Mancarica la borcanel sau facuta de mamica

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Ura!
Ce mult ma bucur :)

Pofta buna in continuare va urez.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alinutza1979

Va multumesc mult pentru sfaturile si incurajarile voaste! Va multumesc ca impartasiti experientele voastre - sunt convinsa ca fiecare din voi a scris cu intentia de a ajuta si a da sfaturi cat mai bune!

De 3 zile mananca cam 50g legume! ?Uraaaaaaa
Dar cum le mananca? Cu unt! I-am pus putin unt in piureul de legume impreuna cu mar copt, insa vreau sa scot marul!
Legumele le fac la abur si ies superr gustoase; parca mai gustoase ca in supa!

Eu sunt multumita ca mananca, iar borcanele ii voi lua numai la nevoie (vacante, vizite).

Super!!!
Uite, informatiile de aici le-am gasit utile:
http://www.superficiala.com/?p=1346

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Si acum ca avem un happy end, as dori sa o intreb pe histamina - si nu numai, pe oricine doreste, de altfel - ce alternative ar fi pentru carne sau ce mod de preparare, trucuri etc, pentru ca nu prea reusesc sa o ofer baietelului meu de 1 an si 9 luni. A avut momente in care rontaia fericit la copane dar au trecut. O evita si o scuipa. Eu nu ii pasez mancarea insa am incercat carnea sa o maschez in diverse tocaturi: perisoare, chiftele la cuptor de exemplu. Asa merge, uneori.

Idei? Pana acum am gatit ciorbe cu carne si os pentru el, macar din zeama sa isi ia ceva. Fierb foooooarte mult carnea si abia apoi adaug legumele. Cumpar os cu maduva si amestec maduva, etc. Deci am ceva subterfugii dar nu stiu daca sunt suficiente.

Mananca ou si lactate cu placere in schimb, ar compensa asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ina, proteine se mai gasesc in ciuperci, fasole uscata ( e ok, stai fara grija), ou.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Sutn mare fan fasole uscata dar probabil nu stiu sa o prepar. Oricate ape as schimba si oricat as fierbe la ea, "consecintele" se ...simt. Ne dam aere 3 zile dupa asta.

Deci pana acum doar fasole verde am oferit celui mic. Poate nu stiu eu sa o prepar. Nu imi dau seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Sutn mare fan fasole uscata dar probabil nu stiu sa o prepar. Oricate ape as schimba si oricat as fierbe la ea, "consecintele" se ...simt. Ne dam aere 3 zile dupa asta.

Deci pana acum doar fasole verde am oferit celui mic. Poate nu stiu eu sa o prepar. Nu imi dau seama.

-------------------------------------

Ina, ai incercat sa o lasi un pic la fermentat?
Adica vre-o 24 ore in apa cu 2 lg de iaurt natural.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

va rog sa-mi spuneti daca este ok sa-i dau galbenus de ou de prepelita; am oua de prepelita de la o prietena care creste prepelite iar noi (eu si sotul le consumam cu placere).

cam de la ce varsta pot sa-i dau galbenusul de ou fara probleme?
In ce sa-l adaug?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Oul se introduce treptat in decurs de 14 zile in zilele fara carne. Maxim 2 galbenusuri pe saptamana. Se introduce treptat in sensul in care prima oara ii dai un sfert de galbenus, a doua oara jumatate. In saptamana urmatoare 3/4 si apoi tot galbenusul. Eu am inceput cu oul pe la 7 luni si ceva (diversificarea am inceput-o la 6 luni - copilul a fost alaptat la san exclusiv pana la 6 luni)

Nu ma bag la oul de prepelita. Eu nu i-am dat nici pana acum de teama :). In exces, da anemie. Cum nu inteleg "exces", nu ii dau deloc. Unde nu ma pricep, nu ma bag :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alinutza1979

va spun sincer ca nu stiu sa o condimentez (ce condimente si in ce cantitate); nici sare nu pun nici ulei de masline sau unt! Soacra mea mi-a spus sa nu-i punem nimic din astea, poate ulei de masline da!
Cand a auzit ca i-am dat mancare la borcan nu i-a convenit deloc-cica ii dau copilului conservanti!

Va rog sa-mi spuneti sincer: voi daca ar fi sa alegeti intre a-l lasa nemancat sau sa-i dati mancare la borcanel ce ati face??

Maiine incerc sa-i fac eu si sa i-o condimentez!

Io zic sa lasi soacra. Ea si-a crescut copiii cum a stiut/vrut/putut ea, tu ti-l cresti pe al tau in felul tau. Victoria nu a acceptat borcanele, dar i-as fi dat. Am cumparat, am incercat, nu le-a acceptat si am renuntat. I-am gatit acasa, intotdeauna am pus si un pic de sare, sincer, fara sare nu au nici un gust. Uite ca mai sunt mamici care le dau copilasilor borcanele si nu s-a intamplat nimic. Ah, mi-am amintit (de, mult de-atunci), Victoria manca ceva la borcan: morcovii. Dar apoi ii faceam eu in casa, cu brocoli sau conopida, cartof dulce sau doar morcovi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Baby, eu stiu ca oul de prepelita are de 7 ori mai mult fier decat cel de gaina, nu vad cum da anemie?

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput