Burtici cu stelute de iulie august 2013 ( 5 )
Raspunsuri - Pagina 15
Ele spune:
Paula asa iti zice mereu pt urina. :)
Mai ales cabinetele mai fitoase.
pe mine Torch ma costa 300 ca am reducere 20%.
Elena & Denisa
10 saptamani
betty200 spune:
Buna dimineata fetelor!
Dalia si eu la 6 saptamani cand am fost n-a vazut decat vezicula vitelina, apoi si-a dat drumul dau iar sunt panicata acum, am fost ieri la un eco, dupa masuratorile doctoritei (alta decat medicul meu la care am fost acum 2 saptamani) avem doar 8 saptamani si 3 zile si 1,7 cm fata de 9 sapt si 1 zi cat trebuia si 1 cm acum doua saptamani. Eu zic ca-i foarte putin si sunt foarte ingrijorata. Ea zicea sa nu-mi fac griji dar eu n-am cum, marti mi-am facut programare la medicul meu, luni imi vin si analizele de trombofilii dar pana marti sunt varza, macar atunci voi stii daca e obiectiv sa ma stresez sau nu.
In rest nu era nici o neregula, inima batea totul ok ... prin ce temeri avem de trecut ...
9+
dnapotecuta spune:
Buna dimineata,
Am picat si eu de afara doar ce. Am fost sa stau face to face cu angajatorul sa-i zic ca treaba e mov si ca n-o sa ne mai vedem. Mi-a zis foarte cordial ca nu crede ca va putea saimi pastreze postul. Ce sa zic... nu ca ma asteptam ca nu m-am asteptat... apreciez sinceritatea dar... mama ma-sii...
Mi s-a plans ca ia cu chiu cu vai bani inapoi de la CAS pt salariul pe care mi-l da sii-am explicat si eu la fel de cordial ca mi-am platit toate analizele de pana acum desi erau gratuite. prin urmare suntem cu totii victime ale sistemului nu numai el. Si cam atat. Ma rog. Mi-am luat un bolovan de pe hard. Asta e cel mai important. Prin tel chiar nu ma simteam apta de aceasta conversatie.
Altfel toate bune de dimineata. Promit sa iau azi baterie la cantar ca sa-mi satisfac curiozitatea morbida. Revin cu raportul. In plus la 3 am programare la eco. N-am mai vazut rezultatul amorului conjugal de la 6 saptamani cand mi-a zis ca am scapat de hematom si totul e pe rol, ca sa zic asa. Am ceva emotii dar am incredere ca va fi bine. Atunci mi-a zis si mie ca exista embrion si ca ii bate inima. Cu o saptamana inainte, la 5 saptamani nici macar embrionul nu se vazuse in sac asa ca eu zic ca nu e nimic de speriat. Cred ca depinde foarte mult de cum ti se expune problema. Parerea mea este ca daca anumite lucruri sunt de domeniul normalului (puls slab etc) intr-o anumita perioada, medicii ar trebui sa evite explicatii suplimentare de acest gen. Mi se pare ca induc in eroare si creaza dubii acolo unde nici n-ar trebui sa ne batem capul. Oricum, eu cam asta stiam, ca la 6 saptamani de-abia de-abia se vede inimioara deci mi se pare normal sa fie perceputa slab. Cat despre estimarile astea: e mai mic sau mai mare cu atatea zile mi se par iarasi ineptii. Ca si la bebelusii gata iesiti din burti, ritmul de dezvoltare e diferit la fiecare embrion in parte. In plus se si cunoaste aceasta capacitate fantastica de recuperare in sensul ca daca acum s-a vazut ca ar fi mai mic s-ar putea sa bage mare saptamana imediat urmatoare sa ajunga cu 2 zile mai mare de cat se credea. Eu zic, una peste alta, ca vestile sunt numai bune si ca n-are rost sa punem atata pret pe toate comentariile medicale.
Ma duc sa spal vreo 2 vase si sa fac paturile sa se vada ca am miscat ceva azi. Pupaciuni apasate tuturor!
Alina 11+
paula_m spune:
Elena, deci sunt fite, dar mi-au dat o pagina scrisa toata despre recoltare...
