varicela!!
Raspunsuri - Pagina 8
mcoca spune:
Diferenta de abordare mai vine si din alta chestie (sunt sigura de asta) : in Romania exista concediu de boala al copilului. Aici nu exista. Deci daca pentru un muc iti zice sa stai acasa o saptamana, pai te lasi de meserie. deci nu iti zice sa stai acasa decat daca e groasa ...
Vio, tu cum te-ai descurcat cu fetita o luna acasa?
Vicky si Printzesone
dana vio spune:
A stat maica-mea cu ea.
Da, poate ca n-o tineam 1luna daca n-aveam cu cine, dar nici cu bube n-as fi dus-o. Asta-i clar.
In gradinita lui Alex sunt cel putin 8grupe ori aprox 25copii (la Alex sunt 27copii) = 200 copii. Plus ce-or mai fi avand pe-acasa fiecare. Chiar sa ma gandesc ca doar au facut toti? Toti 200? ha.
Alexandra Maria
14.12.2007
mcoca spune:
Vezi, ai avut cu cine. Cand nu ai cu cine si 2 saptamani e mult.
Asa ca in cazul asta e usor sa facem pe bunul samaritean si sa ne dam cu capul de pereti.
Vicky si Printzesone
Tonia Antonia spune:
Mcoca, se poate si in Franta sa stai acasa cu copilul daca e bolnav dar sunt numai 3 sau 5 zile/an, in functie de situatie. Deci ca si cum nu ar fi...
Sursa http://travail-emploi.gouv.fr/informations-pratiques,89/fiches-pratiques,91/conges-et-absences-du-salarie,114/les-conges-pour-enfant-malade,12785.html#sommaire_1
mcoca spune:
Tonia, da ok, si ce faci cu 5 zile? In plus sunt zile neplatite. In public, sunt 12 zile platite pt copil, in privat depinde de conventie, dar in general nu sunt.
Vicky si Printzesone
dana vio spune:
Si ajungem la aceeasi discutie: ducem copilul la gradi no matter what? Era vorba ca ne speriem de orice muc, acum nici varicela nu-i mai de speriat?! Eu nu cred, sau mai stii?, ca am facut un copil si o duc la gradi indiferent de boala ca eu n-am cu cine s-o las! Eu am stat acasa 2sapt cu varicela mea si cand m-am intors la serviciu au fost birouri in care nici n-am intrat, daca stiam ca sunt parinti cu copii mici sau bolnavi. Am un coleg cu fetita operata pe cord, am vorbit cu el doar la tel o sapt, chit ca suntem colaboratori directi, ar trebui sa ne intalnim zilnic.
Si ca sa stiti, mama mea ingrijeste 4copii, 4nepoti, face slalom intre ei, asa ca nu-i chiar asa usor s-o prind libera.
Oricum, ptr mine, varicela este cea mai urata boala.
Alexandra Maria
14.12.2007
mcoca spune:
Vio, era vorba de colectivitate, care pentru mine nu inseamna numai gradi. Fetita mea pe langa gradi, mai merge si la bona (na, asa e aici, pana intra la scoala iti trebuie si bona, daca nu ai miercure libera). Eu nu o duc la gradi bolnava (cu stare generala proasta), dar o duc la bona (unde mai sunt 3 copii cu varste intre 0-3 ani). Asta e, nu am ce face. Daca e groasa, sta acasa, dar din o sapt de boala, sta sa zicem o zi acasa si restul la bona ... Parintii ceilalti nu se ofuscheaza ca o duc pe a mea bolnava, si ei ii duc pe ai lor, asta e.
Vicky si Printzesone
eumada spune:
Mcoca...incepe sa-mi placa Romania mea.
Pai sa fim eu si tu...tu sa-ti aduci copilul bolnav langa al meu...hai o raceala mai merge,dar o boala infecto-contagioasa..poate a mea fce o forma mai grva..poate eu nu vreau sa-mi ramana copilul cu urme..e nornmal?Eu vin bolnava de rubeola langa tine care estiu gravida...
Sa fim seriosi,asta e contaminare voita,cu rea intentie.Pai starea copilului e mai grava daca-l xpui...
eumada spune:
Sa fim seriosi,Eva e vaccinata complet,ba si in plus,si impotriva varstului de vant si cu ROR..dar mentalitatea e ..sa faca ca asa fac copiii.Mie mi se pare paguboasa.Uite eu nu am facut niciuna din bolile copilariei...nici una.Si nici nu mi-ar conveni sa le fac pentru ca altii nu-s responsabili si isi duc copiii bolnavi in colectivitate.