Felicitari Mena, Dannah, Cellena, Mya! #49

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cellena

Pupici de la Ema Alexandra, nascuta la 10 fix, apgar 10/10, e perfecta, bine sanatoasa,51 cm si 3150 gr. <3
Eu sunt bine, n-am inca cine stie ce dureri.

Va pupam

Ema de 39+

Bun venit Ema Alexandra!!! Pupam mamica si fetita draga! Sanatate si mult noroc in viata va dorim! Cellena sa stii ca m-am trezit azi noapte cu gandul la tine!!!

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 36+ cu Gabriel

Am ajuns la termen . Vine Mos Craciun? Am fost cuminti :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Felicitari Celena!

Felicitari Mya!

Bebei sanatosi si cuminti!

In treaba cu plinsul si lasatul: depinde si cum sunt puii vostri. Sunt unii care pling rar, cind au nevoie si altii care plimg fiecare secunda cind tin ochii deschisi... Am avut un asemnea specimen si ma dusese cu nervii la pamint, fiidca nu dormea ziua mai mult de 2 ore nelegate. Plingea si in brate, plinges si mingiiat,plingea pus pe burtica la mama,plingea in carucior la plimbare, plingea egal ce ii faceai. Asa ca da, din cind in cind il mai lasam 5 minute sa plinga ca sa ma duc la baie, sa mestec in mincare sau pur si simplu sa iau o pauza ca sa se linisteasca nervii intinsi la maxim.

Daca as fii stiut atunci ce stiu acum, as fii mers cu el la osteopat. Sunt sigura ca avea dureri de la nastere sau de la crestere. Dar atit moasa cit si pediatra mi-au zis ca nu e nevoie si m-au lasat asa cu el . Asa ca primele 4 luni au fost iadul de pe lume. L-am dus la 10 luni cind desi mergind de-abusilea deja de 5 luni, nu se aseza in fund. Si bine am facut ca l-am dus! Acu am zis ca imi voi duce printesa din primele luni si ma voi duce si eu ca sa ma ajute cu toate durerile de dupa nastere (nu am vazut subiecte sau discutii pe aici, poate eu sunt o raritate, dar dupa nastere am avut diverse probleme incepind cu dureri de miini si picioare si terminind cu altele mai intime).

Eu am fost azi la dentist, noroc ca nu am avut nevoie de anestezie. In rest ma simt f obosita, ba chiar am inceput sa vad stelute. Si partea nasoala e ca am luat apa in picioare si intr-o saptamina 3 kg!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

FELICITARI CELLENA SI MYA!!!!!!!!! MULTA SANATATE,LAPTE SI TOT CE MAI VRETI VOI!! PUP BEBELUSI!!

Noi am stat azi 3 ore si jumatate la pediatrie.la inceput ne-a cantarit asistenta. irina mea are cu 30 de gr mai putin decat ieri!ce ne-am mai necajit...mai ales ca de ieri pana azi a mancat foarte bine. mi-am scos lapte, i-am dat si artificial.si a adormit bine.i-a pus o punga sa ii ia urina sa vada daca e infectie.pipi a facut dar pe langa punga...apoi ne-a vazut pediatra.nu a gasit nimic in neregula.a controlat-o peste tot.a zis ca pare multumita, fericita,ca are o culoare buna la piele, ca e ok. dar sa ii punem iarasi punga sa ii faca o analiza la urina.a facut pipi pana sa ii puna punga...apoi am asteptat o ora si 10 minute pana a facut iarasi.nu are infectie..dar a plans la greu, desi a stat mult la piept. in concluzie,a zis sa imi scot lapte si sa ii dau in biberon si sa completez cu lapte artificial.cate 90 de ml, la 3 ore...ne vedem luni la 10 din nou.am ssoc azi dimineata 65 si mai am de ieri 45.o sa mai scot deseara. speram,din tot sufletul sa puna in greutate. in cazul in care refuza sa manance a zis sa mergem la urgente.pana acum nu am avut probleme de genul asta,din contra, am ramas cu impresia ca ii e foame, ca mereu cauta sanul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Mena esti tare scumpa cum povestesti despre plimbare. Sa-ti fie de bine! Iar delfinasul sa mai stea la caldurica!

Aschiutza imi pare rau ca ai astfel de dureri. Poate de data asta sa fie mai usor!

