Felicitari Mena, Dannah, Cellena, Mya! #49

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

Citat:
citat din mesajul lui pyaoliang

Bioana, scriai mai sus ca cineva ti-a spus ca fetita ar fi putin galbena...sa stii ca eu pe Victor l-am scos din maternitate mai galbejor, s-a facut asa cam din a treia zi si mi-a spus dr ca e de la bilirubina...el a avut valoarea de 11,6 in a treia zi de viata, iar limita era la 12, deci nu facuse icter, dar era pe-aproape. In final ne-au lasat sa plecam din spital dar mi-au dat o protectie pt. ochi si mi-au spus sa-l scot la soare pt. 20-30 de min zilnic, asta fiind terapia pt. eliminarea bilirubinei. La controlul de o saptamana inca era mai galbejor iar dr mi-a spus ca pana la 1 luna se tot elimina bilirubina si ca abia apoi o sa vad o inbunatatire. Acum, la 2 saptamani si 3 zile nu mai e asa "colorat" insa tot mai are o usoara nuanta de galben...mai avem de asteptat.
In plus, el s-a nascut ft curat pe fata, fara cojite sau iritatii insa de cateva zile i-au aparut niste cosulete pe fata, nu stiu ce sa mai fac...Il sterg cu ceai de musetel/roiboos si ii aplic o lotiune indicata de medic-Physiogel, insa nicio imbunatatire. S-a confruntat vreuna din voi cu asta? Ce ati facut? M-am gandit ca poate fi si de la caldura- aici e ft cald, in camera unde sta puiul sunt cam 27-28 de grade, asta in conditiile in care in cealalta camera merge aerul conditionat si las usa deschisa sa circule...Parca nu as aprinde aerul chiar in camera unde stam...Afara sunt 30-33 de grade, iesim doar inainte de ora 9 caci altfel...e jale...

ori e sudamina de la caldura ..ori acneea bebelusului...vbezi sa nu fie transpirat...sterge-l cu apa termala, fara uleiuri sau lotiuni grase

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Buna dimineata!

Fetelor cum mai rezistati? Eu incep sa fiu nerabdatoare, maine facem 39, parca nu mai am deloc rabdare, abia astept sa imi vad bebelina...vad ca nu se grabeste deloc, eh, mai e un pic...

Popica
, imi pare rau de problemele cu Mara. Sa stii ca am auzit de multi copii cu gaurele la inimioara, se pot inchide de la sine. Stiu ca nu e usor, cel mic al meu s-a nascut cu o malformatie la inima urata care a necesitat operatie la 2 luni jumate, asta nu l-a impiedicat sa fie un copil perfect normal, chiar mai energic decat multi altii. Incearca sa ramai optimista si sa nu te invinovatesti, o sa fie foarte bine Mara, ai sa vezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mya85 spune:

Salut fetelor, sper ca ati avut un weekend frumos. Eu am incercat sa ma odihnesc cat de mult, azi voi face la fel. Bebe nu da nici un semn ca ar vrea sa apara in urmatoarele 24 de ore asa ca maine il vom tine in brate, din pacate prin operatie... Azi am 9 zile peste termen, la varsta asta a sarcinii l-am nascut si pe primul baiat, acum voi naste la 10 zile peste Daca stiam ca asa se va intampla as fi fost deja cu el de mult in brate, dar poate e mai bine pt el asa, sa stea mai mult in burtica. Sper doar situatia cu laptele sa fie diferita de data asta si sa am ce sa ii dau, sa nu mai trebuiasca sa apelez la completare.
Succes si fetelor care mai trebuie sa nasca!!! Nu stiu cand voi mai intra sa scriu, dar voi incerca cat de repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns consi_s spune:

Buna fetelor, felicitari celor care-si tin deja puiutii in brate si nastere usoara celor care asteapta cu multa nerabdare acest moment.

Eu am cumparat la sfarsitul lunii septembrie, cand s-a nascut puiul meu, o pompa electrica pe care nu am mai folosit-o, din diverse motive.
Pompa este noua, am desfacut ambalajul doar sa vad cum se asambleaza, e achizionata de la Sensiblu, are garantie pana in luna septembrie 2013. Celor interesate, o ofer la pretul de 190 lei, am achiztionat-o cu 242 lei. Sunt din Bucuresti, sector 4.
Acesta este produsul:
http://www.primiipasi.ro/174-set-pompa-electrica-pentru-san

astept mesaj la consi_s@yahoo.com.

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

pia pe moine m a atentio.at pediatra ca e posibil sa ii apara bubite cu un punct galben pe mijloc si la 10zile de viata i au aparut vreo 3 pe fata si una pe gat ,mi a zis sa nu ii dau cu nimic si au trecut de la sine.poate si la voi e la fel.ia in conshderare si sfatul dorei si incearca asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Ziua buna dragele mele si iertare ca v-am dat de gandit cu absenta mea! Multumesc pentru grija
Eu tot 2 in 1 sunt dar am lipsit moivat: Sara a facut joi spre vineri o indigestie si varsat toata noaptea, sotul la fel, iar eu am fost de serviciu pe plantatie pt amandoi. Nu stiu exact de la ce a fost - am suspectat niste ficatei congelati pe care i-am mancat joi seara, atata doar ca eu, multumesc lui DD nu am avut absolut nimic. Vineri Sara a ramas acasa si am stat impreuna ca fetele. A fost foarte vioaie si aparent ii trecuse de tot, insa sambata dimineata s-a trezit foarte apatica si la prima imbucatura de mancare a varsat iar. Deci am luat-o de la capat. Sambata pana la pranz a stat lipita de mine si ne-am uitat la desene, iar cand fugeam la baie ma punea sa pun desenele pe pauza ca sa nu se uite fara mine.Dupa somnul de pranz si-a revenit complet, asa ca sambata dupa amiaza am experimentat si eu nesting-ul. Am facut curatenie in toata casa - singura, iar al meu sot a zugravit in baie. Cand am terminat i-am zis ca gata, acum pot sa nasc si evident ca a inceput sa rada.

Azi de dimineata am fost la control. Mi-a facut un set de analize, control pe masa si monitorizare. Contractii sunt, dar f slabe, iimioara lui bb bate ok - intre 130 si 140, am uitat sa intreb de col, dar suspectez ca e moale. Mi-a zis ca bb e coborat dar nu suficient si ca el crede ca mai "trebuie sa creasca" putin, asa ca il lasam la caldurica pana saptamana viitoare, luni, cand trebuie sa ma duc pregatita pentru internare. Inca nu stim daca il scoatem luni sau marti, dar atunci voi avea fix 40 de sapt batute pe muchie. Asta desigur, daca nu se hotaraste sa vina mai repede Asadar pe 17 sau 18 imi tin si eu puiul in brate.

Onutz, cred ca tu ziceai de poitia de somn a lui bb, eu stiu ca cel mai indicat acum e pe o parte. Exact cum spuna si Dannnah, cu un prosop rulat la spate, si la fiecare somnic pus pe cealalta parte ca sa nu se deformeze nici capsorul, si sa nu faca nici torticolis (incordarea muschiului si ramas asa exact ca lupul - se rezolva dar e dureros si inutil) la gatut.
Cu caciulita, subscriu si eu la ce au zis fetele: dupa baita pana se usuca parul si apoi fara. Daca e racit, atunci merge sa i-o lasi mai mult, dar trebuie sa fii atenta ca daca Doamne fereste face febra sa i-o dai jos, pt ca capsorul se incalzeste f repede si atunci trebuie sa il ajuti sa piarda caldura, nu sa il infofolesti.
A! si sa-ti traiasca flacaul, ai deja baiat mare!

Angelique, noua pediatrul la Sara ne-a spus sa nu-i punem nimic la nasuc pt ca e mai rau daca ii punem un fular: se fac aburi si ajunge sa traga in piept umezeala, si in timp ce pt frig narile au firisoarele de par care sa protejeze cat de cat, pt umezeala nu exista astfel de sistem. E drept ca ne-a zis si sa nu o scoatem mai devreme de 2-3 saptamani si nu cand e umezeala sau ger afara. La asta cu gerul, cred ca Bubu si Almy pot sa nuanteze mai bine lucrurile, ca le ele e mult mai frig si ar insemna sa nu scoata puiul afara cu lunile.

Popico nu te impaienta de vestile de la dr. Sunt multi copilasi cu gauree la inimioara, care se inchid singure in primele luni de viata si sunt perfect sanatosi. demoazela si mami

Dana000 citind postarea ta m-am regasit 100% in ea cu experienta avuta la Sara. Stiu ca toata lumea stie sa dea sfaturi, dar ca e greu sa traiesti asta pe propria ta piele. Vreau doar sa iti spun ca nu esti singura care trece prin asa ceva si sa iti mai spun ce m-a ajutat pe mine cat de cat, in speranta ca vei reusi sa treci mai usor peste puiul asta de depresie caruia ii dam bataita sa fuga de la tine! Asadar, nr. 1 - incearca sa te odihnesti: este esetial sa nu fii terminata de somn. Ori rogi pe cineva sa stea cu bb, eventual in alta camera ca sa nu tresari la fiecare miscare a lui; ori daca esti mai linistita asa, i-l langa tine in pat, sau gaseste-ti o pozitie in care sa-l tii pe burta ta si dormiti amandoi.
nr. 2 - trebuie sa mananci orice: eviti doar ceapa si usturoi crude si fasole, varza, brocoli, conopida, altfel mananca lucruri care iti plac, nu mancare de regim. Daca sunt lucruri care ii fac rau sau nu-i priesc, o sa iti di seama si le elimini doar pe alea. O solutie care mie imi place f mult e supa crema de legume care e si hranitoare,te si hirateaza. Nr. 3 - cum ziceam intr-o postare mai veche, una dintre combinatiile care l-a mine a avt efect spectacuos in privinta productiei de laptic a fost Nutrinatal cu spirulina - incearca, poate merge si la tine. Nr. 4 - incearca sa alungi din minte ideea ca nu exista mama care sa nu aiba lapte suficient si ca esti tu defecta in vreun fel. E total fals! Fiecare femeie e unica si din varii motive legate de modul in care traim in ziua de azi, unele dintre noi nu au suficient lapte si asta e. Ii dai sa pape mixt si gata. Te imbratisez strans strans si te rog, capul sus! Suntem toate aici sate sprijinim si sa te incurajam, iar tu stii cu siguranta ca esti mamica perfeta pentru puiul tau!

Felicitari Elena!
Felicitari Irilac!

Hai Mya!

Agiuta si Aschiutza, voi ati gasit pe undeva prin Germania Colief? Dati-mi si mie un indiciu unde as putea gasi. Tata e acolo si a intrebat la farmacie, dar acolo n-au auzit de el. si aveti grija de voi!

Bubu, Bioana si pt voi!

Ary, Dannnah, voi ce faceti?

Pya, incearca si apa cu tarate pt fatuca lui bb.

Bioana si Pya, culoarea galbioara poate sa fie de la icter, asa cum ziceau si fetele. Daca nu e f puternic, atunci bb trebuie lasat in pace ca ii trece de la sine.

Pup toata gasca!

Iulia, mami de Sara Andreea si 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coca81 spune:

Buna fetelor,
Desi cu intarziere am revenit sa va spun ca pentru mine marea intanlire a avut loc pe 19 noiembrie la ora 9:20 (cezariana)pe baietelul meu il cheama Andrei Teodor a cantarit la nastere 3600 gr si a avut 52 cm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Felicitari Coca!
Sa-ti traiasca puiul si sa fiti sanatosi si voiosi!

Iulia, mami de Sara Andreea si 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Multumesc, Iulia!

Felicitari, Coca!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannnah spune:

Haide Mya!!!!

Iulia - m-am gandit ca ai "abandonat" corabia gravidelor, am zis ca nastem impreuna, nu?
Imi pare rau de ce au patit ai tai, sigur a fost de la mancare. Bine ca ai scapat!

Eu simt ca se apropie momentul - am scurgeri destul de abundente si ma gandesc ca s-a inmuiat colul (o fi asa?) Sunt foarte atenta sa nu cumva sa fie lichid, desi cred ca ar trebui sa-l disting cumva, sa aibe firisoare de sange sau ceva...Dr.meu a sosit in oras, asa ca am scapat de griji. Mi-a spus ca nu mai e cazul sa vin la control.

Eu una sunt nerabdatoare, intr-un fel vreau si sa scap de burtoiul asta care nu ma lasa sa fac nimic. Ma distreaza un lucru: cand sun pe cineva, primul lucru ma intreaba :"ai nascut?" Iar familia ma intreaba :"nasti"?

Nu stiu ce am patit la maini, am pielea uscata si aspra, mi-a aparu to pata maronie la baza degetelor...parca am piele de elefant, zici ca am frecat faianta cu Cif toata ziua :)

Va pup, mai un pic

mamica de Mara - 3 ani si jumatate si viitoare mamica de Marc 38+

Mergi la inceput