuma vad si juniorii ce inseamna bucatareala, ca nu-i asa un pocnit din de'ste.
cam ca Rufus procedam si noi, avem tot felul de produse in frigider/congelator ce se pot prepara imediat. mancare gatita fac doar cat sa mancam odata cel mult de doua ori. daca prepar o ciorba, sunt sanse 80% sa ajunga la canal. cam de doua trei ori pe saptamana construiesc o mancare noua.
marele meu avantaj este ca al meu sot mananca orice i se da. bine, nu chiar, dar nu face mofturi niciodata. doar cand e bolnav si are pofte si eu n-am chef....
lista lui michelle e buna sa fie acolo la indemana.
dimineata mancam iaurt sau lapte si cereale, cel mai des, plus fructe. rar mezeluri plus branzeturi sau/si oua. de amiaza cand suntem acasa, asta destul de rar, mancam mancare gatita. la cina prepar deseori salate in diverse combinatii, pe care uneori copii le devoreaza alteori se uita cu sila. cam la doua saptamani pun o tava de cartofi pai la cuptor, semipreparati ca nu am rabdare sa curat si sa prajesc pe aragaz. cand chiar am epuizat toate posibilitatile sau sunt prea ocupata, primeste fiecare cativa euro si mananca in oras.
Ioana_Pos spune:
Salutare si La Multi Ani fericiti!
Revin dupa un revelion grozav si va gasesc vorbind de mancare?!... Ntz, ntz, ntz. Pai parca acu trebuia sa ne desprindem de dezmatul culinar de Craciun-Revelion traditional, nu?
Noi suntem la Bran, intr-un grup mai mare. Eu sunt gardian sef pentru ca Balaurul a uitat sa ia walkie-talkie si fie-mea se sperie daca se scoala si nu stie unde suntem. Asa ca fac paza langa ea si citesc ce s-a forumit in ultimile zile. Din pacate skiatul si chiar saniusul s-au dus pe apa sambetei, ca partia e acoeprita de gheata si cum nu am mai pus skiurile in picioare ce vreo 6 ani nu vreau sa risc. Plus ca am avut ambele glezne luxate urat, ultima cazand cu fie-mea in baie si fortand piciorul ca sa nu o scap pe ea pe gresie...
In schimb e clar ca am vopil de oras. Nici pe sanie nu a vrut sa se dea, sa nu se murdareasca de zapada . Pana la ea eu nu mai auzisem de copil caruia sa nu-i placa zapada...
Nu mai stiu cine a intrebat: punga magica e o punga dintr-un cellofan special care nu se topeste in cuptor. Se gaseste si la sul, lipita pe laterale si tai din ea cat iti trebuie si capetele le legi cu sarma speciala care vine cu sulul. Daca se gaseste in Ro sigur o gasiti si pe afara.
Kari: in caz extrem as zice sa vina domnul Kari la tine la munca, asa intamplator, si sa il prezinti lu' nenea Amor si sotul tau sa ii zica: da, va cunosc, sotia imi povesteste mult despre dvs. Asta a trebui sa ii dea de gandit lui Amor.
Buflea, pentru ca nu ma impac cu semipreparatele si mancarea de comandat gatesc de cate ori e nevoie. Ajung acasa pe la 6 juma, cum spui tu si de obicei in 1-2 ore termin. De cele mai multe ori aleg preparate care se fac in cuptor si trebuie doar sa imi amintesc sa le scot ce acolo :)
Nu mai stiu ce s-a scris... Ma bucur ca v-am regasit pe toti cu bine in noul an.
Ioana_Pos spune:
Inca ceva: vara urasc sa gatesc din cauza caldurii si mancam salate pana ce incepem sa cotcodacim. Toamna si iarna chiar imi place. Atat ce mult ca fac si prajituri
Ioana_Pos spune:
P.S. scuze pentru scaparile de ortografiere, nu scriu de pe calculator si e greu sa corectez.
In alta ordine de idei, ati vazut ca subiectele Ceasca de Punch 1-2 au cate 12000 si 15000 de vizualizari? Suntem niste VIPuri nerecunoscute
michelle-usa spune:
eu pana mai acum 3-4 ani...eram cum e vorba "born to shop, but forced to cook"
acum m-am mai dat pe brazda si pot sincer sa spun ca imi place sa gatesc...dar asta, pt ca nu am serviciu si poate din plictiseala fac tot felul de minuni.
deci listele astea sunt cum a intuit kari, la indemina, just in case...sunt multe care nu le fac mai mult de 3 ori pe an.
...si f. multe retzete sunt simple...custom made.
nu suntem inebuniti dupa mancare si nu suntem grasi...sau sa mancam in nestire.
dar m-am hotarit sa mancam sanatos, in felul asta, gatind acasa pot sa controlez nivelul de sare, zahar si grasimi-cum era reclama pe PRO tv.
mancam in oras poate o data pe luna, iar william ia de la scoala meniu o data pe sapt.sotul mai iese cu colegii sau le mai da masa la servici...
nici sotului meu nu-i palce sa ma vada in bucatarie astfel el e cel care face bbq in fiecare weekend iar cu leftover fac alte mancaruri la repezeala sau salata in ziua urmatoare.
pt william am meniu pt breakfast...ok...alta lista dar in felul asta nu ma scarpin in cap ce sa-i dau sa manince dimineatza, pana pleaca la scoala.
de craciun , chiar daca eu stiu sa fac tort...a preferat sa cumpere ca sa nu ma vada in bucatarie, la fel si cu alte mancaruri...le-am taiat de pe lista doar ca sa avem timp de noi, sa vb la o cafea...decat sa stau in bucatarie.
si noi vara mancam f. multe salate, iar ciorbe sau la cuptor mai rar.
michelle
michelle-usa spune:
buflea,quinoa o gasesti in general la bulk, unde sunt cerealele, orezul, faina in cutii mari si tu pui in punga cat vrei.
muffinsurile cu carne e in general retzeta de chiftele(eu mai modific si renuntz la usturoi si cimbru si pun alte herbs.
astfel cand nu le vrei prajite le pui in forme de muffins, unse cu putin ulei.cand sunt apoape gata pui un pic de brinza rasa deasupra .
sunt mai estetice si in general mai usor de facut.
michelle
michelle-usa spune:
si eu m-am intrebat de multe ori si nu am gasit raspunsul pe ce parte sa fol folia de aluminiu?
stiu doar despre folie ca nu treb sa atinga de rosii/sos de rosii ...ca au loc nu stiu ce reactii chimice nocive...
michelle
michelle-usa spune:
pe lista mea de rezolutii culinare pt 2013 se afla:
cereal bars
cozonac(nu am facut niciodata)
michelle
michelle-usa spune:
apropo, de punga aia magica din palstic de care vorbiti...sper sa fie bpa-free.
michelle