Eu sunt un pachet de nervi. Tocmai am vorbit cu medicul meu ca sa ma lamuresc cum fac cu clexane-ul, si mi-a zis ca nu poate sa-mi zica nimic pana nu ma vede luni, dar oricum nu imi face nimic pana nu se declanseaza travaliul. Iar la Sara eu n-am avut niciun semn pana la 41 de sapt. Acum ma setasem mintal pe luni, sotul si-a luat deja concediu. Off! Stiu ca se pot schimba multe pana luni, dar deja sunt destul de anxioasa si acum sunt si mai si.

fetele

Iulia, mami de Sara Andreea si 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Aschiuta, cum stai cu tensiunea? Întreb pentru ca edemele ( picioare, mâini, fata umflate) si v#259;zut stelute pot fi semne de preeclampsie.
Felicit#259;ri Cellena, bine ai venit Ema! Felicit#259;ri mya!
In rest noi suntem bine, cre#537;tem foarte bine (a pus 350 grame între- o s#259;pt#259;mâna), e destul de lini#537;tita, sper sa doarma calumea si la noapte.
O seara buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Felicitari Mya si Celena! Sa fiti sanatoase si voi si bebelusii!

Mena, ma bucur ca ai reusit sa te relaxezi. Uite eu stau doar de 2 sapt acasa si deja simt ca ma urc pe pereti, asa ca inteleg cat de mult a insemnat pentru tine iesirea asta. Mai ai un picut, bebe a aproape de termen, faci si injectiile, totul o sa fie bine, acus iti tii bebele in brate si tu.

Iulia, asa mai am si eu dureri, uneori contractii, destul de putin dureroase..dar inca nimic deosebit. Azi vorbea cel mic cu bebe si ii zicea: "Hai, vino odata, ca nu mai am rabdare!" Poate pe el o sa il asculte..

Poate totusi se hotaraste bebe si la tine si vine la data stabilita, si eu imi fac o mie de ganduri, dar nu prea am ce face decat sa astept.
Maine merg la medic sa vedem cum e bebe si cum vom proceda in continuare. Sper sa fie totul bine.

Bioana, dar o cantareste in fiecare zi? E destul de stresant cantaritul zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Intru si eu pe fuga,bebe e pe cale sa se trezeasca pentru baita.

Felicitari Cellena si Mya,sa va bucurati de minunile voastre!

Hai Dannah,
Hai Adageo

Aschiutza si eu am dureri de maini si de picioare dar nu m-am impacientat m-am gandit ca este lipsa de calciu.Poti sa dai mai multe detalii despre ce ai avut tu

Mena ma bucur ca te-ai aerisit si ai avut o zi minunata

Iulia nu te necaji ai sa vezi ca totul va fi perfect pana la urma.

Bioana incearca sa te mulgi inainte de alaptat cum zicea si Popi

Doura cum te descurci cu printesele?

Menics ma bucur ca ti-ai facut timp sa intri sa ne spui despre tine

Popi nasoala faza cu baia,bine ca nu s-a intamplat nimic si a fost doar o sperietura

Andie ma bucur ca sunteti bine

Iirilac ma bucur ca sunteti bine

Ary ce frumos ca cel mare vorbeste cu bebe

Noi azi trebuia sa mergem la pediatra dar ne-a sunat sa ne spuna sa nu mai mergem ca e prea frig pentru un bebe asa mic sa il scoatem din casa.Ma intreb cand sunt programata la dr. ce fac ca nu am cu cine sa il las,nu am incredere in nimeni si trebuie sa si pape de la mine si dureaza vreo 4 ore dus intors.Poate mergem luni daca e mai acceptabil afara.
Puiul meu doarme ziua foarte bine,imi fac toate treburile prin casa insa noaptea e dezastru,azi-noapte nu am dormit decat o jumatate de ora si culmea e ca ziua cand doarme el eu nu ma pot odihni deloc,incerc sa fur macar o ora de somn insa degeaba.Noaptea sunt zombi,decat s-a nascut dorm maxim 4 ore adunate pe noapte,nu stiu cum de rezist sa nu pic ziua franta.Dupa baita de seara dormim foarte putin apoi avem program de joaca sau plangem de dureri de burtica

Pup toate fetele fara exceptie si va urez o noapte linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Andie, tensiunea e in regula (chiar scazuta: 100 cu 55) si in urina nu mi-au gasit sa am ceva.

Angelique, ce bine ar fii daca as stii! Dar nimeni nu a fost in stare sa imi raspunda . Cel putin durerile de miini au aparaut dupa ce am nascut. Am citit prin forumurile germane ca ar fi un fel de reumatism al femeilor care alapteaza, dar la mine s-a intors si iarna trecuta, de dormeam cu manusi in mina... Acu am avut doar o zi cu dureri si mi-am pus brinza de vaci germana (Quark, poate gaseti pe la Lidl, e un gen de brinza acrisoara spre diferenta de cea romana, e buna si de pus pe sin cind simti ca se anunta vreo mastita, sau pe git la dureri de git), si durerile au trecut.

