Felicitari Mena, Dannah, Cellena, Mya! #49
Raspunsuri - Pagina 3
onutz83 spune:
Bubulici, la noi mi se pare mai racorel noaptea (a naibii autosugestie ), am zis ca un compromis bun ar fi sa ii las caciulita dupa baie si noaptea si ziua fara.
Dana, si mie mi-a zis soacra-mea sa-i asez putzulica-n sus, dar de la spital nu mi-au spus nimic. Si daca i-o asez in sus n-are cum sa stea asa (NU am de gand sa-l strang cu scutecul doar ca sa-i fac damblaua soacra-mii, ca pe vremea lu' Pazvante cand se infasau copiii sarmaluta normal ca le ridicau putzulicile, ca erau obsedati sa le stranga piciorusele). Eu nu-i ridic scutecelul pana la subrat, ca sa stea lipit de zona genitala, il pun in dreptul buricutului si partea de jos nu ramane lipita de piele. Body-ul nu il inchei in partea de jos, ca sa-i fie lejer scutecelul si la mijlocel i-l lipesc de piele (nu il strang). Accidente n-am avut decat cu Huggies, dar nu bag mana-n foc ca le puneam eu cum trebuie.
Am inteles ca mai nou baita este recomandata din prima zi, chiar daca se uda buricutul. Noi nu l-am bagat in cadita pana nu i-a cazut, pt ca toata lumea pe care o cunoastem care a facut baita copiilor de la inceput a recunoscut ca buricutele au cazut "mai greu". Deci l-am sters frumusel pe , ca nu venea de la sapa. L-am spalat doar pe capsor (lucru pe care il adora ), pentru ca in spital incepuse sa faca cojite din cauza ca o asistenta nu il spalase bine (problema asta a fost la toti copilasii din salon).
In concluzie, cred ca daca ii lasi putzulica-n pozitia ei naturala si nu ii lasi scutecelul larg cand ii lipesti ariciul buricutul se va usca repede. Daca s-a nascut maricel a avut si cordonul mai gros si buricutul va cadea mai greu oricum.
Marginea scutecelului se indoaie pana sun buricut, se sterge numai partea care se va usca cu alcool medicinal si gata
Fetelor, multmesc pt pareri si explicatii, m-am mai lamurit un pic. Ne-am hotarat ca va dormi pe spate sau pe o parte pana una-alta si doar cu burtica lui pe burtica noastra (avem una pe care o impartim )
bioana spune:
aici la irina i-au facut baie a doua zi dupa ce s-a nascut.in primele 24 de ore nu se face,doar se sterg putin.la spital ii puneau sub robinet si asa ii spalau. plangea a mea de mi se rupea inima...de cand suntem acasa eu ii fac in fiecare seara, in vanita ei. se uda buricul, dar stergeam in jurul lui usor cu prosopul, apoi cu un bat de ureche si il infassuram intr-o bucata de tifon, cum au facu moasele la spital. i-a cazut ieri, la o saptamana de viata.
pitica mea doarme pe o parte in timpul zilei si noaptea ,in patutul ei pe spate.
angelique_19 spune:
La multi ani Nicholas de Bubu si la multi ani Tnicoleta(scuze de intarziere)
Felicitari S.elena si Iriliac sa va traiasca minunile,sa creasca mari si sa va bucure fiecare clipa a vietii.
Eu nu am mai intrat pentru ca bebe a avut colici si ieri nu a adormit decat pe seara dupa baita,infacolul nu isi mai facea efectul si am trecut pe bonnisan si s-a mai linistit.Ce mi se pare este ca de cand folosesc bonnisan da laptic afara,sunt cu ochii pe el oricum e bine ca nu il mai doare burtica.
Tnicoleta bine ca te-ai linistit
Ipopica sunt si eu curioasa cum ati descoperit problema.Multa sanatate printesei
Dana cred ca ar trebui si sa mananci,eu cand nu e sotul imi iau mancare in camera si cu o mana il tin pe Stefanut si cu cealalta bag cate ceva in gura.Trebui sa te hranesti,iar cu buricutul,si eu stiu ca nu trebuie sa fie ud,ai grija cum ii pui scutecul,cucultul puiului meu sta numai in jos.
Bubu eu ii tin toata noaptea caciulita in cap si cateodata si ziua,cand aerisesc,si pana vad eu ca s-a incalzit in camera.Si la mine sunt 24-25 de grade,seara la baita ridicam temperatura pana la 26 ca asa ne-a spus pediatra.
Onutz eu nu umblu la cucul lui,e mereu in jos si nu umblu la el.Intr-o noapte avea cucul in sus,am crezut ca face pipi dar nu era asa.Nu stiam cum sa ii pun scutecul si l-am trezit pe sot sa il intreb
In spital primele 3 baite le-a ratat ca era pe perfuzie,apoi ii faceau in fiecare seara,ii spala la chiuveta.Si eu de cand am ajuns acasa i-am facut in fiecare seara.Sotul de emotii ca nu stia cum o sa reactioneze puiul zicea sa sarim prima baita ca ii este frica.Si nu i-a ferit buricutul,il stergeam dupa il curatam si dupa 9 zile cred a cazut si a ramas foarte curat locul,fara alte secretii dupa.
Bioana bebe o sa inceapa sa faca moale si de culoarea mustarului si poate sa aiba doar un scaun pana la 10 pe zi.
Ma bucur ca printes ta este mai linistita
Fetelor voi cand scoateti puii afara le puneti ceva la gura.Eu l-am scos doar o data dar era cald afara,acum nu il tin decat un pic la geam sau in paturica in camera in care aerisesc.Si am facut 2 drumuri la Bucuresti dar l-am bagat repede in masina.Voi la cat timp i-ati scos afara?
M-am intins cat o placinta dar doarme puiul acum,e linistit, a papat laptic s-a jucat un pic cu tzitzi,o scoate din gura se face ca o prinde,o da afara,o pune in coltul gurii,o linge un pic apoi se mufeaza iar.E mare smecher,trebuie sa fie cineva musai langa el,sa ii cante sa vorbeasca cu el deja am invatat o groaza de cantece si e asa linistit cand ii cant.
Acum astept sa se trezeasca sa facem baita,apoi sper sa avem o noapte cat mai linistita fara colici,ceea ce va doresc tuturor.
dannnah spune:
Buna fetelor,
eu pe Mara o culcam pe o parte, la fiecare repriza de somn schimbam partea. Ii puneam un prosopel rulat la spate ca sa nu se rastoarne. Dormea super.
Eu incerc sa stau linistita, dr. meu e plecat weekendul asta iar azi am intrat in saptamana 39....sper sa stea cumintel puiu' mic, de luni incolo poate sa vina cand doreste el. Maine va fi zi plina in schimb, trebuie sa mergem la doua zile de nastere.
Parca am scurgeri mai abundente si ma inteapa uterul/colul cateodata.
Aici ninge ca-n povesti, e zapada mare. Sper sa ajung la timp la spital ca noi nu stam in oras...
Iulia - ce faci???? Absenta ta ma pune pe ganduri
Va pup, mai suntem cateva si putem schimba topic-ul!
mamica de Mara - 3 ani si jumatate si viitoare mamica de Marc 38+
mena1906 spune:
Fete dragi cu copiluti acasa si nu numai. Eu am redus tratamentul si de miercuri nu o sa il mai iau deloc(recomandarea medicului) . De cand l-am reduc am tot mai multe contractii si de miercuri am intepaturi/junghiuri sub burtica. Burtica s-a lasat mult in jos si ma doare mijlocul. Durerea nu e insuportabila dar e jenanta . Oare a coborat printul meu si de aia simt asa? Se pregateste corpul meu ? Voi ati patit asa sau cele care nu ati nascut, patiti asa? Dannah, am vazut ca ziceai ceva de asta,la tine durerea se acutizeaza la contractii? Sunt tare nedumerita ca nu stiu ce se intampla, (astfel de durere nu am mai avut) si daca sa ma astept sa imi tin puiul in brate sau daca mai rezista 2 saptamani macar (37 de saptamani) .
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 35+ cu Gabriel
Si am ajuns la 8 luni :x
Cellena spune:
Mena, si eu am durerile de care zici tu sub burtica. Cateodata nici nu mai pot merge din cauza lor. Si mai am niste dureri infundate dar foarte puternice cam prin zona colului, mai ales cand stau in picioare sau merg. Cred ca ma preseaza cetateanca, desi burtica nu mi se pare sa se fi lasat. Contractii am din ce in ce mai dese si dureroase si nedureroase, mai ales cand se foieste piticuta, dar e normal la 39 de saptamani. Durerile de spate s-au ameliorat insa simtitor si ma bucur mult, ca mi-au facut doar zile fripte in ultimele 7 luni. Tu stai cumintica, mai ai asa putin pana la 39-40 de saptamani
Ema de 38+
angelique_19 spune:
Dannah asa fac si eu de fiecare data cand il culc ii schimb pozitia, nu ii pun nimic la spate ca oricum nu se rasuceste.Si cu fata in sus il pun dar supravegheat.
Si eu ma intrebam ce este cu Iulia,sper ca este bine si ne pregateste o surpriza.
Mena nu stiu ce sa-ti spun,sper doar ca puiul tau sa mai stea un pic
Noi am facut baita si acum suntem la ora de papa
epopeasca spune:
La multi ani cu intarziere micutului Nicholas (Bubu) si tnicoleta
Venim si noi dupa o lunga absenta. Suntem bine, dar am avut probleme cu laptopul.
Felicitari Bioana, S.ellena, Doura si celorlalte proaspete mamici - ma iertati, dar nu am apucat sa citesc tot din urma.
Am intrat doar sa fac prezenta, ca Andreea ma innebuneste cu laptopul si Veronica (filmul).
Sofi e cuminte, in afara de colici. Luam Sab Simplex si Jarro Dophilus (probiotice).
Fuga ca am o bebelina plangacioasa.
Gina - mami de bebe Sofia Maria si de Andreea Luana 2 anisori
dannnah spune:
Cellena - exact asa simt si eu, junghiuri cand pasesc si cand stau in picioare. Cateodata ma doare la fiecare pas...Si miscarile bebelui sunt dureroase cateodata, cand se intinde de-i iese funduletzul intr-o parte Totusi nu le consider contractii. Eu nu cred ca am avut nicio contractie in sarcina asta, dureroasa sau nedureroasa. Stiu de la prima sarcina (din travaliu) cum sunt - nici vorba de asa ceva. Contractiile sunt dureri de spate care radiaza catre fund, ca la ciclu, efectiv simti ca te rupi in doua....
Mena - eu acum simt cateodata ca ma doare colul, probabil ca-si cauta pozitia...
Va pup
mamica de Mara - 3 ani si jumatate si viitoare mamica de Marc 38+
Cellena spune:
Dannah, eu am aflat la monitorizare ca ce credeam eu ca sunt miscarile bebelusei erau de fapt contractii. Parca m-am simtit si prost ca nu-mi dadusem seama singura Si subscriu la impinsul funduletului si calcaielor prin mine. Ii mai explic cateodata ca nu sunt Plasticman, dar nu cred ca ii pasa prea mult
Mai avem un piiiic
Ema de 39+