Utrogestan

Utrogestan | Autor: TIC

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos, in masura in care aveti timp, puteti sa imi souneti daca tratamentul cu Utrogestan poate avea influente negative asupra fatului? Sunt insarcinata in luna a 2-a si mi s-a prescris,ca urmare a unor usoare dureri, tratament cu Utrogestan (2 tablete pe zi). Nu mi s-a facut o analiza pentru determinarea nivelului progesteronului.Va multumesc din suflet

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Buna, Tic!
Si eu am luat utrogestan vreme de o luna si jumatate, insa in lunile 5-6, cate trei pastile pe zi, una la pranz si doua seara. Dr. mi-a dat asa ceva pt. ca aveam contractii, colul scurt si un urat de fibrom pe deasupra. Nici mie nu mi s-au facut analize inainte de a lua.
Stiu ca rolul utrogestanului este sa fixeze sarcina (mai ales in primele luni), sa ajute uterul sa se adapteze noii situatii. Nu cunosc nimic despre efectele asupra fatului, dar am auzit f.f. multe fete care iau asa ceva, deci sunt multi medici care il indica. Banuiesc ca nu are efecte secundare asupra copilului.
Adriana in 30 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romeostanescu spune:

Draga Tic,
Utrogestan-ul -progesteron natural micronizat- este tratamentul progestativ ideal în primul trimestru de sarcina (in SUA - Crinone). Utrogestan-ul se foloseste inclusiv dupa FIV/ET până la 3x2 cp. intravaginal /zi. Nu are efecte negative asupra fatului.
Mult succes,
Dr. Romeo Stanescu

Mergi la inceput