Nu poti sa lasi sotul singur cu bebe in camera? Juniorul meu se scula tot timpul cind dormeam cu el la inceput, moasa mi-a spus ca simt mirosul de lapte. Cind il lasam doar cu sotul reuseam sa leg 3 ore de dormit! Mare atentie cu lipsa de dormit, pe mine nu numai ca ma facea depresiva, dar nu ma puteam concentra, nu imi aduceam aminte cind l-am hranit pe junior si daca i-am dat pastila de vitamina D, ce sa mai uitam totul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Buna fetelor, revin cu detalii (mai ales pentru cele care urmeaza sa mai nasca prin cezariana si sunt si la prima nastere).
Deci ne-au cazat pe la 8 dimineata, a urmat o monitorizare de bebe, un ekg pt mine si o perfuzie. La 9.30 am plecat spre sala de operatie, fara niciun fel de emotie), unde era un frig de ziceai ca esti afara. Si dr. ziceau ca e mai frig ca de obicei, iar eu eram intr-o camasuta din aia cu fundul la vedere. Nu va spun ce tremurat m-a apucat, de m-au invelit intr-o patura si au inceput sa ma ia in brate cu randul, ca sa ma mai incalzesc... Asa m-au emotionat...
In fine, mi-a facut anestezia locala, apoi rahi-peridurala... In 2 minute nu mai simteam frigul la picioare... M-am intins pe masa, puteam inca sa leisc, dar greu... Mi-au introdus sonda, mi-au ridicat paravanul, m-au legat la maini si au inceput sa ma manjeasca cu betadina. Eu eram panicata sa nu inceapa sa ma taie, pentru ca imi simteam picioarele si puteam sa le misc, dar e normal sa le simti un pic, iar de miscat n-am putut sa le mai misc in curand. Au inceput taiatul, vedeam in lampa de peste masa de operatii ce se intampla... Am mai tras un pic cu ochiul, recunosc
Tremuram ingrozitor de nu stiau ce sa-mi mai faca... In rest ma simteam bine, toate semnele vitale erau buna, dar nu ma puteam opri. Dupa un mialgin m-am linistit un pic, dar nu pentru mult -> tremuratul mi s-a oprit la vreo ora dupa ce m-au adus inapoi in salon.
In timp ce tremuram, eram atenta la tot ce se intampla si mi se parea ca trecuse prea mult de cand se apucasera de ciopartit, iar eu nu auzeam niciun oracait. In plus, mi s-a parut ca asistentele susoteau, iar dr. anestezista o intreba pe una dintre ele unde e tatal. Am simtit ca mi-am pierdut inima undeva pe sub masa si mi s-a facut rau... Anestezista m-a intrebat ce am si i-am zis ca ma asteptam sa aud un planset... M-a calmat si mi-a zis ca in 3 minut aud, pt ca n-au terminat inca de taiat. Si asa a fost
A tipat mica fomista din toti rarunchii, dar in secunda imediat urmatoare, cand mi-a pus-o pe piept, a tacut instantaneu. Eram asa emotionata ca nu stiam ce sa zic... Imi inghitisem toate cuvintele.
In fine, au luat-o, au aspirat-o si au plecat cu ea. Pe mine m-au curatat, m-au cusut, m-au urcat pe targa si m-au dus inapoi in salon.
Acum, pentru cele cu teama de dureri (Mena, te sfatuiesc sa citesti ): cea mai neplacuta chestie de pana acum mi s-a parut cand mi-au introdus branula pe care NU O SUPORT. In rest, nu am simtit nevoia sa cer calmante (de ma si laudau asistentele ca ce cuminte sunt), mi s-au dezmortit repede picioarele si le tot misc de atunci, am reusit sa ma ridic pe calcaie si coate, acum imi mut bazinul. In rest, am o durere surda in dreptul uterului si operatiei care creste cand se mai contracteaza uterul, dar nu ennci pe departe la ce ma asteptam.
Va las , ca nu mai am baterie la tel si incarcatorul e departe. Deapre cum au cantarit-o gresit si ne-au zis ca are 2500 gr, cand ea are peste trei, intr-un episod urmator

Ema de 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Felicitari MIA, Felicitari Cellena, BRAVO, dragi mamici, v-ati adus deja pe lume cadoul de Sarbatori:).
Un milion de pupici si un car de urari de bine si sanatate voua si bebelusilor, sa le dea Doamne Doamne tot binele din lume!

Bioana, nu trebuie sa te sperii cu greutatea, stai sa iti spun cum a fost la noi: nascut cu 3620,iesit din maternitate cu 3250 si la vizita din ziua 7,a infirmierei, avea 3230, iar la pediatru, in ziua 9,- 3210,- am crezut ca mor! Pediatrul insa ne-a linistit atunci, ne-a adus aminte ca are numai 9 zile, ca are si el ritmul lui, ne-a aratat o scala de greutate si am vazut ca se incadra inca in "greutate ok" si luni (noi il cantarim o data pe satamana, lunea, la pranz) avea 4400!:).Asa ca relax, fetita voastra e ok, nu intrati in caruselul nebun al cantaririi zilnice, fiindca nu e bine nici pt voi nici pentru Irina, e normal sa aiba mereu sus-josuri, insa o data pe saptamana cantarit si notat, da.Atunci e semnificativ.Cu siguranta pediatra are dreptate, pustoaica e bine, numai ca noi, parintii, mai ales noi astia noi in ale bebeilor, e normal sa ne ingrijoram maxim.
Fii linistita si fii convinsa ca bebe e bine.
Atata timp cat mananca, si-gur e ok!

