Felicitari Mena, Dannah, Cellena, Mya! #49
Raspunsuri - Pagina 6
aschiutza spune:
Felicitari Coca!
Ioana, eu nu am folosit la junior Colief, asa ca nu stiu daca exista aici. La noi se recomanda f mult Bigaia. Stiu ca alte mamici de la diaspora din Germania au folosit cu succes.
aschiutza spune:
Dannah, eu am nascut prima oara dupa ce s-a rupt apa (pe urma au venit contractiile). Lichidul la mine a fost transparent si nici sa aiba miros nu imi aduc aminte. Dar a venit la inceput ca un "val "puternic.
Cellena spune:
Bioana, daca zici ca face caca verde, eu stiu ca e bine, pentru ca elimina bilirubina... ceea ce inseamna ca in curand nu o sa mai fie nici asa galbena. Din ce mai stiu si eu, se regleaza mai usor fie prin tinutul la soare, cum zice Pya, fie prin laptic... cu cat mananca mai bine, cu atat elimina mai repede. Pupam printesa
ary si eu incep sa resist din ce in ce mai greu. E si nerabdarea si faptul ca abia ma mai misc... chiar vineri ziceam ca e pentru prima data in sarcina cand simt ca nu mai vreau si ca abia astept sa iasa domnisoara. Noroc ca mai e asa putin...
Mya, iti tinem pumnii
Iulia, ne-ai dat ceva emotii. Eram convinsa ca ai nascut deja. Bine ca n-ai patit macar tu nimic la stomac si felicitari ca ati terminat cu pregatirile.
coca, FELICITARI pentru grasunel
dannah subscriu si la partea cu nerabdarea si la partea cu panica "daca pierd lichid" si la partea cu scurgerile mai abundente. Stiu ca la cursul de puericultura ne-a zis ca lichidul e alb-semitransparent si are miros de sperma... Daca ai absorbant parfumat ca je, nu prea te ajuta sa stii cum miroase . Eh, oricum, mai avem putin...
Noi am terminat cu aproape tot ce aveam pe lunga lista de lucruri de facut.
Ieri m-am simtit mai bine si am bagat curatenie generala cu jumatatea din dotare, am spalat covoare, perdele, huse de canapea, tot ce se putea spala, am frecat mobile, pereti, usi, geamuri, toate cele. Bine, cand zic "am facut", ma refer mai mult la el, ca mie cred ca imi lua o saptamana sa fac ce a facut el intr-o singura zi . Dar, in sfarsit mi se pare si mie ca e curatenie luna in casa.
In ciuda recomandarilor de stat linistita, seara aveam planuri mari de mers la vot si dupa aia la cumparaturi, dar m-au luat contractiile si m-am prabusit pe canapea. N-am mai ajuns nici la vot, nici la cumparaturi. Somn n-am avut pana pe la 6 dimineata, dar dupa aia am dormit ca un prunc
La fel si la mine, am prietene care daca nu aud de mine o zi, maxim o zi jumate, se panicheaza si-mi dau repede mesaj "Ce faci, ai nascut?!" Degeaba incerc eu sa le calmez ca le dau un sms de pe drumul spre spital daca o fi ceva, ca tot panicoase sunt
In rest, nu-mi vine sa cred cat de putin mai e... Daca toate merg conform planului, saptamana viitoare pe vremea asta, o sa fiu acasa, cu cetateanca in brate . Nu mai pot de nerabdare si mai avem doar 3 zile, 16 ore si 16 minute pana sa ne cunoastem
Ema de 39+
angelique_19 spune:
Iulia bine ca ai aparut,imi pare rau de ceea ce au patit sotul si fetita ma bucur ca acum sunteti bine
Felicitari Coca
Azi noapte nu am dormit deloc,puiul meu a avut colici si a plans mult iar eu l-am leganat si plimbat toata noaptea.De dimineata a atipit dar la 5 minute se trezea si se inrosea si se strangea de burticaAm renuntat la bonnisan si am reluat infacolul,azi a fost mai linistit acum doarme de la 4.E pus in carucior ca l-am luat cu mine l-a bucatarie si ii place asa de mult ca nu s-a trezit nici macar odata
Mesajul anterior e scris in graba si de pe telefon si nu am apucat sa corectez nimic,mi-e greu de pe telefon asa ca are multe greseli.
