Verificare on line al asiguratului
Raspunsuri - Pagina 10
Selene_Bunny spune:
mianna, si ce copil - ca mi-a sarit in ochi Spitalul de Copii Marie-Curie - ar fi pus sa plateasca suma aia medie/zi?
Din moment ce copiii sunt asigurati gratuit pana la 18 ani?
condrea spune:
Ceva pute in Danemarca...
Adultii nu suntem asigurati, e OK.
Dar cu minorii cum e, stie cineva? Dupa program 6,5 ani e asigurat, si 4 ani nu.
Cartea de asigurat european ce inseamna in Romania?
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ch_dana Intamplator sunt in situatia asta - nu e vorba de mine, ci de mama. O sa aiba probabil nevoie de un citostatic de generatie noua, care am inteles ca ar costa cam 10.000 RON/luna, dar se poate deconta prin Casa. Dupa ce fac analizele genetice (care sunt cu plata, desi mama e asigurata), tare sunt curioasa daca acest citostatic va fi disponibil la IOB sau va trebui sa ma indrept catre privat. In ceea ce ma priveste, decat sa platesc retroactiv la stat m-as indrepta instantaneu spre privat. Dana & Amelia (21.06.2011) |
Este foarte bun exemplul dat de tine, referitor la mama ta.
Daca nu ar fi fost asigurata, "la privat" chiar l-ar fi platit integral. Adica 10.000 RON/luna. Niciun leu mai putin.
"La stat" uite ca ai aceasta portita, ca daca iti asiguri plata pe 5 ani de zile retroactiv, poti primi tratamentul gratuit (pe toata durata de care ai nevoie)
ramiris spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny mianna, si ce copil - ca mi-a sarit in ochi Spitalul de Copii Marie-Curie - ar fi pus sa plateasca suma aia medie/zi? Din moment ce copiii sunt asigurati gratuit pana la 18 ani? Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Copii care nu sunt cetateni romani rezidenti in Romania banuiesc.
nadaflorilor spune:
eu cred ca baza de date este preluata de la medicii de familie, cine este inscris la mf este in baza indiferent ca e asigurat sau nu
condrea spune:
Si un copil nascut in afara, care inca nici nu a facut cunostinta cu sistemul sanitar romanesc (nici vaccin, nici consultatie, nimic), cum poate figura ca asigurat, si alt copil, in aceleasi conditii e neasigurat?
ch_dana spune:
Daca nu ar fi fost asigurata, "la privat" chiar l-ar fi platit integral. Adica 10.000 RON/luna. Niciun leu mai putin. |
Eu sunt curioasa daca voi gasi acest citostatic sau va trebui sa-l iau "pe sub mana", la asta ma refeream.
Pana una-alta, asteptam rezultatul testului genetic, pe care l-am platit - 600 RON. Desi, TEORETIC, e asigurata...
r_ocsy spune:
citat din mesajul lui r_ocsy la mine e invers ... eu sunt asigurata ( ca doar platesc eu ) si apar neasigurata |
Si ca sa revin .... am fost pana la Casa de Asigurari ca mai aveam de platit pe un semestru si surpriza ... figuram ca nu platisem din noiembrie anul trecut . Cel mai tare m-a deranjat superioritatea individei de la ghiseu cu care mai aveam putin si ma certam rau care nu voia sa admita ca e posibil ca minunatul lor siistem sa aiba o eroare. Asa ca m-am intors frumusel acasa, am luat decizia (ca imi spunea acritura ca eu nici macar nu mi-am depes actele pe 2012 ), chitantele cu dovada platii si m-am dus frumusel si i le-am varat sub nas .... cu greu7 m-am abtinut sa nu ii trag cateva injuraturi, i-am spus doar ca viitor ar putea sa vorbeasca mai frumos cu persoanele care ii cer informatii.
Asta este CNAS ... primul la luat banii si apoi cireasa de pe tort : "nu sunteti asigurat, nu apareti nicaieri ca ati fi platit " desi pe prima jumatate de an am platit la ei, ca abia in iulie si-au facut "transferul" la finante ( si multi dintre noi stiu cat de bine "functioneaza" acest transfer ).