Vorbind iarasi despre pampersi, sunt super dezamagita de Huggies nr 1, desi le-am divinizat pe cele de new born, care au fost perfecte! De aseara am trecut si noi pe Pampers no 1 si ne simtim super si clar numai din astea folosesc pana schimb numarul, apoi ma mai bag la o incercare de Huggies, la no 2:), sa vedem ce iese.

Revin la sb cu plansul.Sunt 1000% de acord cu Doura, NU sunt de acord cu lasatul bebelui sa planga.Un nu plange niicodata asa, aiurea, cel putin al meu e un bebe linistit in general si plange numai daca ceva nu ii convine, daca facut kk sau daca ii e foame.E modalitatea lor de a exprima ce simt, as fi o mama fara inima sa ma uit la el ca plange si sa ma gandesc ca o face din rasfat.Ce rasfat la o luna???acum 30 de zile era inca in burtica!are nevoie de mine, de mirosul meu, de vocea mea, de alint, de mngaieri, de apropiere...e normal.E un pui mic.Doarme toata noaptea in patutul lui,sta cuminte si se uita la manute cand il pun in patut ca am eu ceva de facut..A inceput sa remarce si tablourile prin casa, cred ca il atrag culorile.

Sa nu uit:noi nu am atasat inca si maimutzelele plimbacioase la caruselul muzical, ci ii folosim numai sunetele, zici ca sunt pe camp, toata noaptea ne canta greierii..Pana la o luna juma-2 luni nu se recomanda si invartitorile, fiindca bebe nu trebuie fortat sa se uite in sus, atat timp cat inca ochii nu au stabilitatea necesara sa faca efortul acesta.

Popi mama, vrei sa o faci pe Mara campioana la innot? Grija mare, mamica draga, in mod normal, la pozitia ok de sustinere a bebeului la baita,capul nu se apropie prea mult de recipientul ala in care o speli.mai ales la cum le cade lor capul non stop, grija!eu cand e sotul la serviciu dupa amiaza, ii fac baie singura,si e ok, fiindca bebe e cuminte si abia asteapta portia de masaj, mai ales ca e cald cald in camera, sa fie destins..Bine ca ai avut starea de spirit necesara sa actionezi urgent!ug, o sa albim pana ne cresc pruncii, iar cand au sa creasca, vom avea alte griji:)

Mena, scumpa de tine, ti-au placut oamenii pentru ca tu esti un OM minunat si esti calda si frumoasa la suflet, a fost o postare extrem de frumoasa si speciala!
Mai ai atat de putin, daca mie nu imi vine sa cred..ca vorba aia, ne numarm cu toatele saptamanile trecand si eram cu inimile pline de emotie si uite ca asa am ramas, impreuna si la fel de aproape si emotionate pentru fiecare dintre fete si pentru fiecare bebe.Mie mi se pare o binecuvantare si un DAR ziua in care v-a descoperit si am intrat aici!Mena, fii cumnintica si continua sa fii foarte pozitiva si ZEN, daaa?Asteptam la timpul potrivit delfinasul scump si drag!

Ary, Iulia, Angiuta, dragele de voi,oh, cat va inteleg si cat de grele sunt asteptarile, ultimele zile, clipele, emotiile cat casa, cata nerabdare, speranta, rugaciuni sa fie totul bine si cu sanatate..cat de greu e mersul, somnul..Eu imi amintesc ca am remarcat ca merg ca un elefant in clipa in care am vazut pasii sotului meu, potrivindu-se dupa ai mei si mi se parea ca merge (el!) in reluare..Eram grea, plina de apa, greoaie si ajunsa la limita, somn nu, arsuri da, dureri da umflaturi cat carul- inca nu mi s-a dezumflat glezna stanga de tot si inca doare piciorul cu probleme,iar mana dreapta e inca amortita rau..)

Hai ca mai e atat de putin si la voi!!!

Onuztule, Luciii!!
Denyyyyyyyyyyy, 16 saptamani!!!Wow, cum trece timpul!!

Va pupacesc pe toate, drageel mele si fug la pishcot, ca da semne de trezeala si vreau sa ne salutam la trezire, ca e asa de scuuuuuump, mor de drag si dragoste!

Mergi la inceput