Burtici cu stelute de iulie august 2013 ( 5 )

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Cris zic la fel ca Paula. Fii pozitiva si o sa decurga totul normal.
E dificil, gandurile ne doaboara cand pe una cand pe alta..dar eu cred ca daca ai mintea ocupata nu te gandesti la prostii. Pe mine job-ul ma ajuta maxim. Nu am timp nici de baie. ce e drept ca in we cand gospodaresc o iau pe aratura.
Paula imi dai seama ce bine e de mine. ca o trimit singura cu sanie afara. Stau la sat, nu in buricul targului.

Referitor la analize , m-am mai uitat dupa preturi la alea care nu mi le acopera cardul. gen Torch, DT, TT...
Azi am fost la medicul de familie care m-a enervat. Nu a vrut sa ma ia in evidenta cu hartoaga de la ginecolog. Cica imi trebuie obligatoriu adeverinta medicala de la el. Ei, fasss, pe 27 dec , sper sa nu uit sa cer "special" adeverinta de la ginecolog.
In rest ca vezi Doamne o sa imi dea el trimitere si la mai multe analize. Pai pe banii mei cred ca si ca ii e usor sa faca trimirea!!!

Poat sunt eu nebuna dar la Denisa am facut doar la inceput toate analizele si gata...

Elena & Denisa
10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Nu bag mana in foc pt preturi pana nu ajung in fata faptului implinit. Eu am un abonament de la serviciu si beneficiez de reduceri/gratuitati. Si tin mult de un anumit doctor de acolo. Dar cred ca la spital e mai ok...

Happy_Ama 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Cris bine ai venit printre noi.

Ee mie doctorul mi-a zis sa nu iau acid folic,mi-a zis ca nu ar mai fi tocmai indicat in sarcina.
Tratament cu vitamine a spus ca imi da dupa ce imi fac analizele.
Cat despre torch,din cate m-am uitat eu pe analizele care mi le-a dat sa le fac,nu cred ca mai trebuie sa-l fac,mi-a zis sa-i duc rezultatele de la prima sarcina sa vada cum au iesit.

kmy te asteptam cu vesti

iulia eu pentru raceli nu recomand medicamente.Oscilococcinum am inteles ca ar fi ok,dar paracetamol in cazul in care nu este vorba de febra ar putea fi evitat. Mai este plantusin pentru tuse,in rest ceaiuri permise in sarcina,lamai si portocale multe.

paula inca te mai supara raceala? Insanatosire grabnica
Te inteleg la capitolul copil,asa am si eu un puisor neastamparat care iubeste zapada.

Alina bine ai venit printre noi

Ama bine ai venit printre noi

stefania si eu am tot felul de dureri ,dar la fel ,ma gandesc ca sunt de la modificarile care au loc in corpul nostru.

Fetelor in fiecare dimineata imi vine sa-mi intind oasele,oare poate afecta in vre-un fel?
Adevarul e ca sunt mai rau decat la prima sarcina,la prima sarcina nu stiam prea multe informatii si eream mult mai linistita si nu imi puneam atatea intrebari.

Mony de Denis Adrian (01.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Buna dimineataaa si de la noi!!!!!
Am fugit dimineata la spital sa imi fac prelungirea de concediu medical. Curios dar n-am stat decat ora si a mers struna nu ca in alte dati. Mi-am amintit de o experienta horror cand nu am mancat cu gandul ca merge repede si mi s-a facut rau asa ca azi n-am mai plecat nemancata de acasa.
Vad ca la tabelul de prima pagina lipseste numele baietelului meu de 4 ani : Vlad. N-am fost eu atenta cand am dat datele.
In alta ordine de idei... un pic de prezentare:
Am o sarcina cu cantec... cam ca prima asa.... in sensul ca am un fibrom uterin intramural descoperit in prima sarcina. Ce-i drept acum e mai mic insa s-a calcificat si fiind rigid poate provoca probleme cand nu te astepti. Pe langa toata afacerea asta sarcina a fost desprinsa si am sangerat vreo 3 saptamani pana am eliminat hematomul decidual format la desprinderea de saculet gestational. La ultima eco totul era ok din pct asta de vedere asa ca grija nr 1 a ramas fibromul. In prima sarcina am avut 2 internari cu sangerari usoare si contractii si am nascut in 8 luni. Se zice ca lucrurile difera de la o sarina la alta si cum in ciuda fibromului am avut ok-ul medical la al 2-lea bb, speram la tot ce e mai bine de data asta.
Prin urmare... se pare ca voi sta acasa toata sarcina. Nu stiam ca e asa o mare provocare sa stai degeaba. Dupa un servici solicitant care mi-a mancat efectiv utimii 2 ani nu ma pot obisnui deloc cu ultimul statut asa ca sper la bunavointa voastra sa ma ajutati sa trec de aceste luni.
Va imbratisez cu drag si va doresc o zi minunata tuturor.

