Mancarica la borcanel sau facuta de mamica
Raspunsuri - Pagina 8
eumada spune:
Eva a refuzat de cand o stiu eu borcanelele...sincera sa fiu,le-m incercat eu,da` doamne iarta-ma...cum sa dau asa ceva copilului?Pana pe la 10 luni a vrut doar iaurt cu banana si ou.Cu oul de fapt e faza cu potential alergen.Ma prosteam si eu cu galbenusul,amestecat cu iaurt si banana,da odata eram tare obosita,am pasat si albusul..avea vreo 8 luni..am vrut sa arunc dar a inceput sa faca scandal si i-am dt.N- apatit nic`....cartile astea or fi bune da` trebuie facuta diferenta sintre teorie si practica...
Acu` mananca de toate si nimic daca nu e bio.La gradinita nu vrea carnea aia din comert,o scuipa,papa doar ceva ciorba si felul doi nic`....refuza mancarea din comert cu ostentatie.....
inapreda spune:
Eu am incredere in borcanele, mai ales daca nu am de unde sa cumpar legume "bio"; eu i-am dat baietelului meu; lui i-au placut; ai grija, sa alegi combinatii fara sare, pina la 1 an. Exista si borcanele cu mincarica "cu textura", adica bucatele, nu pasata, de la 9 luni cred.
Uleiul de porumb da o aroma buna mincarii. In ceea ce priveste legumele, eu am facut asa (lui Ian ii placeau piersicile): intr-o prima faza, in pireul de piersici am pus putin morcov si, la fiecare masa am crescut, gradual, cantitatea de morcov si am scazut cantitatea de piersica.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Sutn mare fan fasole uscata dar probabil nu stiu sa o prepar. Oricate ape as schimba si oricat as fierbe la ea, "consecintele" se ...simt. Ne dam aere 3 zile dupa asta. Deci pana acum doar fasole verde am oferit celui mic. Poate nu stiu eu sa o prepar. Nu imi dau seama. ------------------------------------- De cate ori deschid fereastra... |
O pui in apa de seara, schimbi apa dimi si apoi inca o data, dupa ce o pui la fiert nu mai trebuie, dar pune legume. Chiar si ptr fasole batuta/frecata pun intotdeauna morcov si patrunjel-rad intregi si apoi le arunc. Incearca si asa.
Alexandra Maria
14.12.2007
histamina spune:
galbenusul de ou de prepelita este, cel putin pt noi,arma nr 1 impotriva anemiei.are d e8 ori mai mult fier decat cel d egaina si sta f bine la colesterol.
uleiul d eporumb fac eminuni in supite,mamaliguta,salate,dar,atentie, sa fie din germeni d eporumb presat la rece si sa nu fie preparat termic.
a aparut si uleiul din nuca de cocos,excelent pentru strumfi.
trucuri pt carnita
-eu ii dua prepelita,pt ca are intr-o cantitate f mica,100 d egr, 22 de gr proteine,adica aprox cat e intr-un kg de ciuperci.
carnita tocata(vita),pus sare, verdeturi,uns un vas de jena cu unt,pus tot amestecul la cuptor si acoperit cu un strat de iaurt.
sau,musaca,sarmalute.
sau carnea de vita fiarta in lapte si apoi scazuta in unt, apoi din nou in laptic.ar eun gust super.
sau ficat pe gratar,stropit cu lamaie
sau fiarta si blenduita/data prin amsina de tocata si ascuns ain piure,ciorbita mai grosa,dreasa cu lapte/smantana.
aschiutza spune:
Uleiul nu da numai gust ci si ajuta pt preluarea de catre organism a vitaminelor nesolubile in apa. De aceea aici se recomanda adaugarea unei linguri pe zi in mincare atunci cind se inlocuie o masa de lapte cu altceva.
Noi am folosit borcanase de la Alnatura (aici se gaseste la DM), care nu au adaosuri inutile sau vitamine adaugate sau mai stiu eu ce. Am inceput diversificarea iarna cind legumele aratau tare trist prin magazine. Aici nu isi permit scandaluri la mincarea de bebei, concurenta e acerba si atita asteapta o firma ca alata sa faca greseli ... La Alnatura sta scris de la cite luni se da borcanasul, si cu cit luna e mai mare cu atit si bucatelele dinauntru.