Pe mine ma supara gatul si simt ca ma ia si raceala,am bagat ceai de lamaie dar nu vad nici o ameliorare.Va pup s-a trezit piciulica
almy spune:
Buna fetele,
MYA, succes maine!!!
BIOANA, ma bucur ca mai ai si momente de respiro. Las-o sa stea la san cat vrea, poate are puseu de crestere. Eu alaptez intinsa pe pat, e f relaxant pt mine, iar ca sa scoata aerul o pun pe burtica si o intorc la loc dup-aia si continuam. Caca verde e meconiu care se transforma incet incet pana devine galben, cum au zis si fetele.
ONUTZ, in valurile alea de care vorbesti vine lapticul gras, let-down le spune. Si inainte de un val de-asta nu te ia o sete puternica si ca o relaxare in tot corpul? E oxitocina care se elimina in organism.
POPI, multa sanatate Marei! Ai incredere daca medicii au spus ca nu e ingrijorator! Totul va fi bine!
Despre noi 2 vorbe: mandra mea ma lasa sa dorm din 2 in 2 nopti, in patutul ei face primul somnel imediat dupa baie, cand e franta probabil. La trezirile de peste noapte n-o mai conving, deci adoarme langa mine la san, iar eu dorm iepureste, dar tot e ceva decat deloc. Pe pieptul meu nu mai pot s-o las sa doarma, ca daca adorm, ma trezesc cu senzatia ca ma sufoc, ca e mai greuta acum, nu mai e fulgusor. Eu pe Stefan numai pe burtica l-am culcat, si imi dormea excelent. Dar pe atunci nu citeam nimic de riscuri si alte alea, acum daca am citit ca nu-i bine, am prins frica. Insa nici ei parca nu-i mai place, prefera pe o parte, iar in somn se lasa singura pe spate. Suge inca la cerere, ii dau cand si cat vrea. Are momente de reflux care nu-mi plac, ce crede ea, ca lapticul se face la comanda sa-l scuipe ea cu tonele? Fratiorii o pupa de-o albesc, dar doar cand ea doarme! Si bineinteles ca mi-o trezesc si ea urla, iar ei ma cheama: "mami, Rebecca vrea tzitzica!" Si tot asa. Cu 3, uneori e haos total de am impresia ca n-am niciun control asupra lor, alteori insa ma simt mai stapana pe situatie, mai ales ca inca am ajutoare. Dupa ce ramanem singuri sa vedem cum m-oi descurca. Sotul ma ajuta cu copiii, ii duce la activitati, ma mai inlocuieste la lectii cand vede ca sunt cu cea mica, dar el lucreaza de la 6 dim, uneori vine atat de frant ca nici sa manance nu are energie. Iar eu la treburile casnice nu il pun, ca nu-s multumita cum face si oricum trebuie sa fac dupa el. La un moment dat isi luase el angajamentul sa stearga prafurile in toata casa, dar daca ma lasam pe angajamentul lui, scriam romane pe praful de pe mobila, asa ca tot eu am preluat; iar in curand va deveni responsabilitatea fetei, ca ar cam fi timpul. Cat despre aspirat, eu va recomand robotel, eu il am de 3 ani deja si nu cred ca a existat inventie mai buna vreodata! Face perfect, iti elibereaza mainile fantastic, eu acum nu-mi mai pot imagina curatenia fara el. Cu aspiratorul mai iau doar paianjenii si fac scarile, ca robotul nu face asta.
Pup mamici, bebici si burtici
ary_v spune:
Felcitari Coca! Sa fiti sanatosi!
Mya, nastere usoara!
Iulia, bine ca ati scapat de probleme si ca macar tu nu ai avut nimic. Am trecut si noi recent prin niste episoade de diaree, e posibil sa fie totusi un virus...
Eu, cum spuneam mai sus, incerc sa am rabdaresi sa raman calma. Imi doresc doar sa fim santoase, sa trecem cu bine peste toate si de Craciun sa fim acasa cu totii. Am contractii cand si cand, nimic deosebit, bebe nu se grabeste deloc. Durerile inghinale sunt cel mai greu de suportat, uite ca nu imi amintesc daca le-am avut si la celelalte sarcini tot asa de puternice...