Alina+

Mergi la inceput

Of... tot incomplet dau date: Vlad 06.12.2008
... vad ca vorbiti de analize.
Cum la prima sarcina am nascut itr-o maternitate cu reputatie si apoi a trebuit sa fug cu Smurdul in alta parte ca sa nu raman fara produsul conceptiei... noi am decis sa mergem pe mana unui doc local de aceasta data. Si chiar discutam de dimineata acum cu mama mea... cred ca am sa o intreb pe doc la modul generalist cand si la ce aalize sa ma mai astept in sarcina si voi face strict pe cele care mi le da. Am auzit de atatea false pozitivari la dublu si la triplu test si cate si mai cate grozavii ca sincer sa va spun nu stiu la ce mi-ar folosi stressul respectiv... mai ales avand in vedere ca la 11 saptamani nu stiu cat as mai fi dispusa sa mai dau inapoi. Inca nu m-am hotarat ce parere sa am despre toate analizele acestea. La Vlad am mers pe cele clasice si atat. Vad ca de la an la an apar una doua investigatii noi insa ajutorul din partea statului nu il mai primesti nici pentru cele mai banale analize care in mod normal ar trebui sa fie gratuite. Sangele, urina si eco si ce-a mai fost in prima instanta le-am facut pe toate cu banul jos si m-am dus in cca 650 lei. Basca ca aproape saptamanaal am fost la medic unde am scos din buzunar cate 150-200 lei de fiecare data. In ritmul asta ajung la pepeni lejer.
Cat despre pastile si pastilute sunt de acord ca la modul in care ne alimentam azi e posibil sa avem nevoie de ajutor din suplimente. Pe de alta parte eu am o problema medicala din cauza careia nu pot lua fier asa ca orice cocktail preparat cu grija pentru doamnele cu burtica de augustele firme farmaceutice este off limits pentru mine. Eu m-am rezumat la acidul folic (eu il iau si pentru betathalassemie, boala de care sufar, pentru ca este singurul care ajuta) si la cele prescrise de medic: duphaston si no-spa in doze elefantine ca sa n-o ia bebe razna pe crac in jos.
In rest incerc pe cat posibil si in pofida greturilor sa mananc divers, crud, integral etc...

Mergi la inceput

Ele, si eu am facut cale intoarsa pentru " scrisoarea medicala" de la ginecolog asa ca te inteleg perfect. Norocul a facut ca cele 2 cabinete sa fie cat de cat apropiate si a ma misc destul de rapid. Eu am avut alta buba... la casa de asigurari, desi sunt asigurat din totdeauna si m-am maritat acum ceva ani in urma cu actualizarea aferenta de date, figuram pe numele de fata. A fost o minunatie rara cu toate peripetiile disponibile sa trec de acest inconvenient si sa explic tuturor incepand cu cei de la spital unde am stat o perioada internata si terminand cu cei de la farmacie care nu vroiau sa imi elibereze reteta ca eu sunt aia si nimeni in tara asta nu mai are acelasi CNP ca este irepetabil si unic... a fost o aventura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Paula si eu am o burta cum la N. aveam pe la 16 sapt. Ma ingrozeste chestia asta. Ma mai consoloez ca am auzit la toate prietenele ca la a doua sarcina esti mult mai balonata si ma gandesc ca asta e cauza. Legat de greutate asa mi-a impus dr, ea e obsedata cu greutatea pacientelor ca nu e bine sa te ingrasi mai mult de 10 kg. Mie sincer mi se pare asta un stres in plus nu ca nu as avea eu destule. Nu zic ca nu e bine dar chiar nu am energie sa stau sa imi nr caloriile sau tot timpul sa verific ce bag in gura, uneori pur si simplu mor de foame sau mi-e rau si atunci mananc ce apuc chiar daca nu e tocmai ok.