Betty, iubita mea, eu nu am inteles de ce esti atat de ingrijorata...copilul e bine, ii bate inima, creste in ritmul lui...toate vrem copii standard, ba, dimpotriva, cat mai mari si mai grasuti...ceea ce nu stiu cat e de ok. La trombofilie nu ma pricep, e ceva cu coagularea singelui, nu? Si parca tb un tratament, daca esti insarcinata si suferi de trombofilie...dar tu stii ca suferi de asa ceva?
Andra, felicitari!!
Uneori ma gandesc ca e mai bine in alte tari unde fac 3 ecografii toata sarcina, macar nu sunt asa stresate mamicile...noi avem posibilitatea de a merge al eco in fiecare zi, daca ne permitem si totusi stresul e cat casa!!!
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 9+
Am implinit doi anisori!!!
poze
betty200 spune:
Paula Doamne da sa fie bine! Luni voi afla daca am, probleme de coagulare, pentru asta am facut si analizele respective care au costat 1000 ron. Sper din suflet sa fie ceva eroare de masura ca nu-i normal sa aiba doar 8 saptamani si 3 zile de la 9 si 1-2 zile cat ar trebui.
9+
dnapotecuta spune:
Betty, orice ar fi medicina de azi are solutii. Imi pare rau ca ni se aplica tuturor proverbiala poveste cu drobul de sare. Eu un zic ca e de la hormoni ca in mod normal nu mi-as permite sa fiu asa panicoasa... zielele aste plang si la reclame asa ca...
Eu am zis ca e a doua sarcina si nu ma mai agit asa ca si cand n-am trecut niciodata prin asta. ce credeti, insa. E mai rau!!!
Alina 11+
dnapotecuta spune:
Andra, felicitari!
Eu i-am dat ocazia neagresiv sotului sa vina la eco. M-a intrebat daca acum se vede ce este si i-am zis ca nu. A zis ca mai asteapta. Cred ca daca era numai cabinet ecografic il mai prindeam insa este cabinet de obs-gyn in principal si cred ca nu-i pica prea bine. L-am lasat intr-ale lui. La prima sarcina ma rodea ca nu face anumite gesturi. Acum l-am invatat cum functioneaza si sunt mai linistita nitel din punctul asta de vedere. Fiecare cu reactiile proprii.
Alina 11+
Andra28 spune:
Treaba asta cu varsta reala fata ceea ce ar trebui, pleca de la data real a ovulatiei. varsta sarcinii dupa ultima menstruatie se calculeaya tinand cont de un ciclu regulat de 28 de zile si cu ovulatie in cea de-a 14-a zi. Dar nu la toate femeile, aceasta regula este imbatabila. Daca ai ovulat in ziua a 18-a , de exemplu, automat, ai la varsta reala a sarcinii, o intaryiere de 4 zile. Aceasta insa, se poate recupera pe parcursul sarcinii datorita dezvoltarii mai rapide a fatului.
Asta este explicatia pe care mi-a dat-o mie un medic la prima sarcina care s-a finalizat foarte bine, cu un copil de 3550 de grame.
Pupici,
Andra 8+ si mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)
paula_m spune:
Alina, pai nu ar cam tb sa-ti pastreze postul? E cam obligat din ce stiu eu...Dar pana 'om naste noi si cresc puiutii un pic, o sa-ti gasesti un serviciu mai bun .
Nici eu nu insist deloc sa vina al meu cu mine la ecografii, la prima sarcina a fost o singura data, cand ne-a zis sexul, dar acum chiar nu tin deloc sa vina cu mine, cred ca e egoism din partea mea, e doar intre mine si puiul 2.
Vezi Betty, cate motive de a fi mai mic puiul sunt?Sa nu te vad suparata si gandita in week-end, da?
Eu cred ca incep sa ma umflu la maini si picioare. Ma cam strange verigheta...Si nu beau multa apa si nici sarat nu mananc. Mi-e groaza ca iar umblu doar in cizme crosetate si slapi...
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 9+
Am implinit doi anisori!!!
poze
Ele spune:
Andra stiam explicatia dar tu ai asezat-o asa bine in scris.
Paula ai grija cu umflatul, e devreme...stii povestile cu eclampsia s.a.
Eu m-am umflat pe final la Denisa, mi-a crescut tensiunea iar dupa internare.
Elena & Denisa
10 saptamani