Cellena si pe mine ma suna lumea zilnic sa ma intrebe daca am nascut.
Almy, haos zici? Sa vedem si la noi cum o sa fie..
almy spune:
Citat: |
Almy, haos zici? Sa vedem si la noi cum o sa fie.. |
Ary, e si usor uneori, nu numai haos. Dar e bun un ajutor in prima luna macar, sa-ti faca o farfurie de mancare, etc. Noi pana pe 22 ianuarie ii pe avem socrii mei aici, dup-aia preiau hatzurile gospodariei
Uitai sa va zic: pe 12 ianuarie facem si noi botezul, ca sa fie si bunicii prezenti
Bubulina42 spune:
Pup fetele mele, cu mult drag!
Mai apuc si eu sa trec pe aici..am senzatia ca mi-a intrat timpul in sac complet, mai ales de cand bebele e amarat de durerile de burtica, de pe la 4.30a/m/..Nu mai sunt asa puternice de cand ii dam Colief, insa nu pot spune ca au sa dispara, fiindca mi se rupe sufletul cand isi aduce piciorusele la piept, in conditiile in care de regula el doarme relaxat complet,de parca se preda...Vorbind de asta, eu nu l-am pus niciodata sa doarma pe burta, il pun pe burtica numai cand il masez, - si cand vad cu sta cu gatul batz imediat mi se pare ca e un efort pe care nu e cazul sa il faca acum, asa ca mai asteapta la faza cu dormitul pe burta.El doarme perfect pe spate, ii place, iar cand nu ii place, se intoarce pe ce parte are el chef..niciodata nu i-am pus prospop, de regula doarme cam pe toate partile:), de buna voie..
Azi a fost ziua de cantareala, am stabilit sa il masuram o data pe saptamana, lunea, la aceeasi ora.Are 4.430 kg acum, papa foarte bine si face urat de tot daca nu mananca la timp, asa ca de regula spun "sa traiti!"-cand incepe sa "neh neh neh neh":):)semnalul de:mor de foame!
Mai nou, cand doarme ziua,scoate niste sunete de zici ca e pinguin-iar noaptea zici ca e un pisoi, din cand in cand;, intr-o seara radeam amandoi in pat cum facea..Oricum, doarme adanc si f relaxat, de obicei, iar asta ma multumeste.
Azi am constatat ca gata, nu ne mai sunt bune scutecele de new born, trecem si noi la marimea 1, suntem baieti maricei!
Dar! indiferent cum si ce, cu un bebe mic, chiar cu unul cuminte, timpul e plin maxim! cand doarme, calc hainutele, le spal, fac mancare, ordine-sotul are o perioada in care lucreaza de dimineata pana seara - asa ca sunt cam nauca si cam in priza non stop, de asta nici nu mai apuc sa va scriu, desi tarziu in noapte reusesc sa va citesc, macar la doua zile..Uneori ma apuca pranzul si nici o sansa de dus-numai seara, cand am pe iubi home, am timp..
Azi soacra, cu care vorbesc la telefon cam zilnic desi nici de asta nu am timp, mi-a zis sa il las sa planga, ca isi mai formeaza plamanii (!!) - ceea ce m-a dus la concluzia ca are sa stea pe la ei cand o sa stiu eu ca e linistit complet si ca nu il lasa nimeni sa planga.Oricum,i-am spus ca sunt formati din luna a 8-a si ca nu vreau sa risc sa faca hernie de la plans aiurea, cu mine langa el.
In plus, lui Nicholas ii place sa te vada acolo,langa el, scoate limbuta si se uita la tine cand ii vorbesti si vocifereaza, vorbeste si el in limba lui, sunt innebunita dupa el..
Au inceput sa ii creasca genele si pe pleoapa de jos..Are niste ochi nespus de frumosi, un albastru ca marea, blondinul lui mama scump..
