Al cui e aurul de la ROSIA MONTANA ?
Raspunsuri - Pagina 2
BESTUTZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii ne incurcam in date ne-esentiale. Pana la urma al cui e aurul de la Rosia Montana? Al Tarii Motilor sau aL ROMANIEI? |
Al cui a hotarat clar ca nu se va face referendum .Hotararile sunt luate de un singur om care a dorit sa numeasca referendum o consultare a locuitorilor unei zone despre resursele Romaniei.
La subiectul despre Rosia Montana am comentat mai mult depre cat de aiuritoare este aceasta atitudine.
O sa reiau un pic ce am scris acolo.
In primul rand presedintele...mi-e greu sa il mai numesc asa de mult...cum de fapt simt si VAD OAMENII ADEVARATI care cand spun ceva au ARGUMENTE,NU HAHAIE,sunt zdorbiti si atat de hotariti in ceea ce spun.
http://www.cotidianul.ro/mister-basescu-nu-mai-e-presedintele-romaniei-ci-un-fel-de-bufon-200365/
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la TVR 1, ca o solutie de deblocare a situatiei de la Rosia Montana ar fi organizarea unui referendum local, nu unul national, deoarece trebuie facut în zona care va fi afectata.
"O solutie de deblocare mi se pare un referendum local. Ce probleme am eu,(ha,ha,ha,chiar ce probleme??) de la Bucuresti, legate de Rosia Montana; e exploatare locala. Daca vrem sa facem o verificare prin referendum, si cred ca este justificat un referendum, trebuie sa-l facem în zona care va fi afectata.Altfel, ce treaba credeti ca are cel care locuieste la Suceava cu Rosia Montana sau cel de la Constanta?", a spus Traian Basescu la TVR1.
El a respins utilitatea organizarii unui referendum national în acest sens.
sdcristian spune:
guvernul e suficient sa nu dea avizele de mediu
dar probabil era nevoie de miscarea asta sa creasca iarasi compania pe burse...
BESTUTZA spune:
Nu stiu...Sper din tot sufletul ca cei ce vor veni sa fie clari,dar trebuie sa aiba sustinerea noastra a majoritatii care nu trebuie sa se mai comporte ca si cand nu depinde nimic de noi;ne multumim sa spunem ca nu avem ce sa facem,sa ridicam neputinciosi din umeri.Tocmai aceasta ridicare a noastra din umeri le da curaj.
Nu e de ajuns sa spunem,trebuie sa vada ca nu exista cale de mijloc, nu se negociaza in minus nici resurse, nici sanatate, nici viitor!!!
De fapt lucrurile incep a fi clare...
http://www.ziare.com/rosia-montana/gold-corporation/generalul-american-wesley-clark-aurul-de-la-rosia-montana-poate-fi-scos-fara-riscuri-1202890
S-a incercat si nu stiu daca s-a legiferat modificarea legii minelor,tocmai pentru a lua, a distruge, a pleca...
Deceneus spune:
Un raspuns la intrebare
www.cotidianul.ro/un-referendum-cat-un-sondaj-de-opinie-201585" target="_blank">Un referendum cât un sondaj de opinie
Citat: |
Rezultaul referendumului nu face proiectul în cauza nici mai putin legal si nici cu adevarat legal si fara efecte din punctul de vedere al mediului. Zacamintele din Muntii Apuseni nu sunt nici ale motilor si nici ale judetului Alba. Sunt ale României. Din acest punct de vedere, numai un referendum national poate fi semnificativ. Dar nici un asemenea referendum national nu poate obliga statul sa aprobe utilizarea cianurilor si nici implicarea României într-o aventura finaciara. Fac parte dintre cei care se simt legati de Apuseni. Ma socot si un sustinator al mineritului în zona. Dar nu ca forma a unei aventuri economice. România a cedat hartile geologice ale resurselor sale pe aproape nimic, apoi în conditii neclare a acceptat un parteneriat perdant. Nici cumplita criza economica nu a cutremurat mintile celor care împing din greu la începerea acestui proiect perdant pentru tara. Iar bietii moti, disperati de saracie si de absenta locurilor de munca, sunt gata sa ofere sustinere unei afaceri pline de necunoscute si îndoieli. |
desprecopii spune:
da, corect, aurul de la Rosia Montana apartine ROMANIEI.
ASADAR, acest referendum din judetul Alba a fost doar o ceva fara sens si nu avea impact. Sper din suflet sa fie asa.
BESTUTZA spune:
http://www.ziare.com/rosia-montana/gold-corporation/generalul-american-wesley-clark-aurul-de-la-rosia-montana-poate-fi-scos-fara-riscuri-1202890
Asta spuse domnul!!Mi se pare atat de relevant pentru ce ni se intampla... si de un cinism...Poate ca e de inteles pentru ei, caci cu sentimentalisme nu ar fi ajuns ei foarte bogati...
"pretul aurului a crescut de trei ori in ultimii ani, asa incat tehnologii care nu erau fezabile in trecut au devenit economic sustenabile".
Deci tehnologii ar exista-- dar nu meritam a strica orzul(tehnologia ... ) pe gaste ..ca nu si-ar fi scos munti de profit!!!
Acu e altceva!!Crescu pretul aurului!
Daca asa se pune problema putem foarte bine sa mai asteptam pan apar si pentru noi niste tehnologii convenabile!!
Cum a stat aurul si-inca 25 de metale pana ne reveni noua "onoarea" de a-l da aproape gratis,atunci mai bine asteptam niste generatii mai luminate,niste conducatori ce pretuiesc si or valorifica pentru locuiorii lui RESURSELE TARII!!
BESTUTZA spune:
Lucrurile sunt clare si clare trebuie sa ramana!
Referndumul, este o consultare directa a cetatenilor unei TARI, chemati sa se pronunte, prin vot, asupra unei chestiuni de o deosebita importanta pentru stat sau asupra unor probleme de interes general.
Tot ce se intampla economic intr-o anumita localitate de pe teritoriul Romaniei e important pentru bugetul ei, fie ca vorbim de castiguri sau pierderi.
Chestiunea e importanta pentru STAT,nu pentru persoanele care nu au locuri de munca.Cei din Alba nu sunt singurele persoane din tara care nu au locuri de munca,jud Vaslui e pe primul loc...
Mai vin pe aci,,fantomatic, unii reprezentatnti RMCG si sunt foarte ingrijorati de EGOISMUL nostru,cum nu intelegem ca dumenalor vor sa ii ajute pe bietii oameni fara locuri de munca...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=170470&whichpage=12
la Rosia Montana, problema este mai complicata,la cum vad eu lucrurile.Acolo este un somaj de 80% si ani de zile, s-au tot trezit diversi activisti sa spuna ei ce vor localnicii, dar parerea adevaratilor moti nu s-a auzit niciodata, pana acum, la referendum.Chiar daca situatia din Vaslui poate e si mai rea, nu trebuie sa fim egoisti. Atata timp cat putem ajuta o zona, de ce sa n-o facem? pentru ca nu putem sa-i ajutam pe toti?
Probabil ca daca am fi suficient de talambi am crede ca ei sunt niste salvatori, niste maici Tereza clonate...
Deceneus spune:
Imprumutul din 2009 a fost facut de coalitia PDL-PSD si in 2013 au de platit 5 mld.
Nivelul de trai s-a mentinut cu imprumuturi.
Si guvernul si presedintele au interesul sa incaseze bani pentru a achita cel putin o parte din rate.
Aurul, gazele de sist, padurile si capacitatile de productie a energiei - nucleare si hidro, sunt vizate de cei care au finantat puterea de la Bucuresti prin intermediul BM.
Localnicii nu se aleg cu aproape nimic, sau se aleg cu cianurile si cu toxinele infiltrate in sol.
Daca exista o prevedere obligatorie pentru astfel de contracte prin care firmele respective sa fie obligate la reparatii ale eventualelor efecte pentru perioada exploatarii si 30 de ani dupa inchiderea exploatarii si sa depuna o garantie substantiale pentru aceste riscuri, atunci probabil ca alta era situatia.
Acum sustinatorii exploatarilor afirma ca nu exista riscuri.
Daca nu exista riscuri nu au de ce sa nu accepte asemenea clauze si garantii. E usaor sa faci afirmatii, dar mai dificil sa acorzi garantii.
capcaunul spune:
In avalansa de vesti care mai de care mai proaste ale acestor zile, iata si o veste buna:
www.hotnews.ro/stiri-esential-13786501-referendumul-privind-proiectul-minier-rosia-montana-fost-invalidat.htm" target="_blank">Numai 26% din populatia majora a zonei miniere din judetul Alba mai doreste reluarea mineritului si pornirea afacerii RMCG.
PS. Zmeutza, adio prima de craciun ...