Verificare on line al asiguratului

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

mianna, si ce copil - ca mi-a sarit in ochi Spitalul de Copii Marie-Curie - ar fi pus sa plateasca suma aia medie/zi?

Din moment ce copiii sunt asigurati gratuit pana la 18 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns condrea spune:

Ceva pute in Danemarca...
Adultii nu suntem asigurati, e OK.
Dar cu minorii cum e, stie cineva? Dupa program 6,5 ani e asigurat, si 4 ani nu.
Cartea de asigurat european ce inseamna in Romania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Intamplator sunt in situatia asta - nu e vorba de mine, ci de mama. O sa aiba probabil nevoie de un citostatic de generatie noua, care am inteles ca ar costa cam 10.000 RON/luna, dar se poate deconta prin Casa.

Dupa ce fac analizele genetice (care sunt cu plata, desi mama e asigurata), tare sunt curioasa daca acest citostatic va fi disponibil la IOB sau va trebui sa ma indrept catre privat.

In ceea ce ma priveste, decat sa platesc retroactiv la stat m-as indrepta instantaneu spre privat.

Dana & Amelia (21.06.2011)

Este foarte bun exemplul dat de tine, referitor la mama ta.

Daca nu ar fi fost asigurata, "la privat" chiar l-ar fi platit integral. Adica 10.000 RON/luna. Niciun leu mai putin.

"La stat" uite ca ai aceasta portita, ca daca iti asiguri plata pe 5 ani de zile retroactiv, poti primi tratamentul gratuit (pe toata durata de care ai nevoie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

mianna, si ce copil - ca mi-a sarit in ochi Spitalul de Copii Marie-Curie - ar fi pus sa plateasca suma aia medie/zi?

Din moment ce copiii sunt asigurati gratuit pana la 18 ani?

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Copii care nu sunt cetateni romani rezidenti in Romania banuiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

eu cred ca baza de date este preluata de la medicii de familie, cine este inscris la mf este in baza indiferent ca e asigurat sau nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns condrea spune:

Si un copil nascut in afara, care inca nici nu a facut cunostinta cu sistemul sanitar romanesc (nici vaccin, nici consultatie, nimic), cum poate figura ca asigurat, si alt copil, in aceleasi conditii e neasigurat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:
Daca nu ar fi fost asigurata, "la privat" chiar l-ar fi platit integral. Adica 10.000 RON/luna. Niciun leu mai putin.

Eu sunt curioasa daca voi gasi acest citostatic sau va trebui sa-l iau "pe sub mana", la asta ma refeream.

Pana una-alta, asteptam rezultatul testului genetic, pe care l-am platit - 600 RON. Desi, TEORETIC, e asigurata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

la mine e invers ... eu sunt asigurata ( ca doar platesc eu ) si apar neasigurata

Si ca sa revin .... am fost pana la Casa de Asigurari ca mai aveam de platit pe un semestru si surpriza ... figuram ca nu platisem din noiembrie anul trecut . Cel mai tare m-a deranjat superioritatea individei de la ghiseu cu care mai aveam putin si ma certam rau care nu voia sa admita ca e posibil ca minunatul lor siistem sa aiba o eroare. Asa ca m-am intors frumusel acasa, am luat decizia (ca imi spunea acritura ca eu nici macar nu mi-am depes actele pe 2012 ), chitantele cu dovada platii si m-am dus frumusel si i le-am varat sub nas .... cu greu7 m-am abtinut sa nu ii trag cateva injuraturi, i-am spus doar ca viitor ar putea sa vorbeasca mai frumos cu persoanele care ii cer informatii.
Asta este CNAS ... primul la luat banii si apoi cireasa de pe tort : "nu sunteti asigurat, nu apareti nicaieri ca ati fi platit " desi pe prima jumatate de an am platit la ei, ca abia in iulie si-au facut "transferul" la finante ( si multi dintre noi stiu cat de bine "functioneaza" acest transfer ).

Mergi la inceput