Cellena,mai e un pic! sa stii ca de regula "pampersii" pentru noi sunt recomandati sa fie fara parfum, tocmai pt ca cei neparfumati nu au atatea chimicale..Mie mi se par minunati cei de la Kotex-barely there- mi se par super!
Angelique, dragii de voi, si voi va luptati cu colicii..Ai incercat si Colief?eu cand incepe sa se stranga, catre dimineata, ma dezbrac si ii desfac body-ul complet la burtica si il culc pe burtica mea si doarme ca broscuta, mult mai linistit, minim o ora//Il mai relaxeaza...
Mya, mai e un pic! Ary, Iulia, cand va citesc imi aduc aminte clar cum nu mai suportam in ultima perioada sa fiu asa imensa si inceata si plina de dureri pe toate partile, umflata si obosita..va inteleg asa bine!
Totusi:odihniti-va!Dupa ce vine bebe, intrati intr-un carusel in care odihna e un mit!Chiar daca bebe doarme, te trezesti mereu-sau mai bine zis dormi ca iepurele-ca sa fii sigur ca e bine, il verifici tot timpul...Plus ca al nostru caaasca o gura cat o sura si se inneaca cu saliva si dupa aia sa vezi!
fetele, voi le-ati taiat deja unghiutele?noua la spital ne-a spus pediatrul sa i le taiam dupa ce face o luna..Eu una m-am saturat de manusile neastamparate sau de sosetzelele pe care si le roade de zor.. Voi ati rezolvat deja sau nu? maine am de gand sa o comit, la baita, macar pe cele care sunt ca lamele!
Onutz,si la al meu ma innebunesc mucisorii, luuungi de un km si uneori il amarasc cand ii scot, dar trebuie!S-a mai obisnuit acum uneori adoarme in timp ce eu sunt cu pompita prin nasul lui..
Coca, felicitari, bebe mancacios, sanatos si fara colici!refacere rapida!
Popi, sanatate maxima! sunt convinsa ca totul va fi cu bine si sanatate si fara nici o problema!!Nu uita regula de care ne vorbeai si tu:mai bine vezi 3 dr si ai doua pareri asemanatoare, da?
va pupacesc pe toate, nu va mai nominalizez, voi stiti ca va iubesc pe toate!
Deny, tu pe unde esti?
DenyAnd spune:
Buna dimineata
Felicitari proaspetelor mamici si bine venit -lor.
Tin pumnii gravidutelor ce urmeaza sa nasca, sa aveti nastere usoara.
Bubulino scumpa noastra sunt langa voi, in umbra , va citesc si fac update la prima pagina cand apar vesti.
In rest, suntem bine.
Bebe creste, am inceput sa-l simt, asa usor-usor ca o falfaire de zici ca ma gadila. In una din zilele trecute am simtit de parca mi-a dat si un picior, cativa cm sub buric in mijloc, a durat 2 secunde, dar destul cat sa ma faca sa tresar.
Cred ca m-ati citit si de la cealalta la odisee, cand am anuntat ca fusesem, in sfarsit, si la dr.U. Totul e bine. Dr. mi-a dat tratament pt mutatiile mele, tratament care eu deja il luam (asta m-a bucurat, mi-am ascultat instinctul si nu am renuntat la aspenter cand ma presau doctorii din viena). Trebuie doar sa mai adaug acid folic sa-l iau pana sapt18, si MgB6-asta ajuta si sa nu fii constipata.
Acum asteptam sa ne intoarcem in Viena, din pacate plecam chiar de sarbatori. Se vor intrista ai nostri din tara, dar eu nu am ce face, sotul vrea sa plecam cat mai repede(din lipsa de bani, mai muncim ceva acolo, aici lenevim amandoi all day). E mai bine asa si dupa parerea mea pt ca sa pot pleca la dr din Viena mai repede, pt control lunar, si apoi urmeaza sa fac si morfo de trim 2 in ianuarie, timpul trece asa repede ca nici nu observ ca am ajuns deja la 20 saptamani.
Maine implinim 16 saptamani.
Cam atat despre noi
odiseea
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
15+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
aschiutza spune:
Hai Mya !!!
Stie cineva ceva de Angiuta? In curind are si ea DPN...
Hehe, mamicile cu bebe sunt acuma in majoritate .