Al cui e aurul de la ROSIA MONTANA ?

Al cui e aurul de la ROSIA MONTANA ? | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Zilele trecute, am vazut niste spoturi publicitare la TV ciudate. Erau niste spoturi in care niste oameni spuneau VOTATI DA LA REFERENDUM...

Nu am inteles despre ce este vorba si m-am gandit ca or fi incurcat astia de la televiziuni spoturile electorale... pentru ca acel referendum cu DA a fost PRin august ...
Apoi am vazut acelasi spot la alte televiziuni ... si dupa ce am am cautat pe net - am inteles despre ce este vorba:
Pe 9 decembrie, astazi, locuitorii judetului Alba - vor vota la un referendum despre exploatarea aurului de la ROSIA MONTANA.

Chestia asta m-a aruncat si mai tare in ceata.... Ce fel de referendum e asta? Al cui e aurul de la ROSIA MONTANTA. Este doar al locuitorilor din judetul Alba sau este al ROMANIEI? Pe aceeasi logica, aurul din Marea Neagra este al judetului Constanta ... Delta apartine judetului Tulcea ...

Este absolut clar ca lumina zilei ca referendumul de astazi - facut doar pentru locuitorii judetului Alba - va avea o majoritate covarsitoare ... si e mai clar ca lumina zilei ca AURUL DE LA ROSIA MONTANA -va fi exploatat - de fapt asta e tot ce isi dorea acest guvern populist: bani pentru votantii traditionali plus muuuuuuuulti bani din comisioanele ce implica aceasta tranzactie pe care nu a avut curaj nici un guvern sa o clarifice.

Aseara am vazut si acest clip al Mayei Morgenstern ...

DAR ... CUI II MAI PASA A CUI E AURUL ROMANIEI?
TRIST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

nu tot jud alba, doar tara motilor

ca daca ar fi tot judetul majoritatea nu ar fi asa de covarsitoare

nu comentez partea cu guvernul pt ca tu esti foare partinitoare si nu are rost

Mergi la inceput

pacat ca nu comentezi, ar fi interesant de ascultat si argumentele tale.

Mergi la inceput

ideea e ca se voteaza intr-o zona restransa, o mica parte din judet, de ex nu se voteaza in alba iulia, aiud, teius, blaj, sebes...

este si la mangalia referendum cu gazele de sist

Mergi la inceput

aici scrie ca e in judetul alba - http://www.ziare.com/articole/referendum+rosia+montana

Mergi la inceput

si eu din judetul alba iti spun cum e de fapt

ca daca as fi putut vota as fi votat si la referendum, dar nu e in judet

Mergi la inceput

ca sa vezi ca nu ai citit articolul iata un citat
Referendumul este organizat de Consiliul Judetean Alba in ziua alegerilor parlamentare, in 35 de comune si orase, in mare parte din zona Muntilor Apuseni a judetului Alba, adica in orasele Zlatna, Campeni, Abrud, Baia de Aries si comunele Rosia Montana, Lupsa, Stremt, Vadu Motilor, Bucium, Ciuruleasa, Ramet, Vidra, Sohodol, Ponor, Ceru Bacainti, Almasu Mare, Posaga, Rimetea, Intregalde, Galda de Jos, Cricau, Metes, Albac, Arieseni, Avram Iancu, Bistra, Garda de Sus, Horea, Ighiu, Livezile, Mogos, Ocolis, Poiana Vadului, Salciua si Scarisoara

Mergi la inceput

ref e organizat de consiliul judetean, adica opus guvernului... politic zic

Mergi la inceput

ne incurcam in date ne-esentiale.
Pana la urma al cui e aurul de la Rosia Montana? Al Tarii Motilor sau aL ROMANIEI?

Mergi la inceput

nu sunt deloc date neesentiale, daca te gandesti cine sunt singurii romani care au vreun interes direct in exploatare, adica localnicii. deci e singura zona unde compania ar avea succes cu un asemenea demers...

stiu si ei ca daca r fi national i-ar nimici

si probabil nu va avea niciun efect direct - sper- doar va fi inca un subiect in propaganda si asa foarte puternica a companiei

Mergi la inceput