Scenarii postalegeri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Dar pot sa fie la putere cu Tariceanu prim ministru...acum,palpabil,pac pac , vorba unui liberal nou nout :)...de ce ar sta sub papucul lui Ponta daca tot li s-ar oferi aceasta sansa?...au avut guvern minoritar vreo 3-4 ani si le-a mers super bine.PS: M-am inselat : Tariceanu a fost prezent la inaugurarea drumului de la Mioveni...cam asta a declarat, nimic legat de speculatiile noastre :)http://www.cotidianul.ro/ponta-a-inaugurat-noul-drum-de-acces-catre-uzinele-dacia-de-la-mioveni-201304/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

In varianta USL la guvernare, toate elementele sunt pentru un premier de la PSD.
Voiculescu il controleaza pe Antonescu, deci nu are motiv sa-l abandoneze.
PSD-istii au orgoliul lor. Au sustinut un guven minoritar sub Tariceanu, acum considera ca obligatia liberalilor este sa sustina un guvern USL.

In varianta un guvern ARD, cu parlamentri dezertori PSD,PNL,PC, nu-l vad pe Tariceanu printre dezertori pentru a ocupa functia de premier, sub presedentia lui Basescu, pentru ca nu are incredere in promisiunile lui Basescu.
El este un politician de cursa lunga, intr-un partid liberal. Nu-si compromite cariera politica pentru o functie provizorie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Hmmm,eu, pana nu-l vad ca raspunde vehement pe Tariceanu si infirma toate speculatiile raman la parerea mea...sa nu uitam ca Patriciu a fosy achitat imediat dupa referendum si a disparut,ca Tariceanu a bagat grupul Pnl in sala sa ia act de intoarcerea lui Basescu la Cotroceni,planurile nu-s facute acum,pe genunchi,negocierile se duc demult...probabil din acest motiv Antonescu dorea sa-l lase fara colegiu pe Tariceanu...plus ca eu nu vad niciun apropiat al lui Tariceanu in aceasta campanie electorala...unde-s Rosca Stanescu,Vosganian,Orban?...in campania ptr referendum erau foarte vizibili,acum nu-i vad in spatele lui Antonescu si Ponta!Oricum,vom trai si vom vedea...mai e putin!Apropos :stiai ca fratele judecatorui care l-a achitat pe Patriciu era un lider marcant PDL Ilfov,avocatii lui Patriciu au cerut recuzarea acestuia pe motiv de incompatibilitate dar fara succes ?!http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13112395-dinu-patriciu-fost-achitat-dosarul-rompetrol-sentinta-nu-definitiva.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Intoarcerea lui Basescu a fost recunoscuta si acceptata de Ponta si de Antonescu, deci Tariceanu nu avea nici o contributie.
Orban este prezent in campania lui Tariceanu impreuna cu Chiliman, toti trei fiind disidenti declarati si adversari ai lui Crin Antonescu.
Daca Tariceanu nu era nominalizat din partea USL ar fi candidat ca independent si lua mandatul in colegiul respectiv. Si pe Tariceanu si pe Ghise i-au nominalizat pe ultima suta de metrii, pentru ca stiu ca atrag electorat si nu au vrut sa-i aibe ca adversari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Vad ca a vorbit si Tariceanu ,scenariul meu cade,ramane sa vedem ce va urmahttp://www.evz.ro/detalii/stiri/tariceanu-despre-o-nominalizare-a-sa-ca-premier-m-as-dezonora-acceptand-1014309.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Va zic io....care e scenariul dupa...nu iese nici coalitia nici separat vreun partid cu 51% ca sa aiba majoritate...si iar o sa inceapa sarabanda cu uniunile contra naturii....+obligatoriu o anumita formatiune politica cu veleitati de femeie usoara.....stim noi cine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Sarabanda se va finaliza cu ceva!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Constat ca ideea ca Basescu lucreaza ca agent electoral la USL si radicalizeaza electoratul, este sustinuta si de Mircea Kivu in RL

Citat:
www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/ce-ar-mai-putea-impiedica-usl-s-castige-peste-jum-tate-din-mandate-286160.html" target="_blank">Ce ar mai putea īmpiedica USL sa cāstige peste jumatate din mandate?
Daca batalia e oricum cāstigata, un cetatean cu opinii favorabile partidelor aflate la guvernare, dar care nu face parte din ceea ce se numeste nucleul dur al electoratului, ar putea fi tentat sa nu-si mai exercite dreptul la vot. Activistii USL, primarii acestui partid, cei care trebuie sa asigure mobilizarea simpatizantilor, pot si ei sa adopte comportamentul echipei care se simte sigura pe victorie. Se pare ca asta s-a īntāmplat īn 2004 - si atunci sondajele preelectorale indicau pentru PSD un avans de minimum 5%.
Traian Basescu pare īnsa sa faca eforturi pentru evitarea surprizelor. Desele sale atacuri la adresa lui Victor Ponta si a lui Crin Antonescu (mult mai vizibile decāt cele ale liderilor ARD) alimenteaza senzatia de lupta. El pare decis sa le aminteasca celor 7 milioane care i-au dorit demiterea īn iulie ca au īnca motive pentru a merge la vot.

Probabil Bascu il numeste pe Ponta Premier si primeste al schimb un om loial lui la DNA sau ca Procuror General.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Da,cum nu,cu cresterea euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

In niciun cazv Basescu nu va nominaliza un prim ministru de la Ard in contextul actual...incep sa cred ca prim ministru va fi totusi de la PSD,acesta ar putea fi Geoana pe care l-ar dori si ARD (si americanii :)) dar nu cred ca va reusi sa treaca guvernul in parlament...asa ca prim ministru cu cele mai mari sanse de nominalizare ramane tot Ponta Tariceanu ramane sa faca dizidenta in partid si la momentul oportun ii va lua gatul rivalului sau...nu foarte tarziu se va intampla asta, in cateva luni de guvernare PSD va incepe sa faca vant PNL-ului din guvern.Eu voi vota ARD pentru sper ca la un moment dat fortele de dreapta sa reuseaca sa faca un front comun...ca votant de dreapta , mi se pare ca irosesc votul ptr USL,mai bine intaresc un partid de dreapta chiar daca acesta e cazut acum,decat sa umflu voturile PSD.
Sotul suparat pe PDL ,nu neaparat pentru guvernare ci pentru proasta comunicare,vroia sa voteze aiurea sau sa nu mearga la vot...dar vad ca pe ultima suta de metri s-a razgandit,si-a dat seama si el cat de tare se pot intari socialistii cu care nu rezoneaza absolut deloc ,a hotarat sa voteze pragmatic,desi luni bune ma ameninta ca nu-i voteaza pe niciunii.

Mergi la inceput