Incredintare copil
Va rog sa imi spuneti cum sa fac si de cine depinDe ca autoritate
Copil de doi ani din relatie de necasatoriti are doi parinti care au recunoscut copilul, cu nume diferite si domicilii diferite
Copilul sta cu mama la domiciliul mamei, care este si al meu, bunica in bucuresti
Tatal romana stabilit in germania vrea sa ia copilul la el, acolo avand serviciu si dovada unei locuinte
Am inteles ca pentru a fi scos din tara- de exemplu, in excursie trebuie consimtamantul notarial al mamei, in care se mentioneaza destinatia si timpul cat va fi plecat
INTREBARE
Daca tatal vrea copilul cu el in germania pentru TOTDEAUNA, nu ar trebui sa aiba altfel de acte, ceva gen incredintare sau hotarare de la cineva din care sa reiasa acest lucru????
Rog sa ma luminati si indreptati catre cine trebuie
Multumesc
Raspunsuri
eumada spune:
Nu se poate,decat daca mama renunta la orice drept asupra copilului.Se face prin hotarare judecatoreasca,dar din ce stiu eu,acum exista tutela comuna...si nu cred ca tatal va gasi motive ca sa o decada pe mama.
De ce sa vrea copilul definitiv la el?
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Nu se poate,decat daca mama renunta la orice drept asupra copilului.Se face prin hotarare judecatoreasca,dar din ce stiu eu,acum exista tutela comuna...si nu cred ca tatal va gasi motive ca sa o decada pe mama. De ce sa vrea copilul definitiv la el? Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
pentru ca mama copilului sta pe acasa si nu prea..oricum sa stabilesti domiciliul copilului in strainatate n ue suficienta impurternicirea de scoatere din tara, una e sa te duci in excursie alta e sa te stabilesti cu domiciliu peste hotare...
probabil ca tatal va cere sa ii fie incredintat copilul pe cale judecatoreasca
marius spune:
Nu se poate decat prin proces de acordare a custodiei acum fie clasic daca nu ajung la un acord, fie prin mediere daca ajung la un acord. Dar indiferent de metoda aleasa decizia este una stabilita prin judecatorie. Timpul si banii sunt mai redusi prin mediere daca exista acord intre parti.
linasobolina spune:
Pai, ideea este ca eu am domiciliu in sectorul patru, soptul meu in sectorul unu si fiica mea cu mine, desi practic nu locuieste cu mine, dar mi - a lasat ie copilul sa il cresc, neoficial
Cum pot face eu sa ramana copilul la mine, fara ca tatal sa il poata lua in germania?
Cine sa mearga si unde, adica sa merg eu la autoritatea tutelara sa cer incredintarea minorului, sau ea sa ceara tutela singura, sa nu poata tatal sa il ia? Sau sotul meu cu domicilui separat de noi?
Rog sa ma sfatuiti, sa stiu cum sa fac, sa nu ajunga cel mic pe drumuri aiurea
Unii stiu situatia de la topic adoptii desfierea
andacos spune:
linasobolina,eu itzi doar ca in Germania,copilul nu poate primi drept de sedere ,fara acordul celuilalt parinte.
Deci sa presupunem prin absurd ca tatal scote copilul peste granitza(imposibil de altfel fara acordul mamei),in Germania copilul nu poate fi nicaieri inregistrat,fara un drept de sedere,drept ce poate fi obtzinut doar cu acordul ammei.
ce trebuie tu sa faci in Romania,nu stiu,insa stiu care e situatzia in Germania!
Dana
witeflower spune:
Cu siguranta, pentru a preveni diferite complicatii si acuze ce pot aparea la adresa mamei, e bine sa faceti (tu si mama copilului) un act prin care copilul iti este incredintat tie spre ingrijire.
In multe cazuri bunicii copilului pot deveni tutori legal pt ca parintii sunt plecati in strainatate sau alte situatii.
Daca ai avea un astfel de act, copilul ar putea fi scos din tara doar cu acordul tau.
Poti intreba ce e de facut la Departamentul de asistenta sociala care tine de Primarie sau poti vb cu un avocat.