Unidanad, Renie stiu ca e bun pt arsuri si indicat in sarcina. In rest incearca sa elimini bulionul, citricele, legumele crude si incearca sa mananci paine prajita, saratele chestii care sa absoarba acidul. Stiu ca e indicat sa mananci cat mai natural: fiert, pe gratar, la cuptor fara ceapa calita si prajeli.

Elena eu am facut Torch mai putin rubeola ca nu avea sens, am anticorpi si nu am mai vrut sa o fac. Am cheltuit o gramada de bani. Eu am vrut sa stau linistita mai ales ca mananc multa branza de la tarani si mezeluri crud uscate, acum incerc sa ma abtin.

La prima sarcina eu m-am dat cu crema pe burtica si nu a fost foarte mare si am facut o gramada de vergeturi. Nu era speciala pt vergeturi, acum o sa incerc Mustela. Mie nu mi s-au vazut in sarcina ci
dupa ce am nascut, asa ca am trait fericita ca eu sigur nu fac.
Eu sunt asa de obosita, ma simt ca o leguma, chiar as sta toata ziua sa nu fac nimic. M-au terminat greturile astea care nu au mai trecut, efectiv ma simt sleita de puteri si nu am chef de nimic, noroc cu N. ca ma mai mobilizez ca in rest sunt planta.

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Flori, au n-am putut suporta crema antivergeturi. Am avut de la Sanosan. Si atunci ca si acum nu suportam mirosurile frumoase. Ma lupt zilnic cu hainele proaspat spalate si cu mirosurile din baie si toate cosmeticele mele sunt inodore de 2 luni ca altfel nu ma pot aduna sa-mi fac un dus. Mi s-a zis atunci ca mare lucru nu poti face cu aceste creme daca predispozitia exista pentru a face vergeturi si daca nici gradul de elasticitate al pielii nu te ajuta. Nici la mine nu s-au vazut insa le-am vazut dupa ce m-am dezumflat, ca sa zic asa. Nu e tragic dar nici estetic nu e. Basca ca e cam de speriat avand in vedere ca si eu ca si voi, la a doua sarcina la nici 3 luni arat de zici ca sunt gravida in 5-6 luni. Si culmea ca burta nu e flasca... e dodoloasa si toata lumea imi da cat n-am ca si saptamani de sarcina.
Eu dupa prima sarcina pe care am inceput-o la 74 de kile la cei 1.67 ai mei si in care am luat 16 kile (daca statea cuminte acolo bb inca o luna cat ar fi trebuit cred ca mai puneam vreo 4) am slabit cca 18 kg in cam un an cu un regim foarte bine structurat. Imi pare groaznic de rau ca doatorita aversiunilor fata de mancare nu pot manca nici pe jumatate atat de conform pe cat as vrea prin urmare m-am rotunjit considerabil si incerc sa nu ma gandesc cam la cat o sa ajung la final. Mi-a murit si bateria cantarului de baie si parca voit nu reusesc sa ma duc sa iau alta.

Alina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_1981 spune:

Salut burtici,

am avut noroc si mi-au trecut simptomele de raceala asa ca nu am mai luat nimic. In vreo 30 min merg la ecografie si dupa aia gata, intru in concediu.
Si asa mi-e frica cu zapada si cu gheata, mi-e frica sa nu alunec si sa cad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Salutare
Iulia, cum a fost la eco?
Si mie mi-e dor de eco, dar de abia in ianuarie mai merg, si burta tot creste, si creste...ar tb sa fac o poza, sa vedeti ca nu vb prostii...deja nu mai imi pot inchide blugii.

Nici eu nu credeam in cremele antivergeturi, daca nu as fi patit ce am patit. Si chiar am avut o burta fff mare. V-am zis ca m-am dat pe burta, sani, fund si picioare...si o vergetura nu am, dar am uitat de solduri si chiar m-am crapat toata. Si nu puteti sa-mi ziceti ca pielea de acolo avea predispozitie la vergeturi si pielea de pe burta, nu.

Voi va treziti dimineata cu nasul infundat? O fi de la raceala, sau de la sarcina? Si a inceput sa-mi curga si sange din nas...dar stiu ca asa am fost si cu Raul...

Ati facut ? Cu curatenia cum faceti? Parca mi-e groaza sa ma apuc singura...

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 9+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput